| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 08:45
- Nahlásit
Fík
Jasně, ale přijde mi to prostě jako oblbování těch, kteří o tom fakt nic neví-mají přece právo na slušné informace, nemusí je pořád hypnotizovat svými argumenty někdo, kdo o tom neví ani zbla. Jako že se Aren hned přidala s trochou do mlýna o čipování...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 08:49
- Nahlásit
Mucholabka
hlavně jak tak koukám Aren stačí jeden názor..jeden vet..jeden Doležal...střed někde nehledá
a to by měli všichni..i když se ta diskuze zvtne..furt tu byly nějaký názory..a každej by si měl vybrat co uzná za vhodný..ale základ je poslechnout si názorů víc....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:15
- Nahlásit
sarax
Tak v kolik jdete?
Já už jsem od spousty lidí slyžela, že třeba nechali fenku vykastrovat po prvním hárání. Rozhodování bylo těžký, nakonec se rozhodli pro ať už z jakýchkoli důvodů a fenka už třeba měla na děloze cysty, nebo jiný problémy...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:17
- Nahlásit
sarax
střed také nehledám, k čemu to ? Poslechnu si více názorů ( aren si je přečte také ) , najdu si další a další informace a udělám si názor svůj ( stejně jako aren a kdokoli další zde ) a může být jiný než ten Tvůj
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:29
- Nahlásit
Hafina
já jsme měla před lety fenu IS , tenkrát se tak běžně nekastrovala jako dnes, dnes se to ( u zvířat) bere téměř jako to očkování ( u lidí ovšem ne ) , neměla štěňata, nikdy neměla falešnou březost , v 7 letech prodělala zánět dělohy - dnes jednoznačně totální kastrace ( děloha + vaječníky) , tenkrát antibiotika , zánět se vyléčil , fena dál bez problémů hárala , v 10 letech jsme o ni tragicky přišli , do těch 10 let byla zdravá , žádné problémy neměla. Ženám se po prodělané totální hysterektomii podává hormonální substituční léčba, fenám ne . Ale to je zase mimo téma a fakt nechci tu rozpoutávat diskuzi o kastraci , to jen taková poznámka
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 10:39
- Nahlásit
aren
Já jsem to pochopila jako výboje, které normálně v nervové soustavě jsou, a které se měří například při EEG. Ty by možná mohly na čip reagovat.
Jinak pak existují třeba taky akupunkturní dráhy, které uvádí do vzájemných souvislostí různé části těla, a u nichž podráždění v určitých bodech se může projevit na jiných místech těla, a možná i další souvislosti, které ani neznáme.
Pokud nepřiložíš čtečku k čipu, tak není nic aktivního....a s těmi akupunkt. body...to by pes nesměl být ani očkován, popř. léčen. Tohle taky vliv nemá.....epilepsie je nemoc vznikající v mozku a ne někde po těle. Vliv by mohl mít třeba nějaký náraz hlavou do něčeho tvrdého nebo zánět mozk. blan atd.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 10:58
- Nahlásit
Mucholabka
To miluju, když se o "vyjímání orgánů" a škodlivosti čipů baví odborníci na slovo vzatí.
Tady je diskuzní fórum, ne odborné sympozium. Přidala jsem svůj a Doleželův názor, a očekávala, že kdo bude chtít přidá také svůj názor a že tazatel si to přebere.
Psali to v Reflexu, tak to je dané.
Reflex normálně nečtu tak neumím posoudit, nakolik jsou jeho články věrohodné. Ale tento článek mě oslovil, protože byl vedený ohleduplností ke zvířatům, kterou si vážím.
přijde mi to prostě jako oblbování těch, kteří o tom fakt nic neví-mají přece právo na slušné informace, nemusí je pořád hypnotizovat svými argumenty někdo, kdo o tom neví ani zbla.
Nemyslím, že někoho hypnotizuju. Tazatel si přečte můj názor, přečte si i jiné názory a udělá si vlastní závěr.
Zkus připustit, že názor, který odporuje Tvému, nemusí být nutně blbej.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 10:59
- Nahlásit
mac1
mno ok nehledáš střed...ale Aren nepsala že si hledala a udělala názor...stačil jí dle jejího příspěvku názor jeden..a to mi na objektivitu příjde málo...a prosímtě ukaž mi kde tvrdím že můj názor je pravdivej??já si prostě prosazuju svůj stejně jako Aren...
Hafina
jsme objednnaní na 14:30...a těma problémama je to možný nám před 3 rokama umřela kokřice po 4 operaci nádorů na mléčný žláze...fakt to vypadalo vždy nadějně jen naposled nám nevydržela...a tohle je nic mnoho...a proto sem konzultovala zda kastrace ano či ne...a všichni vetové s kterýma jsem mluvila byli u fenky bez PP pro...když jsem řekla že teda štěnda mít nebude...protože se tím i sníží riziko...a k tomu připočítám zánět a tímpádem čubina vyřazená z činností co jí baví nejdřív měsíc háráním,pak měsíc zánětem si myslím že větší utrpení pro ní je neproběhnout se a nekousnout si do figuranta
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:02
- Nahlásit
sarax
hlavně jak tak koukám Aren stačí jeden názor..jeden vet..jeden Doležal...střed někde nehledá
Hele, to není pravda. Přečetla jsem, slyšela a zažila docela dost, akorát jsem si z toho vybrala něco jiného, než Ty.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:08
- Nahlásit
Mucholabka
Ostatně-jak si užijou sexu ostatní tvoji psi? Zase se rozmnoží?
No, jak už jsem psala vícekrát, množit se nebudeme. Pokud Tě to s tím sexem fakt zajímá, tak každej si našel nějakou neškodnou náhražku, jak si ventilovat přetlaky.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:14
- Nahlásit
sarax
Já si myslím to samý. Ono né všechny orgány v těle mají svou funkci, že, co takhle slepý střevo...
Jo a zítra nebo večer napiš, jak to Trinča zvládla, jo? Tak držíme palečky a myslíme na vás...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:15
- Nahlásit
aren
hele psalas že jeden vet..s toho vycházím....a nepsalas žes jich obešla vícero..a ty ne nebo se mýlím??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:21
- Nahlásit
Hafina
zrovna na slepák sem myslela...ale to nemá cenu řešit...prej někdy tomu nenádorovvání pomůžou štěňata..ale ne jedny....takže pro mě je to passé...prostě řeším to takhle....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:22
- Nahlásit
sarax
Tohle jsem napsala:
"když ji potřetí málem neoživili, řekl mi vet, že už by neměla mít štěňátka nikdy, protože zůstalo poznamenané srdce a nemusela by to už vydržet. Tak jsem pod vlivem několika přečtených knížek navrhla, že teda rovnou domluvíme kastraci a bude. A on mi tehdy řekl něco, co na mně hluboce zapůsobilo a dost to pozměnilo můj přístup."
Nikde tam není psáno, že to byl jedinej názor, který jsem vyslechla, a taky to nebyl jedïnej názor.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:25
- Nahlásit
Když už se tu píše o kastraci a někdo narazil i na hysterektomii, tak pokud zanechají vaječníky ( samo že funkční), které jsou pro tělo důležité, tak dělohu mohou vybrat...ta je opravdu jen na plození dětí a odvádění neoplodněných vajíček.....hrozně zjednodušeně řečeno.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:25
- Nahlásit
sarax
.... prosímtě ukaž mi kde tvrdím že můj názor je pravdivej??....prosím tě ukaž mi, kde něco takového tvrdím ? ...tak k těmhle slovním soubojům, kde jde o prd , k těm fakt sklouznout nechci , jen objasním, že to že aren tady nepsala, že získala více různých informací , to přeci neznamená, že si skutečně přečetla jen ten jeden názor ....jinak k tématu, nemyslím že by čipování bylo spouštěcím impulsem k epileptickým záchvatům, jistě to ovšem tvrdit nemůžu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:28
- Nahlásit
aren
sice to tam napsaný není, ale já to pochopila taky tak....asi jsi to blbě zformulovala ( protože pro mně není přečtení knížek dostatečné pro získání všech informací.....zkušenost s knížkama, pokud nejsou vyloženě odborné mám prach mizernou a jediný další názor uvádíš veta, který ti to vlastně rozmluvil))
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:35
- Nahlásit
Hafina
i "slepy strevo" ma v ludskom tele urcitu funkciu. Zistilo sa, ze ludom, ktorym sa vyoperoval apendix, tak maju vacsi problem s plynatostou, nadymanim. Neni to zivot ohrozujuca vec, ale neprijemne to je. Lekari hovoria, ze skor poznaju jeho choroby (apendixu) ako vyznam pre ludske telo.
Dievcata, a ako by ste riesili situaciu, ked jazdite casto na Slovensko za rodicmi a beriete aj psa? Je to pes bez pp, tetovanie nema, a jedina moznost je cipovanie. Napad, akoze nebudem cestovat a budem len doma so psom, je pre mna neprijatelny, rodicov mam rada. Tiez som proti zbytocnemu vyberaniu organov zo zdraveho tela a naopak, vkladaniu cudzich predmetov do zdraveho tela. Ale niekedy musi byt nejaky kompromis.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:39
- Nahlásit
brut
o hysterektomii jsem psala já, ale psala jsem o totální hysterektomii
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:40
- Nahlásit
monka
Apendix je v podstatě "odpadní" část střeva......samozřejmě, že všechno v těle je k něčemu, ale něco je důležitější a jiní miň......
|
monka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:41
- Nahlásit
brut
suhlasim s Tebou, tak som to myslela
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:42
- Nahlásit
mac1
Jenže ta se dělá u ženských, který už nemají jinou šanci...třeba u nádorů, těžkých zánětů s poškozením vaječníků....jinak se zanechávají alespoň ty vaječníky........
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:43
- Nahlásit
monka
někdy není zbytí
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 11:49
- Nahlásit
brut
nemáš tak úplně docela pravdu , ale já to použila s tím, že fenám se často berou s dělohou rovnou i vaječníky , viz příklad feny mé kamarádky . U své 7mi leté feny ( neměla nikdy štěňata) objevila výtok ( nekrvavý, nehnisavý) , fena neměla teploty, nejevila známky žádného onemocnění, šli k vetovi. Vet prohlásil, že děloha je zvětšená a že jediná možnost je kastrace , druhý dne šla na operaci, vzal jí nejen dělohu, ale i vaječníky ( kamarádky se na to neptal, ), protože vaječníky vlastně jsou k ničemu ( jen zdrojem možných pozdějších problémů) , když není chovná - to jsou slova onoho veta .......
|
nels
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:11
- Nahlásit
monka
nas jeste nikdy na hranicich se Slovenskem nekontrolovali a to tam jezdim taky casto..
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:14
- Nahlásit
Nechci se vám sem moc vměšovat, ale zrovna slepé střevo je lymfatická žláza, z čehož vyplývá, že zbytečnost, jak si mnozí díky školním osnovám myslí, to zrovna není. Už od jedenáctého týdne po početí zajišťuje produkci buněk k rozvoji plodu. Po narození pak slepé střevo produkuje bílé krvinky a protilátky vůči infekcím. Vytvořené krvinky jsou navíc díky nepřátelskému prostředí střeva odolnější. Lékaři tvrdí, že právě ve slepém střevě se krvinkám dostane tvrdého tréninku pro budoucí boje. Tato funkce apendixu končí mezi 20. až 30. rokem života. Zcela aktivní přestává být v šedesáti.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:20
- Nahlásit
mac1
Ono vážně jde o to, aby si člověk než na něco takového přistoupí zjistil vše potřebné a nechal si ještě pro jistotu názor potvrdit jinde, jinak dopadne jako tvoje kamarádka.
Ségra taky nechá Balinku vykastrovat po prvním hárání...ale zůstanou jí vaječníky. Kastrovaná bude kvůli abnormální zátěži na nedovyvinuté kosti....konzultováno s několika veterináři
nemáš tak úplně docela pravdu
promiň, ale téhle části nerozumím
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:21
- Nahlásit
Meta
slepé střevo není lymfatická žláza
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:29
- Nahlásit
brut
Na internetu jsem to tak našla s touto formulací ... Každopádně je to žláza s vnitřní sekrecí a zkrátka je fakt, že příroda nedělá nic zbytečného. Spíš většinou víme houby, jak něco funguje...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:44
- Nahlásit
Meta
žláza s vnitřní sekrecí to taky není.... ...ne vše, co píšou na netu je pravda.......jak říkala jedna strará profesorka: apendix udělal Bůh proto, aby lidi věděli, co je bolest a doktoři se v práci nenudili
|