Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Psincový kašel
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:04
- Nahlásit

Karrie
pangamín jsou vlastně pivovarský kvasnice - přírodní zdroj béček. Doporučuju kouknout na www.pangamin.cz maj tam vícero produktů a u toho dost srozumitelný popisy.
Muž se cpe Glukavinem taky a já zase pro svou štítnici dlabu Jodamin, Michellce to střídám dokola a chystám se ozkoušet i pangamín s přídavkem věcí na klouby.

Karrie
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:06
- Nahlásit

fromeli
Když už jsem tady na tebe narazila, nedá mi to nezeptat se, jestli mám do vařené stravy svému mopsíkovi přidávat něco na klouby. Dáváme Vitamix (vitamíny, minerály a stopové prvky), mořské řasy a taky OSDS - přípravek na podporování trávení - má citlivé zažívání.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:10 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Karrie
on je mladej ne? Si to už nepamatuju

Já dávám na klouby jen jako prevenci jednou za rok pixličku nějakýho přípravku. Krom toho dělám sulcík z pacek, oušek a rypáčků (když to náhodou maj).

Právě teď, tedy až dodlabe tenhle na imunitu chci zkusit dát toto

Karrie
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:14
- Nahlásit

fromeli
bude mít za chvíli dva roky

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:16
- Nahlásit

Karrie
no můj názor je, že by měla stačit pestrá strava, s tím, že jednou za rok, pro klid duše udělat tu spešl kůru. Pokud by nastal nějaký problém, tak řešit operativně.

Karrie
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 18:25
- Nahlásit

fromeli
A jaký přípravek je na ty klouby dobrý? Děláme agility, tak by to možná jednou ročně nebylo od věci...

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 19:53
- Nahlásit

jindriska
fromeli
Céčko nám doporučil vet a na ten jitrocelovej sirup se schválně zítra zeptám.....

Karrie
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 20:10
- Nahlásit

wensday
Určitě se zeptej, mně by to taky zajímalo.

aren
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 20:11 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Já mám od veta stejnou informaci, jako Jana33. Psincový kašel způsobuje více druhů virů a bakterií, naočkuje se proti jednomu a pes se pak stejně setká z jiným a je to tady.
Prošlo mi to jednou celou smečkou tehdy pěti psů. Chtěla jsem očkovat, ale vet mi to vpodstatě rozmluvil. Respektive řekl, že psy vlastně očkované mám (je to v kombinaci očkovací látky) a stejně to dostali.

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 20:17
- Nahlásit

Karrie
jj,zavolám mu hned ráno. Mně to doporučila fakt výborná cvičitelka na cvičáku, víceméně všem, že teď ta viróza řádí......
Jitrocelovej v kombinaci s echinaceovým nebo céčkem.

Mmartin
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 20:24
- Nahlásit

Já jsem taky dával echinaceový sirup a jitrocelový sirup, oboje s céčkem do čaje proti kašli - 3-5xdenně hrnek, do toho lžičku obojího, vypila to vždy teplé "na ex"... Podle mě se prevencí nic neskazí, není to jako antibiotika, jen to povzbuzuje odhleňování a imunitu... Mimochodem zbytky teď dobírám, leze na mě taky psincový kašel, mám úplně identické příznaky

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:05
- Nahlásit

Céčko nám doporučil vet a na ten jitrocelovej sirup se schválně zítra zeptám.....
Dneska jsem zrovínka četla, o lidské chřipce a prevenci. Mimo jiné zde uváděli, že větší efekt má příjem vitamínu z pestré stravy než dodávané formou tabletek. A důležité je aby tělo bylo v době potencionální možnosti napadení nějakým virem v kondici. Vitamín C se v těle stejně do zásob neukládá a je vyloučen Ale asi je něco jinýho, když někdo krmí normální stravou a může si tu stravu korigovat ve vztahu k momentální situaci a krmením granulema.

K tomu jitroceláku - já jitrocel sama používám, ikdyž ve formě bylinky - čaje, mám s tím moc dobrou zkušenost při léčbě kašlíků, ale tak nějak mi stále uniká jeho význam preventivní.
Jestli máte někdo nějaký odkaz, tak sem s ním, ráda se poučím.

No nic, přeju zdravé a nekašlavé hafany.

Mar3
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:27
- Nahlásit

fromeli
K tomu jitroceláku - já jitrocel sama používám, ikdyž ve formě bylinky - čaje, mám s tím moc dobrou zkušenost při léčbě kašlíků, ale tak nějak mi stále uniká jeho význam preventivní.
Jestli máte někdo nějaký odkaz, tak sem s ním, ráda se poučím

no já na jitrocelovým sirupu z lékárny mám na krabičce přímo od výrobce napsaný: "vhodný jako prevence onemocnění" tak asi tak...

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:31
- Nahlásit

no já na jitrocelovým sirupu z lékárny mám na krabičce přímo od výrobce napsaný: "vhodný jako prevence onemocnění
no když je to na krabičce

Mar3
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:37
- Nahlásit

fromeli
no já jen - když nechápeš souvislost jitrocel a prevence,víš.....tak vysvětluju,víš...

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:42 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Mar3
no tak mně zase nestačí něco si přečíst na krabičce, to beru jako marketingový tah Jsem háld šťoura.

Moje sestra pracuje v nemocnici a jako správná matka chtěla po doktorech, aby jí poradili, jaké vitamíny má dávat dětem jako prevenci onemocnění v době podzimní, zimní...... No a odpověď zněla - šípek, limety, citrony......... Prostě přírodní věci, vitamíny v lékárně (marťánci a spol.)jsou dobrý hlavně pro farmaceutický firmy. Tak proto já jsem tak skeptická.

wensday
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:45
- Nahlásit

fromeli
o lidské chřipce a prevenci Náš vet dycky říká, ale my přece neštěkáme - tj, že nelze srovnávat lidi se psama co se týká stravy a vitamínů, výživy apod......

Mar3
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:45
- Nahlásit

fromeli
hm,tak v tom případě na světě nemůžeš věřit nikomu a ničemu a nevěřím,že bys sama byla tak mocnáa chytrá aby sis dokázala zjistit o všem co kde koupíš všecko a věděla přesně na co to to teda je,z čeho s to přesně skládá,apod.....to je podle mně nad lidské síly...a marketingovej tah na 300 ml za dvacku? hm, tak to potom jo...

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:48
- Nahlásit

Náš vet dycky říká, ale my přece neštěkáme - tj, že nelze srovnávat lidi se psama co se týká stravy a vitamínů, výživy apod......
No wensday to sice ne, ale právě člověk je ten, kdo narozdíl od pejsků potřebuje pomoc s čerpáním vitamínu z potravy. Pesani jsou v tomto schopnější

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:53
- Nahlásit

bys sama byla tak mocnáa chytrá aby sis dokázala zjistit o všem co kde koupíš všecko a věděla přesně na co to to teda je,z čeho s to přesně skládá,
Mar3
to netvrdím, ale prostě mě tyhle věci zajímaj a ráda se v tomhle ohledu "vzdělávám".

Ale je to prostě o mém přístupu - já raděj přirozenou stravu, přírodní léčbu atd. atd. atd.

Mar3
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:02
- Nahlásit

fromeli
hmm, tak to spíš věřím, že jitrocel.sirup je na prevenci,než třeba že to kuře co kupuju je fakt čerstvý a má trvanlivost ještě 2 dny

Mmartin
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:05
- Nahlásit

fromeli
Náš vet dycky říká, ale my přece neštěkáme - no já myslím dnes ráno štěkám - nevím jak nazvat zvuky, linoucí se mi z hrdla místo hlasu

Jinak k té prevenci - vzhledem k protizánětlivým a mukolytickým ("odhleňovacím") účinkům mi to přijde docela zřejmé - na čisté sliznici mají breberky výrazně menší šanci se zachytit a začít škodit... Pokud nevíš o nějaké škodlivé vlastnosti dlouhodobého užívání, tak nevidím problém v preventivním pití v "krizových obdobích"

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:11
- Nahlásit

Pokud nevíš o nějaké škodlivé vlastnosti dlouhodobého užívání, tak nevidím problém v preventivním pití v "krizových obdobích"
Mmartin
nijak sem nikde nenašla složení tohoto produktu, jen obsah céčka ve 100g.
Mně nejde o to, že by to bylo škodlivé, spíš o to, zda to není jen "tahání peněz z kapes", ikdyž u ceny tohoto produktu je to trochu směšné.

nevím jak nazvat zvuky, linoucí se mi z hrdla místo hlasu
tak to máš dobrý, že se Ti z hrdla něco line, mně občas ani ten skřek

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:14
- Nahlásit

než třeba že to kuře co kupuju je fakt čerstvý a má trvanlivost ještě 2 dny
Mar3
no prej je čerstvější to, co koupíš zmražený tedy je tam větší jistota
Já tedy raděj nakoupím na dvorku rodičů

Mmartin
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:24
- Nahlásit

fromeli
no jasně, já myslel jitrocel jako takový, klidně si uvař čaj místo sirupu... Jinak sirup obsahuje např. tohle: sacharóza (.řepný cukr), čištěná voda, jitrocelový výtažek, výtažek echinacei, vitamín C, kyselina benzoová

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:27
- Nahlásit

, já myslel jitrocel jako takový, klidně si uvař čaj místo sirupu
no to taky dělám, když už na to dojde.

Mar3
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:33
- Nahlásit

Mmartin
hm,taky myslím,že ten sirup je lepší (jitrocel jako sušenj na čaj máme taky,ale kuli tomu céčkua dalším věcem sem koupila i ten sirup) kolik tak toho Báře dáváš denně? já totiž neívm,kolik tak batmanovi dát ? (mimochodem piju to aj já preventivně dycky dám lžičku,mu lžičku a deme )

wensday
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:49
- Nahlásit

tak sem volala vetovi a jitrocelovej sirup, echinaceovej sirup i céčko se můžou dávat preventivně, po dobu , kdy je pes více vytížen nebo se pohybuje v okruhu jinejch psů, kde hrozí nákaza virózou ....... ne samo celoročně, ale po dobu kolem měsíce klidně.

JanaF
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:52
- Nahlásit

Mě v několika lékárnách řekli a podotýkám, že se všichni výjimečně shodli, že jako prevenci podávat echinaceu či echinaceový sirup a jitrocelový sirup až v okamžiku nachlazení, že neslouží jako prevence, ale až v okamžiku, kdy je problém, tak nevím...je pravda, že se tím řídíme, takže prevenci řeší echinaceové kapky nakapané na piškot a malá dávka vitamínu C s postupným uvolňováním a ťukám, ale loňská zima bezproblémů a letos zatím taky nic.

Když už pak problém je, tak echinaceu dávám pořád, vit. C dávku zvýším a přidám ten jitrocelový sirup a v čaji rozpouštím med...zatím účinnost a spokojenost.

Mar3
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 08:55
- Nahlásit

wensday
super dík říkalas mu že ses to dozvěděla na cvičáku ? a neřikal něco,že sem mu včera volala kvuli tomu samýmu? (to je ta chyba,dyž půl cz-psa chodí k Chybovi )

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání