| Autor |
Zpráva |
ami
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:47
- Nahlásit
Prosím o radu pes mého tchána (retrívr 6 let)Žral venku ze své misky,přiběhla tam sousedova sibiřská kočka stála16 tisíc a začala mu vrtat do jídla.Pes po ní vyjel tlapou a zlomil jí vaz.Soused chce za kočku peníze a hrozí soudem.Ale pes byl na své zahradě a kočka utekla majiteli k nám,takže co máme dělat,?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:47
- Nahlásit
Hodit kočku přes plot
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:48
- Nahlásit
ami
neplatit. naopak, zazalovat souseda za naruseni vaseho uzemi jeho kockou. obecne plati, ze kdo ma drahe veci, ma si na ne davat pozor.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:50
- Nahlásit
bude-li soused i nadale protivny, provest rekonstrukci cinu. kocku bude hrat soused a pri trose stesti se pes trefi znovu tak dobre, ze tomu otravnymu chlapovi zlomi taky vaz. a potom uplatnit radu od anonyma. souseda hodit pres plot ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:52
- Nahlásit
Pokud byl pes na majitělově (tchánově) pozemku a byl zajištěn proti útěku = tzn. zajištěn proti poškození cizí věci či újmě na zdraví či majetku jiného, pak je chybou souseda, že týmž způsobem neměl zajištěnu svoji kočku.
Pokud je prokazatelné, že kočka byla usmrcena na tchánově pozemku, měl by mít soused teoreticky smůlu.
Taky by mohl mít tchán terárko se vzácenými hady či ohrádku s mláďaty vzácných kožešinových zvířat či mláďata ptáků a pak by mu tyto pro změnu mohla sežrat kočka. To by se soused asi divil, jaký dopad mělo, že si čičinku nezajistil.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:52
- Nahlásit
ami
asi bych se zašla poradit s právníkem, ale myslim, že na náhradu nemá nárok, když mu kočka utekla k vám a ještě si za svojí smrt vpodstatě mohla....
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:53
- Nahlásit
KOčka na vaší zahradě neměla co dělat. A už vůbec ne se motat psovi do žrádla. Soused nemá naprosto žádný nárok na náhradu škody. Jo kdyby pes utekl k němu, to by bylo něco jiného
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:54
- Nahlásit
...a pes mi tady prdí pod stolem. Nedá se to čuchat...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:54
- Nahlásit
Garfield
zapomnela jsi sem pripsat honorar za tu tvoji radu a pripocist DPH
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:55
- Nahlásit
Garfield
jak se to vaze k tomuto tematu?????
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:55
- Nahlásit
Garfield
Hoď ho k šéfovi do kanclu...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:58
- Nahlásit
ami
...a vůbec bůh ví, jak to bylo, kočka za 16 tisíc už by měla být super kočka, takže by měla být hodně chytrá, rychlá, hbitá a mrštná a je nepravděpodobně, že by ji retrívr chytil, takže bych to otočila, že soused utýral svou kočku /zlomil ji vaz/, pak ji hodil na váš pozemek za účelem křivého obvinění /že to udělal chudák retrívr/, čímž retrívrovi i vám způsobil psychickou újmu a požadujete náhradu škody za veterinární psychologickou péči psa a požadujete náhrady nákladů právního zastoupení na cz-pes.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:00
- Nahlásit
A dopilovala bych to tím, že jste měli na návštěvě malé dítě a to našlo na zahradě sousedem usmrcenou kočičku a myslelo si, že čičinta spinká, tak ji chtělo pochovat, ale neboť mělo těžkou alergii na kočičí srst, dostalo astmatický záchvat s následky dlouhodobé léčby a rekonvalescence, kteroužto taky hodláte hradit.
|
ami
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:01
- Nahlásit
Já dám na vaše rady,co kdyby ta porada s právníkem s tála 16 tisíc.A malá ami donesla ze školy vši.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:01
- Nahlásit
A já být tvým tchánem, tak si teď sakra hlídám psa. Kdo ví, co s ním ten soused může provést
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:06
- Nahlásit
ami
treba nam o tech vsich napise
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:07
- Nahlásit
ami
a mohlo by to vypadat nejak takhle:
mam vsi a muj pes ne
|
viky
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:11
- Nahlásit
no a kdyby chtel soused novou kocku, jedna mi doma prebyva, sice neni sibirska, ale nasla jsem ji u popelnice, ale klidne mu ji prodam za 16tis, kdyz bude chtit.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:14
- Nahlásit
viky
obal jsi snehem a tvrd, ze je sibirska ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:16
- Nahlásit
ami
Řekni sousedovi, ať si sežene jinou kočku, tu ať ti pak půjčí, vem ho s sebou i s kočkou k Sali, vypusť kočku k nim na dvůj či zahradu či ten oplocený zděný pozemek či co to tam vlastně mají a ukaž jí, jak taky mohla kočka dopadnout. V podstatě může být rád za rychlou milosrdnou smrt.
Že SALI?
|
Meta
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:22
- Nahlásit
ami
Jsou vši přenosné na psa?
Fakt stojí sibiřanda 16 tisíc? Má na to doklad? A to pouští kóču za 16 tisíc na ulici? Docela hazardér. Mamka měla mývalku a poněvadž ta rovněž chodila ven, do roka jí někdo ukradl. Dodnes si to vyčítá, že ji pouštěla.
|
ami
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:24
- Nahlásit
No nevím,jestli Vám malá ami bude psát o vších.Má jiné starosti,chce tu mrtvou kočku zakopat u nás na zahradě a nosit jí každý den kytičky na hrobeček,Ten hrobeček už mi i namalovala abych si udělala představu.Chce tam i svíčky.Snad nebude chtít i obřad
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:26
- Nahlásit
ami
mi ma me koc ku mrt vou na dvo rku s hro bec kem
vem si na obrad neco cernyho, aby soused videl, ze ztratou jeho kocky taky trpite ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:26
- Nahlásit
Jirikovo
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:27
- Nahlásit
ami
Jo ona udělá sousedově kočce pohřeb s obřadem, živou hudbou a bohatě zdobenými věnci a soused vás udá za ohrožování životního prostředí a nezákoného pohřbívání zvířete.
|
ami
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:27
- Nahlásit
|
Endy
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:30
- Nahlásit
I ta rada u právníka nebude zadarmo.Tam zaplatíš jenom za podání ruky.A tam,kde ne,tak tam ani nemusíš chodit.Prostě vyčkejte,co se bude dít dál.Soused jenom vyhrožuje.U soudu jsou důležité důkazy.Soused by musel mít alespoň dva svědky na událost,která se stala.Odhad zvířete,to by muselo být odvezeno kafilérkou,před tím prohlédnuto veterinářem,jak k úmrtí došlo.Na všechno potvrzrní,čím víc,tím líp.To všechno stojí peníze a vzhledem k tomu,že to bylo na vašem pozemku,dost nejistý návrat financí.Do toho nikdo nepůjde.Sousedovi řekněte,že je vám to líto a budete respektovat rozhodnutí soudu.Rozhodně nic neplaťte.
Já mít kočku za 16 tisíc,tak jí po venku běhat nenechám.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:30
- Nahlásit
Kočky je mi líto, pes reagoval normálně, soused je blb a já se tu válím smíchy jako ami
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:36
- Nahlásit
A on si jí ani neodnesl
|
MajaM
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:44
- Nahlásit
No soused je sice blb non plus ultra, ale to, co se stalo kočce, je dost smutné (i když to byla její chyba, ale kdo ty chyby nedělá, ne?). Rozhodně mi to nepřipadá jako zábavné téma, což by se podle stylu některých vašich příspěvků mohlo zdát
|