| Autor |
Zpráva |
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 14:08
- Nahlásit
denyk
se máte, já malé v pátek vytáhla 10 klíšťat, už zakouslých
takže to asi vyzkoušíme
|
terka_devil666
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 14:16
- Nahlásit
Ahojte všichni,
na psovi mám antipar. obojek, ale stejně pár klíšťat vždycky měl, letos už jich měl pět. Tak jsem zkusila ten levandulový olej. Trávíme někdy i celý den venku v trávě, lese... a klíšťata po něm ani nelezou. Jsem fakt hodně spokojená, myslím, že to stálo za pokus!
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 14:22
- Nahlásit
terka_devil666
tak nám bohužel ne, a to jsem se tak těšila, že malá bude mít něco nechemického
|
terka_devil666
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 14:26
- Nahlásit
Monty
tak nám bohužel ne
ještě tu koluje nějaký recept z víc složek, třeba by taky stál za vyzkoušení. My jsme z Orlických hor a máme tu překlíšťováno dost, ale ty potvory nelezou ani na mě, ani na psa. Jen nemůžu soudit, jak by to fungovalo samo o sobě, teda bez obojku.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 14:43
- Nahlásit
terka_devil666
já měla klíště snad jen jedno, zato ti moji bobci odchytají snad všechny po lese (jsme z Ostravy).
Malé jsem na obojek dalo vodku + levanduli a ještě jsem tu levanduli vetřela do srsti.
Už fakt nevím jak na ty mrchy
|
aussie
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2011 16:30
- Nahlásit
My měli směs - levandule, eukal.citroodora, geranium na obojku, ruce od levandule utřený do psa a na park to stačí, ale jak vyrazíme do lesa Nefungoval nám ale ani Frontline a tamten spot, co jsem psala nahoře (asi kv.koupání). tak jsem teď objednala Exner. Zajímavý je, že ty klíšťata byly dost blízko aromaterapeutickýho obojku, asi jim voněl
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 11:55
- Nahlásit
Monty
já před použitím Exneru sundavala denně zhruba 8ks-nezakouslých, mám krátkosrsťáka, takže jsou vidět. A po nastříkání jsem našla lezoucí tak 2 víc ne
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 12:04
- Nahlásit
denyk
fakt? tak já to teda objednám, můžu rovnou objednat tu náplň, ne? mám rozprašovač z frontlinu, tak ho vymyju a můžu použít, co? Sophi je WHWT, teď je otrimovaná, ale i tak má té srsti dost, většinou je najdu až hodně nacuclé
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 12:47
- Nahlásit
Monty
nefunguje to tak aby po něm nelezli, ale zakouslý neměl žádný.
Určo se vyplatí koupit bez rozprašovače a 1litr je dost .
Snad vám to pomůže
Ještě mám i DEZORIENT to je i pro lidi, úpá bez chemie
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 18:40
- Nahlásit
denyk
kámoška říkala, že na svou labradorku taky používá něco lidského, vyzkouším prvni to, a když to nezabere tak vyzkouším to co máte vy a není možné aby něco nezabralo
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 21:08
- Nahlásit
Monty
já malé v pátek vytáhla 10 klíšťat, už zakouslých
Naši psi měli klíšťata po tý levanduli taky, pak jsem koupila nějaký antiparazitální přírodní obojek, co taky voněl levandulí a ještě něčím. No a účinek nulový, klíšťata zakouslá i do krku a bylo jich dost. Takže jsem dneska vyměkla a nasadila Kiltixy.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2011 08:21
- Nahlásit
Venta
kiltix mi na Montyho vůbec nezabíral, vlastně vůbec nic kromě scaliboru, po tom neměl nic, malá na něj měla alergickou reakci a příjde mi, že je jako monty, že jí nic nesedí a nic nezabírá a ten scalibor jí nemůžu dát
|
vojta2
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2011 16:16
- Nahlásit
Mně tedy levandule nezabrala, ale co, psíka po procházce prohlédnu, klíště za pomocí pinzety a Jodisolu vytáhnu a je to v pohodě. Prý k přenosu encefalitidy a boreliózy nedochází hned, prý to je záležitost na delší dobu, což mě uklidňuje
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2011 23:01
- Nahlásit
Na klíšťata:
Francovka, balíček koření hřebíček, zavařovačka s uzávěrem.
Hřebíček nechat louhovat ve francovce v zavařovačce s uzávěrem tak cca 14 dní pak přecedit a přelít do nějakého rozprašovače.
Už je konec sezony, vím ale našla jsem to ted v časopise sice nemám odzkoušeno, ale jen to sem odkládám na příští jaro
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:07 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Fajka
Hřebíček nechat louhovat ve francovce v zavařovačce s uzávěrem tak cca 14 dní pak přecedit a přelít do nějakého rozprašovače.
Díky za tip , napadlo mne, že by to šlo rychleji a bez macerace s hřebíčkovým éterickým olejem, není drahej a vydrží hodně dlouho.
Jinak u nás obojky s éteráky zabraly. Začátkem sezóny asi první 3 neděle tu a tam klíště bylo, Hipíkovi jsem jěště vtírala levandulový ét. do kožichu.
Od června až do teď jsem na celý smečce našla cca 4 klíšťata. Obojky nosí pořád, když se mi zdá, že vyčuchnou, znova je namočím ve směsi.
Myslím, že to funguje na stejném principu jako chem. protiparazit. obojky. Z obojku se látky postupně dostanou přes chlupy na kůži a do těla, proto je ze začátku zejména u hodně chundelatých psů účinnost cca 50 na 50...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:14
- Nahlásit
a nevíš jak se zbavit blech když už jsou ???? Šibajzny chodí večer vyřvávat do pole na ježky na dvou jsem včera našla blechu. Jsou sice napuštěný Frontlajnem, ale mám pocit, že ty breberky si na to začínají zvykat.....
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:17
- Nahlásit
slyšela jsem o doma připraveném levandulovém spreji, prej to opravdu funguje a pejsek krásně voní zkusim zjistit...
|
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:18
- Nahlásit
vlk
Myslíš nějakejma přírodním prostředkama? Z hlavy nevím, mrknu se do knih a napíšu sem...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:21
- Nahlásit
ano, protože šiby se děsně nerady koupou, tak než vytáhnu odblešovací šampon a svedu boj pod sprchou, tak esli nejni něco co by blechy vyhnalo, bez použití koupelny....
|
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:24
- Nahlásit
vlk
a nevíš jak se zbavit blech když už jsou ????
Něco jsem našla. Pošlu ti scan na mail pod členem. Nechce se mi to přepisovat
|
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:40
- Nahlásit
vlk
posláno
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:50
- Nahlásit
Shelticka
prej to opravdu funguje a pejsek krásně von
no pokud se ti v něčem nevyválí, aby to přebil jako moje kopretina
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:53
- Nahlásit
Monty
my jedem na chemii už roky nám zabírá scalibor, vydrží celou sezonu, pes tím není vůbec cítit... ale příští sezonu asi zkusím nějaky spot ony, nějak mě tam ten obojek začíná vadit
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:56 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
Shelticka
csalibor u mého prvního westíka fungoval skvěle, druhá westice měla na něj al. reakci a na třetí to asi ani nebudu zkoušet, chci aby měly stejné věci, teď máme spoty - konkrétně boba martina a jakož takož spokojenost, ale na tu starší to jde více, než na štěndo
a přírodní věci nám nezabírají
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:50
- Nahlásit
díky, mejlík došel... a ještě praktická otázka, kde se dají sehnat ty éterické oleje ???? nikdy jsem se zatím o to nezajímala....a ten drátěný kartáč, je ten kterým se normálně vyčesává pes ????
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:57
- Nahlásit
vlk
nejsem hipík, ale éterák jsem objednala u Hádka
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:03
- Nahlásit
vlk
já bych nejprv řádně osprchovala, a pak použila pudr na blechy - nevím, já ani blechu nepoznám .... ale slyšela sem, že letos sou blechy nějaký děsný sfině a že jich je děsně moc. jedna ženská vodnaproti má prej na psovi blechy a nemůže se jich zbavit. ale dyž si viděla dvě a spláchneš a zaplácáš to, tak dobrý.,... ale já bych radši i nečím vystříkala pelech a koberce. tyhle potvory se dostanou všude.
Shelticka
tys měla na šoltyji vobojek jo? to si nedovadu představit, dyť Ajan má límec hustší než lví hřívu, to by asi neprošlo my máme kapky, ale zabírají jak kdy...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:12
- Nahlásit
helps
jo my máme obojky furt - na jaře ho tam dáš a on se tam pěkně ztratí a na podzim když vylíná ho tam zase najdeš a sundáš
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:14
- Nahlásit
helps
já bych nejprv řádně osprchovala
.... ty jsi asi nikdy nesprchovala šibu.....
Monty
nějakýho Hádka jsem našla... ale píšou na stránkách, že maj ve firmě děsnej průser....
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:18
- Nahlásit
když se zbavujete blech, tak se to musí aspoň nadvakrát - psa okoupat v protiblešáku a pořádně i doma/boudu uklidit a tak po týdnu znova, protože se vylíhnou ty bleší vajca co někde zbyly...
|