| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 15:33
- Nahlásit
PeKrato
Právě si taky říkám, že raději budu hlídat, aby nikde nic nechytla. I když je to asi utopie, to bych jí nemohla dát chvilku volno
Nechapu, co myslis? Jako kvuli klistakum? nebo psincaku?
A jezdim s nima po cvicakach, na LVT, vyjimecne na vystavu, litaji po lese, v polich, cachtaji se ve vode.
Ale je to kazdyho vec, nekdo je uzkostlivejsi a naockuje psa na kdeco, nekdo jen zaklad a ma z pr.ele kliku a vychazi mu to tak radu let.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 15:38
- Nahlásit
Bost
Většinou na pozdim nás cvičitelé upozorňovali, jestli zpozorujeme, že náš pes má kašel, tak ať nikam nechodí. Jenomže plno páníčků na to kašle...
Jo, to byva nepsany pravidlo, jak pes chrchla, nelezu s nim na cvicak. A ne vsichni jsou tak solidni, kdyz prece jen jejich psa nejak "skrabe v krku" a "to ma urcite jen od obojku" atd.. - to ted nemyslim na tebe, ale vseobecne.
PeKrato
Ony ty rizika jsou skoro na každém kroku ale, to by člověk musel zešedivět.
Tak nejak. Abys neskoncila jako pan Monk nebo Nicholson.. aneb Lepsi uz to nebude.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 15:47
- Nahlásit
Fifi
Kvůli obojímu, do lesa a na louky s ní chodit budu a holt případný klíšťata vytaháme, mezi psy a do frmolu taky, přeci nebudu mít sice s minimálním rizikem ale asociála jako blázen Já jsem s ní už od mimina chodila ven a seznamovala se psy, i když jsme ještě neměli naočkovaný základ a byla v pohodě. Teď je ke všemu živému přítulná a zdravě zvědavá.
Já si vždycky říkám, že je to pes a není z cukru a když ji nebude od všeho odlučovat a naopak ji nechám zvyknout si i tělesně na různý mikroby a tak, že to bude lepší než mít květinku skleníkovou. Je jasný, že některý nemoci prostě můžou přijít, ale dokud nemáme problém, řešit to asi nebudu.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 16:59
- Nahlásit
ono je otázka, jestli je horší ta vakcína nebo potom ta nemoc. Borelií se ale nikdy nezbavíte, jsou ze stejný skupiny jako syfilis..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 17:26
- Nahlásit
inu
Borelií se ale nikdy nezbavíte, jsou ze stejný skupiny jako syfilis..
Neni tomu u psu trosku jinak? viz treba URL nebo tady URL - tam bych si dovolila vypichnout hlavne zásadně očkovat českou vakcínou (Biocan? - veterinář bude vědět). V Evropě je jiný kmen borelií než v Americe. kdyz uz se nekdo rozhodne ockovat..
Ja proste jsem "preventivni" clovek, takze cpu psicim pangamin a nastrikavam je proti klistakum, blecham atd, takze nejakou vakcinu neresim.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 17:31
- Nahlásit
Fifi
co si pamatuju ze školy, je to stejnej typ bakterií, ne kmen. Syfilis se taky nedá úplně vyléčit.
|