Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Čípování - epilepsie
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
MarcelaP
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:20 - Změnil/a: MarcelaP
- Nahlásit

Hledám odpověď na otázku?
Je možné, že nové případy epilepsie u psů. které se objevily krátce po začípování souvisejí s čípem? U mého 10letého doposud zdravého psa Mopse se asi 3 týdny po začípování objevily silné epileptické záchvaty v intervalu 2 hodin. Veterinář neshledal žádnou příčinu a až po nasazení antiepileptik záchvaty přestaly. Pes ale úplně ztratill svou původní optimistickou povahu, je úplně apaticky. Není tohle týrání zvířat?
Vím konkrétně o více případech epilepsie, která se objevila po začípování u starších psů.
Díky za Vaše názory.

aren
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2006 15:59
- Nahlásit

Epilepsie nevím, já jsem tady už myslím známá jako čipofóbní, tak si jen dovolím přidat odkaz:
http://www.reflex.cz/Clanek22454.html

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:14
- Nahlásit

Já mám očipované všechny pejsany,ale u jednoho z nich čip doputoval ze strany krku až dolů mezi přední nohy. Vet. mi nabídl,že čip vyndá a nainstaluje znova, ale zatím to vypadá, že psu čip nevadí tak jsme to odložili. A jaký názor na čipování máte vy?

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:35 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Fík
Já jsem nechala psa načipovat teď o víkendu. Nemyslím si, že by mu to nějak vadilo. Doktor říkal, že u mého plemene čip většinou necestuje, že má dobré podkoží. Jaké máš plemeno?
MarcelaP
S epilepsií to myslím nemá vůbec nic společného. Nějak mi nejde do hlavy, jak by mohlo těleso v podkoží ovlivnit epilepsii. Jedině mě napadá, že třeba v případě, že ten pes už náběh na epilepsii měl, že tenhle zákrok mu nějak pomohl k prvnímu záchvatu, ale nenapadá mě jak. Ale třeba se mýlím a někdo mi to vyvrátí...

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:41
- Nahlásit

aren
Tenhle článek už jsem četla a přijde mi jako totální kravina, to se nezlob. Zkus vzít malýho psa za kůži a uvidíš kollik tam má volnýho místa a pak to zkus u sebe na předloktí...

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:43
- Nahlásit

Mám "vořechy" střední velikosti, jeden je krátkosrstý borderák-tam se ten čip posunul., jeden je střední velikost"co šlo vsí" a pak mám malou špicku/8let/.
Taky si myslím, že tam už musel být náběh na epilepsii a spustil to třeba stres z veteriny nebo tak.Známí teď nechávali uspat 12ti letého fr.buldočka, který po operaci análních žlázek měl záchvat každé 2hod a po dvou dnech už jim ho bylo tak líto, že ho nechali utratit, ale byl 12ti letý a dost nemocný.Možná to má souvislost s krátkou čenichovou partií.

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 07:46
- Nahlásit

4lověk má úplně jinak ukotvenou kůži ke svalům než pes, to že si to nechal inplantovat člověk a potom mu to překáželo se není co divit.

AOZ
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 08:00
- Nahlásit

aren
souhlas, taky jsem proti a ten článek je dobrej

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 08:03
- Nahlásit

Fík
Tak tak....

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 08:06
- Nahlásit

Hafina
no co se týče toho článku...vono fakt nejde zkoušet všechno psí...nás čeká zítra kastrace a dobrovolníka sem nenašla

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 08:12
- Nahlásit

sarax

A že Trinče držíme palečky...

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:08
- Nahlásit

Hafina
děkujemeona je v poho..ale panička se bojí

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:24
- Nahlásit

sarax
chápu, ale neboj, určitě to bude všechno v pohodě...

Mel
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:37
- Nahlásit

aren
já ti teda nevím, ale Doležala musíš brát trošku s rezervou....

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:21
- Nahlásit

Mel

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:14
- Nahlásit

sarax
vono fakt nejde zkoušet všechno psí...nás čeká zítra kastrace a dobrovolníka sem nenašla
No, právě, ono se ale říká "co nechceš aby jiní činili tobě, nečiň ani ty jim", tak tím se nějak snažím řídit. Jak ohledně kastrace, tak ohledně čipů.
Pokud by nebylo zbytí, tak bych do toho asi šla, ale pokud si dokážu pejsky uhlídat, tak se budu všem takovým zásahům bránit.
Teda v mé smečce kastrovaný nikdo není, akorát kočka, protože kočku fakt uhlídat nejde. Čipovaný u nás taky nikdo není, a pokud to bude jen trochu možné, ani nebude.

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:17
- Nahlásit

Jo, co se týče velikosti čipu, tak jsem to spočítala, protože člověk sice má jinak upevněnou kůži, ale je i větší. Takže kdyby měl autor článku reprodukovat pocity čtyřkilového pinče, což je právě můj Píďa, musel by si pod tu kůži vpravit váleček 10 x 24 mm. Takže do toho bych nešla.

mac1
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:18
- Nahlásit

aren
co nechceš aby jiní činili tobě, nečiň ani ty jim...souhlas .

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:19
- Nahlásit

Mel
já ti teda nevím, ale Doležala musíš brát trošku s rezervou....
No, to vlastně každého, že .
Ale stejně se mi ta představa čipu pod kůží nelíbí.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:39
- Nahlásit

aren
Ono je něco jiného si nechat vpíchnout čip na předloktí, kde není žádná volná kůže a něco jiného pod kůži na krku, kde pes má volné kůže dost.
Vzhledem k množství různých inijekcí atd. ( a reakcí na ně) co už jsem absolvovala, tak musím říct, že se dá snést i ten váleček....takže vše je jen a jen o pocitu toho určitého jedince

MarcelaP
Nemyslím, že by pes po aplikaci čipu dostal epileptické záchvaty, to by musel dostat i při vícečetném očkování. Spíš došlo ke stresové reakci a ta dovyvolala něco, na co už měl pes náběh ( aniž by jste to zpozorovali).

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:47
- Nahlásit

aren
mno tvoje věc s tvojí smečkou...já tohle za a) riskovat nebudu..aby si někdo užil že...
a za b) nebudu čubu tejrat ATB..mladá feňule se zánětem dělohy a močáku po prvním hárání...nic mnoho...takže asi radši kastrace než tohle....

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:49
- Nahlásit

brut
Nemyslím, že by pes po aplikaci čipu dostal epileptické záchvaty
Já nevím, nemohlo to tam třeba tlačit na nějaký nerv, a ten to spustil, nemyslím, že to udělá každý čip, ale někdy se smůla stane.

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:50
- Nahlásit

sarax
Jasně, však kdyby Sárce hrozily zdravotní problémy, tak to by nebylo zbytí, to bychom do toho šly. Zaplaťpámbu je ale v pořádku.

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:51
- Nahlásit

sarax
To bych se nechala vybrat i já, při zánětu dělohy.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:06
- Nahlásit

aren
Epilepsie vzniká v hlavě a ne na krku, takže ani to nehrozí...nehledě na to, že pod kůží ti nevedou nejdůležitější nervíky...teda myslím tím u psů a na krku

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:12
- Nahlásit

brut
mno v podkoží prostě nervíky nebudou
aren
To bych se nechala vybrat i já, při zánětu dělohy.
no tak to je fakt extrém....

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:22
- Nahlásit

sarax
no tak to je fakt extrém....
Jak extrém
Jsi psala přece, že ji to hrozí

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:26
- Nahlásit

aren
co sem psala že jí hrozí??zánět měla...
ale aby ženská napsala že by se při zánětu nechala vybrat...tak to je extrém....

aren
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:35
- Nahlásit

sarax
co sem psala že jí hrozí??zánět měla...

nebudu čubu tejrat ATB..mladá feňule se zánětem dělohy a močáku po prvním hárání...nic mnoho...takže asi radši kastrace než tohle....
Z tohohle jsem usoudila, že zánět měla a obáváš se dalšího a nechceš ji trápit antibiotiky a proto radši volíš kastraci.

ale aby ženská napsala že by se při zánětu nechala vybrat...tak to je extrém....
No, jestli Ti to u ženy přijde jako extrém a u psice v pořádku, tak to je přesně o tom: "co nechceš, aby jiní činili tobě, nečiň ani ty jim". Přímo ukázkový příklad.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:42
- Nahlásit

aren
jasně..protože čuba má potřebu plodit s úmyslem zvyšovat populaci že....Aren fakt seš etrémista...hele ty máš děti????sorry že se ptám..ale vcelku mě to zajímá v kontextu s tímhle....

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání