| Autor |
Zpráva |
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:10
- Nahlásit
Mar3
3-5x denně čajovou lžičku jednoho i druhého do hrnku teplého čaje, nejlépe přelévat z jednoho hrníčku do druhého a ulepit a oblemcat horní část kuchyně. Pak přelít do misky, dát na zem a nechat psa ulepit a oblemcat zbytek kuchyně... Silně doporučuju pít to s ním (nejlépe každý ze své misky), jinak vám nákaza bude doma kolovat...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:12
- Nahlásit
JanaF
hele, ale na návodu je doslova napsané ,že se kapky používají jako prevence.... tak nechápu, jak v lékárně mohli říct něco jiného......
Mar3
neee, neříkala
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:19
- Nahlásit
Děti děti, když mi nevěříte, tady to máte ze SUKLu
Fytofarmakum – expektorans, mucilaginosum.
Aktivními nositeli účinku drogy jsou iridoidní glykosidy (zejména aukubin a katalpol), slizy a nepravé třísloviny (kyselina kávová, kyselina chlorogenová). Aukubin se po aplikaci štěpí beta-glykosidázou a jeho degradační produkty mají výrazný antimikrobiální účinek, zejména vůči různým druhům rodu Staphylococcus. Slizy a nepravé třísloviny mají účinek protektivní a sekretolytický a zmírňují dráždění ke kašli při katarech horních cest dýchacích
Podle údajů dostupné odborné literatury je droga netoxická a riziko genotoxických reakcí je u ní málo pravděpodobné.
Účinky na schopnost řídit a obsluhovat stroje
Jitrocelový čaj nemá žádný vliv na schopnost řídit a obsluhovat stroje
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:26
- Nahlásit
Mmartin
no a to mu to nutně musim dávat do čaje? (a sobě?) my čaje moc nemusíme, pijem to tak-samotný takže oblemcáme já horní a on spodní část kuchyně - říká se tomu dělba práce
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:29
- Nahlásit
Mar3
já tomu říkám dělání bordelu... Dělba práce by byla, kdyby si každý uklidil po sobě
Za čaj bych se přimlouval - potřebuje víc pít, aby vykašlával a teplé je teplé, navíc máš pod kontrolou, kolik toho vypije... Je to sladké, neměl by to být problém do něj dostat...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:33
- Nahlásit
Mmartin
no von nekašle - my sme ta PREVENCE zatím
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:35
- Nahlásit
Mmartin
nejlépe přelévat z jednoho hrníčku do druhého
To se kdysi hódně dávno praktikovalo u nás doma, když jsem byla malé dítě . Takže to vlastně bude takový návrat do mládí . Kruh se uzavírá...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:39
- Nahlásit
Mmartin
kdyby si každý uklidil po sobě
on je na to ješě malej, zatím si sám utírá jenom packy (dá hadr do packy a utře si tím durhou)....ani ještě sám nechodí - jenom buď po čtyřech anebo se musí ještě držet stolu (ale po čtyřech teda valí rychle )
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:44
- Nahlásit
Mar3
on je na to ješě malej
To uteče ani nevíš jak... Teď hodí po čtyrech, papá to piškoty a sirupy a za pár měsíců ho chytneš jak za barákem hulí smotlé brčko z jitrocele
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 09:52
- Nahlásit
Mmartin
za pár měsíců ho chytneš jak za barákem hulí smotlé brčko z jitrocele
no je to tak, čas letí ani nevíš - na těch psech to nejlíp poznáš není tak dlouho,co se ještě počůrával - a teď balí fenky kde může a souloží všecko co dejchá (a chlastá škopky )
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:33 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Tak naši byli včera u veta.Říkal,že je hodně zahleněnej,má teplotu,tak mu píchnul injekci a dal nějaký tablety.O echinacee,céčku,čaji .... nic neříkal.Ale stejně jsem Abby tu echinaceu s céčkem nasadila
|
Beenee
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:24 - Změnil/a: Beenee
- Nahlásit
Minulý týden v neděli začal Danny polehávat. V pondělí začal kašlat, naběhli jsme k vetíkovi. Teplotka 39,2 Diagnóza: Viróza. Dostal protizánětlivou injekci a psí sirup na vykašlávání hlenů. Ptala jsem se vetíka, co říká na jitrocelový sirup a echynaceu s průduškovým čajem. Říkal, že tím určitě nic nezkazíme, jen doporučil čaj heřmánkový(protizánětlivý), protože průdušky měl v pořádku.V lékárně nám doporučili Jitrocelový sirup s přídavkem echynacea a vitamínem C.Čajík nevoněl, ale když ochutnal, tak se olizoval a chtěl přídavek. Pak už seděl vedle mě, když jsem čajík připravovala. Kašlal hodně, ale nebyl to suchý kašel, takže mu to bylo příjemnější (alespon si myslím). V úterý se přidal průjem. Hladovka,následně rýže a mrkev.Ve středu už čiperka i začal nosit hračky a byl veselý psíček. Oddechla jsem si, že už je zlatíčkovi lépe(po nocích jsem nespala, celé noci jsem ho chodila kontrolovat).Ve čtvrtek se mu výrazně přitížilo. Byl více malátný a dusil se víc a víc. Kolem desáté večer začal nepřetržitě zvracet. O půl jedenácté jsme byli u vetíka. Viróza ustoupila (krk čistý, chycený průdušky, teplota 39,8, neustávající zvracení).Přidala se bakterie.Dostal velice silné léky na uklidnění žaludku, ATB (vše v injekcích, celkem 3). V pátek 4:30 opět začal zvracet. Ráno před 8:00, opět vetík, další dvě injekce na zklidnění žaludku.Husté zeleno-žluté hleny tekly z nosa.Teplota 39,6.Pátek odpoledne, neudržel vodu, kterou dostával po kapkách, zvracel. Opět vetík, další 3 injekce (na zklidnění žaludku a ATB) + prášek, ze kterého se udělal nápoj na zklidnění žaludku.Pátek večer.První malá svačinka ve formě rýže a kuřecího masa. Udržel vše. Sobota dopoledne ATB v injekci, aby se nedráždil žaludek. Teplota 38,4. Hlad jak vlk, sám se napil. Od neděle ATB v tabletkách. Teplota v normále. Sežere na co přijde. Dnes zakašlal zatím jednou.
Tímto vším jsem jenom chtěla říct, pro příště jsem se rozhodla nechat psíčka očkovat. Jen o trošku lepší průběh nemoci by mě potěšil.
Froneli: Nedokážu si představit, že bych pejsovi, který je živen jen granulemi, cpala do těch granulí citróny, limetky a šípky. To se na mě nezlob.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:41
- Nahlásit
Beenee
jejda chudák Danny sme rádi,že už je to lepčí a pozdravujem
|
Beenee
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:44
- Nahlásit
Mar3: Děkujeme za pozdrav. Jak zhubnul, tak nemám strach (jak nechtěl žrát a vybíral si v jídle i předtím), tak teď se cpe jak neurvalej, má co nabírat. Teď je z něj hotovej tajfun. Chybí mu lítání s pejskama atd. Každému, kdo má pejska přeju, aby se jim nemoc vyhnula nebo prošli jen lehčí formou. Víc než dříve si teď uvědomuji, jak je zdravíčko důležité.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:46
- Nahlásit
Nedokážu si představit, že bych pejsovi, který je živen jen granulemi, cpala do těch granulí citróny, limetky a šípky
Beenee
proč do granulek? Třeba do vody. A navíc já granulema nekrmím, takže tohle řešit nemusím.
Jinak tohle bylo uvedeno ve spojitosti s lidským pokolením.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:48
- Nahlásit
Beenee
Je mi Dennyho líto,ale to se mu k tomu přidala ještě nějaká žaludeční viroza nebo katar,ten normálně u psincovýho kašle nebývá. Oni jakoby zvracejí,ale to je ve chvíli,kdy jim to spadne na průdušky a oni kašlou až se dáví. To měl loni samoušek. Tak ať je Denny v pohodě. Jinak Fromeli myslela podle mě spíš kapky,tinkturu nebo čajík. Rozhodně ne dávat psovi do granulí půlku citronu a hrst šípků
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 11:50
- Nahlásit
Jinak Fromeli myslela podle mě spíš kapky,tinkturu nebo čajík
jana33
tys ale chytrá
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:14
- Nahlásit
jana33
No mě Bára žere šípky, kaštany a žaludy sama od sebe... Budu muset kouknout do PP, jestli prababička nebyla divočák
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:17
- Nahlásit
Mmartin
Tak já věřím,že naše smečka by to taky zblajzla,ale to nejsou granuláci,oni jsou zvyklí dostávat do misky lecos roztodivného i když teda na celej citron by se i oni tvářili kysele
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:19
- Nahlásit
i když teda na celej citron by se i oni tvářili kysele
no Michelle ho kousek slupne, ale raděj má kysané zelí, což sem se fakt divila
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:23
- Nahlásit
Pangamin je na dobrý na srst(pivovarské kvasnice), obsahuje vitamín B a prý při delším používání odpuzuje i klíšťata. Můj Nikky ten kašel možná taky má. Včera a předevčírem jenom strašně frkal(až si obouchával čumák o zem), ale dneska už i kašle a dusí se. Před více než týdnem začalo trochu kašlat moje štěně, od něj to chytla moje fenka Hany, Nikky byl v pohodě. Prcek i Hany se do pěti dnů uzdravili(sem tam zakašlali, ale nic hrozného) o víkendu jsme byli na závodech(všichni tři zdraví) a v pondělí Nikky začal. To první prý psincový kašel nebyl, prtě to chytlo na cvičáku. Kdo ví co má Nikky, jestli je to nachlazení, nebo někde chytl i ten psincový kašel. Jenom ať to proboha nechytnou ti dva další.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:57 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
Saita
zdravim Ta . Aj Luky v noci zacal kaslat, ako keby mal nieco uviaznute v krku. Rano som mu dala jitrocelovy sirup, asi nieco chytil na tych zavodoch. Veterinar mi po telefone hovoril,ze to nemoze byt psincovy kasel, lebo je ockovany, ale mne sa to moc nezda.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 15:30
- Nahlásit
Ahoj Monko. Nikky začal hned v pondělí strašně kýchat. Včera kýchal taky, ale až dneska začal kašlat a úplně se dusit. Taky mu trochu teče z nosu. Dostával ten Jitrocelový sirup, teď už má i Echinaceový, pije lipový čaj atd. Dívala jsem se do očkováků a psincový kašel mají naočkováni všichni psouni. Za chvilku pojedu k veterináři, tak jsem zvědavá co řekne.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 17:48
- Nahlásit
Tak Niška má antibiotika. Teplotu nemá, prý to má na průduškách. Snad se teda brzo uzdraví, za tři roky jeho života je to jeho první nemoc.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 08:06
- Nahlásit
Saita
dufam, ze Nikky sa rychle uzdravi. Luky uz je skoro v pohode, davam mu jitrocelovy sirup a teply vyvar z masa, vitamin C. Psincovy kasel to asi fakt nebol, asi len prechladol, ked som s nim bola v utery vecer 2,5 hod venku a to sme este aj behali. Pojdete s Hany na zavody do Brna?
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 12:24
- Nahlásit
Monka
Nikkymu je dneska daleko líp už ani tolik nekašle a nekýchá. Jsem ráda, že Lukymu nic není. Na závody jsem přihlásila oba dva, Nikkyho i Hany, ale nevím. Doufám že to Hany nedostane a Niška zřejmě zůstane doma. Ještě ti pak zavolám a domluvíme se.
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 11:40
- Nahlásit
Prosím o sdělení zkušeností s léčbou. Dostali jste od veta atb v tabletkách nebo jste museli každý den na injekce? My byli dnes už po 4. na injekcích, zítra znova. Opět jsem se ptala, zda není možno podávat tablety, ale doktorka se se mnou od poslední návštěvy nehodlá bavit, má mě za nezodpovědnýho barbara, že krmím syrovým masem. Prý na ten podrážděný žaludek tablety nejsou dobrý, jenže čuba podrážděný žaludek nemá. Co má je chuť k jídlu a krásný bobečky bez jediného problému. Jednou měla tedy v tomto týdnu průjem, podle mě to s těmi injekcemi souviselo, ale už je zase dobrá. Každý den nechám u ní 200,-, pokud je to běžný postup, tak peněž za zdraví psa nelituji, ale zajímají mě zkušenosti zkušenějších...
(jinak bych to napsala na poradnu R. Des., ale nemůžu se tam od včera dostat...máte s tím někdo taky problém?)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 16:49
- Nahlásit
hofikos
Prosím o sdělení zkušeností s léčbou. Dostali jste od veta atb v tabletkách nebo jste museli každý den na injekce
Takový přístup veterináře bych řešila jeho změnou. Nadbůch je jen jeden
|
hofikos
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 18:31
- Nahlásit
Terri s tím souhlasím, zítra tam jdu naposledy a budu chtít, aby mi napsala/vytiskla, co vše do ní narvala, protože mi to nesděluje...snad mi to dá. (a pro zajímavost, čuba se jmenuje Tery )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 20:15
- Nahlásit
hofikos
čuba se jmenuje Tery
protože mi to nesděluje
A Ty si nenecháváš tisknout "faktury"? Tam je vše co zaplatíš. A ona Ti to neřekne když se zeptáš?
Jinak my u kašle dostali dvě injekce ATB a pak normál tabletky domů.
|