Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Frontline a ostatní antiparazitika
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:44
- Nahlásit

ssshhhhh
Jináč co se stravy týče, dáváme čistě jen syrový maso a spol, tak nevím, zda to klíšťáky víc láká...

To nejspíš ne, já taky krmím syrovým (bez toho "a spol.", téměř výhradně jen masem) a klíšťat chytáme jen pár. Další teorie v pytli

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:48
- Nahlásit

cernej caj
Ty éteráky mám i s olejem namíchané v malé kapací flaštičce, kterou s sebou v sezóně pořád tahám. Občas se hodí docela nečekaně, třeba když jsme se byli koupat u rybníka, tak nás olejíky zachránily před invazí ovádů. Sice docela rychle vyprchají (odhadem tak dvě hodiny), ale zase se na rozdíl od repelentu nesmývají vodou.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:49
- Nahlásit

aňoňouma
Tak to "a spol" myslím jako vnitřnosti, kosti, kůže a tak. Prostě maso a spol, nebo taky by se dalo říct, syrový zvířata.
Zeleninu ani přílohu nedávám.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:56
- Nahlásit

ssshhhhh
Jo tááák Tak to krmíme dost podobně. Já teda zeleninu dávám, ale jen občas a spíš mezi jídlama, jako pamlsek na křoupání.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:57
- Nahlásit

aňoňouma
Bysme taky dali, kdyby to dámy žraly
Mrchy jedny, jak to nesmrdí masem ani po tom neštěknou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 08:59
- Nahlásit

aňoňouma
prave on ten kokosak na srtst nemuze byt nic spatnyho v principu a navic sem cetla nekde, ze kokosovej olej ma UV faktor tak 6, coz sice neni moc ale je to lepsi nez nic, kdyz uz to clovek ma na sobe s tema eterakama

nicmene sem si doted myslela, ze muj nejvetsi problem je se bat borelky... se ukazalo, ze ne

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 09:33
- Nahlásit

cernej caj
no ale nemastí to srst?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 09:37
- Nahlásit

Maya
tak prave to asi mastit bude - je to olej, ale si myslim, ze to se proste "vsakne" za par hodin, ja si davam kokosak nekdy na konecky vlasu...

jinak myslite, ze by jako podpurna vec slo pouzit na psy prirodni pudr ? jeste jako bonus?

kdyz psala aňoňouma ze to pouziva dohromady chemii i prirodni?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Led 2015 09:40
- Nahlásit

Maya
nemastí to srst?
Mastí. Ale já mám psy s přirozeně mastnou vodoodpudivou srstí, tam se to ztratí.

PetrZERO
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 11:32
- Nahlásit

Hele a zkoušeli jste třeba obojek kiltix od bayera...byť frontline dle mě pořad funguje, tak bayer je trochu dražší a zase asi i lepší. Zkuste třeba jej

PetrZERO
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2015 11:35
- Nahlásit

ještě mě napadá Belfit, ale s tím nemám zkušenosti.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 12:07
- Nahlásit

PetrZERO
no my myvali kiltix tak pred 15ti lety a co vim, tak tenkrat to bylo OK ale ne kazdymu vyhovuje obojek

jo a vzpomela sem si diky zviditelneni tematu na neco, co sem uz mela v planu napsat

fipron obsahuje bha a bht kontroverzni latky, coz me by asi trochu odrazovalo uz z principu..

a advantix ma zas BHT, ono asi nebude zadna pipeta uplne OK, co...

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 14:40
- Nahlásit

cernej caj
no co vím, tak BHA a BHT jsou deklarovaný jako škodlivá potravina, teda když se sní, ale jak to je v tomhle užití jako je pipeta to fakt netuším.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 14:45
- Nahlásit

Maya
myslis, ze to vne nemuze pachat zadny hypoteticky skody?

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 15:01
- Nahlásit

cernej caj
No co se týká výživy, ta je to potencionální karcinogen, co se hromadí v tkáních a při nějaké koncentraci je to asi prostě už blbý
na druhou stranu co tak koukám jsou běžně v pleťových krémech a to i dětských, tak buď to nevadí a nebo je to výrobcům jedno, si vyber
každopádně si můžeš doma prozkoumat, čím si mažeš gezicht

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 17:46
- Nahlásit

ja si mazu gezicht bio kokosovym olejem... takze nic

spis jestli se to I tak nemze treba hromadit a samo vyrobce ktery pouzivaj tohle do kosmetiky, kor pro deti, fuuuj. dermacol to ale ve sprchacich taky ma a to plati "za znamou ceskou kvalitni znacku" obecne. fuj.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2015 19:47
- Nahlásit

cernej caj
no ale zase ty pipety dáš na psy párkrát ročně, to zas není taková trága, když je to v granulích nebo v krému, tak to máš denně, ostatně ono je to taky povolený v jídle pro lidi s občasnou spotřebou, tuším to bejvá v tatarce nebo v hořčici nebo v něčem takovým

veronikanev
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2015 14:03 - Změnil/a: veronikanev
- Nahlásit

Ahoj, prosím vás tady ta antiparazitika http://pet-food.cz/psi/antiparazitika-pro-psy/ ta od Advantix - nemáte někdo zkušenost, jestli zaberou proti klíšťatům?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2015 14:07
- Nahlásit

ja advantix pouzivam pipety a su sppojena.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2015 14:54
- Nahlásit

cernej caj
a su sppojena.
fotodokumentace by nebyla?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2015 14:56 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

veronikanev
je to individualni a zalezi i na lokalite
pokud pejsek nemiva problemy s klistaty velkeho rozsahu, neni od veci vubec neaplikovat

veronikanev
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 09:03
- Nahlásit

právěže jich nosí poměrně hodně.. některá se drží, ale jiná z něj odpadnou a pak je nacházím po bytě

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 10:29
- Nahlásit

veronikanev
v tom pripade plati:
je to individualni a zalezi i na lokalite

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 14:46
- Nahlásit

zbrnd
bohuzel. nebyla.

veronikanev
taky se pouziva levandule nebo eteraky bud do ucha nebo jako sprej, pokud treba nechces aby meli chemii.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 15:58
- Nahlásit

cernej caj
jasny tak pouzivat se da ledacos )))))

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2015 13:57
- Nahlásit

nefunguje nic
a už mě to k a k á
cernej caj
taky se pouziva levandule nebo eteraky
zkusim, protože z chemie fakt nám nezabralo nic. A aplikovat něco chemickýho, po týdnu zjistit, že efekt nula a pak dávat další chemo humus mě přijde trochu hardcore.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2015 13:58
- Nahlásit

zbrnd
jj, mas recht

ssshhhhh
esusova i nekde davala navod na kombinaci levandule, cedr snad a tea tree

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 15:11
- Nahlásit

jj, mas recht
cernej caj
vim, je to jedna z mych zakladnich vlastnosti

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání