Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Krvácení ze střev
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 12:50
- Nahlásit

younglady
chudera byla venku jenom 3x co ji mame pak zacal prujem a tedko todle porad dzavrena doma taky nevim, jestli je ok totiz...

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 12:53
- Nahlásit

Mar3
Abbyna byla doma do tří měsíců. Jestli ti jde o zdraví psa, tak ať je radši zalezlá doma!

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 12:57 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit

younglady
fakt? jakto?
ja totiz tady todle vubec neznam, Berryho sem si privezla kdyz venku bylo -16°, takze tam nejaky venceni nehrozilo zejo, takze sem nepremejslela kdy muzeme, kdy ne a co a jak,ale chodili sme proste az se trochu oteplilo zejo......

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 13:06
- Nahlásit

Mar3
no já si právě Abby přivezla v únoru a až do půlky března byla doma kvůli počasí

Barus
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 13:23
- Nahlásit

Když byla naše feňule menší, taky začala průjmovat, pak víc, pak i zvracela, malátná, jen ležela a klepala se. Na veterinu jsme jí nesli, ani nemohla stát... Vet napíchal ATB, dávala jsem jí vodu stříkačkou, potom se začala zlepšovat, druhý den na kontrolu, pak jsme dostali jen ATB v práškách. Pak už byla OK, ale pořád měla jako návaly na zvracení a za pár dní mi vyzvracela obal od čokoládový tyčinky, kterou jsem měla naposled předtím, než se jí udělalo zle a to v bříšku asi způsobilo nějaký zánět. Vet nám to taky diagnostikoval jako infekci

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 13:32
- Nahlásit

Barus
tak přesně takhle vypadá malá, ale byly jsme na rentgenu, nic divného tam nemá

Mar3
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 13:43
- Nahlásit

younglady
Barus
aha, tak to my na rentgenu nebyli
ale nasa je Ok, hrava, tedko kakala a uz to je bez krve a hustsi (kakala po 24 hodinach az)....blila jenom dohromady 1x (vcera odpoledne).........zatim se podle me zlepsujeme (tuk tuk).....a cekame, ze se brzo bude zlepsovat i Colbie

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 17:35 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

younglady
Takže vše vyřešeno. Je jí tak moc špatně kvůli kombinaci střevní nemoci a škrkavek.
Spíš bych řekla že "střevní nemoc" je důsledek promoření psa škrkavkama. Při silné invazi může pes reagovat tak, jak popisuješ. Odčervi všechny svoje psy naráz a u malé dál dodržuj harmonogram odčervení pro štěňata.

younglady
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 23:09
- Nahlásit

maličká je hospitalizovaná, má otravu toxinem co vypouští škrkavky. buďto je postupně vypudí, nebo je konec... nemůžou je zabít, protože to by vypustili další toxiny a umřela by...

Mar3
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 05:55
- Nahlásit

younglady
paenboze moc drzime pesti at to vsecko dobre dopadne!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 08:07
- Nahlásit

younglady
ježiši.....držíme pěsti...!

younglady
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 09:25
- Nahlásit

Stav se nezlepšil, je to prý vážné, znova mám volat ve tři hodiny...

Děkuju všem moc za podporu.

11111
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 09:26
- Nahlásit

younglady.

držím pěsti.

Bassi
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 09:28 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

younglady

ona to zvladne!!!

jablunka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 09:34
- Nahlásit

younglady
Držíme palečky a všechny pacičky co doma máme!!!!!!!!Určitě je to silná holka!

Mar3
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 09:35
- Nahlásit

younglady
neboj, ona bude určitě OK - MUSÍ věřím tomu

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 09:36
- Nahlásit

younglady
chuděrka maličká, taky budem držet palce, ať to zvládnete!

ati
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 09:38
- Nahlásit

younglady
držíme palečky, co jí na veterině dávaj? (ty mrchy musej ven), co Vitaminth pasta pro štěnda,já odčervuji s timhle přípravkem je šetrný, škrkavky vypudí postupně a nezabíjí je, aspon mi to doporučila vetka a je fakt, že štěnda nemaj problémy.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 10:24
- Nahlásit

younglady
Tohle je bohužel ale vizitka jejího chovatele. Informuj ho o tom.
Držím pěsti ať to malá zvládne.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 10:30
- Nahlásit

... jinak mě udivuje, že vet okamžitě nepřemýšlel o variantě masivního začervení a že léčil zánět střev, který je dle mého, jak už jsem psala, právě důsledkem promoření zvířete.

ati
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 10:31
- Nahlásit

Smečka
taky by to bylo to první co by mě napadlo

Mar3
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 10:32
- Nahlásit

Smečka
hele, my mame ten zanet streva tlustyho diagnostikoanej taky, ale vzhledem k tomu, ze stene do svych 9 tydnu bylo 3x odcerveno, tak rikal, ze tam zacerveni naprosto nehrozi------tak treba to bylo u nich podobny,...

archie
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 10:48
- Nahlásit

younglady
Taky držíme palce ať to malá zvládne!!

KEISSA
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 11:38
- Nahlásit

younglady

MY JSME MĚLI NĚCO PODOBNÉHO ALE BOHUŽEL TO SKONČILO SMRTÍ FENY. ZAČALO ZÁNĚTEM STŘEVA ,TEPLOTY,PRUJEM S KRVÍ.pO ATB. SE STAV TROCHU ZLEPŠIL ALE PO DVOU DNECH NÁSLEDOVALO PRUDKÉ ZHORŠENÍ,TEPLOTY,ZVĚTŠENÍ BŘICHA ,DĚLALO SE SONU,RTG,(NEBYLO TAM NIC ZVLÁŠTNÍHO) PO OTEVŘENÍ FENY ŠLO O PERFORACI STŘEVA A CELKOVÁ SEPSE.FENU LÉČILY DVA VETIA OBA UPLNĚ ODLIŠNÉ DIAGNOSI,POKUD SI NEJSI JISTÁ TAK KLIDNĚ ZMĚN DOKTORA,MĚ MRZÍ ŽE JSEM TO NEUDĚLALA HNED.

Baileys
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:02
- Nahlásit

younglady
držžím palce,ale prosíím tě,pakmodčervi všechyn psy domáááá

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:19
- Nahlásit

KEISSA
PO OTEVŘENÍ FENY ŠLO O PERFORACI STŘEVA
I to může být v krajním případě důsledek zamoření škrkavkama.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:20
- Nahlásit

Smečka
ono začervení nemusí být přímo umysl chovatele a mohl štěně pravidelně odčervovat.Ono hodně záleží na přípravku amužu sama ze své zkušenosti říct že už jsem si několikrát nechala doma štěně z vlastního odchovu a šly z něj červíci horem dolem.Pokud bych štěně měla od někoho jiného tak bych si myslela že kecal a štěně nečervil.Už mockrát se mi stalo právě po odčervovacích pastách že byli štěníci hodně začervení a proto už ted používám pouze tablety i u malých prcku,je to jistější a je tam lepší dávkování.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:24
- Nahlásit

Smečka
Jenže to střevo bylo ucpané ulomky kostí a třísek dřeva. ,jenže to vše nemusí být začervením,pokud by to bylo tak by štěndo škrkavky i zvracelo.Podobné potíže mužou být zpusobeny i giardiemi a nebo podobnýma (ještě jsou jedny a ted si nevzpomenu jak se to jmenuje).

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:28
- Nahlásit

ono začervení nemusí být přímo umysl chovatele KEISSA
Nemluvím o úmyslu. Nikdo by přece nechtěl aby jeho štěně takhle trpělo. Myslím, že by ale informován být měl. Nestačí odčervovat štěňata, fena musí být také řádně odčervena, aby se co nejúčiněji zabránilo možným rizikům.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2008 12:31 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Stoprocentní ochrana bohužel asi neexistuje, protože k oživení škrkavčího cyklu v těle matky dochází právě při prudkých hormonálních změnách, jakými březost a laktace jsou. K nákaze pak dochází krevním oběhem přes placentu a později mléko.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání