Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / smutný pes...poradte prosim
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:25
- Nahlásit

nika00
moje Bela při posledním hárání plynule přešla do zánětu dělohy
byla prostě jen nějaká divná, pomalá, moc nežrala, ale když jsem nad ní u misky stála, tak to teda snědla
zavolala jsem naší vetce, ta se mě vyptala a řekla ať přijdu večer
když jsem to vypsala na internet, lidi mi tu prorokovali ten zánět a ať radši mažu na veterinu hned, našla jsem si na netu něco o zánětu dělohy, bylo mi málem do breku, a ujížděli jsme na veterinu okamžitě
vetka měla sice naplánovanou operaci, ale o chvíli ji pozdržela, aby mohla belu vyšetřit, už na ultrazvuku bylo jasné, že je to zánět, naštěstí otevřený, být uzavřený, tak na tu operaci šla bela!

Já bych to nepodceňovala, být tebou, tak jí aspoň změřím teplotu, pokud by to byl zánět, měla by horečku

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:29
- Nahlásit

ok zuzko.... trochu si me postrasila...takze pujdu...
doufam ze to bude jen jarni deprese... chjo

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:31
- Nahlásit

zuzka
Mně veterinář říkal, že teplota vůbec nemusí být...

Anu
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

nika00
trošku tomu nerozumím psovi je očividně blbě,rozhodně není ve své kůži a ty sním nejdeš? Já po zážitcích kdy jsem s "blbou" vyrážkou nešla a nakonec ji chudák měl ( a ještě má) přes 3/4 roku a né a né se ji zbavit,protože jsem to nechala zajít daleko. Když mi jen lehce pokulhával-přičítala jsem to únavě z kola a za 2dny měl v noze zánět jak bota a chudák si někde vykloubil nohu,už velice obezřetná.Čekat pomalu týden a doufet,že to je deprese,to si myslím,že není zrovna zodpovědný...

zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

nika00
moje vetka říká: lepší přijít třikrát s prdem než to jednou prošvihnout!
snad to nic nebude

Jandula
tím hůř
respektive tím spíš se na tu veterinu zajet podívat

Mirka2
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:52
- Nahlásit

Zuzka
a měla tvoje hafina i výtok? a jak dlouho po hárání to prosím bylo?

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:55
- Nahlásit

mirka...vytok nemela...jen jednou mela preshovinko hlen...ale ted uz ma bobky pekny...a po harani je to cca 14dni

Mirka2
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:12
- Nahlásit

Nika - jojo, ale to byl dotaz na Zuzku, když měla její hafina ten zánět dělohy. Nás s tím totiž veterinářka straší pokaždé, když tam jsme a radí nám kastraci.

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:16
- Nahlásit

aha..tak pardon...

jinak ja bych psa asi kastrovat nenechala...o kocky mi to prijde normalni ale u psa je to takovy divny...nevim..ale pokud jde o zdravi...

Orry
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:24
- Nahlásit

nika00
proc u kocky normalni?

PS: my jdem k vetovi dneska...to bude strachu

zuzka
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:24 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

Mirka2
Bela ještě hárala, když dostala ten zánět, zkusila jsem to dohledat, tak 18-20den hárání jsme jeli na tu veterinu, už nevím přesně
výtok měla, ale přičítala jsem ho hárání, takže nemůžu říct jak dlouho
u ní ten zánět zřejmě způsobila infekce, štěstí v neštěstí bylo, že vlastně pořád hárala, takže byla otevřená

na kastraci jsem se ptala, i když fenka je chovná, obě vetky, co máme, mi kastraci prozatím nedoporučily
bylo to první hárání a dobře reagovala na léčbu antibiotiky
od té doby ještě nehárala, tak uvidíme, co bude

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:27
- Nahlásit

orry..
no u kocek je to takovy normalnejsi..protoze ti prinese kotata kdykoliv muze... kdezto pes je jak clovek..a lidi se taky casto nekastruji..jen z duvodu nemoci..bud fyzicke nebo psychicke

Orry
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:39
- Nahlásit

nika00
mnoo ale nektere feny tolik touzi po stenatech ze by ti ty prcky prinesla taky

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:41
- Nahlásit

no ja nastesti takovou fenu nikdy nemela

Orry
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:49
- Nahlásit

nika00
moje kamoska ji ma..a je to sila..ta falesna brezost...
jinak si myslim, ze je lepsi fenku vykastrovat (nejen fenku!) nez pak ty mladatka utracet a zabijet

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:53
- Nahlásit

no to jooo...ale pokud nemas voriska, tak snad neexistuje takovej clovek, kterej by treba utratil stenata retrivra....

jinak tata mi bohuzel kotata daval pryc...ale pro nej byla kastrace proti prirode..no ale ted uz si umim dupnout..takze radsi kastrace proti prirode nez zabijeni mladat....(taky proti prirode)

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:56
- Nahlásit

jinak jasne ze je zdravinejprednejsi..ja nastesti nikdy nemala fenu s falesnou brezosti...takze byly ok...

s kockou je to horsi...vykastrovana nebyla..a vzdy byla ok..ale ke konci kdyz ji bylo uz 10, tak i tak mela kotata, ale to bylo hrozny..desne problemovy...pri poslednim noseni ji to jendo samovolne vylezlo nedonoseny...to bylo desny..pak z ni vypadavaly kusy cerny placenty...a nakonec porodila jedno, ktery sem dokrmovala a chtela si ho nechat ...ale umrelo mi, zrejme bylo otravene tou plodovou vodou... :-/ takze u kocek jsem jednoznace pro kastraci!!

Orry
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:58
- Nahlásit

nika00
jj to je asi fakt...ale s vorisky je to fakt tezky...tohle se deje hlavne na vesnicich

hmm topit kotata je hruuuuuza...vim jak mi u koni ukazali kotatka..a druhy tyden uz tam nebyla...zabili je

nika00
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 13:02
- Nahlásit

bohuzel u nas je tata taky zabijel...ale tak to lidi proste delaj....ale nemuzes si je proste vzdycky nechat...kocky porodi za zivot tisice kotat....proto ta kastrace...ted uz je docela bezna i na vesnicich ale driv to tak nebylo

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:47
- Nahlásit

ahoj lidi...

tak v patek jsem byla s hafikem na veterine...viz vyse psane problemy....

po odberu krve, somograficekm vysetreni atd atd atd....se nenaslo vubec nic....plana brezost taky nepripadala v uvahu...zanet delohy taky ne..vse v poradku...az kdyz jsme odchazeli z veteriny tak se pani doktorka zeptala zda-li pes nosi takhle svesenou hlavu porad....no a pak ihned doporucila DKK....mohlo by to byt od kycli nebo od krcni patere....jestli to je krk..tak hlava je svesena, protoze to pri nakem pohybu boli... jestli to je od kycli, tak pes svesuje hlavu aby prevedl vahu na predni cast tela...

jinak slibila jsem ze dam vedet ceny (VET CENTRUM Stodulky) JIndrova ul.
Tak za tohle veskere vysetreni jsem tam nechala 1800,-
Jen co se k tomu dostanu, napisu sem kolik si rikaji za jendotlive ukony...
Je to docela sila...a bude to stat jeste vic...

Ale nejde ani tak o penize jako o zdravi toho psa...je evidentni ze pes ma opravdu pri pohybu boelsti...proto se ted nesmi namahat, misto obojku musime poridit ksiry a rozmazlovat kuratkem a rejzickou, protoze hafik nechce moc zrat...

Taky je mi smutno z toho, ze jestli ted neco najdou na tom DKK, tak je evidentni ze pani chovatelka to moc dobre vedela, a proto ty problemy s PP...viz diskuze "kolik za papiry...nebo kolik za pripusteni, nebo stenata" uz presne nevim ten nazev diskuze...

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:57
- Nahlásit

nika00
moc me to mrzi...doufam ze se Sandy brzo uzdravi!!!!!!!!!!

Jandula
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:01
- Nahlásit

nika00
Vždyť jsi říkala, že RTG kyčlí už jí byl dělán a že doktor byl překvapen, že ho má dobrý...?

Teď se zastanu té chovatelky - určitě nezadržela papíry kvůli DKK, ta se v takhle mladým věku, v jakém si bereš štěně domů, ještě neurčuje...

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:09
- Nahlásit

nika00
Tak jsem rada, ze jste veterinu zasly a ze to neni zadny zanet apod.. Pokud to je problem at uz s pateri nebo kyclema, to se da zvladnout, nasadit klidovy rezim apod.. Drzim palce, at se fenka da brzo do kupy.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:12
- Nahlásit

jandula

ja se doktora ptala jestli by nemela jit na rtg, treba preventivne..., on delal pouze takove ty prakticke testy....tzn, ze delal rucne testy kycli....a rikal ze to vypada moc dobre, ze lip nez se dalo cekat, a ze rtg zatim neni potreba...

ja prave nevim od kolika let-mesicu by se dalo neco poznat...i treba nedobre zacinajici se vyvyjeni kloubu....ja si psa brala ve 4 mesicich...

potom ale nevidim duvod jiny proc chovatelka zadrzela PP... nos nevylucuje od zkousek, ani ocni vicka...je dano pouze jakou maji mit barvu...a vzhledem k plastice vicka kterou fenka mela, jsou oci normalni...

sice to treba neni na nejake sampionovani, ale ke zkouskam je to ok...

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:13
- Nahlásit

fifi

klidovy rezim uz je nasazeny...dostala i injekci proti bolesti...ale mam hrozny strach ze to bude spatny....kdyz DKK dopadne spatne, co pak nasleduje?, da se to nejak dolecit aby pes byl ok?? mohl nekdy zas vesele behat...

Jandula
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:21
- Nahlásit

nika00
Přidává se kloubní výživa a pokud je to nutné, tak prášky proti bolesti... Vyřešit se to dá jedině složitou a finančně náročnou operací (a taky ne u všech psů)...

Napiš až budeš vědět, jak dopadl rentgen... držím palce... Kdy tam vlastně jdete?

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:24
- Nahlásit

nika00
Kdyz dopadne blbe DKK, tak to samo o sobe nic neznamena. Znam psy s tezkou dysplazii, ktery jsou uplne v pohode, litaji si na vychazkach, cvici, maji primerenou zatez... Uz se to tady probiralo x krat, TADY si muzes precist v nekolika dilech vse o dysplazii.
Ja dysplatickyho psa nikdy nemela, za to jsem u fenky mela vazny problemy s vazama, a vsechno se da zvladnout, neboj...

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:28
- Nahlásit

jandula
pokud to ta operace vyresi, tak ja pro to udelam vse...zacinam si ted hodne vsimat jak se zveda atd..a prijde mi ze kdyz treba lezi a pak se zveda, tak ze ji to jde ztezka...jako treba kdyz se zveda tehotna zenska tak se taky tak stezi zvedne...nevim jstli se mi to zda, nebo to tak je...kazdopadne uvidim co rtg..

jdeme na nej ve ctvrtek v pul 9 vecer....

fifi
ja nevimjestli ji to boli, ona je hodne takova silna...i kdyz ji treba delal doktor ty testy, tak to vydrzela aniz by knikla, i kdyz ji to treba bolelo....na prochazky chodila moc rada, i kdyz zpatky se pak tahla jak snek..prikladala sem to tomu, ze je proste lina a trosku tlustsi...

tosca
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:00
- Nahlásit

nika00
Hlavně KLID! Nepanikař! Tím pejsce nepomůžeš. S DKK může pes žít plnohodnotný život. Zjisti si informace o DKK, je jich na netu dost. Jinak, DKK není nemoc, je to vývojová vada, takže o úplném doléčení se moc mluvit nedá.

A pro (snad) uklidnění. Mám fenku-křížence. O DKK jsem poprvé slyšela asi před 2 lety. Loni jsem si všimla, že se pesa špatně zvedá a kulhá, než rozejde tlapku. Je to tvrdý pes, tak mě to taky trošku leklo. Nechali jsme udělat RTG a zjištěna DKK, ohodnoceno 4/horší než 4, počínající artróza. Nasazen Gelacan, zlepšení patrné po měsíci užívání. Je to rok, chondoprotektiva bere v pravidelných intervalech a nejspíš je bude brát do konce života. Ale, mám dojem, že mám úplně nového psa. Vždy jsem myslela, že můj pes je takový kliďas. Jak jsem se pletla zjišťuji teď. Běhá víc, než běhala před 5-ti lety. Je veselá, skotačí, vymýšlí lumpárny. Rychleji se unaví, ale tam může hrát roli i věk - v sobotu "oslavila" 10 let.
RTG ukázal i mírně opotřebované plotýnky v bederní páteři. Chondroprotektiva dokáží udržet psa s kloubními problémy v rozumné kondici.
Počkej, co RTG ukáže a uvidíš. S tou operací bych nespěchala. Žádná operace na kloubu nevyřeší problém 100%. Pokud je stav takový, že jiná cesta není, pak určitě operovat, ale nevěř tomu, že se tím vše vyřeší a bude to. Operace na kloubu vždy kloub poškodí a nikdy už není 100%, pokud se udělá kloubní náhrada, vznikají jiné problémy. Tohle jsou moje zkušenosti z kloubů u lidí. U psa asi tak velký rozdíl nebude.
Pokud je problém v DKK (a ne v nějakém zánětu), nemusíš hledat řešení urychleně. Spíš naopak, zlepšení stavu je "běh na dlouhou trať".
Držíme tlapky a dej vědět

Jo a pozor na hladké podlahy (dřevo, korek, dlažba a vlastně i to lino). Pesovi to klouže, tlapy to přetěžuje a psa to bolí. Doporučuji kusový koberec s protiskluzovou podložkou. Je to náročnější na údržbu, ale veselejší pro psa. Přinejmenším v době akutních potíží mu to ulehčí pohyb

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:11
- Nahlásit

tosca

diky moc...ja brecela uz v patek kdyz jsme prisli od vet...a pak kdyz jsem s pesankem tak delam jak sem hrozne vesela aby nic nepoznala...ale ona to stejne vi...

ja neplanuju uz operaci, jen kdyz to bude nezbytne, tak proste udelam vse pro to aby byla dobra...kdyz to tak beru zpetne..tak ona byla vzdycky takova hodna klidna holka..zrejme to je z velke casti i povahou...ale treba to bylo i kloubama....
no budu se snazit nedelat zavery uz ted...

snad to bude dobry...kez by....
jinak lino mame jen v jedne mistnosti, ve ktere ma i pelisek...takze delka lina k pelisku je asi tak metr...ale obcas ji to stejne uklouzne..jinak mame koberce..

ale nejhorsi je, ze pesa nechce ted moc zrat, doktorka rekla, at ji ted trochu rozmazlujem kuratkem atd...no to se rozmazlovat necha...ale kdyz ji chci osidit tim, ze ji do kurete pridam granulky, tak je potvora vybere a necha...tak ted teda nevim..navic ma trochu nadvahu...
musim ji rozmazlovat kuratkem, nesmi se moc namahat, tak se bojim aby nezacala tloustnout...to by kloubum taky moc nepomohlo..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání