Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / lněné semínko
Autor Zpráva
geru
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:18
- Nahlásit

Mám dotaz-asi vlivem teplé zimy mě fenka začala línat.Není to nějak šílený ale chtěla bych aby ji nějaký chlup do jara zustal.Máte někdo s vařeným semínkem u psů zkušenost? Jde mi o to jestli línání urychlí nebo naopak.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:23
- Nahlásit

geru
no já ho občas dávám, ale spíš na lesk, jestli to ovlivňuje i línání to nevím, to jsem nějak nezkoumala.

geru
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:40
- Nahlásit

já mám právě dobrou zkušenost u koní při línání ale ted mě na cvičáku jeden chovatel říkal že on dává semínko na zlepšení kvality srsti.Já bych právě línaní urchlit nechtela spíše srst udržet jestli to jde.

Frog
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:46
- Nahlásit

geru
Jo lněný semínko je dobrá věc,ale bacha. Pokud pes není zvyklý nebo má citlivé zažívání,tak hrozí průjmy...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:49
- Nahlásit

No už nevím kde, ale někde sem četla, že se to dává hlavně kvůlivá omega3, ale že je pro psa přirozenější zdroj živočišný, tedy z ryb. Jinak z toho bych vyvozovala, že je to hlavně na kůži a asi ten lesk srsti. Já ho dávala, protože sem ho měla doma, ale jinak střídám živočišný a rostlinný zdroje.
Na to línání bych spíš sáhla po biotinu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:54
- Nahlásit

geru
Mi fena NO líná každým rokem v únoru a tento rok to není výjimka. Nesnaž se srst za každou cenu udržet, ona se vyměnit potřebuje. Co máš za rasu?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:55
- Nahlásit

geru
jo jo, pozor aby se ti nepo... co zkusit Krnoch lososový olej?

geru
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:15
- Nahlásit

Díky za názory,vím že na srst jsou dobré oleje-pupalkový nebo živočišný rybí a biotin jasně ten je super právě i u koní na zlepšení rohoviny a srsti.Jinak právě ted kobyle semínko vařím tak jsem myslela že bych to měla při jednom.Jinak jak píše frog když dám víc tak se pos... i kobyla.Nechala bych to přírodě ale chci s čubís na výstavu-poslední co mužu bez zkoušky-tak nechci aby byla v tom nej stupni opelichanosti.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:20
- Nahlásit

geru
no tak to zkus a uvidíš

geru
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:27
- Nahlásit

Mucholabka
Mám takyNO právě že loni taky línala brzy ale to šly dolu štěněcí chlupy.Myslela jsem že letos vydrží s tou krásnou zimní srstí déle ale asi jí je teplo a žádná zima už nebude tak jde kožich dolu.To jsme byli dokonce u veta jestli namá alergii protože pouští chlupy od vánoc!

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 18:44
- Nahlásit

Ano semínko je na vylínání dobré, ale musí se s ním pomalounku polehounku. Čím víc slizu, tím lépe, ale fakt bacha, ony ty průjmy stojí totiž za to.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání