Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak "zdravě" vyzrát na blechy a klíšťata?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
LucieS
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:23
- Nahlásit

šiby se děsně nerady koupou, tak než vytáhnu odblešovací šampon a svedu boj pod sprchou, tak esli nejni něco co by blechy vyhnalo, bez použití koupelny...

Dávala jsem na kočky Arpalit "v pěně" - nastříkáš to na ruku, nabyde z toho taková pěnová koule a tu vetřeš do kožichu. Celkem to fungovalo, jakž takž, chvíli.

helps
nevím, já ani blechu nepoznám
Šťastná to žena .

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:29
- Nahlásit

vlk
aha, no mě po poslali a peníze jsem posílala až po doručení zásilky, což jsem byla překvapená

helps
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:03
- Nahlásit

Shelticka

tak můj pes asi nelíná dost, já obojek nemůžu najít nikdy

vlk

co já fím, jesi si pomatenec, kterej si pořídil šibu?! to je všeobecně řečeno. dyž nemůžeš sprchovat, tak sprej nebo pudr rovnou no... ale lepčí je dycky vypláchnout nejdřív. sem to holt nějak přehlídla, že se neradi koupete no

Shelticka

když se zbavujete blech, tak se to musí aspoň nadvakrát - psa okoupat v protiblešáku a pořádně i doma/boudu uklidit a tak po týdnu znova, protože se vylíhnou ty bleší vajca co někde zbyly...

tak tak....

LucieS

no moc né - co až jí uvidím, tak to ani nepoznám ne. mám ještě mlaďocha, tak sme se toho ještě nedočkali no. ale bojím... zrovna tuhlec se na cvičáku nějak drbal

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

vlk
nějakýho Hádka jsem našla... ale píšou na stránkách, že maj ve firmě děsnej průser....

Co tam psali? Teď jim ani nejde web...

Koupit se ét. oleje dají např. zde, pro tyto účely bych koupila klidně ty nejlevnější (všechny značky tam uvedené mají dobré ét. oleje), :

http://www.masaznioleje.cz/katalog/3_etericke-olej e/NT-03-008-010_Cedr/
http://www.masaznioleje.cz/katalog/3_etericke-olej e/NT-03-040-010_Levandule/

Anebo v kamenném obchodě se zdravou výživou...

vlk
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 14:31
- Nahlásit

psali že pan Hádek přepsal firmu na manželku a ta teď dorazila se svým bratrem, chtěj od něj všechny receptury a zlikvidovat tu jeho firmu....

Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 14:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

vlk
psali že pan Hádek přepsal firmu na manželku a ta teď dorazila se svým bratrem, chtěj od něj všechny receptury a zlikvidovat tu jeho firmu....

Pane jo ... Já si ho dost považuju. Mimo toho, že je aromaterapeut, tak je biochemik a řekla bych, že patří k našim špičkám v oboru...

Tady jsem našla víc, kdyby to někoho zajímalo...
http://www.aromafauna.cz/karel-hadek.html

vlk
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:27
- Nahlásit

nemohla bys mi prosím ještě oskenovat ( až budeš mít čas ) co na obojek proti blechám a klíšťatům ? Když už budu objednávat, tak si objednám všechno najednou.....

Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 16:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

vlk

jj , návod jsem dávala do tématu k Ebony:

Pro malého až středního psa (na velké psy asi 2x tolik - i obojky jsou širší a delší):

1 kávová lžička alkoholu (nejlíp se mi osvědčil tech. líh z drogerie):

Přírodní esenciální (někde pod názvem éterické) oleje:
Cedr 1 kapka
Levandule 2 kapky
Eukalyptus Citridora 1 kapka (nebo/a Citronella 1 kapka)

Eukalyptus C. voní jinak než běžný Eukalyptus - víc citronově a není tak agresivní - teď ho používám místo Citronelly

Směsí navlhčit obojek a nechat zaschnout. Koupila jsem 4 obyčejné textilní obojky. Jsou z umělého vlákna, ale to nevadí, sajou dobře.
Je ale potřeba cca 1x za měsíc postup zopakovat.

Když dáš kapek trochu víc, nevadí, jde jen o to, aby vůně nebyla pro citlivé psí nosy už moc...

U holek 6 - 12kg, které nejsou moc huňaté, stačí tyto obojky. Zatím 2 neměly žádné klíště a jedna jedno.

Hipíkovi, který je xfundl a má hodně hustou a dlouhou srst, jěště mimo obojku vtírám cca 1x týdně až 10 dní do kožichu pár kapek neředěného esenciálního oleje Levandule.
To je zas Jablůnčin způsob užití a mě se také osvědčil.

! Další výše uvedené oleje (Cedr, Citronella, Eukalyptus C.), bych v neředěné formě na srst nepoužívala !

EDIT:
1) Levanduli jsem Hipíkovi vtírala do chlupů jen cca první měsíc, pak už stačil jen obojek.

2) Jestli máš psů víc, dělej obojky postupně a ne najednou.
Líh i ÉO hodně rychle prchají... Je proto třeba pracovat ve svižném tempu a po jednom - líh, hrcnout kapky, rychle rozmíchat a navlhčit obojek .

vlk
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 16:53
- Nahlásit

Děkuji velice mnoho.... a ty obojky musí nosit pořád, nebo stačí, jen když jdeme ven ??? a fungá to i proti blechám ??? my máme větší problém s nimi, než s klíšťaty ???? a může se to použít i na kočky ????

Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 17:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

vlk
a ty obojky musí nosit pořád, nebo stačí, jen když jdeme ven ???

Je lepší, když je mají pořád. Myslím, že fungují na stejném principu jako spotony a chem. antiparazit. obojky - z obojků se dostanou molekuly ÉO přes chlupy a kůži do těla a po nějaké době je pes provoněnej celej.
Proto u chundelatýho a velkýho Hipíka cca první měsíc nestačil proti klíšťatům obojek, ale jěště jsem mu vtírala levanduli do chlupů.

a fungá to i proti blechám ???

Na blechy podle mých zkušeností fungují obojky 100% od začátku nošení - neměli jsme doma ani blešku, a to ježoury na zahradě taky máme.

a může se to použít i na kočky ????

Tohle musím ověřit, napíšu...

EDIT: ani jednomu z mých 4 psů vůně nevadí, nefrkali, při nasazování se nevzpouzeli, nesnažili se obojku zbavit, přebít vůni jinejma smradama atd....

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 20:14
- Nahlásit

Psíček
Uvědomte si, že parazit může parazitovat jen na jedinci se zanesenou karmou.
kdes na to přišel?

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 20:18
- Nahlásit

makrel

kdes na to přišel?

tys nevěděla, že Psíček dělá i do blech?

Fajka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 20:22
- Nahlásit

Jako nevím proč musíte nutně zabordelovat KAŽDÝ téma....
udělejte si jedno kecací a děte si tam

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:49
- Nahlásit

takový dotaz: do kdy jsou klíšťata???

Alexa
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:22
- Nahlásit

Monty
takový dotaz: do kdy jsou klíšťata???

mě ti přijde že už snad celoročně, určitě nebudou když mrzne a je sníh

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:23
- Nahlásit

Alexa
a myslíš, že už nebudou, když třeba budou jen ráno mrazíky a přes den plus?

leyenda
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:36
- Nahlásit

Monty
pri mrazikach byt jen rano uz asi nebudou

andulicka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2011 01:48
- Nahlásit

rok 2008 -poslední jsem vytahovala 30.12 a první 2.1

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání