Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Samodržící obvazy - kde sehnat???POMOOOC
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:25
- Nahlásit

Fajko a ostatní - kde to seženu?? Ešus si právě odbývá šití na veterině, rozříznul se od kůže až po tepnu. Za půl hoďky pro něj jdeme, když nebudou mít na veterině, kde to můžu koupit.
???????????????

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:26
- Nahlásit

PetraK
normálka lékárna v tuhle hodinu v nějakým hyper krámu...tam je mívaj u obvazů máme odzkoušeno...a botičku na ven máte???
a co kde dělal Romeo??

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:28
- Nahlásit

Já je kupovala v lékárně, takový ty krabatý, hnědý, zelený, červený? Ale jsou celkem drahý.

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:30
- Nahlásit

Ebony
no u nás kolem 50-100 korun dle velikosti..ale zas to vydrželo....

reneeska
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:30
- Nahlásit

tak to ti můžou prodat na vete ne? Nebo dát aspoň než koupíš a pak lékárna

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:31
- Nahlásit

PetraK
bože co ste dělali???

Ebony
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:33
- Nahlásit

sarax
jj, taky asi 80kč, nám si to pes sundaval, tak jsme měli odbyt

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:43
- Nahlásit

PetraK
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_6795_1.html
Tady máš o tom celou diskusi, včetně odkazů jak to vypadá

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:45
- Nahlásit

Dines
myslím že petra ví jak to vypadá ale řešila kde to sežene tedka večer takže spíš info kde to koupí v Praze večer
PetraK
btw:veterinář ti určo prodá nějakej aby do zejtra Ešus vydržel zavázanej

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:46
- Nahlásit

sarax
PetraK
btw:veterinář ti určo prodá nějakej aby do zejtra Ešus vydržel zavázanej

No, dle mého buď vydrží zavázanej třeba 2 dni, nebo ho spasí jedině náhubek

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:51
- Nahlásit

holky díky moc. CO se stalo nevím. Normálně jsme byli v polích a najednou přišel a z nohy se mu řinula krev. Snažila jsem si ho hodit na záda, páč má 30 kg, ale nešlo to. Tak jsme to¨museli doběhnout domů, což pochoitelně způsobilo, že mu ta krev lila mnohem víc. Já krev nesnáším, málem jsem omdlela. Tak rychle jsem už dlouho neběžela.
Díky moc, chlapi mě nechtěli vzít s sebou páč se bojím, aby v narkóze nezůstal (jsem klasická hysterka a moc dobře si pamatuju jak takhle na veterině v čekárně umřel úplně zdravý knírač - no úplně asi ne, ale prostě šel na normální operaci a umřel na narkózu), tak prej abych nedělala nějakej cambus. Za chvíli snad přijedou. Bože to je den děti, to je den!!

brut
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:51
- Nahlásit

Taky bych zkusila lékárnu u hypermarketu ...a od veta si vzala trombon, aby nemusel mít košík ... jinak nám nepomohl ani tenhle obvaz... vydržel jen hodinu, pak si ho Brut serval, takže dostal trombon, zafačovala jsem mu nohu a bylo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 19:59
- Nahlásit

PetraK
No jo,moh tam bejt kus skla nebo nějakej jinej sajrajt,znám taky takovej případ,dobrouš málem vykrvácel bo mu to vzalo tepnu,ale stihli to.To bude dobrý,už je v poho,za chvíli se ti probere a bude prudit.Dej mu límec jak radí Brut a pak uvidíš jak se bude chovat,moje čuba se třá rány nijak nevšímala.

Bassi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 20:07 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

PetraK

prosím tě,na jaké vet ho mají pod kudlou? snad ne v Řepích ...

a ještě ty obvazy ..kde je mají a stopro prodají je vetcentrum ve Stodůlkách ...jsou nonstop

Bassi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 20:09
- Nahlásit

hele,jinak "trychtýř na hlavu" mám jeden volnej,tak ať ho nemusíš kupovat,dej vědět a dovezu ti ho

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 20:19
- Nahlásit

Jmenujou se "COBAN", možná je tedy už vyrábí i někdo jiný. A jak říká Bassi, ve vetcentru je mají, ale i v lékárnách, jen ne ve všech. Pak je ještě mají na veterině v Kolmé ul.

Bassi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 20:25
- Nahlásit

WhiteWolf

jj,vyrábí i jiná firma ...ale ty jsou na nic aspoň já s nima mám špatnou zkušenost

COBAN jsou výborný

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:06
- Nahlásit

Tak právě, že ¨v Řepích!! Bylo to nejblíž, měla jsem hroznej strach! vzali nás hned. Snad to bude v pohodě¨??? Kdybych aspoň věděla co hlídat, jaký můžou být případný komplikace

Doufám, že límec nebude třeba??? Teď poslechne, že si toho nemá všímat, ráno¨počkám,než přijde mamka a pak tu bude ona s ním celý den.

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:09 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

PetraK
Klíííd, muj mladej si rozříz tlapku před dvěma měsícema.... taky krve jak z vola(málem si amputoval prst), uspali ho, zašili mu to, pak ho zase vzbudili, a pak už to bylo jen o nervy udržet ho nelítat.....
Co si vlastně říznul?

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:15
- Nahlásit

Dines

na přední v kotníku. Naštěstí ne na šlachy, ale vzalo to žílu a malou tepnu nějakou. Nejdřívějc to zkoušeli "spájet" ale furt to praskalo, tak to museli podvázat a šít a bůhvíco. Dines - nevíš co u takovýhle věci případně hlídat? Teď nemyslím psa, ale aby se tam něco blbýho nestalo a nekomplikovalo se to.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:16
- Nahlásit

PetraK

Na Milady Horákový u stanice Kamenická je non stop lékárna... kdybys potřebovala...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:20
- Nahlásit

PetraK

jinak límec mám taky (velikost asi na labradora) - bydlím na Bělohorský, takže kousek od Řep... kdyžtak bych ti ho zítra večer někam přivezla...

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:24
- Nahlásit

PetraK
No, my měli pravou zadní meziprstí a až do masa...
Předevšim hlídat psa...aby si to nelízal, nekousal, aby neběhal a nezabíral moc tou packou (netahal), a pak dle potřeby omývat heřmánkem, nebo dubovu kůrou (ta zatahuje), my ještě dostali sypací framykoin..... a nechávala jsem to větrat, takže jsem mu to jen na ven letmo obvázla obyč obvazem a nasadila botku...
Jo, a taky mi další vetka doporučila laser,že se to pak krásně hojí..... jedno ozáření za 50,- a za týden to měl eňo ňuňo....a že to bylo fakt na blbym (namáhanym) místě - asi 3 stehy nám prdly třetí den....

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:25
- Nahlásit

maixnerova

díky moc. Teď má něco podobnýho o čem se tady holky zmiňovaly, zítra jdeme na převaz. Snad si to sundavat nebude a trychtýřovat nebudeme muset. Kdyby jo - jsem na Bělohorský jak na koni. Po dnešním běhu už si zase atleticky věřím

Ještě jednou díky všem za rychlou reakci a rady. Ešus chrápe a já jak se znám budu celou noc v pětiminutových intervalech vyskakovat, jestli dejchá a noha nekrvácí

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:26
- Nahlásit

Dines

aby nezabíral moc tou packou.... no to bude problém . Od kdy nechávat větrat? jak dlouho to musí být zabalený? Kurňa já vůbec nic nevím. U nás úrazy nejsou zvykem. A co mám tohle potrhdílo, tak se nestačím divit.

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:33
- Nahlásit

PetraK
Na to se zeptej veta....mě řek "zítra obvaz sundat a nechat volně dýchat"....venku bahno, hnus, ... tak sem prohlásila že ten vet je debil, sundala mu to až v úterý (stalo se mu to v neděli odpoledne) když jsem měla nakoupený fáče a objednanou botku.....a nechala sem mu to doma volně (sám si to i očistil od krve) a na ven vázala....ale jestli je hyper, tak je lepší to mít i doma stáhnutý obyč obvazem aby se mu to nerozjelo (jako nám - dvakrát skočil jak magor a měli sme na koberci epsení vzorek krvavejch pších tlapek)
aby nezabíral moc tou packou....
Problém to je, ale jde to...fakt aby to měl zpevněný, a zkus se poptat po tom laseru Taky mam pubertálního magora, tak to holt v jeho vlastnim zájmu šlo metodou biče (cukr nefungoval)

Bassi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:34
- Nahlásit

PetraK

nestresuj,já ty Řepy myslela jen na tu narkozu ,což už je ok ....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:36 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

PetraK

přes víkend budu v Praze. Pošlu ti svý číslo na mobil.
V případě, že Ešuse necháš doma samotnýho (třeba jen krátce), bude podle mne lepší mu ten trychtýř dát, aspoň ty první dny, a pak taky až se to začne hojit a svědit, bude mít nejspíš nutkání si to drbat a olizovat.... Ten límec, který ti můžu dát má 25cm (šířka límce)... jóóó a pusu Ešusovi (báječný jméno)

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:36
- Nahlásit

Dines

šmarjá! Jak udržím tu hydru vižlí v klidu? Už teď mám vorosený čelo. Tak jemu to asi budu muset nechat zavázaný do vánoc. Jinak se to rozjede tutově.
naštěstí, je odmalička zvykaný na to, že má něco na sobě - od sombréra po kostým žirafy, takže je zvyklý i na ponožky, tak snad tohle bude brát jako nějakou ponožku.??? Musím mu říkat, jak je krásnej, jak mu to sluší, pak to snad vydrží nesundat.??

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 21:39
- Nahlásit

PetraK
Musíš se snažit
A neboj,tak drsný to nebude
I nám se to krásně zahojilo do 14 dní, a to to bylo namáhaný vlastně vždycky když na tý pacce stál

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání