| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 21:33
- Nahlásit
Naše kolie má nemocnou tlapku a potřebovala bych nějakou šikovnou botičku. Internet je plný nabídek, objednala jsem botky, které měly být přímo na kolii a téměř jsem je nedostala na jeho nožku, a to byla bez obvazu. Prosím nejenom o odkazy na e-shopy ale hlavně o zkušenosti, jak daná velikost a daná značka sedne jednotlivým plemenům. A taky jestli se v botičkách dá chodit. Ty co mám na to moc nevypadají
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 21:39
- Nahlásit
My máme botičky od Trixie, na staforda jsem kupovala vel. XL, což je určeno pro Boxera, LR, Huskyho. Pes je nosil v zimě a krom toho, že mu do nich pořád lezl sníh a sunuly se dolů, tak se po několika použitích páraly švy a musela jsem je zašívat v ruce, takže nic mnoho...
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 21:44
- Nahlásit
gabifi
Ono se mu to pořád ještě nezahojilo?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 22:11
- Nahlásit
Dasha
ne, nezahojilo, zítra valíme zase k vetovi
redhead
jj přesně takhle to potřebuji, díky
My jsme koupili Tommi Medic, vypadají taky, že budou padat z nohy, ale zdědila je naše šeltie, která je naštěstí teď nepotřebuje, takže zkušenosti zatím žádné
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 22:18
- Nahlásit
gabifi
a co botičky od ManMatu? Taky nemám zkušenosti, ale aspoň u toho je uvedená velikost v mm, takže zhruba múžeš změřit...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 22:29 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Dasha
tady mají taky vypsané velikosti: URL
ještě uvidím - podle toho, co poradí ostatn.....jestli poradí
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 22:33
- Nahlásit
gabifi
Ještě bych se zkusila optať rovnou na kraťandím fóru, třeba už někdo musel botičku pořídit.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 22:58
- Nahlásit
Dasha
myslím, že Jimmi kupovala botku
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 23:40
- Nahlásit
Mám botičky od Manmatu a nedám na ně dopustit. Zatím jsem lepší nenašla, tedy lepší i vzhledem k ceně a k tomu, že můj pes má vélikou nohu a jiné mu většinou nejsou. Když se dobře utahnou, nepadají, samozřejmě v nich pes nemůže dlouho lítat tryskem, to by je asi ztratil. Používám je na rozřízlé packy a tak podobně, aby se mu tam nedostal nějaký bordel a hlavně obvaz by hned prošlapal a rozmotal bez botky.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 09:57
- Nahlásit
Uvažuju o koupi botiček Manmat Komfort nebo ty obyč Manmat. Netuším však, jaká velikost by byla nej - mám kokra. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
A chápu dobře, že vždy prodávají 1 kus - tedy jednu botičku?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:23
- Nahlásit
gabifi
koupila jsem od Trixi-nejmenší velikost na basenjiho.Velikostně padly,ale-sjížděli,takže jsem je utáhla-ve vnitř je všitý konec suchého zipu,který psa teda totálně odřel.Navíc tam je ve spod kůže-šev která ho též odřela-mám teda krátkosrté plemeno,možná u tvého by to nevadilo.Nakonec jsme se na botku vyprdli.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:46
- Nahlásit
Anu
mám taky krátkosrsté plemeno, ta kolie je krátkosrstá
Puchýře na prstech ze strany mu udělal i obvaz, takže suchý zip a šev v botě musí udělat pěknou paseku.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:58
- Nahlásit
gabifi
jeho to odřelo dost,jak ten suchý zip tak ta kůže tam-trošku to je nedomyšlené.Ale ty od manmatu si chváli,ale prý nedělá malé velikosti nebo co...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 12:30
- Nahlásit
Dnes mi přišly botičky, objednala jse tohle URL velikost 3:
Např. pro pejsky: Dalmatin, setři, ohaři. Veterinární snadno ohebná, elastická a nepromokavá bota umožňuje venčení nebo procházku i pejskům s poraněnou obvázanou tlapkou. Botička ochrání tlapku před zašpiněním či namočením v deštivém počasí. Podrážka z odolné umělé usně chrání botu před prodřením a tlapku před kamínky. Pro tlapky šířky od 6cm do 7cm. Délka chodidla 7cm, celková délka boty 18cm. Balení 1 kus
Poznatky: celková délka boty odpovídá, pro tlapky šířky od 6 do 7 cm asi ne, neb celá botička změřena zvenku má šířku ztuha 7 cm. Na nohu jí dostanu, že by v ní pes mohl chodit pohodlněji než s nohou obvázanou obyčejným obvazem silně pochybuji. Zapínání na suché zipy kolem celé nohy fajn, pokud máte dost trpělivosti několikrát denně absolvovat omotávání škuboucí se nohy suchým zipem.
Konečný poznatek: KAŠLU na boty, jsou k ničemu. Jdu zase do obvazu s dětskou ponožkou od Vietnamců (pár za 5 kaček) v dešti vylepšené o mezivrstvu z igelitového pytlíku
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 12:35
- Nahlásit
gabifi
Konečný poznatek: KAŠLU na boty, jsou k ničemu. Jdu zase do obvazu s dětskou ponožkou
|
petl
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 12:42
- Nahlásit
gabifi
Tyhle jsme měli před dvěma lety po několika velmi opatrných venčeních se prodřely a rozervaly. Smekání jsem řešila tak že jsem suchý zip zapínala přes chlupy.
U vetky jsem viděla ty od Manmatu, vypadaly dost bytelně.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 12:46
- Nahlásit
petl
do třetích bot už nejdu, to by musely být ze zlata a zdarma.
Vůbec nechápu, jak můžou udělat botu s otvorem zezadu, takže po nazutí boty musím kontrolovat uzavření otvoru suchými zipy hlavou zastrčenou pod břichem psa.
Připomnělo mi to zapínání na zádech. Sice hezké, ale oblíkání a svlíkání chce celou partu
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 12:50
- Nahlásit
gabifi
víš co je dobrý?Ten plastický obvaz-on je jako z gumy,takže venku to přežije,je na principu suchého zipu,takže žádné uvazování,uzlíky a tak a snad ho nasadíš a sundáš.Můžu vřele doporučit.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 12:58
- Nahlásit
Anu
ten jsem koupila taky
Vydrží psí prochajdu na vodítku tak, aby se nerozmotal?
|
petl
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 13:07
- Nahlásit
gabifi
Jo, tenkrát když mi přišly tak jsem taky docela spekulovala jakže je psici na tu nohu vůbec narvat. Po dvou minutách venčení botička slézala dolů a čuba plácala o zem něčím co připomínalo tulení ploutev
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 13:10
- Nahlásit
gabifi
já myslím,že určitě.A dokonce pod ním ten klasický obvaz byl čistoučký,úplně nepoškozený-pokud se teda někde ten plastický neprodřel ale to je na tobě jak to uvážeš,aby jsi na spodek dala víc vrst.Já si ho nemohla vynachválit.Doma měl klasický a když jsme šli ven,tak prostě jsem mu na to obvázala tento a byl klid-nespadnul snad ani jednou.
ale nevím co je za typy.Já koupila jeden růžový ten byl super a pak modrý-ten nebyl tak gumový a neseděl tak dobře-taky byl menší v průměru.Ten růžový byl fakt bezkonkurenční vynález
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 13:26
- Nahlásit
Anu
jen upřesním, předevčírem jsem ho byla kupovat a když jsem v lékárně řekla, že chci plastický obvaz, tak na mě divně koukali... no, nakonec jsme to našli, ale teď si za boha nevzpomenu na přesný název...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 13:29
- Nahlásit
Mel
no to jo,oni tomu "nějak" řikaj,ale jak to fakt nevím.Už jsi doukoupila tu buničinu do ucha nebo co mu to tam Bára dávala?Ta by se mi taky hodila do zásoby
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2007 19:38
- Nahlásit
Prosím nevíte jakou tu velikost botky od Manmatu na kokra?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 08:10
- Nahlásit
Anu
Mel
holky, nevzpomenete si jak se tomu obvazu říká?
Za chvíli pro něj mizím do lékárny, tak aby na mě nekoukali moc blbě...
A nějaká nová zkušenost s botičkami?
Ten můj blbec si všera málem amputoval prst...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 08:12
- Nahlásit
Máme Manmat, nedoporučuju. Jinak mám vyhlídlé od Baron.cz
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 08:51
- Nahlásit
Ahojky, mám dvě sady botiček od Barona. Nové, nepoužité. Bohužel jsme je koupili dvakrát. Tak kdyby někdo měl zájem, je to velikost XS a S. Jsem z Brna.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 08:54
- Nahlásit
tak fakt nevím....
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 09:57
- Nahlásit
ahoj,
tak vzhledem k tomu ze jsme taky meli uraz, koupili jsme neoprenovy botky od trixie...
poprvni prochazce byly total okopane a uz se klubali male dirky a navic celou dobu pekne lezly dolu...takze nic moc
osvedcilo se vic nohu ovazat obinadlem a navrh jeste tim samolepicim obinadlem...
normalka se to jmenuje samolepici obinadlo...jsou barevne-kazda barva je jina sire...
kazdopadne kdyz je vlhko, tak se to venku odlepi..takze je dobre pres to dat jeste ponozku a na ni jeste doktorskou gumovou rukavici a stahnout treba gumickou...to se nam osvedcilo..jinak nevydrzelo nic
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2008 10:20
- Nahlásit
nika00
Díky, ty obinadla se mi taky zdají moc fajn
|