| Autor |
Zpráva |
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 16:01
- Nahlásit
Daimon
Roxana
něco málo jsem ještě našla, asi jste to taky našli, nebylo by tam něco pro leonču zajímavýho a potřebnýho? akorát jí to musíte někdo přeložit
http://www.akita-friends.com/special/satreat.htm
http://www.marvistavet.com/html/body_sebaceous_ade nitis.html
http://www.vipoodle.org/docs/undst_sa.htm
http://www.moellgaard.dk/Akita/Sebaceous_Adeanitis .htm
http://www.groomers.net/discus/messages/233/77759. html?1154818004
http://www.moellgaard.dk/Akita_WUAC-SA-project.htm
Roxana
- tady je to zmíněno i u AA, jenže jsem to nepřekládala ještě
http://www.akitas-4-u.com/Facts%20About%20Akitas.h tm
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 16:35
- Nahlásit
ankaras
Díky moc,něco znám,něco ne,ale nerozumím ničemu ani slovo,kdyby tam bylo něco co pomůže napíšeš mi to Roxi????
|
inu
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 21:35
- Nahlásit
Daimon
no, v tom prvním případě dávali psovi vitamin E v kapslích a něco, co se jmenuje Calendula D4 (možná homeopatikum) + oleje a po aplikaci chodili se psem na procházku, aby se neolizoval a ono se to mohlo vstřebat.
Poslední info tam mají z roku 2000 a tvrdili, že léčba v jejich případě zabírala.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:18
- Nahlásit
Ahojky,
nektery ty odkazy uz jsem Ivet videla, krome toho pudliho, nicmene ani tam nejsou nejake extra novinky ..
co bych ale Daimone fakt udelala, je poslat do te OFA (americka veterinarni databaze), myslela jsem, ze to proberem v Bucinach, bohuzel nejdem, Aja je nemocna, tak snad jindy .. moc drzim palce, at vse zvladate jako doposud, jeste ty linky projedu dukladnejc a dulezity infa prelozim a poslu
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:27
- Nahlásit
inu
Díky za prohlídnutí a odpověď,cokoli co nevíme mu jednou může pomoci
Roxana
Také díky za vše,neustále nás nutí poslat krev do Německa a ty bys chtěla zase USA,obojí je na výzkum vím.Pokud to opravdu pomůže a dovolí nám to finance,jsme ochotní to poslat.
Je mi moc líto,že se nepoznáme osobně a doufám,že se Aja brzo uzdraví a že to není nic vážného.Snad se potkáme někde jinde,a ještě letos,ale nás čekají také nějaké veteriny a operace,máme mnoho zvířátek a je s nima pořád něco,tak nevím jak budeme moci výletovat a co bude v červenci.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 21:31
- Nahlásit
Daimon
Roxana
vždyť do Prahy je to kousek a ty chceš Leon na ty louky, tak si dáme sraza třeba u nás jen co se Daimon i Ariška dají dohromady
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 14:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Daimon
NĚCO DŮLEŽITÝHO PRO TEBE MÁM:
Petro, já bych byla na místě té majitelky přeci jen s tím Dermanormem na srst daleko opatrnější.
Koukala jsem znovu na složení tohoto přípravku. Předně musím poopravit údaj, který jsem o Dermanorm oleji napsala níže (psala jsem to předtím zpaměti). Uvedla jsem, že obsahuje konzervant BHA, správně však je BHT – butylhydroxytoluen, označovaný jako E 321. Kromě toho BHTéčka je tam bohužel ještě nebezpečný ethoxyquin. Všechny tyto jmenované chemické látky patří do stejné rizikové skupiny, takže na negativních účincích (v tomto případě ještě kumulovaných)na organismus, který je přijímá, to nic nemění.
To, že se dotyčnému pejskovi trpícímu SA výrazně zlepšila po Dermanormu srst je logické, protože hlavní suroviny Dermanormu (omega 3 a 6 mastné kyseliny) jsou velmi kvalitní a vyvážené a neznám psa, který by se po těchto látkách v srsti nevylepšil. To ovšem nevypovídá o tom, že je tento přípravek prospěšný při celkové léčbě uvedené nemoci.
Pes trpící SA má výrazně sníženou imunitu. Chemikálie, které do těla dostává v takto vysokých dávkách silně zatěžují játra, slezinu a ledviny. Toto jsou hlavní detoxikační orgány v těle, které, pokud je jim dovoleno fungovat správně a na plný výkon, TVOŘÍ a ZVYŠUJÍ tělesnou imunitu. A pokud je hlavním cílem u choroby jako je SA imunitu zvýšit, nemohu očekávat od přípravku, jehož podpůrný „léčebný“ efekt je jen jednostraně pozitivní, že se mi tímto způsobem podaří psa trvale uzdravit.
Rozhodně nechci slečnu zbytečně strašit, ale napíšu ještě jeden známý fakt z praxe.
Do skupiny těchto nebezpečných chemikálií, které se bohužel ještě poměrně často objevují v pamlscích, krmivech a nutričních doplňcích pro psy patří tyto: antioxidanty BHT, BHA, ethoxyquin, propyllgalát a propylenglykol. Všechny tyto látky se používají i k jiným účelům, i když ke konzervaci potravin asi nejčastěji. Jen pro vaši představu: posledně jmenovaná látka – propylenglykol - se běžně používá do některých typů nemrznoucích směsí do aut…..
Takže vám musí být jasné, co to je asi za látky a co asi mohou způsobit v těle… Paradoxem je, že skoro na každém kanystru s nemrznoucí směsí máte upozornění, že směs je vysoce toxická pro zvířata a že láhev máte uložit mimo jejich dosah. Někteří výrobci krmiv naopak pouze laxně pokazují na fakt, že cituji: toxicita nebo negativní účinek výše uvedených látek na zdraví psů nebyla nikdy prokázána….. Proč asi? No, protože jim skutečně nejde o zdraví psů, ale o svůj vlastní výdělek.
Životní styl bez nebezpečných „Éček“ v potravě, ať pro psy nebo pro lidi, tak skutečně není jen módní a nesmyslnou vlnou. Určitě se více vyplatí číst etikety zboží a řídit se jimi při výběru.
Negativní účinky této chemie v krmivech se totiž nemusí projevit hned. Kumulují se pomalu, ale o to fatálnější následky mají (udává se velká pravděpodobnost v souvislosti se vznikem rakoviny vnitřních orgánů).
Pokud by slečna s postiženou Akitou uvažovala o změně přípravku na srst na složením podobný, ale zcela přírodní produkt, tak můžu dát typ akorát na jeden, o kterém vím, že tato kritérie splňuje i když na trhu jich asi bude více. Jde o preparát HEMA – OMEGA 3-6-9 + vitamín E, který distribuuje firma HEMAX z Krnova (pouze v želatinových tobolkách).Konopné semínko jako náhražku bych ale nevolila. Tím, že je pes masožravec, tak má zažívání uzpůsobené tak, že daleko lépe vstřebává veškeré látky z potravy živočišného původu. Omega mastné kyseliny z konopného semínka nedokáže tak efektivně vstřebat. Nejlepším zdrojem omega mastných kyselin pro psy budou vždycky bezkonkurenčně ryby.
------------------
Zmínka o konopných semínkách asi bude záměna za lněná semínka, o kterých jsem mluvila já, ale to teprve zjišťuju. Nicméně si myslím, že když hafan nechce rybu ani vidět, tak to lněné semínko by mohla být dobrá náhražka
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 15:13
- Nahlásit
PetraK
Díky moc,v pondělí jedeme na k našemu vet. tak s mím vše prokonzultuji a pokusím se,aby mě doporučil něco jiného,on dermanorm užívá již rok a bude nadále brát oleje,tak dost záleží na tom,aby mu pomáhal a ne ho zabíjel.A jěště samozřejmě dostává všeho vysoké dávky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 15:17
- Nahlásit
Daimon
Díky moc
není zač.
Tak jak to paní Bergová napsala, tak to dává smysl.. Bohužel , ale vet to může vidět jinak než laik. Uvidíte.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 20:28
- Nahlásit
PetraK
Ještě jednou díky,uvidíme co řekne vet. co musíme zvolit co je pro něj nejlepší,jde pouze o Daimonka,nic jinýho.Na cytostatika a kortikoidy zatím nechcem přistoupit,uvidíme co je pro něho větší zlo. Ještě nejsme v té fázy,kdy budememe muset,proto jsem to sem vše napsala,chci rady a pomoc,nic jiného.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 08:20
- Nahlásit
http://www.akita-inu-chamaru.wz.cz/strana104.html
|
inu
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 09:18
- Nahlásit
Daimon
Jste stateční, chudák Daimonek. Je mi z těch lidí na blití, už jen proto, že musel něco takového zbytečně podstoupit znova!
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 09:22
- Nahlásit
Daimon
Taky držíme palečky a přejem hodně úspechů v boji s nemocí a hlavně lidskou blbostí a omezeností.....
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 10:23
- Nahlásit
vlk
Díky,vše děláme jen pro Daimonka a pro další nemocné psy.Strašně málo lidí ví jak léčit a co pejskovi je,vůbec je nenapadne že by to mohlo být SA.Většina z nich do nedávna ani o téhle nemoci nevěděla.Za ten rok se nám podařilo už něco zjistit a můžeme pomoci,jim i sobě.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 12:06
- Nahlásit
Daimon
Za ten rok se nám podařilo už něco zjistit a můžeme pomoci,jim i sobě.
To je super. Jestli to dáte taky na web, spoustě lidí to ušetří trápení a budou vědět, co a jak.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 12:30
- Nahlásit
inu
Jasně že dáme,ale musíme na to mít čas,včera nebyl.Taky ještě počkáme na další zprávy.
Dozvěděla jsem se, že snad MVDr. Rybníček,zřejmě světová kapacita na SA,jak nám řekl sám náš vet. je zpět v republice.Chci se s ním spojit popřípadě ještě poslat vzorky na posouzení jemu.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 12:49
- Nahlásit
Daimon
Paráda Přinejhorším by se daly poslat i do UK nebo kde to pracuje. Vím, že to tak někdo s SA udělal.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 12:57
- Nahlásit
inu
Jasně že paráda,nedělám si iluze,že se zase výsledky nezpochybní,jelikož znám akití komunitu.
Jinak i kdyby nebyl zrovna u nás,tak si dokážu sehnat na něho kontakt.
Ale stejně si myslím,že kdo nechce tak neuvěří nikdy.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 13:09
- Nahlásit
Daimon
výsledky nezpochybní,jelikož znám akití komunitu
no, řekla bych, že bude vypiskovat už jen pár klíčových osob. Zbytek si obrázek udělal už dávno
Ale stejně si myslím,že kdo nechce tak neuvěří nikdy
Mno, spíš bude dělat, že nevěří, řekla bych..
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 14:05
- Nahlásit
inu
Tak to máš pravdu,jenže já naši pravdu znám a už nehodlám nic řešit,jen chci aby Daimonek byl v rámci možností OK .Taky bych chtěla pomoci ostatním nemocným,alespoň podporou a nějakou radou,protože normálně se jí asi nikde nedočkají a poradit jim taky nikdo neporadí.Vím jak vše probíhalo u nás
Také si dobře pamatuji,když jsme se dověděli že co mu je a že se zřejmě nedožije dvou let jak mi bylo.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 18:54 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Daimon
tak jsem četla, že další AI s SA !!!! Je mi to tak líto !!! Navíc to odnáší ti nejsuprovější lidi a jejich psi, ach jo
|
inu
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 21:13
- Nahlásit
Daimon
Hm, tak Keník má asi taky SA. To je opravdu peklo. Teď už to vážně nemůžou zamlčovat.. a dobře jim tak
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2009 09:06
- Nahlásit
ankaras
inu
Ahoj všem,ano je to Keny,včera jsem si s Alenkou trochu psala,testuje je MVDr. Rybníček,takže k lepšímu vet. se nemohl dostat.Sám jim řekl,že Keny nevypadá dobře,ale já vím,že se zlepší,musí.Alenka ho miluje jako já Daimonka
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 20:32
- Nahlásit
http://www.aruma.estranky.cz/clanky/kendo-ken-aman a---pes--akita-inu/nemoc-u-kenyho
|
inu
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 17:48
- Nahlásit
To se nám to ta naše poradkyně chovu ale pěkně vybarvila
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 21:53
- Nahlásit
inu
No já ty iluze ztratila už dávno,myslím že v ten moment,kdy mi volala,co je s Daimonkem a jestli má SA,tak ať ho necháme utratit,že nám seženou jinýho kvalitního jedince.
To byla ta poslední kapka a hned po rozhovoru jsem ho objednala na biopsii.
Jinak Alence držím palce,ale ona ví do čeho šla,když zveřejnila Kenyho prozatimní výsledky o kterých si nedělám iluze že by se neprokázali,jelikož MVDr.Rybníček je světová kapacita.
Také jsem Alence psala na co se má připravit,ale tohle byla rána pod pás skvělím lidem,co dělají stašně moc pro pejsky i pro lidi
|
inu
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2009 07:45
- Nahlásit
Daimon
Já se fakt ale bojím, že Keny má SAčko.. těch fotek jsem po různých webech viděla už hodně, a takhle zuboženej vzhled je skoro typickej
Jinak Jarda Hagísek to napsal v NK Harukaze výborně a jak se říká, všechno zlý, k něčemu dobrý. Teď už ty lidi nemají šanci umlčet, možná, že se odhodlají k zveřejnění poznatků i další.
Ta schůze klubu bude mooooc zajímavá.. a mám takový tušení, že jestli se pár lidi nevzpamatuje, tak bude pro ně i fatální
|
inu
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 19:34
- Nahlásit
VÝZVA pro majitele akit s SA
Prosíme všechny, kteří mají akitu postiženou sebaceozní adenitidou (SA), aby se spojili s poradcem chovu
panem Ladislavem Kortišem,
tel. 724 523 784,
e-mail: laki.laki@seznam.cz
Tuto výzvu prosím šiřte dále. Děkujeme!
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 19:03
- Nahlásit
Tak jsem pred par dny jen z auta zahlidla toho akitaka od nas z Chlumce s SA.. a pes uz vypada naprosto priserne
|