| Autor |
Zpráva |
geru
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:18
- Nahlásit
Mám dotaz-asi vlivem teplé zimy mě fenka začala línat.Není to nějak šílený ale chtěla bych aby ji nějaký chlup do jara zustal.Máte někdo s vařeným semínkem u psů zkušenost? Jde mi o to jestli línání urychlí nebo naopak.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:23
- Nahlásit
geru
no já ho občas dávám, ale spíš na lesk, jestli to ovlivňuje i línání to nevím, to jsem nějak nezkoumala.
|
geru
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:40
- Nahlásit
já mám právě dobrou zkušenost u koní při línání ale ted mě na cvičáku jeden chovatel říkal že on dává semínko na zlepšení kvality srsti.Já bych právě línaní urchlit nechtela spíše srst udržet jestli to jde.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:46
- Nahlásit
geru
Jo lněný semínko je dobrá věc,ale bacha. Pokud pes není zvyklý nebo má citlivé zažívání,tak hrozí průjmy...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:49
- Nahlásit
No už nevím kde, ale někde sem četla, že se to dává hlavně kvůlivá omega3, ale že je pro psa přirozenější zdroj živočišný, tedy z ryb. Jinak z toho bych vyvozovala, že je to hlavně na kůži a asi ten lesk srsti. Já ho dávala, protože sem ho měla doma, ale jinak střídám živočišný a rostlinný zdroje.
Na to línání bych spíš sáhla po biotinu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:54
- Nahlásit
geru
Mi fena NO líná každým rokem v únoru a tento rok to není výjimka. Nesnaž se srst za každou cenu udržet, ona se vyměnit potřebuje. Co máš za rasu?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:55
- Nahlásit
geru
jo jo, pozor aby se ti nepo... co zkusit Krnoch lososový olej?
|
geru
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:15
- Nahlásit
Díky za názory,vím že na srst jsou dobré oleje-pupalkový nebo živočišný rybí a biotin jasně ten je super právě i u koní na zlepšení rohoviny a srsti.Jinak právě ted kobyle semínko vařím tak jsem myslela že bych to měla při jednom.Jinak jak píše frog když dám víc tak se pos... i kobyla.Nechala bych to přírodě ale chci s čubís na výstavu-poslední co mužu bez zkoušky-tak nechci aby byla v tom nej stupni opelichanosti.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:20
- Nahlásit
geru
no tak to zkus a uvidíš
|
geru
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:27
- Nahlásit
Mucholabka
Mám takyNO právě že loni taky línala brzy ale to šly dolu štěněcí chlupy.Myslela jsem že letos vydrží s tou krásnou zimní srstí déle ale asi jí je teplo a žádná zima už nebude tak jde kožich dolu.To jsme byli dokonce u veta jestli namá alergii protože pouští chlupy od vánoc!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 18:44
- Nahlásit
Ano semínko je na vylínání dobré, ale musí se s ním pomalounku polehounku. Čím víc slizu, tím lépe, ale fakt bacha, ony ty průjmy stojí totiž za to.
|