Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Otázky ke kastraci
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 15:03
- Nahlásit

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 15:07
- Nahlásit

nika00
myslím,že ho to přejde,dost psů to po operaci dělá,protože mají pocit,že jsou oslabení a tak radši preventivně na všechny řvou a odhání je.
Jinak platí,že pokud psa přivoláš,nikdy ho nekárej,pokud má dostat céres,tak si musíš pro něj dojít

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 15:08
- Nahlásit

nika00
Mně něco podobného občas Brut dělá taky. Naštěstí se dá odvolat a nebo "ulovit" bez větších problémů. Dostane sprdunk a je zase chvíli klid.
Já dost často měním přivolání. "Ke mně" je s předsednutím, "pocem" je když ho jen odvolávám a nejsem si 100% jistá, že přijde, tak abych si nekazila přivolání, "pojď sem" je když něco provede....a tak bych mohla pokračovat. Zatím mi to takhle funguje.

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 15:39
- Nahlásit

jana33
ja se snazim se pripovalavat "ke me" jen dobrym tonem a jen za ucelem pochvaly...

ale pokud se mi neco nelibi tak rikam "pocem" (to sem vycetla z rad r.desenskyho)...
kdyz pro nej pri cinu totiz jdu, tak zacne zdrhat a nemam sanci ho ani chytit ani nic jineho

brut
no do te kastrace poslouchal skoro jak hodinky...
tak ymenim privolani..kdyz si nejsem stoprio jista tak rikam treba pojd honem...ale on vylozene leti a neslysiiii

brut
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 21:39
- Nahlásit

nika00
Tak chvíli vydrž....zřejmě se musí vyrovnat s hormonama. Jestli by se to opakovalo, tak si ho dej na čas na dlouhou šňůru. Myslím, že po několika cuknutích si rozmyslí zdrhat..

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 09:34
- Nahlásit

ahoj vsem,
tak hlasim ze ve ctvrtek jsme byli na vyndavani stehu....krom toho ze jimmy v cekarne knoural jak histerka jsme to zvladli asi za minutku...nestacil se ani divit ze mu nekdo neco striha....a dokonce zapomnle i na to, ze ma kosik...

takze uz jsme fit...rana se krasne hoji a vypada to vsechno ok

Daisy
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 18:09
- Nahlásit

nika00
Tak nevím, jak je pes starý, jsem nečetla tohle téma od začátku
Jinak obecně - kastrace u psů-samců má vliv na jejich chování (snížení agresivity, dominance, temperamentu...) pouze je-li provedena v nízkém věku psa, tzn. kolem 1roku. Pozdější kastrace již charakter psa neovlivní.
A druhá věc - musíš počkat, jak se pes bude chovat, až klesne hladina hormonů v krvi. Nemůžeš čekat že hned po kastraci bude úplně jinej
Navíc jsou psi, na který kastrace nemá vliv vůbec žádnej, takže aktivní hysterky jsou pořád akční a nezklidní se ani o fň

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:32
- Nahlásit

Daisy
no jo JImmymu je prave ca rok...nasla jsem ho takze to nevim presne...

on nebyl moc agresivni..proste obcas si zastekal kdyz se mu nekdo nelibil....kastrace byla spis kvuli moji fence...spis sem se divila tomu, ze po kastraci zacal byt ostrejsi... znicehonic vyjel po psovi kterej si ho ani nevsimnul...

no ale zato se zacal vic mazlit...furt chce hladiiit a mazlikovat se

ale pockam az se vse zklidni a uvidim jaka bude konecna faze a co to s nim provede

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:39
- Nahlásit

nika00
uvidíš za čtvrt roku. Já musím říct,že kromě nezájmu o fenky se Ferda povahově vůbec nezměnil. Dál zvesela machruje na psy o dvě hlavy větší,značkuje a zahrabává,je hyperaktiv,jen mu prostě už nic neříkají háravky.

nika00
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:55
- Nahlásit

zdravim...
tak vypada to ze se vse vraci do normy...chovani je tak nak ok...zadny zmeny..blazen je to furt...

akorat kdyz jsem mu kontrolovala tu ranku...tak ten "pytlik" nema prazdny..jak jste tu rikali..ze ma z nej jen placku, ale vypada to jako kdyz mu tam vevnitr udelali jakoby uzel...je to na dotek velky asi jako kulicka z pocitadla...
je to ok???
to samy ma i kocka po kastraci...ta zas vypada ze ma klokani kapsu...tak nevim

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:10
- Nahlásit

nika00
To je v pohodě,něco málo mu tam zůstane,ale jinak je možné,že se to ještě vstřebá. Jsem ráda,že je pesan OK, Ferda se kromě nezájmu o háravky taky ani trochu nezměnil,co nám přibyla do smečka fena,tak si jí proti příliš horlivým nápadníkům dokonce hlídá, testosteron netestosteron

žofka
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 16:47
- Nahlásit

nika00
Ahoj,já nechala dědouška vykastrovat v pátek,tak jsem na jeho chování taky zvědavá. Teď zatím s nikým nekomunikuje,ani se mnou,ani s ostatními psy. Ani se nedožaduje venčení,je pořád zalezlý v pelechu. Ale to asi proto,že je to ještě moc čerstvé. Jak dlouho trvalo Jimmymu,než se zrehabilitoval ? Já doufám,že ten můj nezůstane pořád takhle zakřiknutý. Jinak vet říkal,že to vyrovnání hormonů trvá půl roku.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 08:29
- Nahlásit

žofka
Ahojky, doktor mi rikal ze druhy den by mel bejt uz normalni a i zrat... Jimmy asi 5hodin po operaci uz normalne lital venku...
V pondeli byla kastrace, utery v pohode, ve stredu se zacal desne lizat, takze dostal tanga, ve ctvrtek si vytrh dren a hrooozne narikal a vubec jsme nespali, nemohl ani chodit..vzdycky sebou trisknul po par krocich o zem...v patek jsme na kontrole...kde mu doktor pichnul antibiotika a protizanetlivou latku. Vikend byl uz v poho... Po vikendu uz se zacal delat stroupek no a dalsi ctvrtek jsme byli na vyndani stehu...
Takze vsechno nam to trvalo cca 11dni....
po vyndani stehu si to lizal, ale to uz nevadi...ted uz je uplne ok, jen to chovani se nezmenilo

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:24
- Nahlásit

nika00
Tak to náš teda normální není. Nechce chodit,ani ven. Normálně taky nežere. Je furt zalezlej v pelechu a na žraní mu musím vymyšlet furt nějaké speciality a dávat mu je z ruky přímo do pelechu. Hojí se mu to pěkně a na kontrolu máme přijít jen když bude nějaký problém. Antibiotika mu dávám,máme je až do pátku. Myslím,že velký podíl na jeho chování má taky jeho věk. Taky se mi zdá,že hned druhý den byl lepší než teď. To se prošel i po dvoře,občůral co moh,ale teď z něho spěchá hned domů a na víc se mi do rána vyčůral doma. Občas si někde cvrkne,ale on se tolik vyčůral,že ven už nechtěl. Tak doufám,že tohle ho zase rychle přejde.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 09:44
- Nahlásit

žofka
a kolik mu je??
jimmy taky nemel moc chut jist...a hlavne pak zkousel co vsechno udelam kdyz bude knourat-proste i simuloval a ja si malem vybrecela oci.....ten 4.den je podle me nakej krizovej...jinak my jsme vubec nemeli antibiotika ktery bych musela davat ja..doktor mu pichnul injekci s antibiotikama asi na 3-5 dni...takze jsme tam po 4 dnech opravdu museli jit na novou injekci..
urcite to bude dobry...ono je to dost bolestivy..takze ani nemaj naladu se nak namahat...a navic pokud je starsi...tak se nediv..

a proc si ho vlastne nechal kastrovat?

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:38
- Nahlásit

nika00
Bude mu 11. Kastrovat jsem ho nechala s těžkým srdcem,taky mi z toho není dobře. Ale mě se můj psinec rozrůstá v psí harém a na nakrývání jsem si loni pořídila nového psa. Na uhlídání dvou psů aby nedocházelo k nechtěným krytím nemám zas tolik prostor. A on byl děda pořád při chuti,až moc. Dal nám hodně krásných a zdravých štěňat,o to víc mě to bolí,ale jinak to fakt nešlo. Až se mladej otrká,budu mít co dělat s uhlídáním jeho.
Teď jsem zasnamenala menší úspěch. Byla jsem ho vyvenčit,sice zase rychle spěchal domů,ale vyčůral se a na víc nezalazl do svého pelechu v koupelně( to místo si už kdysi vybral sám,sám se od ostatních psů tak trochu vyčlenil),ale mezi fenami má taky svůj pelech a tam si teď vlezl. Tak snad už to bude jen lepší. Poprvé se začlenil do společnosti.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:31
- Nahlásit

žofka
tak to jo..to je skoda...ale zase aspon budes mit klid a navic i on bude mit klid...prec jenom ta chut je nekdy velika ja kdyz sem videla jimmyho jak breci tak sem toho litovala..ale jakmile se vratil do pohody sem rada ze sem to udelala...no a vidis ze uz se lepsi...ted bude asi chvilku trucovat...ale bude dobrej

brut
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 13:40
- Nahlásit

žofka
Určitě bude v pořádku. Asi byl jen zmatený a taky ho rána mohla trochu bolet nebo byla nepohodlná při čůrání.....myslím ty stehy.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:54
- Nahlásit

Jo,bude to dobrý,už si milostivě vzal i pár granulí. A nelituju toho, na krytí je už starý, aspoň tedy mě se to zdá blbý krýt s tak starým psem. A bude mít v tom psím babincu klid. I tak ho holky někdy otravujou a já na něm vidím,že už mu to příjemný není. Te´d už je zase zalezlý ve svém a tak ho jdu vytáhnout chvilku na vzduch.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:55
- Nahlásit

žofka
huráááá

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání