| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 09:58
- Nahlásit
Ahoj,mam strach o sveho pejska...posledni dobou je hrozne takova smutna a zvadla...vcera jsme sli na kratkou prochazku a Sandy se tahla za mnou...hlavu svesenou, pomaly krok a prestavky skoro na kazdem druhem metru...Snazila jsem se ji povzbuzovat, jak hlasem, tak i odmenou, ale marne..vzdycky popobehla..ale pak zas sotva sla..Nevim co se to deje, ale mam strach...Jsou ji 4 roky. Nevite, co se s ni deje??
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:08
- Nahlásit
nika00
Takhle ti to nikdo neporadí, nemá před háráním nebo naopak po?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
určo k vetovi, ať vyloučí organické potíže. a jestli jí nic není po fyzické stránce, tak ještě může mít depresi - naši hafové taky vikend prospali, protože v tomto počasí se na všechno můžou....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
nika00
sup za vetem...
Skleslost a nechut k zradlu jsou priznaky nejake nemoci, pes ti sam nerekne, co mu je, mohlo by to byt cokoliv od "bezne" chripky po nador...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:19
- Nahlásit
jandula
no po harani je...ale tyhle stavy po harani nikdy nemela...
moll
myslim si ze po fyzicke strance ji snad nic neni....jen mi pripada hrozne smutna a takova unavena...sotva chodi...furt jen spi...
wami
ale ona ma chut k zradlu..to zas jo..zere normalne...i kdyz vecer moc ne, protoze spi a nic s ni nehne...
chjo doufam ze s ni nic nebude...je mi hrozne takhle ji videt...vsichni pesani behaji a ona jde za mnou jak kdyz je ji 15 let...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:23
- Nahlásit
a vlastne vcera sem si vsimla ze mela na stolici trochu hlenu
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:32
- Nahlásit
Ahoj, naše hafina je na tom trochu podobně. Má asi 2 měsíce po hárání (jsou jí ani ne 2 roky). Je taky taková posmutnělá (na procházce se za náma vleče, rozveselí ji jen pamlsek nebo hozený klacek), ranní žrádlo odmítá (ale pamlsky a lidské jídlo ne), minulý týden 2x zvracela (matka říkala, že jí na procházce sežrala nějaký hnůj), občas má průjem. Taky si s tím nevím rady....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:36
- Nahlásit
Holky, já bych šla určo k vetovi, ať 100% víte, že je zdravá.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:37
- Nahlásit
a co mas za pejska? to je fakt hrozny, kdyz nevis, co mu je...navic moje fenule nikdy nebyla moc blazen, ze by litala jak pominuta..vzdycky byla klidnejsi...no a ted je to jeste horsi...asi zajdu na vet...ale doufam ze se nedockam odpovedi ze na psovi hledam blechy, protoze mu nic neni...neco to prece byt musi..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:39
- Nahlásit
wensday
ja tam pujdu...naposledy kdyz jsem tam byla tak ji delal zkousku kycli...a rekl ze to vypada dobre...no a ted kdyz mi hafina doma stoji..(teda na line) tak ji zadni nohy uplne ujizdi dozadu(urco ji to klouze) ale divny mi pride ze se ji nohy nerozjedou treba do stran jako vetsine psu ale uplne dozadu...a sotva ji stahne zpatky
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:39
- Nahlásit
Mirka2
Lara je teď taky taková. Obvykle provokuje ostatní ke hře, teď se nedá zlákat ničím. Zvracela taky a k tomu má i trochu průjem. Prostě přesně, jak to popisuješ. To je divný.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:42
- Nahlásit
nika00
Taky bych šupajdila k vetovi. Jak už ti psala wami, může to být cokoliv. Je lepší, když ti vet řekne, že pesovi nic není a že na něm hledáš mouchy, než aby jsi pak byla nešťastná, že jsi něco zanedbala. Občas hraje roli čas a v některých případech ho moc není. Dej vědět, jak jste pochodili a co Sandynce zjistili.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:45
- Nahlásit
nika00
Nemůžeš jít k jinému vetovi? to mi připomíná jednoho, který mi málem nechal pojít čubinku na otravu. Taky mi řekl, že je vše v pořádku a pes má občas nárok na zažívací potíže. Nějak se mi to nelíbilo, tak jsem jela k jinému a ten mi řekl, že jsem přišla za minutu dvanáct. Za pár hodin by bylo po ní.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:45
- Nahlásit
brut
ja tam urco zajdu...jen se bojim toho ze mi vet rekne ze pesovi nic neni...protoze to ten vet treba nepozna...vzdyt u toho veta nemaji ani vahu... :-/ a dalsi nejblizsi vet co je v jinonicich...tam nepujdu, jim tam neverim uz vubec..uz mi tam zabili pejsana, co jsemmela predtim
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:48
- Nahlásit
Je to labradorka (proto je mi divný ten klid a že moc nežere, to u labíků není moc normální).
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:48
- Nahlásit
a tak nevim, jestli kdyz mi pripadne rekne, ze je to jen nejaka deprese, jestli se s tim mam spokojit...to je tezky, kdyz uz se neda verit ani vetovi..i kdyz ten muj vet se vzdycky tomu psovi venuje a snazi se ti vse vysvetlit....uz mi zachranil kocku, taky mi malem umrela..tak nevim..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:49
- Nahlásit
mirka..
a ja mam retrvira.. co se to s nimi deje??jak sem psala, tak moje nikdy nebyla moc velka aktivka..ale ted je to extrem..mirko a odkud ses? mate dobreho veta?
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
Já jsem z Brna, takže veterinářů je tu habaděj (já chodím k Mvdr. Minářové, sice teprve chvíli, ale působí velmi zodpovědně). Nevím jestli opravdu neřádí nějaká psí chřipka (ale teplotu Bára nemá).
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:08
- Nahlásit
Já teda pořád doufám, že má "jen" nějaké zažívací potíže z toho jejího bufetění. Každopádně odpoledne zavolám domů jak to vypadá a podle toho se zařídím dál.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:09
- Nahlásit
no jeste to...jako by te chripky nebylo malo... ja jsem z prahy..ted jsem nasla novou kliniku.vypada dobre...a dokonce je tam muj vet, ktery drive pracoval na veterine, kam jsem chodila-chodim..takze asi prejdu k nemu..a navic ta nova klinika vypada vybavene. Je to MVdr Duchek... jezdi za nim lide i z olomouce...tak snad...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:10
- Nahlásit
A nemají vaše čubiny falešku? Změna chování by tomu odpovídala.
Jinak návštěvou veta urtčitě nic nezkazíte.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:12
- Nahlásit
moje urco falesku nema...trdlo ani netusi, ze by neco takoveho mohla mit
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:12
- Nahlásit
nika00
Může to být počasím. Máme temperamentní plemeno, knírače, doma jsou velmi hodní, ale venku dokáží pěkně řádit. Poslední dny, jak se změnilo počasí, nechtějí chodit ven, venku se táhnou a doma dokážou spát od 8 do 17 na jednom místě. Nehrají si, neperou se, ovšem žerou pořád stejně.
Takže pokud vet nezjistí nic jiného, je to jarní deprese.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:17
- Nahlásit
Ketrin
Proto jsem se ptala na to hárání... Sára takhle sešla ze dne na den...
nika00
Jseš si jistá? Nenosí si hračky, nekňourá, nechce se mazlit?
Jinak samozřejmě zajdi na veterinu, ale může to být také to, jak neustále skáčou teploty, psům s větší váhou to nedělá dobře... a jestli nikdy nebyla moc aktivní... nevím...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:31
- Nahlásit
jandula
rekla bych ze si sem jista...ma jeden micek..uz od mala, kterej kdyz ji dam, tak ho olizuje a knuci..(to taky dela uz od stenete) a kdyz micek zabavim je klid..treba ted knucela u plysaka, ale pak ho rozkousala...nevim, nezda se mi ze by to byla faleska...neknoura nijak vic nez jindy...a mazli se tim zpusobem ze me akorat furt olizuje ruce...ale ne nijak prehnane...brala sem to jako tak, ze je rada, kdyz neni sama.
jestli nikdy nebyla moc aktivní... nevím...
tomu ted moc nerozumim...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:34
- Nahlásit
nika00
To s tou aktivností: psalas, že nikdy nebyla moc aktivní, tím pádem po internetu se moc radit nedá, protože já nevím, co to znamená stav normální a stav současný...
Zajdi na veterinu.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:38
- Nahlásit
diky ... jinak myslim ze kazdej pes je rad kdyz muze venku litat...kdezto sandy si sama nehraje..ani s jinejma psama..asi je na me hodne zavisla protoze beze me se ani nehne... no a ted ani se mnou...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:02
- Nahlásit
nika00
Já jsem slyšela, že je nějaká nová klinika kousek od Glóbusu. Je nedávno otevřená. Prý tam mají výborné vybavení. Myslíš tuhle? Jinak to z Jinonic zase tak daleko nemáš. Zkus se poptat.
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:10
- Nahlásit
Je fakt, že podle mě Bára falešku měla (mlíko jí teda neteklo, ale byla taková ukňučená a umazlená je taky). Ale 2 měsíce po hárání se mi to zdá už trochu dlouho. Nevím jestli to fakt není tím počasím, protože ona je zvyklá přes zimu venku (má zimní srst) a teď jak se oteplilo tak má na prochajdě "jazyk na vestě" (a chudá teda rozhodně taky není).
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:12
- Nahlásit
já jsem se včera taky pozastavovala nad tím, že můj 2letý prdloušek se choval nějak divně....Nejdříve mi nosil všechny hračky, pak si nemohl žádnou vybrat, když jsem mu tedy vybrala já tu jeho nejoblíbenější a ostatní uklidila, tak mi 2x odhozený míč přinesl, pak okolo něho chodil jak "kolem horké kaše" a jakoby říkal "já nevim jestli si mám hrát nebo ne, jestli mě to vůbec baví".......Zdravotně je v pořádku a žere normálně.....takže možná na něho taky leze nějaká "jarní deprese".....ale na vycházky chodí s chutí ...
|