Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Sebaceozní adenitis
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 13:44
- Nahlásit

inu
Tak nějak,pochopilas naprosto přesně
O psy nejde skoro nikomu,taky proč že jo???Štěnat je pořát dost,nepovede si ti??? Neva, koupíš si jinýho a budeš doufat,že zase nebude poruchovej,no

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 13:47
- Nahlásit

Daimon
nepovede si ti??? Neva, koupíš si jinýho
tak tedle přístup mě taky vytáčí na nejvyšší obrátky.. jestli mě jednou zavřou tak to bude pravděpodobně za vraždu někoho takovýho kdo tohle prohlašuje a nebo dělá

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 14:14
- Nahlásit

Fajka
No mě to neříkej,tenhle přístup znám 20 let,proto sem s chovatelstvím už nikdy nechtěla mít nic společnýho
Jenže vše dopadlo jinak,tak aspoň bojuju jak umím,proto jsem to řekla naplno co mu je a teď sem ta nejhorší,jenže nám je to jaksi úplně jedno

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:54
- Nahlásit

Daimon
Tak nějak,pochopilas naprosto přesně

ty voe, to se všichni akitáři posrali v kině nebo co????

proto jsem to řekla naplno co mu je a teď sem ta nejhorší,jenže nám je to jaksi úplně jedno

Hele a co kdybys to prostě frkla na web? Lékařskou zprávu a kdyby se nedejbože zhoršil, tak i fotky? Nebyli jste v únoru nebo kdy náhodou v Brně? Myslím, že jsem tam zahlídla akitu, co místo vocasu měla vypelichaný koště

Přiznejte se, že chcete bejt akorát zajímavý?

Fajka

jestli mě jednou zavřou
mě zavře exekutor, páč nebudu mít na žaloby od chovatelů, kterým pokazím kšefty tím, že napíšu, že spousta lidí, co má doma psa bez PP, udělá na něm jeden vrh a zájemce si vošéfujou, jak nejlíp dovedou, jsou mnohem lepší než rádobymnožitelé, co sice k pejskům dají PP, ale nestydí se prodat vadný štěně za horentní sumičky, o chovatelským servisu na doživotí a férovým přístupu ani nemluvě.

Pro mě mnozí PP chovatelé jsou na úplně stejný rovince jako ti, co to mastěj v kravínech. Fakt nevidím žádnej rozdíl a to do tý komunity nahlížím cca rok
Etika = O
Zodpovědnost = O
Férovej přístup = O

A asi ani nebudu pokračovat... bo mě fakt ta céfka rupne!

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:55
- Nahlásit

Daimon
budeš doufat,že zase nebude poruchovej,no
tak to by měl sakra podle toho stát: pár stovek a ne až desítky litrů

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:10
- Nahlásit

inu
No tak si ho za pár kaček vylepšíš, a když to nepůjde...taky se nic neděje,buď se ho zabavíš,nebo to máš na doživotí
hele kde se akitáři posrali,to nevím,momentálně asi na našem dvorku
Na web to asi dáme,jelikož jejich páníček je vytočenej na nejvyšší míru a na rozdíl ode mě to aspoň umí.Chtěl to tam dát už dřív,ale já naivní blb sem nechtěla
Jinak myslím,že přijde další článek a zvažuji že se zapojím,ale slíbit to nemohu

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:32
- Nahlásit

Daimon
No tak si ho za pár kaček vylepšíš,
tak jako pani, za pár kaček to není. Takže osobně v příštím volebním období kandiduju na pohlavára nejvyššího a bude se uchovňovat jenom agresivní, nemocný a vadný zvířectvo. Když spotřeba, tak ve velkým, né?

já naivní blb sem nechtěla
a já si myslím, že je na čase, aby někdo dostal tečku mezi voči

Jinak myslím,že přijde další článek
vod koho? vode mě? To si pište, pani, čekám jen na grandiozní finále

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:43 - Změnil/a: Daimon
- Nahlásit

inu
Tak v ten článek věřím,bude tím sem si jistá ,ale nevěřím,že se někdo ozve a já už mám fakt dost
Ne web to jistě dá,ale stejně se tím nic nezmění,jsme trouby v ČR a to se taky nezmění a je mi to totálně jedno,já svou pravdu znám
A tečku mezi oči dostanem zase jen my

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 18:11
- Nahlásit

Daimon
a já už mám fakt dost
víš co, pro mě je nepochopitelný, proč se k tomu zrovna ty lidi tak staví.
Když jim nejde vo prachy, tak teda vo co?

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 18:45
- Nahlásit

inu
Tak to nevím ,ale poučme se o prachy jde vždy,jen opravdu ve vyjímečných případech je tomu jinak.Co bys vlasně po těch chovatelých chtěla???Jako smlouvu a záruku??? Tak si kup ledničku,tam to třeba dostaneš,pokud budeš mít štěstí

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 19:03
- Nahlásit

Daimon
no, tak třeba nechápu ty tanečky okolo toho krycího psa, (proti kterýmu to údajně celý je, že ), protože zrovna tihle lidi mi přijdou, že ty prachy nehrotěj (vzhledem k tomu, co o sobě říkaj).
Tak fakt nechápu proč.

Co bych po chovatelích chtěla? jo, to už dneska taky nevím. Doufala jsem, že zdraví a povahu, případně exteriér a nové přátele z řad milovníků psů. Už jsem se z tý naivity taky vyléčila.

Daimon
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 19:21
- Nahlásit

inu
Tak to si byla hodně naivní
Jinak přátele si získala,ale podle mě až si vše pochopila,taky sem tě nemusela

inu
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 19:42
- Nahlásit

Daimon
taky sem tě nemusela
jo, pani? A pročpak?

Jinak v klidu, mě nemusí skoro nikdo, já jsem taková veš v kožichu

Tak to si byla hodně naivní
no jó, von PéPé chov má solidní propagandu a to nejen u AI

Daimon
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:28
- Nahlásit

inu
-protože jste byla osoba neznalá pozadí chovu ,bohužel si musela prohlédnout a snad nejhůř jak to šlo a to je mi opravdu líto
-ano chov s PP je velice složitý a je už takový mnoho let,ale jsou i velice slušní chovatelé znám takové,ve všech plemenech nemluvím jen o AI

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Daimon

Ahoj - dneska koukám, že mi přišla na vižlím fóru reakce, tak to se souhlasem kopíruju.

Budou to ale info, který huž znáš , je tam odkaz na stránky-nevím zda tyhle znáš a pak je tam zmínka o očkování - to nevím, jestli víš, že se u této nemoci nedoporučuje už očkování:
Takže kopíruju:

Před časem jsem studovala materiály právě k tomuto onemocnění, protože jsem se s ním shodou okolností setkala osobně u ročního pudla.

Vzhledem k tomu, že se to týká i plemene MO, je velmi pravděpodobobné, že se s tím (dříve či později) v našem chovu někdo setká. Proto bych ráda upřesnila a doplnila některé informace, které tady o sebaceózní adenitidě zazněly.

Předně bych chtěla poopravit ten výraz „smrtelné“ onemocnění. Sebaceozní adenitida je sice onemocnění s dost nepěkným a nevyzpytatelným průběhem, ale všechna odborná pojednání hovoří o této nemoci jako o „kosmetickém“ problému, který sám o sobě život psa neohrozí. Není to tedy choroba, která by psy kosila jednoho za druhým. Zahraniční prameny uvádí, že až 95% psů se podaří s chorobou vypořádat. A pokud přeci jen dojde k eutanázii takto postiženého psa, je to převážně na žádost majitelů, kteří nemoc svého psa nezvládají psychicky nebo nemají na to, aby mu poskytovali neustálou nadstandardní péči (časovou, fyzicky náročnou, finanční…). Alespoň tak to shodně tvrdí zahraničních veterináři, kteří mají s SA nějaké zkušenosti. V tomto ohledu tedy není důvod k panice.

Na druhou stranu si já osobně myslím, že by se tahle choroba rozhodně neměla podceňovat a brát na lehkou váhu (proto ty uvozovky u té kosmetiky).Už proto, že neexistuje spolehlivý recept, jak se choroby zbavit a je tudíž klasifikovaná jako nevyléčitelná (a to i přesto, že u mnoha psů bylo pozorováno úplné vymizení příznaků).

Co to vlastně je za nemoc?

V kůži má pes mazové žlázy, které produkují sébum (maz) potřebné k vytvoření ochranného filmu. Tento film chrání kůži a srst před vysychání i před dalšími vnějšími vlivy.

Při sebaceozní adenitidě začínají napadat bílé krvinky buňky v těchto mazových žlázách a postupně je likvidovat. Příčinou tohoto nestandardního chování bílých krvinek je špatná funkce imunitního sytému, která se bohužel již dědí.

Dědičnost SA není vazaná na konkrétní pohlaví, takže mohou onemocnět psi i fenky. Nejčastěji se nemoc projevuje u mladých dospělých psů od cca 1 roku věku, u těchto konkrétních plemen: pudl, samojed, akita inu a vizsla (objevila se však i u některýh kříženců).

SA se dědí recesivně, takže pro ty, co ovládají zákadní genetické pojmy – nemoc se projevuje jen u recesivních homozygotů, dominantní homozygoti jsou klinicky i geneticky zcela zdraví a heterozygoti jsou vždy přenašeči nemocí (i když sami jí trpět nebudou). Z toho logicky vyplývá, že oba rodiče jedince, u kterého se nemoc vyskytla, by se měli striktně ihned vyřadit z chovu.

Výskyt nemoci je prozatím u nás velmi řídký, otázkou však je, nakolik jsou někteří veterinární lékaři schopni tuto nemoc odhalit, protože je svými charakteristickými příznaky podobná projevům jiných chorob, jako třeba snížené funkci štítné žlázy nebo demodexu, a jestli teda takových případů ve skutečnosti není více, jen se o nich neví.

Objevují se dvě formy mazové adenitidy. U krátkosrstých plemen jde většinou jen o pár ložisek postižené kůže, kdy srst vypadne, kůže je začervenalá a zhrublá. Postižen je vetšinou čenich, hlava a zadní strana krku. Kožich zvířete mnohdy vypadá jako prokousaný od molů.U dlouhosrstých se častěji objevuje rozsáhlé postižení po celém těle, kdy se z kůže odlupují kusy lupů, které se nalepí na srst a vytvoří slepence, zvíře dramaticky ztratí srst a kůži má extrémně přesušenou a mnohdy i dost svědivou. Pokud se navíc přidá i sekundární bakteriální infekce, kůže velmi intenzivně páchne. V nejhorších případech se může přidat i horečka a zvíře začne nepřiměřeně hubnout. Toto nejhorší stadium SA, kdy vlastně dochází až k systémovému selhání, bylo ve zvýšené míře pozorováno hlavně u plemene akita inu.

Projevy nemoci a stupeň postižení kůže je u každého jedince jiný,což pochopitelně stěžuje odhad diagnózy.

Aby se tato choroba u psa potvrdila, musí se odebrat alespoň dva vzorky kůže (biopsie z krku a zad), které se pošlou na rozbor.

Protože neexistuje jednotný postup v léčbě SA, veterináři se ji pokouší léčit všelijak. Avšak vzhledem k tomu, že jde o nemoc vyvolanou chybně pracujícím imunitním systémem neměly by se aplikovat jakékoliv léky a přípravky, které by imunitu ještě dál snižovaly a zatěžovaly.

To koneckonců dokazuje i samotná praxe, kdy nejlepší výsledky v léčbě dosahovala zvířata užívající preparáty, které maximálním způsobem podporují imunitu kůže. Naopak chemická léčba cyklosporinem, která se zpočátku používala, vykazovala minimální efekt a řadu vedlejších nežádoucích účinků. U lehčích forem SA by se proto neměla používat ani antibiotika. Nejnovější doporučení k léčbě SA zní takto: postiženým zvířatům podávat nutriční doplňky s omega 3 a 6 mastnými kyselinami v několikanásobných dávkách (tj. lososový olej, pupalkový olej, olej z brutnáku lékařského), vysoké dávky vitamínu A (ne ovšem ve formě provitamínu - beta karotenu), přírodní vitamín C, stravu bez chemické konzervace a na kůži aplikovat šetrné olejové zábaly (působící 1 – 2 hodiny), které se pak smývají speciálními dermatologickými šampony.

Pokud chcete vidět jak přibližně vypadá pes trpící sebaceózní adenitidou po celém těle, koukněte na stránku samojedky Lelly. Majitelka fenky odmítla navrhovanou chemickou léčbu, začala léčit fenku takto přírodně a výsledky vidíte na fotkách (zde: http://www.astrolyka.com/illness.html ).

Na trhu je pro podporu léčebného procesu při SA k dispozici několik vhodných výrobků, které obecně velmi pozitivně ovlivňují imunitu kůže (což je žádoucí v podstatě u jakékoliv kožní choroby, demodexem počínaje, alergiemi konče). Vybírejte ovšem pečlivě a pokud mohu poradit, pečlivě hledejte na obalu způsob konzervace těchto přírodních tuků. Pokud jsou konzervovány tocoferoly, přírodními vitamíny E, je to v pořádku. Najdete-li ve složení zkratku BHA nebo látku Propylgallát, buďte velmi opatrní! BHA = butylhydroxyanisol, označovaný také jako E 320 a propyllgalát označovaný jako E 310, jsou chemické antioxidanty, které se používají k tomu, aby tuky obsažené ve výrobku nežlukly.V jednorázovém malém množství tyto látky neublíží, v několikanásobně větším mnoství už bohužel ano. E 320 je potencionální karcinogenní látka (u psů epileptiků byla dokonce prokázana souvislost se zvětšením počtu záchvatů po požívání této látky), E 310 zase vyvolává alergie a kožní vyrážky. S lítostí musím konstatovat, že právě tyto dvě nebezpečné látky obsahují dva jinak vynikající a velmi známé výrobky na trhu, a sice Dermanorm olej a celá řada krmiv Royal Canin…..

Jedno z dalších doporučení veterinářů pro psy, kteří prodělali sebaceózní dermatitidu je psa již nikdy neočkovat (opět dochází k výraznějšímu poklesu imunity, což je i důvod, proč by se měl očkovat pouze naprosto zdravý pes).

Tak, to by bylo asi tak shrnutí všeho dostupného o SA.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:41
- Nahlásit

inu

Já si o čistorevným chovu už dávno nedělám iluze, fakt ne

no, to poslední dobou víc lidí. Nejde totiž o chov, ale o ambice a ego, pes je na posledním místě. Neříkám že u všech, ale když ani kluby nestojí o to, aby to plemeno byl co nejvíc zdravý, tak co si o tom má člověk myslet.

Díky za vysvětlení pojmu.

Daimon
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:51
- Nahlásit

PetraK
Moc děkuji,takže vše co dávám Daimonkovi je špatně,i když on je převážně na mase,granule odmítá.Bohužel když už nějaké dávám tak je to právě zmíněný RC,zkoušela jsem ještě kronch a canidae,ale to nevezme vůbec. A dermanorm užívá v koňských dávkách už přes rok Budeme muset změnit postup,jinak koupele a olej je ok,šampon používáme správný.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:03
- Nahlásit

Daimon

počkej, počkej- neměň postup, vždyť to co děláte u vás pomáhá přece, jestli jsem to dobře pochopila? A tím, že krmíte masem, jste co se týče konzervantů naprosto mimo nebezpečí.

V čem jedete rozdílně od toho co se píše v tom co jsem našla já?

Daimon
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:07
- Nahlásit

PetraK
On dostává dermanorm,zrovna zkoumám krabičku,nic takovýho tam není je tamLA),(GLA).(EPA),(DHA) a žádný Ečka tam nejsou psaný,nic takovýho fakt

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 14:17
- Nahlásit

Daimon

hele ale jestli to u vás zabírá, tak není co řešit, to co je tady napsaný přeci není stopro daný, že to tak opravdu je a nebo, že to musí platit na všechny psy paušálně. Klid.

Hele a co to lněný semínko do žrádla, jak jsem tu psala?? Zkus si po netu zjistit co všechno v něm je, já už si to nepamatuju, ale vím, že tam toho je fůra dobrýho pro kůži právě. Nic s ním, myslím, nezkazíš. Je zdravý jak pro lidi, tak zvířata, vím, že někdo ho dává i malým štěňatům, takže v poho.

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 14:49
- Nahlásit

Daimon

- tady máš pár odkazů, ať to nemusíš hledat

http://www.cuketka.cz/?p=202

http://equi.wz.cz/lnene_seminko.html

http://www.bigmenu.cz/clanky/Zazracne_lnene_semink o.html

http://www.mujpes.cz/poradny.php?id=2296&idp=1&PHP SESSID=21d2f246afc89e9bd1d6df348b18d64f

http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5657_0.html

Daimon
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2009 16:22
- Nahlásit

PetraK
Díky funguje nám to tak to tak nechám,myslím že po roce by se už něco projevilo,kdyby to bylo špatně,jen sem se dost zděsila,on pro mě moc znamená lněný semínko prostuduji
ankaras
Díky za odkazy,znáš mě jak na tom s netem jsem

inu
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 07:52
- Nahlásit

Daimon

protože jste byla osoba neznalá pozadí chovu
kdepaaak, jen jsem si naivne myslela, ze PP pejskarstvi je jediny odvetvi, kde neni moc svini.. naopak! Koncentrace svini je tu neumerne vysoka na to, ze maj doma tak uslechtila stvoreni

ale jsou i velice slušní chovatelé
tomu verim.. pozdravuj je, az je potkas

PetraK
ale když ani kluby nestojí o to, aby to plemeno byl co nejvíc zdravý, tak co si o tom má člověk myslet.

Ja jsem si fakt myslela, ze delam dobrou vec, kdyz jdu do PP psa. Protoze predtim jsme meli bezPP ovcaky a PP jsem videla jako zbytecnost, za kterou si lidi rikaj nehorazny prachy. Jednoho vovcounka jsme pochovali predloni ve dvanacti letech: mel uzasnou povahu /i kdyz to nebyl vylozene pracak/, celej zivot byl zdravej. Druhymu tahne na druhej rok, je maxipracovni, megapracovni, vysvalenej, zdravej.
Oba mame od "mnozitelu" /tj bez PP/, ale z domacnosti se dvorkem a zahradou, nikoliv z kravina. Ti lidi na me delali dobry dojem, stenata byla zdrava, vrh vyrovnany, videla jsem oba rodice.

Kdyz jsem zacala pronikat do akit, zjistila jsem, ze je tady hrozne moc tech, co jsou fakt "ludry" - clovek si je ani nesmel pohladit, protoze by mu urvali ruku od ramene. Tady v Brne je takovych pozehnane. Tak jsem si rekla, ze bude lepsi zainvestovat a vzit si psa s PP, abych mela zarucenou povahu a to ostatni, co by melo byt jaksi samozrejmost: zdravi, exterier. Jasne, ze stoprocentni zaruka neexistuje, ale ve vsech tech litaniich PRO chov s PP je ta veticka o zarukach velmi zduraznovana.
Jeste do odberu stenete se vsechno tvarilo v pohode - nikde nebyl problem, par lidi se sice nemelo rado, ale tak to je normalni...
a pak to zaclo.
Nejsem clenem klubu, protoze odmitam investovat sve skromne prijmy do bandy lidi, ktera misto skutecnych problemu se hada o hovadinach typu barva a kdyz prijdou problemy, tak se k nim neumi postavit jako dospeli lide.
Navic, muj pes je nechovny a nikdy nebude, pac je kryptorchid. A ja opravdu v tomto smeru nehodlam podvadet jen abych ho mohla uchovnit.

Takze jasne: jsou seriozni "mnozitele" a neseriozni chovatele. Problem je jen v tom odhalit zavcas, kdo patri do jake kategorie. A to neni snadne.

Daimon
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 09:36
- Nahlásit

inu
No tak si byla naivní,no .To se stává,je to normální a velká rivalita je i v chovu bez PP,to si nedělej iluze.Nejlepší chovatelé jsou ti co se řídí modností plemene a za dvacet let vystřídají třeba 15-20 plemen
Mám takovou osobu v rodině,nestýkáme se ale znám to vše moc důvěrně
Jeden slušný chovatel bydlí kousek ode mne,je to kamarádka a má jorky.Chovatelé od jorků se třeba diví,že její psi nejen že chodí na zahradu,ale představ si ONA S NIMA CHODÍ I VEN ,to se totiž nesmí,kvůli srsti,mají se chovat v ohrádkách a venčí se na podložky a ne někde na trávě.
Co se týče povah u AI,tak tam bych byla hodně opatrná,odhaduji,že tak skoro polovina psů tady je silně dominantní až agresivní.Někomu to tak přijde normální,ale já to mám doma a vím jaké úsilí musím vynaložit aby se nic nikomu nestalo a nejlepší je, že bohužel nesnášíme ani lidi a mnohým akita přijde jako medvídek,tak se k nám hrnou a bez varování na ně sahají.Jen díky mé nepřetržité ostražitosti se ještě nikomu nic nestalo

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 10:33
- Nahlásit

inu

s tím PP je těžký, muselo by to fungovat na něčem jiném, než na lidské zodpovědnosti , protože lidí jsou všiváci všude. U spousty plemen už se dle mého osobního názoru často ani nedá říct, že PP zaručí to, že budete mít to plemeno jaké má být - v exteriéru a v povaze, protože jakmile začne být plemeno módní, řeže se to na kusy a jedou štěňata jedno za druhým. Můj názor je, že PP dneska už - když člověk nemá reference na dobrého chovatele- nezaručí nic. A to ty reference nesmí člověk sbírat po netu, ale od dobrých a zkušených. A kde na ně má začátečník narazit? Moc jich bohužel není. Já šla původně po štěněti s PP. Pak jsem ovšem zjistila, že bych ho nikdy neuchovnila - výstavu nějakou ještě bych asi i dala, zkoušky vloh taky, ale to další, co musí ohař - a ohař pes to má těžší, než fenka - absolvovat, to vím, že bych nikdy nedala. A brát štěně po výstavně i lovecky úspěšných rodičích z chovu se mi nechtělo, protože já sama, kdybych chovala, tak bych chtěla, aby moje práce pokračovala dál. Takže po dlouhým přemýšlení jsem to otočila a začala hledat mimo PP vody. Heh a takovej servis jako měl náš nePP hošíček bych přála všem těm štěňátkům z pracek chovatelských množičů (teď mám na mysli ty co to střihaj jak Baťa cvičky, štěňata znaj jen kotec, očkování žádný, kontakt s chovatelem žádný, nic) a že se jich i v papírácích najde. Zvlášť když páníček je ten echtzelenejmozek mysliveckej, kterej má psa maximálně jako pracovní nástroj. My jsme dodneška s Ešusí mamičkou a její pánčičkou v kontaktu, kdykoliv jsem něco potřebovala při výchově konzultovat, nebyl problém, abych tehdy zavolala, nedávno jsme tam byli návštěvou. Prostě paráda. Takhle bych si to představovala naprosto všude. ne kvůli nám páníčkům, ale kvůli těm štěkavcům. Bohužel společnost tohle neumí ošéfovat, takže množitelé v obou táborech mají volné ruce. Žádný papíry zdraví neošéfují, to je jasný, protože pes je živý tvor, ale povahu a vzhled, by to - kdyby to fungovalo tak jak má - ošéfovat mělo. Jenže.... to jsou čistý teorie.
No nic, jdu, páč tyhle debaty stejně nemají řešení.

inu
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 11:20
- Nahlásit

Daimon
elká rivalita je i v chovu bez PP,to si nedělej iluze.

No, já si je nedělám. Verbež je všude.

ONA S NIMA CHODÍ I VEN
no, to si teda dovolila moc!

Co se týče povah u AI,tak tam bych byla hodně opatrná,odhaduji,že tak skoro polovina psů tady je silně dominantní až agresivní.
Pravdu díš

Někomu to tak přijde normální
nebudu jmenovat jistého experta z jedné návštěvní knihy a všechny jeho příznivce.
V životě tohle nepochopím. Mám deset až patnáct let žít se psem, kterej je totální hajzl a magor, i když exteriérově nádhernej a zdravotně nezávadnej? Mám svýho psa vést k tomu, aby na něj nikdo nedokázal šáhnout a pak se vymlouvat na to, že je to typická povaha?
Kterej magor by chtěl mít psa, kterej vyjede pokaždý, kdykoliv se chce někdo přiblížit byť s dobrým úmyslem? Fakt mi tohle můj mozek nebere.

mnohým akita přijde jako medvídek,tak se k nám hrnou a bez varování na ně sahají.
což je kámen úrazu. Proto díky bohu za to, že je Vořech jakej je, protože nezřídka se k nám nahrnou různý individua a začnou ho šůrovat mezi ušima. Maximálně je poskáče a voslintá.. neumím si představit, že by to někdo zkoušel na svini fijalovou...

PetraK
páč tyhle debaty stejně nemají řešení.

máš pravdu, nemaj.
Proto mě tak vytáčí ty kydy, že všem jde jen o psy

kokoška
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:48
- Nahlásit

PetraK
Můj názor je, že PP dneska už - když člověk nemá reference na dobrého chovatele- nezaručí nic. A to ty reference nesmí člověk sbírat po netu, ale od dobrých a zkušených. A kde na ně má začátečník narazit? Moc jich bohužel není.
pod to se podepíšu!
Asi záleží i na chovaném plemeni, mým snem je chrt (nezáleží teď na rase), nastudovala jsem teorii o plemeni a pak se jala pátrat po té správné CHS. Info na netu jsou minimální, akorát pomluvy a nechutnosti na sebe navzájem hází. Asi 2x jsem se pokusila oslovit i chovatele na výstavách, dívali se na mě jak na švába a když mi po boku nestál chrt, dali najevo, že s takovým nýmandem nebudou ztrácet čas a asi jim připadalo, že dělám špionáž nebo co? Je mi z toho smutno a dospěla jsem k závěru, že vysněného psa si určitě pořídím, ale nebude to z ČR - naivně si myslím, že v cizině je to lepší, alespoň moje pátrání tomu nasvědčuje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:00
- Nahlásit

kokoška
že v cizině je to lepší,
já už jsem dneska nevěřící Tomáš, voni se od nás ve světě už hodně naučili v jinejch oborech, tak tady to nebude asi lepší .
Třeba Pšonďáci, jak se psama šíbujou zleva do prava, z chovky do chovky, jak je pes multižampijoun, kryje se hlavně s ním, takže je to pak všechno příbuzný...

Ale fakt je, že člověk který se v daném plemeni nepohybuje nějakou dobu, nebo nemá od někoho spolehlivé doporučení, je namydlenej. Respektive je to lotynka.

ale fakt končíme, páč jinak to tady Daimonkovi zasekáme něčím zcela jiným.

Daimon
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 14:32
- Nahlásit

PetraK
Jen si ti klidně probírejte chovatele,mám s Daimonkem to vůbec nevadí a navíc mám stejnej názor.Po dnešku co se zase děje,jsem přesvědčená že sem již nikdo o SA nenapíše a že od AI jsme nejhorší my a to prosím nejsem chovatel a mám dva psy AI,ale samce a navždy nechovný.

inu
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 15:44
- Nahlásit

Daimon
jezis co se zase deje???

mám dva psy AI,ale samce a navždy nechovný
jenze kazite povest multizampionovi von a aus, zeano

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání