| Autor |
Zpráva |
janushka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:02
- Nahlásit
evka
Tak slovensky už se tam nemluví...ale myslím, že bych i tu slovenštinu momentálně zvládla ;). Exmanažer byl slovák. A není tam zase zmíněna španělština . Taky se těším! Je to pro nás vždycky příjemné popovídat si česky .
|
evka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 17:24
- Nahlásit
janushka
Tak to je teda náhoda, i můj ex.. byl ze slovenska.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 19:57
- Nahlásit
Tak tou dietou jsme tu naší potvoru tak zmlsali,že jeden druh jídla nesní dřív než za další 3 dny...přece nebude jíst pořád to samý,ne?...takže mamina jí vyváří skoro pořád a na zbytek rodiny pak nezbyde čas a jíme chleba s máslem..
S tou naší je taky někdo 24h denně...já s ní spim na zemi (na postel jí radši neberu,aby se jí při skákání bříško ještě víc nenatrhlo)...ale stačí usnout,ona si kousek poodejde,pečlivě si břicho olíže a jakoby nic si přijde lehnout zpátky ke mě...achjo...Zatím jí dáváme ovosan a na ty houby se chystáme...Teď jí ještě musíme dopovat nějakými jinými prášky, protože aby toho všeho nebylo málo, tak jí začaly problémy s klouby...pajdá na pravou přední a nesmí se jí na ní ani sáhnout...Tak doufám že je to artritida,jak říkal doktor, a ne z rakoviny....Nevíte něco na ty klouby?!?
|
janushka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 20:57
- Nahlásit
To spaní na zemi znám, spala jsem tak několik měsíců . Hlavně abych mohla pejsinku kontrolovat celou noc. A s vybíravostí v jídle to taky znám . Taky nechtěla než nějaké dobrůtky a masíčka . S klouby opravdu neporadím, ale určitě tu bylo i nějaké téma ohledně artitidy, tak se po něm mrkni.
Tak to s pejsinkou nějak vydržte, přeju jen to nej ať je jí hlavně fajn a nic ji nebolí.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 16:58
- Nahlásit
Tak všem co to zájímá - naše Anička prohrála boj s rakovinou. Zemřela sama tuto neděli, zřejmě na selhání plic (přestože s nimi měla problémy pouze posledních 14 dní).Bylo jí teprve devět let. Rakovinu jí zjistili po oparaci na začátku března, takže to šlo opravdu velmi rychle. Moc nám bude chybět, pusinka naše.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 18:28
- Nahlásit
Monischka
to mě moc mrzí,není co říct..drž se.
|
janushka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 20:01
- Nahlásit
To mně moc mrzí... Už ji nic nebolí... Myslím na vás a držte se. Udělali jste pro ni co jste mohli
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 22:22
- Nahlásit
Už běhá v zahradě u duhového mostu možná společně s naším Falcem. Přestože vedle mě spí nové štěně, brečím. Je to už skoro dva měsíce, a pořád mi chybí. Myslím na tebe, Monischko.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:09
- Nahlásit
Děkuji moc za podporu. Já mám ve škola zrovna teď zkouškové období, tak to asi nedopadne moc dobře...A ještě horší pro mě je to, že naši dalšího pejska nechtějí (bohužel ještě si nemůžu dovolit bydlet sama)....tak se z toho budu dostávat asi ještě déle...
Přemýšlela jsem, že bych přitáhla domů pejska jako překvápko, ale chtěla jsem zase Českého strakatého psa, fenečku, a ty vůbec nejsou k sehnání....achjo...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:19
- Nahlásit
Monischka
naši dalšího pejska nechtějí
Přemýšlela jsem, že bych přitáhla domů pejska jako překvápko
no nevim,jestli psa nechtěj,mohlo by ti to dost zkomplikovat život,zvíře jako překvápko není moc dobrej nápad...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:24
- Nahlásit
Monischka
davidkova renata
Já to taky takhle udělala, naši psa už nechtěli a já moc. Když jsem jí přivezla, naši byli tak dvě hoďky v šoku, pak si dal tatík 2 rumy a za půl hoďky lezl po čtyřech se šťěndem v obýváku, a dneska když chci někam se svou psinou jet tak pomalu abych se dovolovala našich jestli můžu, a pořád mi volají jak se má pes
|
janushka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:30
- Nahlásit
Tak to jsme na tom byly nakonec dost podobně... Vím jak ti je, řešila jsem to samé a ještě k tomu o vánocích... Zkouškové jsem nakonec tak nějak přeložila na poslední chvíle a individuálně se domluvila na pár zkoušek a kupodivu všichni byli docela vstřícní, když mně viděli. A s dalším pejskem to mám tak podobně. Momentálně se totiž chystám do USA na delší dobu, takže to nějak nešlo, už kvůli tomu, co jsme tu probírali, nenechala bych ho přepravovat letadlem. Ale možná si ho pak dovezu z USA, protože je to opravdu dost těžké bez pejska... A jinak jsem to taky obrečela, protože přece jen od vánoc na to myslím a pořád ho vidím, jak jsem ho musela v noci vézt na veterinu. Tak aspoň že vaše holčička odešla v poklidu sama... Kdybych neodjížděla pryč, tak už rozhodně doma "překvápko" máme. Tím ti nechci rozhodně doporučovat tento způsob, sama víš jak to vaši nesou bez pejska. Naši to nesli dost těžce a vím, že by jim udělalo štěně radost už podle toho, že kamarádka si teď pořídili štěně kokříka a naši se na něj chodí dívat, rozplývají se... a ptají se, kdy s ním přijde kamarádka zase na návštěvu. Tak to je asi na zvážení, naši jsou aktivní turisti, takže když bych tu nebyla já a naši chtěli vyrazit na kolech, tak by se o něj opravdu neměl kdo postarat, takže jsem uznala, že by to bylo opravdu unáhlené rozhodnutí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:30
- Nahlásit
Fajka
za půl hoďky lezl po čtyřech se šťěndem v obýváku, a dneska když chci někam se svou psinou jet tak pomalu abych se dovolovala našich jestli můžu, a pořád mi volají jak se má pes
jo,tohle je celkem běžnej případ,znám jich taky dost.Ale to si musí monischka posoudit sama,ne pokaždý to má takovej konec a pak máš problém ty i ten pes.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:43
- Nahlásit
davidkova renata
jo jo to je fakt, to musí každej posoudit sám dle okolností, ale já byla odhodlaná tak, že buď mě naši vemou i se psem nebo du z domu a oni to tak nějak správně pochopili
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:45
- Nahlásit
Fajka
ale já byla odhodlaná tak, že buď mě naši vemou i se psem nebo du z domu
tak to seš ten správnej kynológ bo bez tohodle nadšení to nende
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:52
- Nahlásit
davidkova renata
dííík
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:09 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
No,v klidu...celou neděli byla špatná,a když s našima přijela z chaty, tak jenom počkala na mě, než mě uvidí , pohladila sem jí, ona si šla lehnout na své oblíbené místo pod stůl, najednou začla kroutit hlavičkou, spadla jí na zem a už se nepohnula....Taky jsme s ní letěli na veterinu,a le už bylo pozdě...ani nevím na co umřela...Měla sice rakovinu,ale ta asi nezabije takhle najednou....achjo....
Naši mi předhazujou argumenty jako že ani nemohli vyjet někam na výlet třeba na zámek se podívat a tak...Což jsou pěkný výmysly, protože kolikrát jsem sebou chtěla pejska někam vzít já, aby naši měli klid, a bylo mi to vyloženě zakázaný, že bych se o tu naší pusinku určitě špatně starala....Asi tak...A taky tatík říka, že on jedinej chudák s ní musel ráno vstávat a chodit na procházku...přitom když umřela, tak nad ní brečel, a kdo ho teď bude ráno budit...Absolutně si protiřečí....Každopádně pokud pejska domu přinesu, tak mě s ním určitě nevyhodí...zvlášť když se o něj budu zezačátku starat jen já a nebudu jim ho půjčovat, tak je to za chvilku začne štvát
Tady je spíš problém, že bych chtěla toho ČSP a oni absolutně nejsou k sehnání, štěňata jsou zamluvena ještě než se narodí....Nevíte někdo o někom prosím?.....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:11
- Nahlásit
Monischka
Nevíte někdo o někom prosím?.....
šiš fakt?No počkej ,zkusim ti vod vedle poslat ajunku,ta myslim měla nějaký info,ale přesně to nevim...
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:13
- Nahlásit
já zkoušela obesílat různé chovatele a nikdo nic....Akorát jedna paní, předběhla by kvůli mě několik zájemců, ale u ní fenka stojí 10.tisíc (má pejsky po super rodičích a výborně socializované, tak proto), což je na mě moc....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:14
- Nahlásit
Monischka
ale u ní fenka stojí 10.tisíc
no jo,tak to nevim jak bude s cenou,možný to ale holt je...zas se ti to ale vyplatí do budoucna,že.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:20 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
to jo, kdybych ty peníze měla tak mi to nevadí...ale za studentskejch brigád se to utáhne těžko...navíc chtěla paní teď zálohu 5.tisíc, což teď nemám rozhodně...achjo...
A taky mám pořád tendenci vybírat podobnou fenečku, jako byla ta naše...a ta od té paní je hodně bílá, ta naše byla skoro celá černá...i když vím že nemám možnost si moc diktovat, když těch feneček je tak máááálo...
|
evka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 22:06
- Nahlásit
Monischka
Moc mě mrzí co se stalo, čtu to tady a brečím...vím jak ti je, já jsem to bez psa nevydržela déle jak dva měsíce. Bylo mě strašně smutno a bála jsem se, že když si pořídím stejného pesana,jak jsem měla(myslím tím stejné plemeno i barvu) pořád v něm uvidím toho mýho miláčka a třeba nebude takový jako on a budu na to pořád myslet a tak jsem si řekla, že si pořídím úplně jiné plemeno, aby mě ho nepřipomínal. Možná je to taky řešení, přemýšlej o tom, nezáleží přece na plemeni a na tom, kolik stojí, je plno pejsků, kteří si zaslouží, aby ho někdo miloval a někdy bohužel i vysvobodil třeba z útulku nebo z krutého osudu. Nebudetě to stát ani korunu, uděláš dobrý skutek a získáš tak možná toho nejlepšího a nejvěrnějšího kamararáda, který tě bude plně oddaný.
Držím palce, ať to zvládneš, drž se.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 22:38
- Nahlásit
Děkuji moc....o pejskovi z útulku sem taky přemýšlela, ale vzhledem k tomu, že naši pejska už nechtějí, tak je obměkčím maximálně štěnětem.A vzhledem k prostorové omezenosti našeho bytu si nemůžu dovolit, aby mi z prcka z útulku vyrostlo malý tele.....Každopádně jsem už strakáčka sehnala...úplně náhodou a mám z toho moooc velikou radost, tak doufám že nám nebude Aničku připomínat a naopak nám pomůže se se vším lépe vyrovnat....Už opravdu pejska potřebuji...nejhorší je, že ji občas hledám po bytě, nějak si nemůžu pořád zvyknout....
|
sara03
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 09:32
- Nahlásit
Monischka - to je prima, že máš nového kamaráda. A co na to rodiče, už taťka leze taky po kolenou?
|
sara03
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 09:35
- Nahlásit
janushka
- můžu se Tě zeptat, jakého hafa si z USA chceš dovézt? Slyšela jsem, že jsou teď nějaké nové rasy.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:17 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
sara03
Pejsci se narodili 13.května, takže kamarádka bude až v půlce července....Tak doufám že to do té doby vydržím a taky že paní chovatelku nebudu moc otravovat mými fanatickými častými návštěvami.... Tak doufám, že se nebudu pak i s hafem stěhovat a naši změknou...kdyžtak pak pošlu fotky, jak se naše rodina plazí, doprošuje a dělá blbce před tím malým prckem
|
leosek
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2009 12:12
- Nahlásit
Obracím se na někoho ,jehož pejsek užíval nebo užívá Artemisinin.Pes mého známého,u něhož byla diagnostikována leukémie ,ho začal užívat s úžasným výsledkem už po první dávce.Bohužel,po domácích neshodách Artemisinin zmizel.Objednal jej sice znovu v Anglii,ale dojde až koncem týdne.Potřeboval by nutně dávku tak na 5-7 dní.Dojel by kamkoliv.Děkuji předem za Goliáše-tel.775791075
|