Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / smutný pes...poradte prosim
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
tosca
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:24
- Nahlásit

nika00
Když pes nežere 2 dny, tak se vůbec nic neděje. Pokud má nadváhu, nenutila bych ji žrát. Ono to zvíře ví kolikrát líp než my, co je pro něj dobré a při bolavých kloubech je nadváha vážný problém. Moje pesa žrala vždycky špatně (mělo to i další příčinu), takže si dávku vždycky korigovala sama a dělá to dodneška, i když už žere mnohem líp. Nadváhu nikdy neměla (vždycky byla akorát). Zcela pravidelně jeden den v týdnu nežere vůbec (sama od sebe). Začínám zjišťovat, co se děje, až mi pes odmítne žrádlo třetí den. Zvlášť, pokud je jinak v pohodě. Je mi jasné, že Tvoje pejska teď v pohodě nebyla, takže Tě to trošku leká. Ale vážně bych si moc nelámala hlavu s tím, že odmítne žrádlo, nebo že (podle návodu ke krmení) sežere míň, než by měla.
Co se týká Tvojí psychiky a psychiky psa. Snaž se chovat normálně. Opravdu to není žádná tragédie, i kdyby tam DKK byla. Přílišná péče psa stresuje stejně, jako okázalý nezájem. Respektuj, že je unavenější, nenuť ji do běhání, když nechce, ale nelituj ji. (Víš kolik babiček (i mladých lidí) má bolavé klouby a přesto musí vstát a postarat se o sebe. A nikdo je nelituje. Pesa má výhodu, žrádlo dostane až pod čumák, ani ulovit si ho nemusí )

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:36
- Nahlásit

no ja vim....ale to je hrozny...je jak moje dite...uz zas se mnou spi v posteli...to mohla naposledy pred 2 lety...pak to mama zakazala..ale ted sme zas vymekli...vcera mi hupla na gauc..zabrala si ho celej pro sebe a odchrupkavala si u televize zatimco my sedeli na zemi..asi toho potvurka pekne vyuziva...(ted od patku se ma jak prase v zite )i kdyz dobre ji urcite neni...
jinak ja ji behat nenutim....hodim ji 5x micek na zahrade...a pak uz davame klidovej rezim...
dneska sem ji do granuli dala bily jogurt..tak to zdlabla...

tak ja se budu snazit bejt ok....i kdyz je to hroznyyy

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 16:29
- Nahlásit

nika00
Buď v klidu. My od minulé neděle řešíme taky problém s pesanem. Séra má doma 10letýho setra, který z ničeho nic se nechtěl hýbat ( teda nechtěl se zvednout, lehnout). Vždycky, když něco upadlo na zem, tak u toho byl první....teď na zem můžeš položit kuře a ani si ho nevšimne. Ségra bydlí ve třetím patře bez výtahu a psa musí nosit dolů ( pes má 35kg a ségra 45kg). Nahoru jde jen s pomocí. Byli u veta a ten bez rentgenu diagnostikoval artrozu kyčlí. Basty dostal inijekce a nějaké léky. Jenže žádné zlepšení nenastalo a spíš se vše zhoršuje. Tak tento týden jde na RTG a pak si ho vezmu k sobě, aby nemusel absolvovat schody. Taky jsem zvědavá, jak to dopadne. Jen vím, že ty musíš být v klidu a chovat se normálně. Ségře to ale taky dělá problémy. Držím palce a celá naše smečka pacičky......

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 16:52
- Nahlásit

dekuju....budu se snazit...

p j petra
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit

ja som mala bassetku.Ked sa harala davali sme ju pripustit,ale nic stoho nebolo.Po 2 mesiacoch ochorela tak,ze sme si mysleli ze ju nakryl iny pes i ked bola zabespecena.Isli sme k vetovy a dostala zapal maternice.Bolo to psychyceho razu.Chcela sa velmi parit.pravda bola ze bola strasnej depresii a davali sme jej jest ze striekacky aby neuhynula.Najlepsie ist k vetovy a ked neuspokoji jeden ,tak vyhladat druheho.Viac hlav aj viac vie.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání