| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:44
- Nahlásit
sarax
čuba má potřebu plodit s úmyslem zvyšovat populaci že....
Tady mi uniká souvislost, ledaže bys pokládala plození za jediný účel oněch orgánů.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:46 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
sarax
Když už se ptáš, tak děti nemám. Nikdy to nešlo. Primární sterilita - srůsty na vejcovodech. Zánět v dětství, patrně. Někdy mě to dost mrzelo.
Přesto ale funkční vaječníky mám, takže ostatní ženské funkce v poho .
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:58 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
aren
mno samo že to není jediná funkce..ale pokud bez potomků můžou žít ženský tak psi určitě...a fakt si nemyslím že by psi nutně potřebovali se množit...max.jde o přírodní pudy..fena chce jen pokud hárá...a pes hlavně háravku...a nemyslím že by pes žil s traumatem že neplodí potomky..psi cítěj spostu věcí ale že by měli tajná přání to si fakt nemyslím..pokud se nejedná o sny o kilu šunky a zakousnutí jinýho psa
a ještě u žen a teda i u mužů fungá ta pořeba zachovat rod...myslíš že u voříšků je tato potřeba OK?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:58 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
sarax
Ono je tady ta kastrace OT, ale přesto bych Ti chtěla napsat, jak to bylo u nás. Sárka před třemi lety při štěňátkách měla třikrát eklampsii, a když ji potřetí málem neoživili, řekl mi vet, že už by neměla mít štěňátka nikdy, protože zůstalo poznamenané srdce a nemusela by to už vydržet. Tak jsem pod vlivem několika přečtených knížek navrhla, že teda rovnou domluvíme kastraci a bude. A on mi tehdy řekl něco, co na mně hluboce zapůsobilo a dost to pozměnilo můj přístup. Řekl: Víte, on každý ten orgám v tom těle na něco je. A já jsem si uvědomila, jak je to vlastně složitý systém, takové tělo, a že odebírat z něj svévolně nějaké části není nic moc.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:01
- Nahlásit
sarax
mno samo že to není jediná funkce..ale pokud bez potomků můžou žít ženský tak psi určitě...a fakt si nemyslím že by psi nutně potřebovali se množit...max.jde o přírodní pudy..fena chce jen pokud hárá...a pes hlavně háravku...a nemyslím že by pes žil s traumatem že neplodí potomky..psi cítěj spostu věcí ale že by měli tajná přání to si fakt nemyslím..pokud se nejedná o sny o kilu šunky a zakousnutí jinýho psa
a ještě u žen a teda i u mužů fungá ta pořeba zachovat rod...myslíš že u voříšků je tato potřeba OK?
K tomu viz můj příspěvek 20:44, že plození nepokládám za jediný účel rozplozovacích orgánů.
Jinak jsem přesvědčená, že potřebu zachovávat rod by v současnosti měli tlumit úplně všichni, neboť je už na planetě totálně přecpáno.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:02
- Nahlásit
aren
no jasně a jinej vet ti řekne něco jinýho...pokud tě hluboce popznamená názor jednoho..je to smutný..to se tu přece radí každýmu že je třeba vís názorů...a já mám obejitý veterináře 4..myslím že jim budu věřit...on je každej orgán na něco..a některej je pak i na obtíž...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:03
- Nahlásit
aren
že potřebu zachovávat rod by v současnosti měli tlumit úplně všichni,
je vidět že děti nemáš....a moc nesleduješ statistiky...ono plno ne čechů třeba u nás nám moc nepomůže...seš fakt extrémista...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:06
- Nahlásit
aren
e plození nepokládám za jediný účel rozplozovacích orgánů.
a když jsme u tohohle..a jak nám tak psům...k čemu mají tyhle orgány psi???ujišťuje tě že u nich sex pro potěchu nefunguje...malinko si protiřečíš...
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:09
- Nahlásit
aren
jses opravdu extremista, mas pravdu, na tyhle planete zacina byt precpano, ale vem si kde a uvedom si jak tam zijou treba i ty psy....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:16
- Nahlásit
sarax
k čemu mají tyhle orgány psi???
No, kdyby byly k ničemu, tak v tom těle nebudou.
Jinak něčí názor na mně zapůsobí a něčí ne. Tak to prostě mám. A o těch orgánech se domnívám, že nejen že není jejich jediným účelem plození, ale ani sex. A také se domnívám, že nikdo není schopen posoudit, jestli psa sex těší nebo ne.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:18
- Nahlásit
michalm
vem si kde
No, skoro všude. U nás taky.
a uvedom si jak tam zijou treba i ty psy....
To jo, to je smutný. to ale kastrací ani nekastrací své fenky nevyřeším.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:19
- Nahlásit
Ahojky, mám kámošku, která by nenechala očipovat svá zvířata ani za nic,akceptuji její důvody, já mám tři pejsy a očipovaní jsou všichni, už z toho důvodu, že bydlím ve vnitřní Praze a koncentrace policajtů na jednoho psa je docela vysoká, navíc mám pocit, že očipovaný pes se mi při ztrátě daleko rychleji vrátí domů. Už několikrát se mi stalo, že se mi borderák vrátil z procházky bez obojku, všechny pesy mám označené známkou s tel. přpevněnou na obojku.
Každý majitel by měl asi zvážit zda je pro jeho zvíře čipování vhodné, třeba vzhledem ke zdr. stavu.Těžko soudit, já v podstatě jinou možnost než očipovat nemám, pokud nechci mít problém a teď babo raď.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:26
- Nahlásit
michalm
jses opravdu extremista
To asi jó
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:28
- Nahlásit
aren
. A také se domnívám, že nikdo není schopen posoudit, jestli psa sex těší nebo ne.
jasně že ho těší když čuba hárá a pes je u ní,je to příroda....a mezi náma...pokud je to tak bezva..tak proč se pes v čubě zvětší natolik že ven nemůže a sou svázaný..aby byly ty štěnda??u lidí je to věc dobrovolná a u psů ne...ale tobě tohle příjde normální že..prostě krásná věc která baví a příroda zařídí jak to "násilím"dokončit....úplně jako u lidí
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:30
- Nahlásit
sarax
ale tobě tohle příjde normální že..prostě krásná věc která baví a příroda zařídí jak to "násilím"dokončit....úplně jako u lidí
Tohle jsem nějak nepochopila ...
|
MarcelaP
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:32
- Nahlásit
Díky za názory. Mne spíš napadá souvislost s elektrickými výboji v mozku, které nejak souvisejí s podnetem pro začátek záchvatu. Nejspíš to bude náhoda, ale se stejným problémem jsem se setkala i u jiných chovatelu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:33
- Nahlásit
aren
co si zas nepochopila???jako svázání psů který je po aktu páč jinak nejsou štěnda...co nechápeš probůh??a pokud by to byla báječná věc pro psy tak se nemusí svazovat že???a tímhle:.úplně jako u lidí sem myslela to srovnání..víš jako IRONIE...protože když chci děti musím chlapa násilnit nebo tak něco....ne je to moje a jeho volba...moje volba užívat si a brát antokoncepci a podobně...prostě to srovnávání lidí a psů ti ne všem moc souhlasí
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:37 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
sarax
Aha. No, to už je ale někde jinde. Já jsem zpochybňovala správnost vybírání orgánů ze zdravého těla, ne potřebnost či nepotřebnost sexu nebo plození.
Moje Sárečka má se sexem i s plozením utrum v každém případě. Nicméně jsem ji ponechala kompletní.
|
MarcelaP
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:47
- Nahlásit
Neni mi jasno jak tato debata o sexu souvisí s dotazem na téma čípování-epilepsie? Můj pes si naštěstí sexu tochu užil s ochotnou psí sousedkou, učitelkou, ale ted už na to nemá vzhledem na utlumové léky pomyšlení.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 21:49
- Nahlásit
MarcelaP
Promiň, bylo to mimo tema. K těm čipům to máš na první straně.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 22:01
- Nahlásit
sarax
znám psy, co se uspokojí o svoji vlastní tlapku ...když z toho nemají žádnou radost, proč se trápí , joj psi masochisti, aha
....no nic, jsem mimo téma, omluva
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 22:16
- Nahlásit
mac1
Jen tak zcela soukromě, i když opět OT Ti mohu sdělit, že Sárečka si TO stejně dělá vlastním jazykem.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 22:27 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
MarcelaP
Jaké výboje máš na mysli?
Čip je pouze pasivním nosičem informace, neobsahuje vlastní zdroj energie a pro své okolí i svého nositele je zcela neškodný. Aktivovat mikročip umí jen speciální čtecí zařízení. Navíc je povrch čipu upraven tak, aby na něj tělo psa nereagovalo jako na cizí těleso. Dražší čipy jsou vybaveny antimigrační čepičkou, která zabraňuje putování čipu.
myslím, že zde je odpověď na výboje....teda pokud máme na mysli stejné
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 22:54
- Nahlásit
brut
Já jsem to pochopila jako výboje, které normálně v nervové soustavě jsou, a které se měří například při EEG. Ty by možná mohly na čip reagovat.
Jinak pak existují třeba taky akupunkturní dráhy, které uvádí do vzájemných souvislostí různé části těla, a u nichž podráždění v určitých bodech se může projevit na jiných místech těla, a možná i další souvislosti, které ani neznáme.
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 23:15
- Nahlásit
Fík
Ke kterému chodíš prosím k veterináři?Protože cestování čipu je spojeno se špatnou aplikací veterinářem!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 06:28
- Nahlásit
aren
To miluju, když se o "vyjímání orgánů" a škodlivosti čipů baví odborníci na slovo vzatí. Psali to v Reflexu, tak to je dané.
Ostatně-jak si užijou sexu ostatní tvoji psi? Zase se rozmnoží?
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 07:33
- Nahlásit
Mucholabko, ty jsi nepochopila téma, Marcela se ptala na vliv čipování, o sex momentélně nejde
Veterináře neznám, kupovala jsem ročního už očipovaného psa.Když jsem s ním byla na kontrole u svého veta, říkal,že to je nějaký starší typ čipu, že právě ty nové jsou "s protiskluzem".Ahojky
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 07:34
- Nahlásit
Mucholabka
každý se může bavit o čem chce a každý má právo říci svůj názor na cokoli, bez ohledu na to, na co je odborník , ostatně většina lidí nejsou odborníci na nic - měli by mlčet ? Čipy mi vadí tak nějak z "psycho" důvodů, dokud nebudu muset , nebudu čipovat ( moji psi jsou tetovaní) , nejsem pro vyjímání orgánů z těla z jiných důvodů než zdravotních ......nejsem lékař
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 08:00
- Nahlásit
aren
jenže to by mu pak muselo vadit i obyčejné očkování, při tom přece taky zasahuješ do kůže, nebo aplikace léků, to samý. A s těma výbojema, to by ten pes mohl klidně dostat záchvat i při použití mobilu, nebo u televize. Jinak ten čip je absolutně neaktivní, prostě jen těleso v podkoží, aktivuje se jen tou čtečkou a epilepsie je nemoc způsobená v mozku, né v podkoží...
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 08:01
- Nahlásit
Jasně,myslím, že 3/4lidí na fóru nejsou odborníci, jen lidi, kteří si rádi"požvatlají" o svých problémech s pejsky.
Ráda se zúčastním diskuze s kýmkoli a pokud mě téma nezajímá,nereaguji.Nejsem odborník, ale chápu lidi, kteří přišli ke psu jako slepý k houslím a ptají se na "jasné"věci, ale jim jasné nejsou, proto není třeba je napadat,že mají hloupé otázky, jim se hloupé nezdají a nás se ptají na radu vždyť ne každý se o psy zajímá dlouhodobě.
|