Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Veterina-Brno
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:50
- Nahlásit

tý jo - to máme docela daleko.....ale dík moc!

viky
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:24
- Nahlásit

jorkaAmálka
jezis a to je co za chlapa ?

wensday
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:35
- Nahlásit

Hm,my k Joaovi taky jednu chvíli chodili, mám v podsatě stejný názor jako jorkaAmálka ,mně na něm nejvíc vadilo, že z něj jsi musela tahat rady a názory jako z chlupatý deky a kolikrát si protiřečil a tak.... mně fakt vyhovuje pohodář Chyba, kerej s Tebou pokecá a všechno prokonzultuje......

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:04
- Nahlásit

viky
Je to veterinář v Brně - Líšni a mimochodem otec Pluta z Vyvolených. To jen taková perlička. A s tím zákrokem jsem zapoměla napsat, že to, že psi bolest necítí mi řekl po mé prosbě jestli by ji mohl píchnout aspoň lokální anestesii. Ne, nemohl, takže to vše dělal zaživa. Následně když to hodně krvácelo, píchl ji Kanavit na zastavení krvácení. Ale takovou dávku, že z fenky malého hl. pinče se po 10 min stala šarpejka. Tím u ní vyvolal doživotní alergii. Pane doktore moc Vám DĚKUJI za obětavou pomoc !

viky
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:26
- Nahlásit

jorkaAmálka
jezis a tos ho ani nezalovala ? Ja nechapu proc nekdo s takovym nazorem, ze zvire neciti bolest, vubec kdy jenom pomysli na to studovat veterinu. Takovymu by meli sebrat licenci.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:41
- Nahlásit

viky
Chtěla jsem po něm účet a popis zákroku. To odmítl, vzal si 100 kč. Každopádně jsem si neodpustila poznámku, že měl raději zůstat u léčení antilop v buši. Bral to jako rasový útok na svou osobu. Měl u sebe svou manželku a v tvrzení proti tvrzení by byli v přesile. Navíc ten domělej rasovej podtext. Raději jsem to nechala být, ale hodně pejskařů v okolí jsem přesměrovala jinam. Doufám !

viky
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:46
- Nahlásit

jorkaAmálka
jo s rasismem mam osobni zkusenosti, me obvinili dneska rano. Dobryho veta. s citem bys dneska pohledal. Ja mam stesti na doktora, nemenila bych za nic na svete

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:47
- Nahlásit

A to byla jenom perlička z jeho vet. praxe. Takový utracení psa natáhnutím vody z kohoutku do stříkačky a vpíchnutí do plic, to je teprve bonbónek ! Ale tohle už se trestním oznámením řešilo. Nevím sice z jakým výsledkem, každopádně praxi provozuje dál. Ale dost strašných věcí, jsou i jiní doktoři. Obětavý, laskavý s kladným a láskyplným přístupem k živým tvorečkům. A těch je doufám víc !

viky
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:49
- Nahlásit

jorkaAmálka
pane boze, tohle me ani nerikej nebo se neznam....

Hafina
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:55
- Nahlásit

Máča
Osobní zkušenost nemám, ale kámoška bord mi vykládala, že jí tam málem zabil psa. Už nevím jak to přesně bylo, ale šla si tam jen pro nějaké prášky na uklidnění kvůli silvestrovským oslavám, on se ani nezeptal kolik pes váží a prodal ji obrovskou dávku. Dala mu naštěstí jen půlku dávky, pes byl cekově divnej, tak volala jinýmu vetovy a ten když zjistil, co to bylo zač a jaká dávka, tak se jen zhrozil, kdyby mu dala i tu druhou půlku, tak je po něm. Měla tak hezkýho silvestra. Křísila psa a snažila se, aby neusnul.
Tuším, že to bylo takhle nějak. Možná se tu objeví a upřesní to.

wami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:03
- Nahlásit

Tak me napada, ze asi kazdej vet se obcas sekne... (ted nemam na mysli ty hruzy, co tu popisuje jorkaAmálka, to je tak na baseballovou palku ), ale ja kdyz se rozhodovala pro veta v Brne (vyhral MVDR. CHYBA, jak jiz nekolikrat receno, i ja mohu jen a jenom chvalit! ), tak jsem mela zkusenosti prave s Pavelkem...

Neprisel mi spatny, jen nemel takovou trpelivost, co bych potrebovala, u vysetreni delal, ze tam nejsem (musela jsem mu 3x durazne vysvetlovat, ze nic proti praktikantum, ale zrovna u toho konkretniho meho psa to neni dobry napad, podruhe mu rektalne vysetrovat prostatu, ze i tak je zazrak, ze jsem ho udrzela jednou - taky se pak pejsa snazil praktikantku sezrat a teprve pak vzal Pavelek milostive na vedomi, ze tam taky jsem a neco mu rikam... ) - ale to vsechno bych jeste tak nejak brala...
Jen kdyz kamoscine fence predepsal na zanet oci kapky do usi (po kterem se to pekne zhorsilo), tak jsem si rekla, ze k nemu taky radsi neee...

Ale je fakt, ze stat se to mohlo a i mistr tesar...

No, tak nebo tak, ja na nedam dopustit na zlaticko Chybu!

Denisa
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:15
- Nahlásit

holky
nechvalte tady toho Chybu furt, nebo tam budeme sedět v čekárně pěkně dlouho jak tam bude celý Brno...!
no jo, já k němu taky chodím...

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:25
- Nahlásit

no a já když to tady slyším,tak fakt asi teda taky začnu.....

wami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:26
- Nahlásit

Denisa
mas tam chodit jak ja na 3/4 na 8 rano!

bord
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 12:37
- Nahlásit

Máča
Prosím tě Krula si rozmysli,byla jsem tam 2x,pokaždé byl z něj cítit alkohol a bylo vidět,že nemá jistou ruku,šli jsme očkovat a měl s tím docela problém...podruhé na Silvestra se mi nechtělo jet do Kohoutek a i přes upozornění,že pes váží jen 10kg a je špatnej na srdce(brala léky) mi dal celou ampuli nějaké narkozy,ať jí to dám,že jí po tomhle nebude nic vadit.Zřejmě myslel jednou provždy..jinak to zhruba Hafina popsala dobře.Celej Silvestr jsem nutila psa totálně vyřízenýho,aby chodil,nesměla jí klesnout těles.teplota apod.Z Lískovce k němu chodí jen málo lidí.
Ale dobrej mladej doktor je hned naproti,bohužel mi nenaskakuje jméno,ale má nový přístroje a dobře vybavenou ordinaci,navíc je ochotnej.Určitě kdybych potřebovala něco řešit akutně,tak k němu bych se nebála jít.Akorát má dražší ceny.
Jinak chodím roky do Kohoutek ordinace Mvdr.Přibyl ,Libušina tř.a jsem tam maximál.spokojená.Ceny velmi mírné,všichni ochotní,ať je tam kdokoli měla jsem vždy pocit,že ví co dělá..

Pet
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:02
- Nahlásit

wensday
Tak jsem nakonec dala prednost praxi a zkusenostem MVDr. Snášila s tím, že na nějakej ten pohled na mě, jako na pitomečka, přežiju. A jsem ráda, že jsem se tak rozhodla.

wensday
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:05
- Nahlásit

wami
absolutní souhlas

To jsem nevěděla, že je Joao takovej "řezník" chjo.... myslela jsme že vede vinohradskej Fanta....ale o tom jsem už psala mockrát..... stížností na VKL hafo a taky furt ordinuje. Jen z Vinohrad už k němu asi chodí málokdo.........

abby
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:16
- Nahlásit

teda,vy toho Chybu vychvalujete,že tam asi taky budu muset začít choditjen doufám,že s takovou pověstí není předraženej

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:38 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

K MVDr. Chybovi:
Já u něj byla jen jedinkrát, a to jsem akutně potřebovala Rimadyl (proti bolesti, zánětu).
Čekárna byla plná, poprosila jsem lidi, jestli je mohu předběhnout, že stojím autem před ordinací na místě zastávky MHD a mám tam zavřenýho psa, že si jdu jen pro krabičku léků a rychle zmizím. Lidi byli hodní a ochotní.
Počkala jsem až pacient vycházel z ordinace a poprosila pana doktora, ve stručnosti jsem jen žblebtla, že prosím o prodej Rimadylu pro psa s DKK, který má opět bolesti a s těží vstává.
Pan doktor by mi mohl prodat 1-2 krabky Rimadylu za slušný peníz, namastit si kapsu a vyfakovat mě ven ať nezdržuji.
Opak byl pravdou.
Chtěl vědět, dle čeho soudím, že má pes DKK, zda-li je to ověřené RTG a kdo to dělal, zda-li už někdy Rimadyl měl a jak to snášel, zda-li mu to pomohlo. Samozřejmě se napřed zeptal na plemeno, věk a váhu a pak mi podal krabičku s tím, že mi striktně nařídil způsob užívání. Ještě chtěl vědět, proč pejsek nepřišel se mnou, ale zřejmě pochopil, že opravdu nehodlám utratit psa předávkováním. Z ceny se mi sice protočily panenky, ale cena je obvyklá.
Prostě zodpovědnej člověk, co pouze nehrabe, ale taky přemýšlí.

Denisa
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:48
- Nahlásit

Už dóóóst! nebo se tam u Chyby fakt načekáme xy hodin...
Ještěže sem nechodí mých asi 10 kamarádů co k němu taky chodí s pejskama a chválí ho... to už by byl úplnej fanklub dr.Chyby...!

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 13:54
- Nahlásit

Ale s tím Plutovým otcem je to docela jako i dost hustý nebo co... To je drsný! To Plutovi asi nikdy nebudu moct poslat hlas, já nikdy žádnej sice neposlala, ale teď už ho nebudu mít ráda vůbec.

Ještě že ta dvě štěňátka dali pryč, co kdyby je začal léčit, žeáno.

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 14:03
- Nahlásit

garfield

Máča
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 15:51
- Nahlásit

Tak díky, konečně se to tady rozjelo, aby si člověk mohl udělat trochu obrázek o brněnských veterinářích, jaké kdo má s nimi zkušenosti. Já jsem ke Krulovi začala chodit, protože je to známý, i když mě hodně lidí upozorňovala, že je drahý apod., ale říkal jsem si, že aspoň je to známý. Potom ale trhal fence dvojité špičáky a nějaké zadní zuby a dělal jí to operativně v narkóze, celková cena 1900,- Teď přemýšlíme o kastraci, cenu mi předběžně řekl 2500,- což je jak u většiny vetů, ale nabídl mi, že jí může vzít jen jeden vaječník, že by hárala jen jednou za rok a hormonálně byla vyrovnaná, a to se mi zdálo jako blbost, když fenku nechám podstoupit operaci, tak ji nechám vykastrovat úplně, aby ta kastrace měla nějaký pozitiva - viz. rakovina mléč.žlázy apod.
Proto jsem chtěla vědět, jaké máte zkušenosti s jinými veterináři, kdo je tady v Brně "vyhlášený" a tak.. A taky jestli má někdo zkušenosti s tím mým, vlastně nevím, jaký je operatér...
Tak díky a budu vděčná za další příspěvky.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 16:40
- Nahlásit

S tím ti já moc neporadím.Já mám zkušenosti "jen" se 4 vetama a z toho jsou 2 v Brně.K jednomu jsme s prvním pejskem jezdili do Chrlic a už nikdy bych tam nešla.Pak jsme našli jednoho v Rajhradu - MVDr. Bureš,který byl super,ale momentálně má pro nás nevýhodné ordinační hodiny (učí na fakultě a tohle dělá po práci).
U našeho nového pejska jsme jezdili nejdříve do Náměště,odkud pejska máme a bylo nám to doporučeno původními majiteli.Po tom,co jsme tam jezdili skoro každý týden,neustále si od nás bral prachy a problémy se nezlepšovali,jsme navštívili veterinářku u nás na Kameňáku pod barákem (na doporučení ostatních pejskařů).S tou jsme velmi spokojeni.Je velice ochotná,mají výbornou ordinační dobu a zatím na na všechno dovedla odpovědět a vše vyřešit.
Fakt je,že tam chodím vždycky s přítelem,který je "normální" lékař a ten se nedá opít rohlíkem,takže kdyby se nám něco v jejím postupu nezdálo,tak okamžitě prcháme.

Máča
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 17:12
- Nahlásit

Mirka2
Já jsem s ní mluvila po telefonu a zdála se mi po hlase sympatická a při věci. Ochotně mi vysvětlila všechno, na co jsem se ptala a cenu za kastraci mi řekla taky dobrou. A ty k ní chodíš pravidelně? A jak dlouho?
Mluvila jsem i s Tím Chybou, ale Slovaňák je od nás docela daleko, tak nevím, takhle je docela blízko.

viky
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 06:38
- Nahlásit

V Brne je aspom dobry, ze je z ceho vybirat. V Pohorelicich mame sice vetu nekolik, ale vetsina jich je ze stare skoly a delali dobytek. Na maly zvirata se ''preorientovali'' az po tom co zrusili statni staky. Ted je tam jeden novej, ten je blbej jak stolverka. Klidne necha uspanyho psa na stole a jde prodavat krmiva. My jezdime do Malesovic k MVDr Sherovi. Je super a ma pro nas vybornou prac. dobu a i lidovy ceny. Je to v okoli 20 km jedinej schopnej doktor.

abby
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:48
- Nahlásit

Právě,že ten náš bývalý vet z Chrlic jezdil ordinovat do Pohořelic.A byl vážně hrozný.Ze začátku se nám líbil,ale bylo to asi tím,že náš pes měl tak max. chřipku.
Jednou sežral houbičku na nádobí a já myslela,že umírá.Ploužil se po bytě,vůbec nemohl chodit,byl hrozně apatický ....... Tak jsem mu celá vyděšená volala a on mi řekl,ať mu dám olej.Blbec jsem to udělala a co myslíte,vůbec to nepomohlo.Naštěstí mi to nedalo a zalarmovala jsem mamku ať zavolá své známé,která bydlí kousek od nás (je kynoložka) a ta nám doporučila toho veta z Rajhradu.Sám z toho byl celkem vyděšený a říkal,že mu ta drsná houbička může potrhat vnitřek,takže mu nasadil nějaké prášky a museli jsme ho sledovat.Kdyby se to do pár hodin nezlepšilo,tak by musel na operaci.Naštěstí se to zlepšilo,ale když si představím,jak to mohlo dopadnout..........
Pak mám ještě druhou příhodu s ním.Pes od našich měl nějaké mokvavé hnusy na kůži.Ta mu na některých místech začala slézat.A mamku nenapadlo nic lepšího než jet k němu.Ten mu předepsal vodičku na potírání a kdyby se to do týdne nezlepšilo,tak měla přijít znova.Naštěstí mám přítele lékaře,takže ten když slyšel,co mu dal,tak mu bylo jasné,že je to blbost.Takže jsem opět zalarmovala mamku,aby okamžitě zašla jinam.Byla to streptokoková pyodermie.Kdo to zná,tak ví,že je to pěkný hnus,který se léči antibiotiky a je nutný včasný zásah,protože tahle nemoc se taky nemusí vyléčit nikdy.Od té dby jsem dala našim jasný zákaz,aby se k tomu vetovi jen přiblížili,protože psa si od něj ničit nenechám.
Jo,mít dobrého veta je důležité jako mít dobrého zubaře

Mirka2
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 10:48
- Nahlásit

Máča
My k ní chodíme asi rok (to je asi 5 návštěv). A vždycky nám teda pomohla (i když zatím jsme řešili akutně jen výtok fenky). Taky se mi líbí, že automaticky při každé návštěvě pejska prohlídne (poslechne srdíčko, podívá se do uší apod.). My jsme se s ní bavili taky o kastraci. Cenu má slušnou a říkala právě, že automaticky dělá při tom zákroku něco (ale fakt nevím co), aby se zabránilo inkontinenci. Takže tak.

Mar3
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:01
- Nahlásit

máča
a ta sídlí prosimtě kde?

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 11:03
- Nahlásit

Mar3
... jsme se ráno viděly, že jo

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání