Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Frontline a ostatní antiparazitika
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Juli
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 13:53
- Nahlásit

Přečetla sem si článek na internetu, kde je psáno, že Frontline má nyní velmi snížený účinek. Jaké máte zkušenosti a jaká antiparazitika používáte? Zatím jsem pouze jednou ošetřila Frontlinem spotem, ale mám strach, aby nám ze dvorka nepřinesla blešky....

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:40
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_3267_0.html
omlouvám se, budu se muset naučit vkládat sem nějak inteligentně odkazy ale je to odkaz na už proběhnuvší diskuzi na podobné téma
jinak já používám Advantix, spot za krk, a protože Berni moc neleze do vody, vydrží nám jedna "pipeta" 2 měsíce.

Kamca
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:04
- Nahlásit

Juli
mně připadá Frontline lepší spíš na blechy (i když na klíšťata funguje taky jakžtakž dobře) a Advantix spíš na klíšťata (při tomhle přípravku se Benovi klíšťata vyhýbali, zato chytl několikrát blešky ). Ostatní pipetky jsme zatím nezkoušeli.

Goor
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:56
- Nahlásit

Používám Frontline sprej už dlouho a nebyl nikdy problém. Blechu jsem na pejsovi viděl JEDNU a to musela být asi nějaká cestovní......... Proti klíšťatům taky zabírá, ale ne stopro. Když se stane, že má pejsa klíště, stačí na něj lehce stříknout a buď za chvíli odpadne samo nebo ho vytočím. Frontline bych docela doporučil.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 22:19
- Nahlásit

My Frontline zkoušeli, ale klíště sice chcíplo, což jsme byli rádi, ale okolo něj zruřela kůže, že skoro nešlo vyndat a hodně často se přetrhlo. Takže tohle ne-e. Bavila jsem se o tom s jedním vetem, kde jsem byla na praxi a ten mi říkal, že z vlastní zkušenosti ví, že Frontline je dobrý na blechy, ale na klíšťata horší a že Ex Spot je zase lepší na ty klíšťata a horší na blechy.
Měli jsme teď 3 roky po sobě obojek Kiltix, zezačátku super, ale letos už opět nic moc.. nevim, asi se ta klíšťata nějak aklimatizou nebo co

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 07:08
- Nahlásit

Používala jsem frontline několik let k naprosté spokojenosti, ale letos bohužel nepůsobí, tak jak bych si představovala - mám na mysli klíšťata. Hlavně spot je naprd. O něco lepší je sprej, kterým psy podle potřeby průběžně stříkám. Takže letos kombinujeme s advantixem a štěně má obojek Killtix.

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 08:06
- Nahlásit

obojky scalibor...cele leto bez klistat

Hafina
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:34
- Nahlásit

Orry
jj, můžu potvrdit, naprosto super, akurát se poněm psisku udělali na krku boláky, asi je citlivější na nějakou látku v tom obojku, ale po dobu co ho měl neměl ani jedno klíště...

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:38 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Tak na klíšťata mi stačí pangamín dlouhodobě podávanej a na počátku sezony jednou dvakrát spotík (advantix, exspot nebo duowin - ten má delší nástup účinky, mi tak nějak přišlo), no a na blechy Biokill, ten jedinej nám zabral.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:10
- Nahlásit

fromeli
Ano, souhlasím, na pangamin nedám dopustit. Klíště jsme měli letos jen jedno a to rozhodně nemám gaučáka.

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:16
- Nahlásit

Hafina
tak ti nasi oba v pohode...a to jsou o vikendech porad v lese kde je klistat habedej

Vcelka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:17
- Nahlásit

Orry, Hafina
souhlasim od tý doby co má obojek Scalibor tak neměl jediný klíště a v létě když jsme byli v Třeboni kde bylo strašně komárů, tak od nich neměl snad jediný štípanec.

Juli
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:30
- Nahlásit

Moc díky za rady. Já se obojku trošku bojím, nedoporučila nám jej ani chovatelka. Máme čokoládku /labouška/ a ti sou prý hodně citlivý. No, nasadím pangamin a dám Frontline..přeci jen mám větší strach z blešek jak z klíšťat...brr, představit si ty potvory doma, už teď se drbu!!!

zuzka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:51
- Nahlásit

já dávám advantix a jsem naprosto spokojená, na klíšťata zabírá spolehlivě
dokonce letos na táboře "frontlinisti" tahali klíště každou chvíli a my nic

ale je pravda, že mě vetka upozorňovala, že na blechy advantix nevydrží tak dlouho (celou zimu), proto ona dává přes sezónu advantix a na podzim frontline

naše feňule je pes domácí, tedy většinou je s námi v domě, i když na procházkách se vrhá ke každému psu a očuchá psy za plotem, ale ani tak nikdy neměla blechy

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:58
- Nahlásit

nám bez problémů zabírá na klíšťata i blechy Advantix - spot do zátylku. (lépe je to udělat na více místech páteře.)

Madlenka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 22:58
- Nahlásit

My už třetím rokem používáme Duowin kontakt a naprostá spokojenost!
Za celou dobu jsme neměli ani jedno klíště!!!Působí kontaktně a klíště nemá šanci se přisát.Perfektně působí i na blechy a navíc není zbytečně tak drahý jako třeba advantix.

U frontline je problém, že už se používá strašně dlouho a klíšťata už jsou vůči němu odolná.

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 07:53
- Nahlásit

Znáte někdo tohle?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:42
- Nahlásit

fromeli
taky jsem tam na to koukala, ale pro štěnda, kdyby to někdo měl odzkoušení...dejte vědět Díky

Barica
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:58
- Nahlásit

Ja zatím už asi měsíc testuji toto:

http://www.baron.cz/index.htm

a zatim jsem s tim spokojena. Kliste zadne a to jsme o vikendu byli na Sumave, kde prolezla, co se dalo... Otazkou je, jestli ted jeste klistata jsou...

Barica
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 09:59
- Nahlásit

Jéé, on ten odkaz nefunguje tak, jak bych chtela, takze na teto strance - odkaz paraziti - a pak Melaflon.

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:16
- Nahlásit

Melaflon.
to má nějakou krátkou dobu působení, jen 7-14 dní

Barica
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:52
- Nahlásit

Melaflon.
to má nějakou krátkou dobu působení, jen 7-14 dní

Krátké působení jak pro koho. Vzhledem k tomu, že musím psa (dlouhá srst) koupat téměř každých 14 dní, někdy i za dobu kratší, tak je tato doba působení ideální. Navíc, když ještě vím, že to není žádný "sajrajt"...

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 17:12
- Nahlásit

My máme Scalibor a naprostá spokojenost.Celou dobu bez klíšťat.Ptala jsem se na to veta,proč jako něco zabírá a něco ne a je to prý díky tomu,že když se např. Frontline dlouho používá,tak jsou na něj ty mrchy rezistentní.Scalibor je celkem novinka,tak zatím odolávají
Ale je fakt,že některým psům způsobuje v oblasti krku boláky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 17:17
- Nahlásit

Tic-clip. Bio-energický přívěsek proti parazitům

Bio-energický obojkový přívěsek tic-clip je nová vysoce účinná ochrana pejsků a koček proti Klíšťatům, Blechám, Vším, Roztočům a proti bodavému hmyzu, který po dlouholetém výzkumu s využitím metody PEN YANG vyvinula firma ANIOBIO ve spolupráci s firmou Heß & Volk. Přívěsek nabitý positivní bio-energií šíří kolem sebe zvláštní vrstvu s velkým vyzařovacím potenciálem. Tím vznikne v okolí přívěsku a tím i v okolí pejska ochranné bio-energické jemnohmotně oscilující pole (Aura), které parazitům brání na své potenciální hostitele reagovat. Parazité pak pejska vyhodnocují jako „objekt nepřirozený“ (nevhodný zdroj potravy). Podobně jako v Homeopatii člověk bio-energický náboj nevidí ani necítí, ale úspěšné využití bio-energie v boji s krvelačnými miniupíry potvrzuje od r. 2000 jeho pozitivní účinky.
Účinnost 96% ● Životnost 2 roky ● Bio-energie posiluje imunitu.

Obj.č.: 3231

potěšit známé

Původní cena 698 Kč
Akční cena 597 Kč

Jsem se na toho barona dívala a pod Melaflonem je tohle. Může i tohle rozumný člověk pořídit?

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 17:25
- Nahlásit

Jsem se na toho barona dívala a pod Melaflonem je tohle. Může i tohle rozumný člověk pořídit
Mucholabka
já tedy ne a to často sáhnu po homeopatii nebo bylinkách.

Barica
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 07:49
- Nahlásit

Také mi to nepřišlo moc důvěryhodné, tak jsem raději pořídila Metaflon... Ale možné je třeba vše, kdo ví...

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 12:47 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Stalo se vám někdy, že byste dali Frontline (po vidění blechy) a do tří týdnů, ani ne, jste zas našli blechu?
Uprostřed mrazů.
Na bytové kočce.
Jsem z toho jelen, vetka taky. Prej Frontline už ani na ty blechy není, co býval, ale stejně...

A co místo toho?

edit: na psovi nic zatím nevidím. Ale i pro psa platil za nej na blechy Frontline, jestli se nepletu?

belinda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 15:15
- Nahlásit

Vero
nám se teď taky uprostřed mrazů zablešil pes a vet říkal, že takovou invazi blech jako tuto zimu ještě nezažil.Že prý bývají zablešené i kočky, které v životě nepáchly ven a psa viděly jen z okna. Doporučil nam Stronghold, který vůbec nezabral, blechy si spokojeně vegetily dál.Po měsíci jsem vyzkoušela Advantix, do druhého dne nebylo po blechách ani památky, ale u psa se vyskytly předpisové vedlejší účinky.Týden se drbal jak zjednaný, kňučel, byl podrážděný, týden jsme se nevyspali oba,kdybych věděla, jak to dostat z jeho těla ven, tak to udělám.Takže příště radši obojek, protože ten můžu kdykoliv sundat.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 15:25
- Nahlásit

belinda
nám se teď taky uprostřed mrazů zablešil pes a vet říkal, že takovou invazi blech jako tuto zimu ještě nezažil.Že prý bývají zablešené i kočky, které v životě nepáchly ven a psa viděly jen z okna.

Tý jo.... tomu bych byla snad nevěřila.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 15:33
- Nahlásit

Vero
No já nevím, ale od doby, co mám Ríšu (3 roky), vytrvale slýchám ze všech stran, že Frontline už dávno nezabírá...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání