Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak "zdravě" vyzrát na blechy a klíšťata?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
ArchibaldSirBlack
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 11:49
- Nahlásit

Vážení, já jsem přišel náhodou na tuto věc. Arčí měl plíseň takže jsme u veta dostali koupelovou síru Sulfatan. Tak jsme ho vykoupali a i když nepoužíváme ani obojek ani pipety, zmizeli nám klíšťata. Arčí je jen velmi lehce cítit sírou. Podle ujištění veta mu síra jednou za měsíc jen prospěje a nemá ani plíseň ani klíšťata.

Vero
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 14:44 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Ještě by to chtělo prubnout dát pít zmíněné pivo psovi.

(Já jsem rezignovala a vátila se k jedům..)

Yves
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 15:13
- Nahlásit

My jsme vždy používali Spot-on zároveň s obojkem Kiltixem, a musím říct, že pokud se vůbec stalo, že se nějaké klíště na psa přisálo, tak uschlo než se stačilo napít. takže to samé aplikuju dál, a zatím spokojenost. Před podáním spot-on jsem vytáhla 3 klíšťata, po podání ani jedno. A prolézá všelijaká křoví pořád stejně.

jinak mailem mi přišel recept na domácí přípravek na klíšťata, vyzkoušené to teda nemám, ale co už, když mi už ten řetězák poslali.. V 1 litru vody se uvaří sáček sušeného rozmarýnu a přidá se 100ml bílého vinného octa.. skladuje se to v lednici, stačí před procházkou rozprášit na sebe i na psa.

Slunéčko
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 13:22
- Nahlásit

ArchibaldSirBlack: Teda to je zajimave s tou sirou, urcite dejte vedet, jak to ucinkuje pres cervenec a srpen

Gigi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 13:36
- Nahlásit

Rozmarýn jsem zkoušela a klíšťata teda nevěděla, že by jim to mělo vadit. Možná kdyby se v tom pes úplně namočil? Vonělo to hezky, ale někomu by mohlo vadit, že to barvilo bílé chlupy.

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 13:50
- Nahlásit

Já asi zkusím letos tohle :
http://www.zoohit.cz/shop/clovek_a_zvire/sezonni_p rodukty_moda/klistata_a_blechy/pro_psy/156096

kobroor
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 14:44
- Nahlásit

My jsme vždy používali Spot-on zároveň s obojkem Kiltixem, a musím říct, že pokud se vůbec stalo, že se nějaké klíště na psa přisálo, tak uschlo než se stačilo napít

To se vůbec nedivím, to je "smrtelná" kombinace i pro psa

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 14:58
- Nahlásit

kobroor

no tak bych řekla

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 16:28
- Nahlásit

denyk
ty jo to se mi docela zamlouvá.. a vyzkoušel už někdo z tvýho okolí estli to funguje??

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 18:08
- Nahlásit

Grin
bohužel, o nikom nevím, ale vygůglila jsem si ohlasy na německých fórech a lidi to chválí...takže vyzkouším

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 18:11
- Nahlásit

denyk
díky, no já si to v němčině nepřečtku asi to objednám taky, vyzkoušim to. Pro smradoobojek můžu zajít vždycky

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 18:22
- Nahlásit

Grin
já taky né, mám překladač občas jsou tam hámotiny, ale

woey
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 22:45
- Nahlásit

já používám eukolyptový obojek bioband od beapharu nebo z barona ty čajovníkové kapky...a v pohodě...

Minnie
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 19:15
- Nahlásit

mozem mojmu psovi nasadit scalibor ked ma stale dake problemy s packami? casto ich ma zacervenane, s rankami po kamienkoch (aj ked sa im vyhybame ako sa da ) neuskodi mu ta chemia dako?

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 15:03
- Nahlásit

kobroor

nikdy jsme s tím neměli problém, pes si nestěžoval, a já taky pořád žiju..

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 15:30
- Nahlásit

Yves
My jsme vždy používali Spot-on zároveň s obojkem Kiltixem,
Si odvaha.
Male OT, kterak se zkousi ucinnost zrovna Kiltixu. - to se tak nasadi pokusnejm psicku do kozichu 50 klistatek, nechaji se nacucat, nekterym se daji obojky, jinym ne... a proste

Co se ty prirody tyka, psala o tom nedavno moc hezky moudra, zkusena zena s dlouhym nickem Hipík a Tonička a Rozinka.

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 17:35 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

Fifi
nedělám si iluze, že se na zvířatech nezkouší spousta jiných věcí, kosmetika, přípravky na nádobí a kdovíco ještě. holt žijeme ve zkur**ným světě.
a i klíšťata, komáři, bakterie a viry se stávají rezistentní a od-člověka-vyrobených-přípravků odolné.
psovi druhá hlava neraší..

e. jasně, jsem sama OT, protože se tu má řešit jak "zdravě" na klíšťata.. recept jsem napsala, jen jsem podotkla co pomáhá nám.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 18:16
- Nahlásit

Yves
psovi druhá hlava neraší..
Vsak, on ten pes neco vydrzi. Rozumnej veterinar by ti za neco podobnyho urazil ruce, coby majiteli psa - nebo to mas snad od nej schvaleny? Ale to nic, tvoje "vec" doslova a do pismene. Konec OT.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 19:23
- Nahlásit

Fifi

Ááááá děkuji velká náčelnice ... a taky se velmi omlouvám a kaju. Skoro 14 dní jsem se nevykopala na poštu.
V pondělí tam už ale musím, i kdyby čert na koze jezdil, abych si vyzvedla psaní a tak.
Tak konečně pošlu tvůj lektvar, kterej mi stojí asi měsíc na polici . Jojojo, vím, žes psala, že nehoří, ale...

Jinak k obojkům s éteráky - účinnost je 3 týdny až měsíc.
U našich malejch holek (6kg - 12kg) měsíc.
U chundelatýho xfundla Hipíka 3 týdny + jěště cca 2x týdně mu vetřu do kožuchu pár kapek čistého éteráku levandule, jak to dělá Jablůňka .
Naši psi jsou v přírodě od rána do večera...

kobroor
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 08:31
- Nahlásit

Yves
No tak nám bohatě stačí jen jedno.. Snažím se dávat co nejmíň chemie. Nevím, proč bych měla dobrovolně do psa cpát takový množství látek, který můžou způsobovat rakovinu apod.

denyk
Už máš vyzkoušíno? Docela by mě to zajímalo...

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 09:05
- Nahlásit

kobroor
bohužel, chci k tomu objednat nějaký grancle a zrovna je nemají na skladě .
Našla jsem tam i náplň, 1 litr stojí cca 200Kč, s rozstřikovačem stojí 0,5 litru téměř to samé.
Pes má stejně teď kousance od jiného psa, takže bych ho asi ani nestříkala...navíc je krátkosrsťák, tak ty prevíty hledám a sundavám

denyk
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 12:12
- Nahlásit

Takže včera to přišlo, dnes nastříkám a ubvidíme, ikdyž je moc zima a mrchy jsou teď zalezlý....se psem to bude to samý, taky nebude chtít ven

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 06:58
- Nahlásit

Tak zatím jsme prubli Exner na víkend a dobrý stříkla jsem ho na něj v sobotu ráno a celý víkend nic jen 2 po něm lezli.A to jsme byli téměř celý víkend venku-pole, louky, les.

aussie
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 06:04
- Nahlásit

denyk
Pořád vám ten Exner funguje? Nám aromaterapie, co se probírala vedle, moc nefunguje. A koupete se? Je na obale nějaký podrobnější složení než na zoohitu?

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 07:58
- Nahlásit

aussie
mě ta levandule taky nezabírá, denodenně z malé vytahuju minimálně jedno zakouslé klíště

denyk
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 13:41
- Nahlásit

aussie
na obal se mrknu doma.
Pravdou je, že jsemho od soboty nestříkala, takže včera jedno klíště měl. Ale nekoupe se ani do louže nevleze uvidím, co tenhle víkend.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 13:45
- Nahlásit

denyk
tak pak podej info, asi to pak taky prubnu

worick
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 15:44
- Nahlásit

Dala jsem do rozprašovače vodu s pár kapkama teetree a denně je trochu přestříkám. Z množství 20 klíšťat denně na psa jsme se dostali na 5 klíšťat denně na psa
Na to, že jsme včera byli v lese na konvalinky a Tom (měl na starosti psy) hlásil:,,panebože, viděla jsi tu ty klíšťata?! Psiska jsou obsypaná klíšťákama jak ruka!" - tak z nich ráno 10 vytažených celkem - byl relativně úspěch

aussie
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 07:35
- Nahlásit

My máme klíšťat s levandulí a spol. taky míň, ale chtěli bychom nemít žádný Ještě jsme zkoušeli tohle http://www.animalcare.cz/cz/products/no-pick-dog-p rirodni-sprej-proti-klistatum-union-bio/, ale jako spot, jenže rachejtle našla neomylně vodu a většina spotů je, že se nesmí dny kolem aplikace koupat. Tak těžko posoudit účinnost. Máte někdo zkušenost?

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:56
- Nahlásit

Monty
ráno než jsem vyrazili jsem ho nastříkala, ne moc důkladně bo měl snahu se oklepávat . Přišli jsem kolem 18-té hoďky domů a nikde nic

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání