Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Sebaceozní adenitis
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Daimon
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 10:43
- Nahlásit

kachna_
My Daimonkovi dáváme olej i vnitřně v koňských a to doslovně dávkách,když se mu objevily boláky tak jsme ho i mazali olejem,jeho kůže není schopná bez pomoci maz produkovat.Tak ji k tomu všemožně nutíme včetně koupání v sebolitickém šamponu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 10:47
- Nahlásit

Daimon

a jak se na nás útočí,opravdu,jeden trouba v ČR řekl pravdu a teď by nás ukamenovali zpochybňují i výsledky našich testů,máme vlastně zdravého psa a jen chcem bejt zajímaví

CO JE TOHLE ZA SRÁČE?????????????

koukala jsem tam dneska a nic, nikdo ani nepípne . Nojo, nepíše se o výstavách, tak nikdo nic. Čekala bych, že někdo napíše třeba - ty jo, to neznám, ani jsem o tom neslyšel, nebo že si toho třeba nebudou všímat a budou se bavit o něčem jiném, nebo že někdo napíše, jo to vím že existuje, ale nesetkal jsem se, nebo prostě něco. Ale ticho, od tý doby ani čárka.A to jsem tam psala jestli někdo něco aspoň trošku neví, že pomůže cokoliv, že to musí být hrozné mít takhle nemocnýho pesana a moci v podstatě jen čekat, tak že prosím, ať je to cokoliv, ať to klidně napíšou, že cokoliv může pomoci. Od tý doby ticho prostě. Nevěřím, že nikdo nic neví. Protože kdyby věděl, napíše - ty jo, to je děs, neznám, nevím, zeptám se. Ale ani ťuk.

Daimon
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:36
- Nahlásit

PetraK
No mě se neptej,my se snažíme už rok někoho najít ,vždy když už sme si mysleli že něco máme,tak sme se dověděli pouze " Jste jediní,nikdo nic nepřizná,nikdo jinej není! " náš pes totiž spadnul z Marsu a ta nemoc vlastně tady u nás ani neexistuje .Jen nevím teda co vlastně v tom zahraničí zkoumaj

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 11:44
- Nahlásit

Daimon
No mě se neptej,my se snažíme už rok někoho najít

mrzí mě to. Všichni maj vždycky plnou hubu soucitnejch řečí, chudák pes, chudák malej, ale když jde o něco doopravdy, tak...... myslela jsem, že třeba něco zjistím, ale zjistím tak akurát prt

Daimon
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 13:00
- Nahlásit

PetraK
to nevadí,cení se i snaha a ta se Ti upřít nedá ,a navíc sem už jednoho majitele co má pejska SA našla a to mě těší nejvíc,třeba se ještě někdo ozve,uvidíme sice v to moc nedoufám,ale možný je vše

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 13:26
- Nahlásit

Daimon
bych byla, ale nejradši, kdybych našla něco hmatatelnýho, co by vám pomohlo. Tak aspoň držím palec, a se daří bojovat. A nejen s nemocí ale s těma šmejdama kolem. Držte se.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 13:34
- Nahlásit

Tak jsem to hodila i k nám, sice dle všeho by měli být australáci mimo, ale třeba někdo bude mít nějakou informaci nebo se s nějakým případem setkal... náhoda je blbec

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 13:43
- Nahlásit

teď mě napadlo - ví se, proč se to specializuje na tyhle dvě plemena???

Daimon
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 13:54
- Nahlásit

PetraK
nespecializuje se to na žádný plemena,nejvíc jich je mezi akitou,pudlem,viszlou,samojedem a čau čau,ale může to mít kterákoli rasa,náš vet léčí i NO.
i průběh nemoci je u ras jiný,nejlépe je na tom asi pudl a pak vizsla,nejhůře zřejmě akita,ale nemoc se pořád zkoumá neznají ani gen,který způsobuje SA a jistota,že je to dědičný je potvrzená pouze u pudla a to díky tomu,že v USA je jich mnoho a výzkum tam zřejmě jede na plný obrátky a majitelé postižených psů se do výzkumu zapojují,včetně rodokmenů jejich psů,tak se dá linie vysledovat.Tak to teda chápu já z toho co jsem zatím zjistila a pochytila.Zřejmě nevíc by k tomu mohla říci Inu.

inu
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:16
- Nahlásit

Daimon
Hele, já su vobviňovaná z toho, že chci zlikvidovat Daimona go Harukaze, přitom mě je Daimon go Harukaze totálně ukradenej, psala bych to samý i kdyby to byl nějakej jinej "Von" "Aus" nebo "From", páč ty fotky, co posílal MVDr. Novák mě totálně stačily k tomu, abych věděla, že je to humus největší.
Takže já jsem naopak pro to o tom mluvit, mluvit, mluvit! Rozumný lidi beztak už dávno vědí, která bije a vzhledem k tomu, jak se k tomu postavili někteří chovatelé (zpochybňování diagnozy, zlehčování situace, apod), by takoví lidi absolutně neměli chovat!

Co se týče SA, gen se zatím nezná, protože je jen málo krevních vzorků od postižených psů, tedy málo materiálu na vědecký testy. Ale už jsou nějací "podezřelí", takže čím víc lidí se přidá, tím dřív zjistíme, že "vrahem je zahradník"
K tomu u pudlů - tam to zjistili tak, že analyzovali neuvěřitelný množství jedinců a dělali pokusný křížení, takže z toho kvanta dat jim po analýze vyšel AR typ dědičnosti. A protože pudli jsou jen jiný plemeno druhu "Pes domácí" (stejně jako černoch je jen jiný "plemeno" druhu Homo), tak bych to viděla, že v případě akit a dalších plemen je to AR dědičnost taky.
Ale lidi přesvědčí jen a jen důkazy... a ty zatím chybí

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Daimon
inu

holky díky za informace.

nechápu a nikdy nepochopím šmejdy, kteří místo aby jim záleželo na tom, aby jejich štěňata byla zdravá, tak když se zjistí jakákoliv závada zatloukají a chovají dál.

ještě Inu- co to je AR typ dědičnosti?

inu
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:24
- Nahlásit

PetraK
CO JE TOHLE ZA SRÁČE?????????????
Jak jsi napsala.. sráči.

Holka, nedělej si iluze, že tady jde těm lidem o psy. Tady jde o psy až v poslední řadě. Naštěstí ne všem, ale rozhodně těm, co jsou nejvíc vidět.
Jsem z toho tak znechucená, že si říkám, proč se vlastně snažit?
Místo toho, aby se k tomu lidi postavili jako ti vod pudlů, tak to akorát použijou jako k záminku k otevřený válce. Pokud už někdo vypadá, že se o tom chce bavit, tak zjistíš, že jenom proto, aby očistil jméno svýho psa bez ohledu na to, kolik je "důkazů", že ten pes čistej pravděpodobně nemusí být a není. K tomu připočti fakt, že se krásně rozkrylo, kdo na který barikádě stojí, aby ti vyšlo, že kdo to tady chce dělat poctivě, prostě nemá šanci.
SA neexistuje. Kryptorchismus se léčí Pregnylem a pak šup s tím do chovu. Kryjeme psem kámoše, co na tom, že se na naši fenu hodí úplně jinej, atd., atp.
A kdo problém přizná, je lhář, kterej chce být zajímavej nebo je to jeho vina a něco zanedbal.

inu
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:26
- Nahlásit

PetraK

Ad AR:
autozomálně recesivní, mě se to jen nechtělo vypisovat a myslela jsem, že po tý, co všichni chodí na Inugoyu jak barevní, už je to veleznámý pojem

nechápu a nikdy nepochopím šmejdy, kteří místo aby jim záleželo na tom, aby jejich štěňata byla zdravá, tak když se zjistí jakákoliv závada zatloukají a chovají dál.

Ty ještě nevíš věcí.. tohle je jen flusnutí na hladinu močůvky.

Daimon
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:33
- Nahlásit

inu
No jasně,ale Ty jsi nikoho nejmenovala,sepsala si všeobecný článek o nemoci,nic víc
To že jsou lidi vztahovační,za to Ty nemůžeš
A to,že se u akit potvrdí to samé co u pudlů je víc než jasný,ale ten důkaz prostě není a tak se tím dá argumentovat,zrovna tak jako tím,že náš pes není dobře otestovanej,protože u nás to nikdo neumí
Jak ale opět zdůrazním,všichni vědí už rok co mu je a zpochybňovat výsledky se začali až teď

inu
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:39
- Nahlásit

Daimon
To že jsou lidi vztahovační,za to Ty nemůžeš
tomu se říká "potrefená husa"

zpochybňovat výsledky se začali až teď
protože lidi se klepou, že přijdou o kšefty, když se to týká "Von" a "Aus"

A dokud nahoře nebude sedět alespoň jeden nestrannej člověk, tak se to bude nejspíš dál zametat pod kobereček.

....

Jo a jináč, zkuste se občas "rozšoupnout" a koupit Daimonkovi tresčí játra ve vlastní šťávě (bacha, jsou i v oleji a s citronem a ty bejvaj přesolený) a zamíchat mu to po troškách do jídla. Je v tom hodně omega, nenasycených kyselin a vitamínu D: to všechno kůže zužitkuje

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 14:54
- Nahlásit

inu
Holka, nedělej si iluze, že tady jde těm lidem o psy

já vím, ale nepochopím. Ještě teoreticky dejme tomu, že odpreparuju to, že se někdo postaví k věcí tak jako, co není na mým dvoře to mě nezajímá (já ale nechápu ani tenhle přístup), ale co NIKDY, NIKDY NEPOCHOPÍM, ŽE JE JIM JEDNO, ŽE JEJICH, JEJICH VLASTNÍ ŠTĚŃATA OHROZÍ TAKOVOUHLE NEMOCÍ.
Panebože nenávidím lidi, opravdu jo.

autozomálně recesivní

to jsme zas tam kde jsme byli s tím AR

Jak píšeš o těch tresčích játrech - a co lněný semínko? Tam jsem četla, že je taky tuším omega a dalších pomáhajících čulibrků.

Daimon
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 15:53 - Změnil/a: Daimon
- Nahlásit

inu
tak mu je občas koupíme,jen nevím jestli to vezme,co smrdí rybou,tak je podle něj jedovatý a játra nejí v žádný formě,už sme to zkoušeli
PetraK
ještě stále jsem naivní a věřím,že úmysl v tom nebyl,prostě zrovna my měli tu smůlu,že se u nás nemoc projevila ,každý chovatel by si jistě přál aby z jeho štěňat vyrostli šampioni,jenže to jaksi není možný.Ovšem měli by se sledovat vady a nemoci a pak jednat dál,jenže to u nás nějak nefunguje,no

Peta Minami
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 19:09
- Nahlásit

Daimon
Je pravda, ze nekteri chovatele o teto nemoci nevi, ale take jsou ti, co vi a neresi a to si myslim, ze je ta chyba. Vedome rozsirovat nemoc a lidi si pak koupi psa a chteji na nem kryt a ani netusi, ze muze byt prenasecem nemoci

Ted uz o SA vi vsichni a je mi lito, ze se do vas pustili. Vzdyt vy za to nemuzete, ze je Daimon nemocny a jak radi byste byli, kdyby to nebyla pravda!!! Takze vymysleni opravdu neni na miste.

inu
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 12:12
- Nahlásit

PetraK
Já si o čistorevným chovu už dávno nedělám iluze, fakt ne.
A vzhledem k tomu, že přenašeči jsou bezpříznakoví a je jich v populaci obvykle většina, tak co by se tím zalamovali, že.

Autozomálně recesivní onemocnění je takové, kdy vadný gen se nachází na chromozomu (autozomu), který není chromozomem pohlavním (tzn. ne na X nebo Y) a recesivní znamená, že k tomu, aby se nemoc projevila, je potřeba dvou vadných kopií genu - jedna od otce, druhá od matky.

Daimon
Fajka mi říkala, že Feiko taky ryby ne-e, ale třeba Kroncha jí baští a to je z 85% losos. Zkusila bych to po troškách, rozmačkat třeba do rýže nebo co mu vlastně dáváte

Peta Minami
ze nekteri chovatele o teto nemoci nevi
to se mi už dneska zdá málo pravděpodobné. Spíš mě štve, že to zlehčují. Jenže oni doma toho psa nemají, a nemusí se strachovat, starat a platit, že...

inu
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 12:15
- Nahlásit

Daimon
ještě stále jsem naivní a věřím,že úmysl v tom nebyl,
ne, jasně, že v tom zpočátku úmysl nebyl.. pokud teda před Daimonkem nebylo po jednom z rodičů postižený štěně už dřív. Ale to se asi nedozvíme.

ale jak jsem psala na webovkách.. věděj o tom. Věděj o tom rok a stejně mastěj štěňata. Nechápu proč, nepřipadaj mi jako lidi, kteří by to potřebovali dělat na prachy.

A co se týče šampionů a jinejch titulů.. když vidím, jak to na některejch výstavách chodí, tak by mohl bejt šampionem i náš Vořech, kdybychom narazili na toho "správného" rozhodčího.

Houšková
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 13:17
- Nahlásit

Já bych zkusila čínskou kůru na posílení imunity. U jiných nemocí (jiné složení tzv.kůry, to je dle nemoci) s tím máme nejlepší zkušenosti. Je to jen přírodní léčba, ale účinná.

Daimon
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 16:47
- Nahlásit

inu
Ahoj,byli sme na výstavě
úmysl nebo ne máš pravdu,slyšela sem svý,ale pravdu se nikdy nedovíš
Kronch jsme zkoušeli,nežerem,ani pamlsky ani granule ani olej od Kroncha,nic prostě co je s rybou
Peta Minami
Ano Daimonek je nemocný a ví se to rok,řešit se to začalo až teď,nevím proč,protože o nás a našeho psa nejde,to vím.Už sem se i dověděla,že je zdravej,protože vypadá tak dobře ,jenže já ho znám i když tak dobře nevypadá a neudržíme ho takhle navždy,to už dnes vím taky
Houšková
Neznám čínskou kůru,dává se to i psům???
v podstatě ho léčíme zatím pouze olejem,jak zevnitř,tak zvenku a boláky stříkáme aloí a mažeme olejem z měsíčku lékařského

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 17:58
- Nahlásit

Daimon
Prosím tě, Houškové už ta čínská kůra vlezla na mozek, vnucuje ji tady kde komu a na kde co. Nedělej si falešné naděje.

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2009 19:48
- Nahlásit

Daimon
Jsem procetla clanek od Inu - moc pekne napsany!
A hele, napada me, jako u vsech autoimunitnich poruchach - prisun nenasycenych mastnych kyselin - jako treba pri Symetrické lupoidní onychodystrofii (SLO) - idealni je pupalka dvouleta, koupis v kazdy lekarne. Tobolka denne. Treba to pomuze, byt jen castecne, krom oleju.

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:18
- Nahlásit

Fifi
díky

Daimon
Zase jste si vyslechli nějaký kecy?

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:23
- Nahlásit

Biluška
Tak díky za info,naděje si dělám na cokoli,co by mu mohlo pomoci,ale opravdu neznám čínskou kůru,tak ji teda nebudu hledat.Stejně mi to ale nedá a určo si zjistím co to je
Fifi
Ano je to moc pěkně napsaný,hlavně srozumitelně i pro laika ,jenže akitářům se ten článek vůbec nelíbí
Zkusit mohu cokoli co mu neublíží,a tak proč ne,dám mu to.

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:39
- Nahlásit

inu
Jasně že jo řeší se to meilama.Včera jsme měli i návštěvu,jsme totiž nejhorší mezi akitářema a velký zkamání pro chov tady.Nechcem pomoci těm chudákům co SA měli a už nežijí,jsme jediní a před námi byl taky pouze jeden jedinej za cca 10 let Měli bychom přispět do celosvětovýho výzkumu a my nechcem,prostě jsme ti nejhorší
Jo a abych nezapoměla,stejně máme špatnou diagnozu , za což sem ráda,jelikož teda mám dva zdraví psy,co si můžu víc přát,no nevíš?????

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:44
- Nahlásit

Daimon
Včera jsme měli i návštěvu

ale ale ale, že by majitelé "von" a "aus"?

Nechcem pomoci těm chudákům co SA měli a už nežijí
jo tááák, tak to byla celá podstata toho výzkumu?

jelikož teda mám dva zdraví psy,co si můžu víc přát,no nevíš????

uchovnit! Okamžitě začít krejt. Jdu do toho s váma, Vořech je taky přece matroš, kterej je úúúplně zdravej, no ni?

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 11:53
- Nahlásit

inu
Majitelé feny.
Jo uchovníme a to teprve bude kvalita,jakou tady ještě nikdo neviděl
Jo podstata výzkumu je ta,že náš pes je zdravej,celýmu světu totiž záleží pouze na Daimonkovi,jen si myslím že už je trochu pozdě,s tím měli začít už před rokem

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 12:59
- Nahlásit

Daimon
Majitelé feny.
jakože vám to dali sežrat i voni, jo?

že už je trochu pozdě,s tím měli začít už před rokem
to by jim muselo jít vo psy!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání