| Autor |
Zpráva |
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 13:12
- Nahlásit
nels
ja jazdim na Slovensko 1-2x do mesiaca, a na hraniciach pas chceli vidiet-nekontrolovali ho-asi 3 krat. Urcite by som neriskovala to, ze ma nepustia cez hranice len kvoli tomu, ze pes nema pas. Psa doma nenecham. Kolega isiel s 2 psami na Slovensko a vratili ho-bolo to tento rok.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 13:15
- Nahlásit
brut
jak říkala jedna strará profesorka: apendix udělal Bůh proto, aby lidi věděli, co je bolest a doktoři se v práci nenudili
mjno co já si pamatuju ze zdrávky...a že toho moc není...fakt to není žláza a fakt je na obtíž
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 13:41
- Nahlásit
monka
fakt? tak nam sa to este nestalo.. je jasne,ze psa doma nenechas,to by som tiez neurobila odkial si zo Slovenska?
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 13:58 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
nels
sever Slovenska-Zilina, je to blizko CR. Ideme cez hranicny prechod Bumbalka. Kolega isiel tiez cez Bumbalku, nepustili ho . A Ty?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Pro 2006 14:09
- Nahlásit
monka
sever Slovenska-Zilina, je to blizko CR. Ideme cez hranicny prechod Bumbalka. Kolega isiel tiez cez Bumbalku, nepustili ho
My jsme jeli letos v létě přes tenhle přechod a nekontrolovali nás vůbec ... a v říjnu jsme pak zjistili, že v tý době měl jeden ze psů prošlý očkování. Psy jsme nechali čipovat právě kvůli cestování za hranice (na Slovensku máme prarodiče) a protože máme psi - křížence z útulku - tak čip byl jedinym řešením. Teď z toho teda mám velice smíšený pocity, feňuli přecestoval čip z krku na žebra
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 14:15 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Tinta76
aj mne sa zda, ze mojmu psovi cip putuje. Ma ho uz inde ako ho mal povodne Je to male plemeno-bisonek.
A s kontrolami je to tak, 3x nas nekontrolovali, na stvrty ano-ukazali sme len pas, nepozerali ho. Cipovat som dala tiez len kvoli cestovaniu do zahranicia.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 14:41
- Nahlásit
monka
Tinta76
Jela jsem přes Bumbálku před měsícem na maturitní setkání, co jsme měli v Martině. Byla jsem velmi blízká toho, že psy očipuju, ale zrovna nebyly prachy, ono pro čtyři psy to není legrace. Tak jsem to riskla. Pas mi kontroloval jeden celník, na pejsky se usmál, zeptal se kam jedeme, a mávl, ať jedeme dál.
Spoléhat se na to ale asi nedá.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 14:44 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
aren
myslela som tym, ze som musela ukazat pas pre zvierata, ale nepozerali sa dovnutra. Dnes vecer vyrazame zase na Slovensko.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 14:46 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
monka
Jo, chápu. Ten můj celník se o pejsčích pasech nezmiňoval. (neměla jsem je taky ).
Tedy kontroloval jen můj jeden lidský pas.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 14:47
- Nahlásit
aren
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 14:49
- Nahlásit
monka
Dnes vecer vyrazame zase na Slovensko.
Tak šťastnou cestu.
Já mám v Martině bratra a tátu, tak myslím, že jednou přece jen čipovat budu muset, že nebude zbytí. Ale moc se na to netěším.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 15:56 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
aren
ja mam v Martine manzelovych rodicov a svagrov. Mozno sa tam raz spolu stretneme A byvam v Olomouci
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 16:57
- Nahlásit
monka
Páni, tak v Olomouci jsem bydlela 30 let, až do letošního léta.
Jestli se mi ozveš na mail (pod členem), tak můžeme zkusit, jestli se naše "rodiny" neznají, třeba.
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 20:56
- Nahlásit
monka
Kosice a jedeme za tyden
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 14:56
- Nahlásit
Nevěřte, že čip spustí epilepsii. O tetování se kdysi tvrdilo, že způsobí rakovinu... Čipy mají milióny různých zvířat po celém světě. Pokud by byla souvislost, jistě už by o ní věděli veterináři i lidi. Spustit epileúsii může úplně cokoliv, často třeba prudší světlo (jestli si vet na pejsana posvítil, pak je jedno, jestli mu měřil teplotu nebo píchal vakcínzu nebo čip). A světlo nikdo nekritizuje. Bohužel asi měl pejsek na epi už založeno. Případů je teď povícero, mám ve svém okolí několik. Jenže - pejsani žijou v hluku a stresu jako my...
Konec konců lidské očkování má svá rizika a stejně se necháme očkovat, protože výhod je víc.
A cestování čipu - u prvního nám cestoval. Jenže vet neřekl, že čip potřebuje čas, aby se usadil. S druhým jsme to vzali velmi klidnou procházkou a prospat v pelíšku. Do druhého dne žádný sport, běhání, skákání. A čip se ani nehne.
|
MarcelaP
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 18:59
- Nahlásit
Maxik se mezičasem dal celkem dohromady. Bere pravidelně antiepileptika a záchvaty už nemá. Dokonce léky už ho natolik neutlumijí, jak v počátku léčby. Je mi je jasné, že jeho epilepsie nejspíš vůbec nesouvisela s čípovaním. V době jeho častých a velice silných záchvatů jsem se snažila najít příčiny. Diskuse mi pomohla, zdravím všechny
Marcela
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 23:06 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
MarcelaP
To je výborné, že se to takhle vyvíjí. Moc gartuluju .
U matčina psa byl průběh bohužel jiný - nezabrala vůbec žádná antiepileptika. Osobně jsem možnost souvislosti čipovaní a epilepsie v této souvislosti konzultovala s několika veterináři. 2 z nich se přikláněli k názoru, že čipování, stejně jako očkování zejména u starších pejsků může fungovat jako spouštěč, zvláště když je nějaká rodová dispozice.
|