| Autor |
Zpráva |
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:01
- Nahlásit
Mel
no,B se stakal jenom s labradorkama
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:03
- Nahlásit
Mar
jak se projevuje zanet mocaku?
ještě dodám, že se může v moči objevit i krev...celkový "neklid" a unavnost... Ale to by teď rozhodně hrozit nemělo a na zimu už bude větší...;)
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:05
- Nahlásit
blanulinka1
newim, gde mam splasit psy na socializaci, neces doject?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:05
- Nahlásit
Mar
chce to co nejširší spektrum psích plemen, neplemen, barev a velikostí, pohlaví
Alu má potíže s velkými psy... tak je všude vyhledáváme, chodíme okolo nich atd.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:08
- Nahlásit
Mar
nabízím na pátek socializační hodinu s jedním bojovným picbumem a s bojovnou ridžbečkou - budu v Brně Jen chudák Gary, ten z malých štěňat bleje a Tara si s nima hraje jak kočka s myší
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:08 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
brut
Af teda nema zatim potize s nicim, pac ona je general
Mel
no jo, ale co Berry ten bude muset chudak bejt na voditku ale jo, muzeme
jo,ale vlastne tad Af v praci bude mit od patku asi jorka chudak jork uz ted ho lituju
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:08
- Nahlásit
brut
Alu má potíže s velkými psy... tak je všude vyhledáváme, chodíme okolo nich atd.
No..........a teď máš véééélkej důvod dorazit.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:11
- Nahlásit
Mar
tak doufej, že jí to vydrží ... Alu je taky generál, ale stejně jí určité věci rozhodí, vyplaší
Nabízím jedno venčeníčko příští sobotu ... Brut a Alu ... měli by jsme jet přes Brno k tetě
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:12
- Nahlásit
brut
to je 9. ? bo 9. sme na kelpii klubovce ve slavkove (socializace jako prase )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:12
- Nahlásit
jablunka
No, však jste v pořadí a v plánu
Umíme i jezdit vlakem, takže klíďo můžeme dorazit i bez zbytku rodiny
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:14
- Nahlásit
Mar
jj, to je 9. ale my pojedeme přes Brno určitě až na večer... závody v Rudné skončí odpoledne, pak ta cesta....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:15
- Nahlásit
brut
jj,tak to by se videlo to uz bysme meli byt doma kdyztak mail na me je buldocekborufka@seznam.cz se vozvi - ti napisu tel.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:17
- Nahlásit
brut
Umíme i jezdit vlakem, takže klíďo můžeme dorazit i bez zbytku rodiny
To my taky,ale já sem asi jedinej kdo to nemá rád.......už teď mám osypky z toho,gdyž si představím,že by se mi ve vlaku potřebovalo.
Doraž klíďo s rodinkou,ale dej dopředu vědět,máme teď rozlítáno a nikdy nevím gde budu druhej den.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:18
- Nahlásit
Mel:
já vím. já právě štěně nikdy neměla. Jerry - labinka na předvýchovu , tak ta k nám přišla v 7 měsících z kotce na veterině ( parva) a Bena jsme si dovezli v 6 měsících a ten moc psů neviděl, páč hned na psa štěkal, skákal a řval jako tur ...
Samo, že malinkou budeme tahat mezi co nejvíc psů. jenom mám právě strach z té nákazy. Jak to tady čtu.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:19
- Nahlásit
Mar
já na tebe číslo mám, tak se kdyžtak ozvu... B je v poho, Gary ho nepasoval na protivníka - za prvé je to buldoček (ty on má rád) a za druhé je malinkej (Gary se pere akorát se stejně velkými nebo většími psy, bo ví, že s prckama by to bylo srabácký )
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:21
- Nahlásit
11111
jj, je to hrozný, hlavně když se člověk pak dozví o takovém případu u někoho, koho zná osobně
Jenže fakt ta socializace za to riziko stojí - teda aspoň mně. A pokud je to bull, je to naprosto nutné.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:28
- Nahlásit
Mel
jj,jenze Berry si mysli ze je velkej tze asi i vetsi nez Garry vis?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:36
- Nahlásit
Mar
ale Gary je milostivý jemu může viset jezevčík za krk a jeho to nezajímá, prostě není hoden bitky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:36
- Nahlásit
Mar
ozvu se
jablunka
já sice taky musím občas kamsi, ale to neznamená, že nikam jezdit nebudu... alu to zvládá, tak jsem spokojená ( s Brutem bych takhle nejela, přece jen ta váha dělá svý) ...... to víš, že se ozvu včas
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:58
- Nahlásit
Mel:
já vím šak to stálo něco času aby Benule na psy neštěkal okamžitě..
Ted zase zvládáme dominování nad každým psem, co se mu postaví a zvedne ocas
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 15:07 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
no,tak OK, my se na vsecko vykvajznem a zacnem chodit normalne ven no , nejenom ty chvilicky jako doted no o vikendu deme na vejlet !
je zase fakt, ze jezefcik moji babicky se dozil 10 let, umrel tak pred 5 tusim? a ockovanej byl tak prvni 2 roky a to jenom na vzteklinu, zdrhal jim vsude, a nikdy mu nic nebylo
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 15:10
- Nahlásit
Mar
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 15:12
- Nahlásit
brut
akorat me sere, ze prvne dyz byla venku tak neco sezrala a mela tan prujem hnedka ty antibiotika zejo........zere vsecko vzdy a vsude porad a nevim co s tim
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 16:04
- Nahlásit
Mar
když zařídíš další víkend navíc tak jo nestíhám bohužel... Do konce října nemám volnej víkend...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 16:06
- Nahlásit
Mar
hele Beďule měla taky ATB jako mimino, asi ve 3,5 měs. Bo měla právě ten močák... jneže co je lepší...odnést to ledviny atd. díky močáku, nebo ty ATB... To jez ase nvýhod těch zimních štěňat...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 17:22
- Nahlásit
11111
Jojo, odstrašující příklad nesocializace vidíš u naší piraně Enoly. ta byla tak do 4 měsíců zavřená ve stodole, bych řekla
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 17:22
- Nahlásit
blanulinka1
no my mame taky ATB a je leto
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 18:35
- Nahlásit
ja som si domov Athosa priviezla v unoru ako 7 tyzdnoveho ( ja som bola blba a chovatelka stastna, ze uz su vsetky prec). Mrazy nemrazy, boli sme kazde dve hodiny vonku, onuchaval sa so vsetkymi psami, kazdu chvilu som mu nieco vyberala s huby. Mozno so stastim, ale prezili sme to bez nejakych hnusnych chorob. Neviem si predstavit, ze by som mala psa drzat v byte kym nie je kompletne naockovany a az tak s nim vyrazit do ulic. Jednak uz vo svojich dvoch mesiacoch potreboval urcite mnozstvo pohybu, inak nam skakal po hlavach. A po druhe,to co sa nauci stena do tretieho mesiaca veku je ta najzakladnejsia vybava, aku potrebuje do zivota. A imunita sa tiez musi po troskach posilnovat. Vyhnat sklenikovu kvetinku nahle na vzduch, to da celkom zabrat aj najsilnejsiemu organizmu.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 19:44
- Nahlásit
Dáška:
Enolka ale u vás dělá úúžasné pokroky
Ben se naučil docela rychle vycházet s jinými psy. Akorát je děsně samostatný - potvůrka jedna.
Možná se ted zeptám blbě, ale fakt když si vezmu psa až v 6 měsících, tak se špatněji navazuje na mě - jako na pána, a když neměl patřičnou socializaci na jiné psy, tak se to už nemusí podařit dohnat?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 19:56
- Nahlásit
11111
když si vezmu psa až v 6 měsících, tak se špatněji navazuje na mě - jako na pána, a když neměl patřičnou socializaci na jiné psy, tak se to už nemusí podařit dohnat?
moje zkusenost - svoji fenku jsem si brala temer presne na pul roce, a kdyz jsme se potkaly s chovatelkou na bonitaci rok pote, cuba na ne sice zavrtela ocasem, ale to bylo tak vsechno .. rozhodne nemam problem, ze by se na me spatne navazala, naopak
s tou socializaci to ovsem bude jina - moje fena byla se svymi rodici denne + i s ostatnimi psy, podle moznosti a sice je pro plemeno temer typicka az nevrazivost k ostatnim psu, ale ja si na ni fakt nemuzu v nejmensim stezovat ...
proste zalezi, co ma konkretni pes v urcitym veku za sebou + asi taky zalezi na plemeni a predispozicich
|