Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Frontline a ostatní antiparazitika
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
belinda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 15:34
- Nahlásit

Vero
já už bohužel jo.Ještě jednou uvidím nějakou tu mrchu,zakroutím jí krkem, stáhnu z kůže a pro výstrahu všem ostatním ji pověsím do okna.Já to zkoušela i po vzoru z filmu Na samotě u lesa, že prý nejlépe s blechou zatočíš, když ji ponoříš do vody, že udělá pár temp a utopí se.Neutopí, hodí kraula, vydrápe se z vody a už čumí, po kom by skočila.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2012 16:06
- Nahlásit

corgi
Já slýchám a vím (mám vyzkoušeno), že to moc nezabírá na klíšťata. Ale že na blechy by to mělo být to nej. Tak není.
Ale tady belindě nezabral ani stronghold... asi jsou pořád odolnější paraziti

belinda

.Neutopí, hodí kraula, vydrápe se z vody a už čumí, po kom by skočila.

Tenhle poznatek mám o dravých klíšťatech. Že už se týká i blech,... no to se máme na co těšit.

belinda
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 10:46
- Nahlásit

Tak blechy dostaly hlad, na psa už nemůžou, tak atakovaly našeho zakrslého králíka.Dneska jsem šla na veterinu a dostala na odblešení hlodavce Frontline. Na otázku, jestli ho to nezabije, tak prý ne,jenom se může dostavit alergická kožní reakce a pak prý to stačí vymýt mýdlem, prý zůstává Frontline na povrchu a nevstřebává se. Já doteď myslela, že se vstřebávají všechny a proto se jim u psa vyhýbám. Tak jak je to tedy s jejich škodlivostí na zdraví psa, proč se někteří shánějí raději po přírodní alternativě ?

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 17:04
- Nahlásit

belinda
Já doteď myslela, že se vstřebávají všechny a proto se jim u psa vyhýbám. Tak jak je to tedy s jejich škodlivostí na zdraví psa, proč se někteří shánějí raději po přírodní alternativě ?

Pokud vím, fakt se to nemá vstřebávat.
Proč někteří shání alternativu - myslím, že když něco drží měsíc dva na kůži a hubí něco živého, tak lze o neškodlivosti na psa pochybovat docela právem, i když to teda asi neteče krví (nebo aspoň ne většinově)... Někteří psi navíc mají na to alergii. A fůra lidí se tomu vyhýbá možná ze stejných důvodů jak ty, že myslí, že se to vstřebává.

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 17:14
- Nahlásit

na baronovi píšou tohle

Přírodní antiparazitika proti klíšťatům, blechám, hmyzu a ostatním lezoucím a létajícím parazitům (vši, roztoči, komáři, ovádi, mušky, mravenci) od firmy cdVet jsou nová a zcela bezpečná alternativa chemických antiparazitik pro psy. Běžné preparáty proti klíšťatům, blechám a hmyzu (spoty, obojky, spreje) obsahují chemicky vyrobené nervové a jiné jedy. Ty však nejsou jedovaté jen pro parazity, ale také pro psy, chovatele a pro malé děti.

Přírodní přípravky proti klíšťatům cdVet obsahují čisté (100%) éterické za studena lisované oleje a byliny, které pachovou záměnou chrání psy proti klíšťatům, proti hmyzu a ostatním vnějším parazitům. Pro psa a jeho rodinu představují éterické oleje minimální (prakticky neznatelnou) pachovou změnu, ale krvelační parazité vůni (a případně huť) těchto olejů nesnášejí. Účinnost přírodních cdVet antiparazitik je u zdravých psů až 97%.

za mě je ten problém, že u nás byla účinnost tak asi 50% (na zdravým psu), holt tu hranici dolní už neuvádí, krom toho se mi moc nezdá ta nepatrná změna pro psí čich, mám jiný dojem... ale třeba se pletu...
zatím jediná účinná věc u nás byla ta chemie. navíc psovi nevadí. tak jsem si řekla, že riziko nákazy něčím z klíštěte je možná horší než riziko, že psa dlouhodobě nějak ovlivní aplikace těch spotů, že to je menší zlo. snad mám pravdu.

belinda
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 22:28
- Nahlásit

Vero
já psa natírala levandulovou esencí, která má blechy odpuzovat, ale nevypadalo to, že by to blechám nějak vadilo a už vůbec je to neodpuzovalo.To honění klíšťat v kožichu malého psa vždycky přežiju, ale ty blechy jsou fakt moje noční můra.Frontline na hlodavce zabral, pro jistotu dostala kapku do kožichu i činčila, takže teď už můžou sežrat jenom nás.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2012 09:23
- Nahlásit

belinda

moje noční můra dosud byly ty klíšťata, hlavně skrz nemoci... uvidíme, jestli blechy vyfouknou prvenství - my jsme s nima až dosud nijak neválčili, až letos v zimě

Frontline na hlodavce zabral, pro jistotu dostala kapku do kožichu i činčila, takže teď už můžou sežrat jenom nás.

hmmmm, hele kdyby se dali do vás, dej vědět, ať se můžem zavčas odstěhovat do jinýho bytu nebo tak něco. oni když nemaj lepší, tak prej na lidi fakt chodí. hrůůůůza.

belinda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2012 11:10
- Nahlásit

Vero
Já se vyhnat nenechám, nakapu si za lopatky Frontline a klidně se kvůli tomu nebudu tři dny před a tři dny po koupat

Vero
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2012 21:05
- Nahlásit

belinda

Já se vyhnat nenechám, nakapu si za lopatky Frontline a klidně se kvůli tomu nebudu tři dny před a tři dny po koupat

nám zatím zdá se stronghold zabral, akorát je uvidíme, co bude dál, šest dní se nemejt se mi moc nechce. a vetka říkala, že ty blechy, co jsou na zvířeti, jsou tak 5% všech, co jsou zároveň v bytě, když už jsou . je mi to toho málem špatně.

czerw
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2013 14:14
- Nahlásit

Já letos zkouším tento sprej. Nevím jestli se odkaz správně vloží. Je to sprej Effipro a měl by být na blechy a klíšťata
http://www.spokojenypes.cz/antiparazitika-pro-psy- pinzety/

Honzík
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 11:25
- Nahlásit

Nemáte někdo zkušenosti: Arpalit Dog Elektronický repelent - jsme v lese každý den a ani nás tak netrápí klíšťáta jako kloši, už nevíme co ... Na obojek má náš pes alergickou reakci a on-spoty nefungují ... Díky

fj1200
Člen
# Zasláno: 12 Led 2015 06:31
- Nahlásit

Arpalit Dog Elektronický repelen tak tomudle tomu já osobně nedokáži věřit ,klíště či jiná havět prostě jen se drží na trávě a člověk se v daném místě projde a otře i o onoho parazita a on ulpí na povrchu to že by dokázal jaksi hupky dupky někam odskočit protože ho jakési vlny drtí to si neumím představit už jen z důvodu paraziti nemají uši a jak tady reagují na ony vlny.Had reaguje čichem a na vibrace z podkladu např. a to stejné u psa,sice si umím představit klíště jak se díky nějakým vlnám kroutí v křeči v kožichu psa a je tak country že nedokáže vylézt z chlupů a pustit se,ale nastává zlomový okamžik samočištění psa kdy se otřepe a klíště nobo prostě havět spadne doposud super,tak fungují i ty obojky havět je jaksi omámí a oni jsou mimo v srsti dokud je pes nesetřepe,Ale dostkrát se mi stalo,že pes cokoli jsem pověsil na obojek v křoví v lese urve a ztratí ba co příjde i bez obojku,jak dlouho by tato sranda za 700,- fungovala pokud by fungovala,navíc psi s takovými věcmi předevší v lese třískají o předměty a taky by to dlouho nefungovalo,ne nejsem zastáncem tohoto rádia pro klíštata.
Preparáty ve formě obojku s délkou použitelnosti kolem půl roku jsou nejkvalitnější na odpuzení svinstva ,ale stojí klidně 600-800kč a nedoporučují se když je více psů z důvodu strhnutí a sežrání,hned potom přicházi preparáty ve formě pipety ale účinnost je nižší a basta.
My kupujeme obojek proti havěti ne veterině neznám značku omlouvám se 1x do roka bernákovi stojí 680,-kč a bernák má asi 4kusy klíštat za rok,raslici nedáváme žádný obojek nemívá žádné klíštata a s oběma pékama jsme denně v lese,navíc pro klíště nemusíte do lesa stačí si zajít vedle paneláku a a a je tam.

BACHA BLECHY -http://www.videapro.cz/video/143-myslivecka-kynol ogie-nemoci-psu-blecha-kocici-ctenocephalides-feli s/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 14:48
- Nahlásit

nevím, do jaké diskuze to přidat, ale

1) zná, používá někdo Fiprex ? cena se mi zda hodně zajímavá oproti jiným antiparazitikům

2) je možný, že když cca 3 roky používám advantix / exspot, že si na to už psi vybudovali imunitu (nebo něco) a je lepší ty srágory občas střídat? (oboji ma v sobe stejnou ucinnou latku Permethrinum a advantix ma jeste Imidaclopridum - ted to zkoumam na netu, nekdo kdysi rikal, ze to je stejny ale diky cene (jasne ve prospech exspotu) sem to bliz nezkoumala - a zda se, ze advantix ma navic vramci hmotnosti psa te latky v sobe vic, nez exspot)

tudiz je dobry treba kazdou sezonu pouzivat jinou nebo proste pouzivat osvedcenou dokud clovek ma pocit, ze to je OK

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 14:52 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

cernej caj
Hele Fiprex jsme nikdy neměli (nevím, zda vadí kočkám), ale kámoška používá a je max spokojená a furt mi ho doporučuje. Myslím, že to není moc rozšířený tak ty potvory jsou na to třeba citlivější. Asi ho na jaře prubnem. (teda až vyzkoumám co to dělá s kočkama v domácnosti).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 15:15
- Nahlásit

ssshhhhh
prave ja na nej narazila tady a ta cena... sice expirace v unoru, ale asi kdyby to chtel nekdo zkusit, tak se to asi da, ono je dost teplo a ted a uz prestava platit, ze chemii jen na sezonu

jinak pro kocky to taky delaj - takze toho bych se nebala

aldamax
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 15:49
- Nahlásit

Frontline, Fypryst, Fiprex - všechno to má stejnou účinnou látku, pouze jiného výrobce.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 15:53
- Nahlásit

aldamax
mě právě prvně zmátla ta cena, až pak sem si všimla, že to je končící expirací.

Díky

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 16:41
- Nahlásit

cernej caj
Já potřebuju jednozačně najít něco co fuguje pořádně aspoň měsíc, dva a není to úplná palba. Obojky nemůžem kvůli srsti, celkově jsme zavrhli už i normál obojky, máme hurtta postroje, kvůli kvalitě srsti na límci.
A jediný co nám loni fungovalo byl bolfo obojek
Jsme v nějaký šílený oblasti, kde za dvě prochajdy denně a nějakou chvilku na zahradě nabere každá fena v sezoně (tj. duben-říjen) v klidu až 30 klíšťat denně. Zakouslejch. Ty nezakouslý co sundavám z kožichu ani nepočítám. A to fakt nepřeháním ani omylem. Frontline nám nefungoval vůbec, kiltix obojek taky ne, pak jsme dávali nějakej bio obojek no to bylo úplně na prd.
Bolfo obojek eliminoval ty mrchy tak max na 5denně, což byl velkej úspěch.
Nevim co letos zkusit.
Navíc máme tu kočku a otrávit jí nechci, nevim co všechno může bejt a co ne, když jsou v častým kontaktu.
Napadla mě i ta levandule, někdo říká, že úžasný, jenže to třeba můžou tvrdit lidi co maj na psovi dvě klíšťata týdně a levandulí to eliminujou na nulu, já bych potřebovala zkušenost někoho, kdo denně vyndavá 30zakouslejch kousků.
To pak i to bolfo obojek ač ničil límec byl zlatej. Ale ráda bych nějakej spot on. Čubky mám hrozně huňatý, to má asi taky vliv na účinnost spot onů ne? Jako že se toho musí dát víc?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 18:19
- Nahlásit

nemusi, ten spot das do kuze a pak by se mel "roznest" po tele, na spice nic jinyho nepouzivam a vzdycky spokojena...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 18:44
- Nahlásit

cernej caj
A dáváš ten advantix? A jak dlouho to vydrží, případně máte hodně klíšťat v okoli?

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Led 2015 23:09
- Nahlásit

ssshhhhh
huňatost nevadí, ale lepší je, když jeden člověk opravdu dost rozhrne tu srst až ke kůži a druhej nakape přímo na tu kůži, jak to dáš jen do srsti, je to na nic, co mám teď psa s děsnou srstí po kastraci, tak už taky nejsem schopná to na něj nakapat sama, protože jednou rukou tu srst prostě nerozhrnu
jinak já dávám taky advantix a učinkuje tak 3 měsíce, ale u nás moc klíšťat není, tak to ti asi moc nepomůže

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 07:31
- Nahlásit

ssshhhhh
prave mi moc klistata nemame, ale kdyz nekdy jedem do klistatama zamoreny oblasti, tak maj treba 4denne kdyz sme na dovoleny a celej den nekde v lesich.

ja davam za sezonu cca po 2-3 mesicich, jak se zacnou klistata na psovi mnozit, dam novou. Ale u nas v polich to neni takovej problem jak nekde v lese.

Vzhledem k blesi invazi ale nevim, jeslti nebudu peclivejsi a holt si nedam bokem vyplatu na tunu spotonu

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 07:45
- Nahlásit

Ta levandule a spol. se dá klidně kombinovat se spotem nebo obojkem, ono se to vzájemně podpoří v účinnosti. Já mám namíchanou takovou domácí směsku z olejů: levandule, tea tree, citronela, hřebíček, cedr, růžová pelargonie a ještě cosi, rozpuštěné v základu z nimbového a kokosového oleje. Patlám to i na sebe (v sezóně), dost to pomáhá i proti komárům a ovádům.
Jinak taky dávám Advantix, ale nám stačí maximálně dvakrát třikrát za rok - moji psi jsou z těch, co na ně klíšťata moc nelezou.
Mimo téma: zajímalo by mě, jestli ta atraktivita/neatraktivita psa pro klíšťata není daná třeba i stravou...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:07
- Nahlásit

aňoňouma
zajímalo by mě, jestli ta atraktivita/neatraktivita psa pro klíšťata není daná třeba i stravou...
stravou asi ne, to je spíš jak s lidma, na mě třeba klíšťata vůbec nejdou, jsem měla jen jedno v životě kdysi jako dítě a můžu chodit v lese i po lukách v šortkách a tričku, komáři naprosto výjimečně mě ďobnou, četla jsem někde, že je to vrozenou chutí krve, že to ty potvory poznaj

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:13
- Nahlásit

Maya
Vrozené rozdíly určitě jsou (nebude to chutí, spíš pachem), to je bez diskuze. Ale selský rozum mi říká, že i ta strava může mít možná určitý vliv. I pro lidský nos je dost rozdíl mezi psem krmeným marketovkama a kvalitním žrádlem...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:24
- Nahlásit

aňoňouma
to mas jako kapky (natiras do ucha?) nebo sprej? (u psu) a na sebe asi rozetres v tom oleji)

napises presnej postup? sice asi si nedovedu predstavit, jak se to micha anebo jen nakapes eteraky v pomeru do toho kokokosaku?

- jinak se rika, ze treba ty pivovarsky kvasnice sou na komary, tak to stravou byt urco taky muze, nektery latky je asi budou prirozene odpuzovat.

jinak mi nikdo neodpovedel na to, jestli je dobry spotony stridat po nejake dobe proste preventivne?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:32
- Nahlásit

cernej caj
Poměr nevím, prostě jsem to nějak splácala dohromady. Vtírám rukama do srsti, nebo nakapu na obojek (čisté éteráky, bez kokosáku). A když jednou za sto let koupu psiska šamponem, tak do něj přidám kokosák (proti vysušení srsti) a zase pár kapek éteráků.

Pokud spot funguje, nemyslím si, že má nějaký smysl ho střídat. Pes potká pokaždé jiné klíště - není jak by si ty potvory vytvořily rezistenci. Žijou v drtivé většině na divoké zvěři, která žádné spoty nemá. Ale to se týká klíšťat, u blech nevím - ty jsou přece jen víc vázané na lidská obydlí a domácí zvířata, takže jsou v kontaktu s používanou chemií víc...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:32
- Nahlásit

cernej caj
jinak mi nikdo neodpovedel na to, jestli je dobry spotony stridat po nejake dobe proste preventivne?
asi nikdo netuší, já teda dávám pořád jen advantix, už tak 10 let? a nepřijde mi, že by učinkoval míň

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:38
- Nahlásit

aňoňouma Maya

Ten mix teda zkusím. A prvně i ten Advantix. Ale počkám až se začnou ty potvory cucavý objevovat. Zatím nemáme nic a blechu jsem neviděla tak 10 let (ťuk ťuk).

Jináč co se stravy týče, dáváme čistě jen syrový maso a spol, tak nevím, zda to klíšťáky víc láká...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:43
- Nahlásit

aňoňouma
a ty eteraky kapes v tech kombinacich dohromady nebo pokazde co ti doma vyjde, treba 2, 3 dohromady?

Maya
ja teda prave na zimu nikdy nedavala spotony jako ze to neni nutny a ted asi budu horce litovat, pac blesi invaze

ssshhhhh
ja za 16 let co ziju s psama videla blechy prvne v zivote

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání