| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 19:20
- Nahlásit
Mar3
a tady máš něco k onemocnění lidí
zdravcentra.cz/cps/rde/xchg/zc/xsl/3141_685.html
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 19:28
- Nahlásit
jo hele, doufam, ze nas tady younglady taky informuje, jak rozhodovani a vsecko dopadlo... myslime na ni i na budouci mimi
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 21:55
- Nahlásit
younglady
Taky jsem to tady tiše sledovala a doufala, že to dobře dopadne. Je mi to moc líto a hlavně chápu, jak se cítíš. Já jsem to samé zažila před 3 roky, umřel mi dvouměsíční štěník, měl hodně podobné problémy. Trvalo to sice jenom 24 hodin, ale ještě teď, když si na to vzpomenu, mi jde mráz po zádech. Vyřešila jsem to stejně, za dva dny jsem si jela pro nového a ten mi dělá už 3 roky obrovskou radost. A hlavně tím, že to byl a pořád je hrozný raubíř, mi dával tak zabrat, že jsem neměla čas litovat se a přemýšlet "co kdyby". Jenom na jednu věc tě upozorním, byla jsem pak šíleně paranoidní. Nové štěně jsem pořád pozorovala ze všech stran, jestli se třeba smutně netváří, jestli málo neběhá a jakýkoli i malý průjem nebo zvracení ve mě okamžitě vzbudilo šílený strach a vzpomínky na toho předchozího. Přešlo mě to asi po roce. Takže přeju mnoho štěstí s novým štěníkem, hlavu vzhůru!!!
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 22:04
- Nahlásit
younglady
je mi to strašně líto věřila jsem, že to zvládne
jinak, já bych volila Merle (sama budu za měsíc jednoho plesnifku mít ) nebo Ďáblíka, je zajímavě jinačejší
Přeju už jen samou radost!!!
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 00:04
- Nahlásit
Asi to nakonec vyhraje Fretka, sama potřebuju si to teď všechno srovnat.
Co se týče leptospirźy, máte někdo zkušenost s přenosem na člověka??? na netu jsem se dočetla, že je přenosná přes tělní tekutiny nebo vodou. Malá pila ze stejné misky jako dospělé holky, ale ty jsou odčkované.
Horší je, že jsme se nechali od malé i starších olizovat v obličeji, tak nevíme, jestli máme něco čekat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 00:33 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
younglady
kluk měl podezření na leptospirozu před deseti lety.... dělali mu odběr krve a posílali do Prahy, naštěstí vše vyšlo negativní. Pokud se diagnoza potvrdí, tak bych si pro jistotu došla k doktorce a probrala to s ní. Odběr tě nezabije a budeš mít jistotu
Jo a i přes očkování bych nechala zkontrolovat obě fenky
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 07:47
- Nahlásit
younglady
Včera mě tak napadlo, nemohla se nakazit třeba při tom převzetí?...Podle toho co jsem si přečetla je u lidí inkubačka 10 dní...předpokládám, že u psů to bude stejné... Takže to, že by se nakazila u tebe mi to vylučuje, buď se napila ze závadné vody u chovatelky, nebo třeba při tom převzetí...
Jinak pokud máš tohle podezření a zvlášť pokud se potrvdí, asi bych upozornila všechny co s ní přišli do kontaktu, jak lidi tak i psy, aby se a aby nechali i psy zkontrolovat... No a v domácnosti/ech zahajít desifekční bitvu a nevynechat ani píď... Tak šťastnou ruku při výběru a ať se to rychle "zahojí"...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 08:27
- Nahlásit
brut
wami
taky díky za odkazy. ale se svojí povahou jsem to snad radši neměla ani číst, páč jsem došla k tomu, že když to člověk může drapnout při koupání už si asi v životě nezaplavu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 08:29
- Nahlásit
blanulinka1
no ona se malá možná ani nemusela napít z vody, mohla oňuchat něco, kde to počůraný od hlodavců a bylo . Ach jo. Takovýhle svinstva by vůbec neměly být
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 08:35
- Nahlásit
Ono ani nemuselo jít o leptospirosu,mohlo jít o cokoliv jiného.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 08:59
- Nahlásit
younglady
Máš výsledky pitvy? Kdys jí převzala od chovatelky a kdy byla očkovaná?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:03
- Nahlásit
PetraK
co vím, tak si ji Alča převzala na Národce v Boleslavi, potkali jsme se zrovna když si šla s taškou pro ni...ještě jsem ji přála šťastnou ruku ... tudíž na poli/louce, kde si myslím, že je různejch zparchantělejch myšáků dost a dost... Takže pokud si tam byť chvilku běhala po trávníku, sice stranou od psů...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:06
- Nahlásit
blanulinka1
Hm, tak to těch možností je spoustu. Ačkoliv je teď už v podstatě jakoby fuk, kde to malá sebrala. Jestli to teda bylo tohle svinstvo. Hlavně, aby se podařilo to doma vycídit tak, aby to další mrňous nechytnul taky.
Jen mi není jasný - velký pes- očkovaný - to může chytnout taky? S tímhle fatálním koncem?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:08
- Nahlásit
helejte a ta leptospiroza je jako "bezna"? ja jenom ze taky nemam fenu jeste naockovanou a sem tam s ni ven du ,zejo ....
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:23
- Nahlásit
Leptospira je celkem hodně rozšířená a je vlastně všude kde jsou potkani.Očkuje se zvlášt a nebo je většinou u štěnat až v té druhé dávce očkování.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:24
- Nahlásit
Leptospirozu by naočkovaný pes chytnout neměl,ale výjimečně se to může stát. Bohužel.
Jinak o leptospiroze se říká,že je dnes tím nejběžnějším,co může pes chytnout. Zvlášť třeba ve městech,kde jsou přemnožení potkani. Náš vet třeba u štěňat po půl roce ještě jednou leptospirozu přeočkovával,pro jistotu,protože nám právě říkal,že to je nemoc,které by se bál daleko víc než vztekliny,psinky atd.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:24
- Nahlásit
KEISSA
jo to vim, prave nasi naockovanou jeste nemame, protoze ma ATB na prujmik, takze se 2.dvka ockovani musi tim posunout chjoooo,ale rikas potkani? takze v polich by to bejt nemuselo co?
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:28
- Nahlásit
Mar
Asi né ale je fakt že z leptospirozy mám celkem strach,před lety mě umřel štěník na leptospiru a bylo to fakt hodně škaredé.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:31
- Nahlásit
co vím, tak si ji Alča převzala na Národce v Boleslavi, potkali jsme se zrovna když si šla s taškou pro ni...ještě jsem ji přála šťastnou ruku ... tudíž na poli/louce, kde si myslím, že je různejch zparchantělejch myšáků dost a dost... Takže pokud si tam byť chvilku běhala po trávníku, sice stranou od psů...blanulinka1
Tak to je blbé. Já osobně tedy štěňata kvůli socializaci neizoluju
od okolního dění a psů, ale na výstavce bych neočkované štěně na zem nepustila. S koncentrací psů roste riziko. Jinak si myslím, že štěně už mohlo nějakým onemocnění trpět, ale stres způsobený změnou prostředí udělal své. Pokud majitelka nechala malou krátce po převzetí očkovat, tak dvojnásob.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:33
- Nahlásit
KEISSA
ja uz tedko mam strach taky - ale fakt chodime ven minimalne, ale chodime, at neni jenom porad zavrena s Berrym no - ostatni stenda z vrhu (jsou vsude po republice), taky chodej od mala rovnou ........... tak nevim........
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:58
- Nahlásit
Mar
jasně, že chodit ven... Sice existuje riziko, že ti štěndo něco chytne, ale socializace je hrozně důležitá....
Smečka
na výstavce bych neočkované štěně na zem nepustila. S koncentrací psů roste riziko.
nehledě na to, že i s dospělým psem si člověk z výstavy může odnést nějakou pěknou nemoc, např. psincový kašel apod.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:05
- Nahlásit
Mar
To je prostě o náhodě ,ono se nemusí stát vubec nic.většina štěnatmá protilátky ještě od matky a záleží prostě na každém jedinci jakou má imunitu.
Takže pozor na kaluže,okolí popelnic a všude tam kde jsou potkani a ti mají rádi vodu (mokro).
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:06
- Nahlásit
Je mi to moc líto, věřila jsem, že to malá zvládne. Každopádně nové štěndo je nejlepší lék. A líbí se mi Ďáblík )
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:07
- Nahlásit
Jé ten smajlík tam neměl být, měl tam být tenhle
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:14 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Leptospiróza ale není jen záležitostí potkanů. Přenáší jí hlodavci všeobecně, je všude. Zas tolik bych to neprožívala, jde spíš o něšťastnou náhodu. Kdyby člověk všechna možná rizika taklhle prožíval, tak psa nemůže pustit vůbec nikde.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:19
- Nahlásit
Smečka
a sám by taky skoro nic nemohl... ;) No jo, nic se nemá přehánět... a osud je prostě osud...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:28
- Nahlásit
Smečka
blanulinka1
jj,ale do toho ockovani to ja nejak furt resim no,ona taky vsecko hnedka zere, pirana jedna - i s Berrym to tak bylo, ale toho sem mela v zime, takze ven v -16°stejne nemoh a o to to bylo jednodussi zejo...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:29
- Nahlásit
Mar
myslim, že by bylo lepší tohle řešit s vetem než tady
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:32 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
blanulinka1
hele to neresim s vama, to jenom konstatuju - navic - co vet to nazor zejo
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 10:47
- Nahlásit
Mar
Já dávám přednost socializaci, to ostatní je o náhodě. Vet bude v projevení názoru vždy opatrný, protože dobře ví, že on bude první v pořadí výčitek, pokud se něco p****e.
|