Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Krvácení ze střev
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 09:17 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Lidi co blbnete? Pokud neberete malé štěňata ven tak jak proboha socializujete? Moje štěňata (odchovy) beru na zahradu cca od jednoho měsíce (třeba u Krtečků to bylo v březnu, ale je fakt, že byla prd zima). Štěňata co si přivezu od jinud venčím od prvního dne co je mám. Bez ohledu na počasí či mráz. A chodí pěkně po svých, žádné nošení pod bundou. Jsou venku třeba jen chvíli (při mrazech a deštích 10-15 min), ale SOCIALIZUJÍ SE. U žádného psa jsem nikdy nemusela řešit, že by po někom vyjížděl, či se něčeho bál. A světe div se, žádný z nich nikdy nebyl nemocný. Nejen co se týče těch zabijáckých nemocí, ale nikdo z nich nemívá kašlíček, rýmečku ani průjmíček.
K dětem se chovám stejně macešsky a má to stejný efekt. Od prvního dne co jsem je přivezla z porodnice jsme chodily ven. Neměli na kočárku zataženou slídu, neměli šálu uvázanou přes půlku obličeje. Žijou. Za celý život byli nemocné dvakrát. Jednou s neštovicemi a jednou s chřipkou, kterou nám domů dotáhl zhýčkaný Mášenek

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 09:22
- Nahlásit

Biluška
Seš mi sympatická

Možná se ted zeptám blbě, ale fakt když si vezmu psa až v 6 měsících, tak se špatněji navazuje na mě - jako na pána, a když neměl patřičnou socializaci na jiné psy, tak se to už nemusí podařit dohnat?
Socializace-špatné, těžko dohnat. Ale zvykání na lidi neřeš, možná je to u mě rasou, ale i starší piti hned od prvního dne patří ke mně (pravda, u tosy to trvalo dýl).
Ty máš stafbula, ne?
Se mi zdá, že ti starší psi jsou poslušnější a vděčnější, než ta moje zhýčkaná Bucka, kterou mám odmala.

11111
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 09:39
- Nahlásit

Mucholabka:

jo mám stafbulíka - rok a půl. Brala sjem si ho v půl roce jako nezvladatelného. Pesany moc neznal, takže po nich řval, ale velmi rychle ho toto přešlo. co mu ale zůstalo je jeho samostatnost - nějaké schovávání se za strom u něho nehrozí. Rozhlídnul se a zmiznul, pak se vracel s happy výrazem. ted tohle máme celkem pořešeno přivoláním, ale ze začátku ....

co ted dělá, že začíná dominovat. Když k němu dojde cizí pes, tak ho očmuchá a pak se postaví před něho a ocas až do nebe a čeká, obvykle ho stačím odvolat a pak už si sebe nevšímají.
Pokud je to štěně tak toto nedělá samo, ale pokud to je pes jako je on - dospívající... na dominanatní psy si to netroufne, to se podřídí .Nejlepší/ nejhorší ?? na tom je, že když se někdy dostane do konfliktu ( nestačím si ho odvolat, nebo po něm pes vylítne..) , tak on má vždycky kousanec nebo alespon škrábanec a ten druhý pes nemá nic. Ben prostě řve řve a snaží se ho dostat na zem. Vyjma jednoho psa, kterého nenávidí a který po Benovi šel už od mala, tak toho věřím, že kdyby mohl, tak ho ubezduší...Ale to je povahou a dospíváním.

fenuli chci brát odmalinka ven, byt an chvilku, ale mám celekm starch z těch nemocí dokud nebude naočkovaná.

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 09:52
- Nahlásit

Biluška
haha, sem ji ven vzala ze uz na to taky seru teda a hnedka sem ji tahala z huby jakysi hovno me sere, ze vsecko zere proste
a ze kuli tomudle neni navockovana a zere ATB na sracku s krvi, bo venku zblajzne gde co a ja i kdyz ji strcim ruku do krku az po loket, uz to tam nenajdu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 09:57
- Nahlásit

Mar
No jo, no, tak tomu je třeba předcházet, vodítko, a chodit trochu mimo sídliště...

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 10:16
- Nahlásit

Mucholabka
no to ja se snazim zejo
ale poustim i bez voditka, zase nemuze bejt porad uvazana
ale ho*na od kun apod, jsou i mimo sidliste...

Darina1
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 10:27
- Nahlásit

Jsem velký zastánce to ho, že pes od začátku musí ven. Taky mi vždy bylo kladeno na srdce to když jsme si kupovali štěně, že jako nesmí ven až bla, bla a bla. Samo, že hned šlo po svých a okamžitě ven či byla zima, déšť a nebo horko a to jsem s nimi opravdu běhala co dvě hodiny. Od začátku jsem je pouštěla s kýmkoliv koho jsme potkaly do kontaktu.
Zatím musím říct, že opravdu nikdy jsem neměla nemocné psy a to jsme neprodělali ani ty lehké nemoci natož ty těžší. Jedině už byli psi nemocní stářím a tam to beru, ale jako mladý nikdy žáden nebyl nemocen (ať neříkám nikdy páč se mi to vymstí). No a i tak se některá socializace nevyvedla, ale jen málo. Například teď Bišo jako nemusí moc pejsky, on jim to potichu řekne pak dostane seřváno a je klid, jde dál od pejska a dělá nevšímala. Damišák ten je úplně celéj suprovéj, on totiž vyrůstal v početné smečce ( 14psů) u baráčku a ten je povahově nejlepší. Byl tam do 4měcícu.
Takže nebát se a honem ven.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 10:32
- Nahlásit

Já jsem teda taky chodila hnedle ven - Ešusa jsme si přivezli před Mikulášem, ale měla jsem pak chvilku staženou zadel, když mě poděsili vyprávěním o štěněti co umřelo. A teď bych měla ještě víc, se přiznám. Chodila bych pochopitelně zas, ale zešedivěly by mi i palce u nohou, páč jsem scénárista katastrofista . Nicméně je pravda, že tahle doba se prošvihnout nesmí. Kupodivu jsem ale zjistila, že i v Prahé, kde bych to nečekala, se najdou psi co je nenechávají očkovat. Vůbec na nic.

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 10:39
- Nahlásit

PetraK
no, to u nas prave sou 100% taky a stazenou pr*el mam siilene ale teda chodime no . . .

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 10:45
- Nahlásit

Mar
Hele - to máš fuk, máš se bát proto, že nejsou naočkovaný psi a nebo proto, že ještě štěndo nemá naočkovanej ten myší sajrajt a hlodavců jsou všude tři řitě? Bát se budeš stejně. A pak se budeš bát páč furt něco žerou - mikrotenový pytliky se svačinou apod.. Já nechápu, proč když už jsou takový prasátka, proč je nevyráběj nerozbitný, aby tyhle svý sebevražedný kousky přežili??? No proč? Vždycky se mi orosí čelo, když si na tohle vzpomenu - pytlík se svačinou, skořápka od ořechu...... MUSÍŠ TO PŘEŽÍT.

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 10:50
- Nahlásit

PetraK
no,hlavne ona zejo

kokoška
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 10:57
- Nahlásit

štěndo jsem si dovezla poslední týden v únoru, když jí byly přesně 3 měsíce a ještě ten den se šlo na procházku (cca 40 min) ven do města. Pejsina se narodila ve smečce 12 psů, kteří spali v posteli s chovatelkou - velikost postele jsem neviděla
Se socializací jsem problém nikdy nepocítila, navíc už uměla spoustu věcí, které odkoukala od ostatních dospělých psů a co se týče fixace na mě, tak je silná až moc. Až si pořídím další přírustek, zase se bude chodit ven od prvního dne. Mám s tím jen dobré zkušenosti. Nejsem zastáncem pěstění skleníkových květinek i přes možná rizika.
Když se má něco po....., tak se to po.... i přes vynaloženou prevenci

Mel
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:01
- Nahlásit

11111
co ted dělá, že začíná dominovat. Když k němu dojde cizí pes, tak ho očmuchá a pak se postaví před něho a ocas až do nebe a čeká
to je naprosto normální, Ben začíná dospívat a nenechá si všechno líbit. Na to zvykni, takhle to už zůstane nebo to možná bude ještě horší. Je to prostě pes a není splachovací

Mar
holt s tím se moc dělat nedá, no... každý štěně sežere, co najde

11111
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:20
- Nahlásit

Mel.

vím a počítám s tím. Začal dospívat a dělá se velkým. ale stejně je zvládštní, že na některé psy tohle neudělá ( píno ) a na některé to zkusí ( burrito - cože teda nechápu absolutně proč to zkouší na něho) . Musím víc pozorovat :-D

proto taky má venku bud koš, nebo je na vodítku.

Dines
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:35
- Nahlásit

Mel
co ted dělá, že začíná dominovat. Když k němu dojde cizí pes, tak ho očmuchá a pak se postaví před něho a ocas až do nebe a čeká
to je naprosto normální, Ben začíná dospívat a nenechá si všechno líbit. Na to zvykni, takhle to už zůstane nebo to možná bude ještě horší. Je to prostě pes a není splachovací

No, tak my máme spíš problém, že se s přítelem nemůžeme shodnout, co všechno by si měl nechat líbit

11111
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:39
- Nahlásit

dines.

jak starý je pesan?

Smečka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 11:40 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

ale ho*na od kun apod, jsou i mimo sidliste...Mar
Já mám kůň doma a nikdy mě nenapadlo psům zakazovat žrát jejich h***a. Vy těm psům taky nic nedopřejete

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:03
- Nahlásit

Smečka
myslela jsem od kun - jako mnozne cislo od slova kuna ne jako kone

brut
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:04
- Nahlásit

Mar

jejda, já včera zapomněla napsat mailík ... jdu na to

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:05
- Nahlásit

Smečka
nedopřejete

musím říct, že tohle byly jediný houna, který mě nedostávaly do hysterickýho oblouku i přes ten tetanus. Ale v tomhle jsem měla štěstí - Ešus se celkem brzo nechal přesvědčit. Teď se rozdování jen ve společnosti bab. Jak jde baba na hounísváču, musí taky, aby si snad nemyslela, že je srab

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:09
- Nahlásit

Mar
ze kuli tomudle neni navockovana a zere ATB na sracku s krvi, bo venku zblajzne gde co a ja i kdyz ji strcim ruku do krku az po loket, uz to tam nenajdu
Mám na to recept. Děsně drastickej, skoro traverzoidní. Ale špičkově funguje. přišla jsem na to náhodou a odnaučila jsem tak Texíka žrát humusy.
To tajemství spočívá v citronové šťávě. Takové té co stojí pět kaček a leje se do čaje. Lepší jsou ty baňaté flašky co imitují citron, mají lepší dostřel než ty úzké vysoké. Ve chvíli kdy štěně začne žrát hnus přiskočím, zařvu FUJETO až si strachy cvrnkne do trikotu a napálím mu do huby dávku toho citronu. Když zavře hubu dostane to do obličeje. Ze začátku jsem měla strach o oči, ale mají docela rychlé reflexy a včas je zavřou. Štěňata poměrně rychle zjistí, že nemá efekt cokoliv žrát, že stejně cokoliv chutná po citronu Je to drastické, ale fakt účinné. Vzhledem k našim úžasným sousedům jsem radši přistoupila k této výuce než zase řešit nějakou otravu. Na velké psy už to moc nefunguje, protože ty prostě nedoběhnu. Drapnou su ten hnus do tlamy a zhltnou to než se nadechnu. Ale na malého to funguje, ten ještě není tak rychlý

Dines
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:11
- Nahlásit

11111
rok a půl Ale plemeno velice nekonfliktní - a tak to chci i já - psa kterej si nechá s odpuštěnim s***t na hlavu a bude se u toho jen usmívat - přítel má zase tendence podporovat hlídání si hračky,jídla a pod. před jinýma psama...

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:12
- Nahlásit

Biluška
ja dybych na kelpiju zarvala fuj jeto hlasem jak na buldocka ta se asi strachem i pos*re a fstach bude v riti ja ji za to liskam

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:12
- Nahlásit

Biluška
Jéé ty mě bavíš. Naši labradoři si jednou shodili tenhle "citronek" z kuchyňský linky a než jsme se vrátili domů,byl obsah kompletně vylízanej a milánci nás vítali s ksichtem - chceme ještě

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:13
- Nahlásit

Biluška

Tuhle fintu používala moje sousedka- jen místo citronu používala sprej na vonný dech. Ten citron mi přijde míň škodlivej. Díky za tip , jednou se mi bude hodit. U Ešusa jsem to nepotřebovala (bože jak von je v podstatě hodnej!), tam ´jsem vystačila s běžným řešením tipu připravená návnada a řev hladový jordánský krávy, ale je mi jasný, že jak jsem měla teď hodný štěně, tak příště přijde král všech zmetků

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:23
- Nahlásit

PetraK
nemusi bejt pravda, ja po parchantkovi (nejzivejsim z vrhu) sem vybrala nejsubmisivnejsi nejklidnejsi a nejhodnejsi fenu z vrhu, ta prisla k nam ,zautocila na budldocka , po 3 dnech ho ani nepusti j JEHO VLASTNI misce s vodou a taaak a privolani? kdyz uz utika mym smerem (kde ja mam pred sebou metr natazenou ruku s hrsti piskotu),tak me obehne a padi dal reknu FUJ a ona rychle polkne a tak
zlatej buldocek!

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:25
- Nahlásit

Mar
ja dybych na kelpiju zarvala fuj jeto hlasem jak na buldocka ta se asi strachem i pos*re
Ale prd. O šeltiích taky všude tvrdí jaké jsou to citlivky, jak všechno řeší a že se na ně nesmí zvyšovat hlas. Normálně na ně řvu, normálně je třískám traverzou a fstach máme naprosto v pořádku. Kupříkladu posledně jsem Bon-Bon třískla kovovým náhubkem (na setra) když mi zaječela přímo do ucha. Nezanechalo to na ní vůbec žádné stopy Výsledkem je, že když mi teď zaječí do ucha tak rychle uhne
Jaký si to uděláš takový to máš. Když chceš psa cíťu, co bude řešit každý tvoje zařvání tak si ho prostě vychovej

jana33
No jo, ale to čekali chuť citronu. Ty z ní uděláš nečekanou chuť . Si to představ - vidí lejno, cítí lejno, čekají krásnou chuť lejna.... a je to citron. Vidí shnilý chleba se salámem a zelenou plísní, cítí shnilý chleba se salámem a zelenou plísní..... a je to citron. To prostě jednoho nasere

Mar
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:28
- Nahlásit

Biluška
vidí lejno, cítí lejno, čekají krásnou chuť lejna.... a je to citron. Vidí shnilý chleba se salámem a zelenou plísní, cítí shnilý chleba se salámem a zelenou plísní..... a je to citron. To prostě jednoho nasere

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:28
- Nahlásit

Biluška
Když voni jsou strašně skromný a ctí zásadu,je jedno jakou chuť to má,hlavně,že to jde sežrat Jen trhlej teriér žije ve stálé představě,že se ho chceme zbavit a proto mu předkládáme všechno otrávené

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 12:29
- Nahlásit

Mar
sem vybrala nejsubmisivnejsi nejklidnejsi a nejhodnejsi

umí to dobře maskovat mrška! .
Já vybírala zlatý střed, koukala jsem hlavně na vztah k lidem a snad se i trefila. Víš co, ona je ještě malilinkatej pupík, musí lítat objevovat a tak. A navíc - má tam SVÝHO příslušníka, ty jsi až na druhým místě. Když zavolá Béčko, dá mu přednost před tvým voláním. Budeš je muset dělit, no.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání