Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / příbuzenská plemenitba
<< 1 ... 9 . 10 . 11 .
Autor Zpráva
Zet
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:31
- Nahlásit

daliva
Zajímalo mě to - zda "selekce" na reprodukční schopnosti fen v našem chovu není zbytečná.
Zbytečná určitě není Naopak si myslím, že je velmi vhodná. Kromě toho, mateřské vlastnosti (péče o štěně a podobně) se také předávají v rodinách z matky na matku (dalo by se říci "učením"). Z hlediska genotypu populace to je samozřejmě nepodstatné, ale z hlediska tvého vlastního chovu je to nesmírně důležité

v době stále častěji používaných inseminací (jen aby se zvýšila pravděpodobnost zabřeznutí) jsme skoro za exoty
Vážně? Co chováš za plemeno? Pokud jsem dobře pochopila, tak to zvýšení pravděpodobni zabřeznutí je dáno neschopností krýt (jednak ze strany psů, jednak ze strany fen). To už je velmi závažný problém v chovu

Tolik jen z laické praxe - jaké je tvé pozorování u jezevčic?
Já obykle "praktickými zkušenostmi" neargumetuji, protože jsou pochopitelně značně zkreslené, ale pokud se na to přímo ptáš, pak se pokusím něco přihodit
Co se týká mých fen, tak jsem od začátku měla více štěstí než rozumu a feny rodí přirozeně a samostatně a stejně tak odchovávají štěňata. A co se týče mých odchovů, je to stejné. Kromě toho v celé populaci jezevčíků, nejsou větší problémy s reprodukcí ... většina chovů je na tom podobně, jako ten můj. K dobru můžu dát pouze jednu chovatelku, která má s porody téměř vždy problémy ... poměrně často rodí i císřem. A tady je otázka, zda je to dáno dědičností, nebo přístupem chovatelky. Já se obávám, že v tomto případě je problém na straně vnějších vlivů

<< 1 ... 9 . 10 . 11 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání