| Autor |
Zpráva |
kejta
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:32
- Nahlásit
Fifi
Sorry, neděs se, já mám sklerózu, takže se nediv, kdybych se tě na to ještě zeptala. A teď už má normální režim nebo jí musíš šetřit už natrvalo?
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 21:37
- Nahlásit
Teď jsem si znova přečetla ten mejl a i toto už si mi tam zodpověděla, tak neodpovídej, už vim.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:23
- Nahlásit
Tak jsem to celý přečetla a hlásím se do klubu i když poslední příspěvek není nejčerstvější.Nechci snad ani radu,stejně žádná není,jen se potřebuju asi vyblejt.Mám 14měs.ovčandu,od 4.měsíce střídavě kulhá a nekulhá na všechny možný i nemožný nohy,absolvovala jsem "kolečko" u různých vetů,naposledy u dr.Hnízda.Tam už taky nepůjdu,poté co jsem si tu něco přečetla.Tam mě vyš.stálo 4000tis.,výsledek-stejně nevím nic,bud z toho vyroste anebo to bylo něco jinýho.O operaci samosebou byla taky řeč,když se to nesrovná.Dneska ráno čuba kulhá jak de Peyrac na přední aniž by měla nějakou zátěž.2dny se mnou ležela u vody ,takže nic aktivního.Už mi z toho hrabe,nevím,zda letět k vetovi a nechat psa operovat(to oni rádi),nebo to do ukončení růstu ignorovat,jak oravil jiný vet.Prostě at udělám co udělám,stejně to bude blbě.Jestli to takhle půjde dál,budu potřebovat doktora hlavně já.Takže kdo máta známýho dobrýho psychiatra-dejte mi prosím vědět...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 10:36
- Nahlásit
davidkova renata
Pokud kulhá střídavě na všechny nohy, tak by to mohla být panostitida, projevuje se právě tak, že pes až do ukončení období růstu, tj. cca do roku a půl, kulhá tak, že se to mění, chvíli na tu, chvíli na tu, pokud na RTG nebylo nalezeno nic, co by tam být nemělo, tak bych to doopravdy zatím neřešila, případně mojí čubě byly doporučeny prášky na bolest...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 11:44
- Nahlásit
davidkova renata
Ono je to těžký, já bych si nechala rentgenem potvrdit (nebo vyvrátit) panostitidu, protože to opravdu vypadá na ní, abyste nedopadli jako my, do 2 let jsme pořád čekali, že je to panostitida a pak nakonec to bylo rameno a vet nám řekl, že kdyby se na to přišlo ještě v růstu, tak se to možná dalo zvládnout bez operace.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 15:59
- Nahlásit
Jandula
Maya
Mě se to ani nechtělo celý vypisovat,panostitidu dle RTG v 8měs.měla,dr. Hnízdo pravil,že i DKK,ale prý by se v jejím stupni určitě rozcházel s posuzovatelem pro NO,nebot on prý na tom nemá komerční zájem.Podle něj je prý střední-tak si vyberte.Dále jeden vet.řekl,že URCITE nemá DLK,Hnízdo pravil,že tam něco má.Věřte nebo ne,už ani nevím co...Dostala Rimadyl a za chvíli byl pokoj.Poslední dobou je to méně časté a méně intenzivní,stačí dát 1/4 movalisu na radu vet.,a je za 3-4dny pokoj.Pak třeba zas měsíc nic.A pak zas něco jako dnes a zničehonic.Bojím se,aby tam neměla nějaký ten ulomek,ale to by asi nekulhala třeba 1krát za měsíc nebo za víc.Nebo jo?Jinak nám bylo řečeno,že máme přijít na kontr. rtg v 18měs.,do té doby se prý stejně nedá dělat nic,než tlumit případnou bolest.Mne ničí to,jak nevíte komu věřit a kdo má pravdu,protože každý řekne něco jiného.Aby to ta čuba nakonec ze samý péče neodnesla.Ale zase zbytečná operace -to taky není dobrá vyhlídka.Ach jo.A co ten psychiatr-nikdo nic?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:06
- Nahlásit
davidkova renata
Psychiatra ti nedoporučím, i když jsem ho v pooperačním klidu naší čuby také sháněla...
Jinak, moje retrieverka začala kulhat na přední nohy ve věku 10 měsíců /předtím jako štěněti diagnostikována panostitis/, nějak to stále nepřecházelo a hlavně to přicházelo vždy poté, co vstala /než to rozchodila/, tak jsme po týdnu jely na RTG, veterinářka z Dobříše jí osnímkovala všechny nohy, na kyčlích DKK 3/3- /neoficiálně, jen z jejího přeměřování/, na loktech FCP (tj. DLK s úlomky, které musí být operativně odstraněny), je zajímavé, že do týdne po nasazení Chassotonu přestala kulhat a až do operace, za dva měsíce, kulhala velice sporadicky... (taky jsem si říkala, že jí nebudu trápit, když jí tedy nic nebolí a proč operace??? Veterinářka mi vysvětlila, ať s tím neváhám, že se poté začne vytvářet artróza)...
Já být tebou, čapnu snímky a dojdu si pro radu k dalšímu veterináři...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2006 16:53
- Nahlásit
Jandula
No jo,tak já to přehodnotím.Jen jsem zvědavá,kam se s těma snímkama vrtnu..A taky po takové době už může být vše jinak.Ulomky asi tehdy neviděl,to by snad řekl hned.Povídal,že do ukončení vývoje.nemůžem dělat nic.Cert se v tom vyznej...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 07:45
- Nahlásit
Tak si jdu pro ty snímky,když mi předkládali ten učet na 4000tis.,tvářili se teda víc vstřícně.A jěště-nevíte někdo nějaké reference na Mvdr.Skálu,Praha 4,Na hrádku?Já slyšela,že snad není špatnej a specializuje se na otrhopedii.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 08:38
- Nahlásit
davidkova renata
O ortopedy jsem se taky zajímala a po všech zjištěních z více zdrojů jsou nejlepší ortopedi v ČR Beránek a Nečas v Brně, Musil v Českém Brodě a Vlach v Klánovicích. Vlach operoval psa Jumi, co sem taky chodí, já si vybrala Musila v Č.Brodě a nelituju, po několika veterinářich byl první kdo poznal, co mému psovi je a odoperoval ho a pejsa je v pohodě, přístup tam je naprosto skvělý a předražený taky není. Teď měl pejsa zase problémy z boulí a už jsem jinam nešla než do Brodu, i když to mám hodinu cesty.
O Skálovi jsem slyšela, že taky není špatný, ale jaký je ortoped, to nevím.
Psychiatra bohužel žádného neznám, jak psala Jandula, kdybych nějakého znala, byla bych jeho pravidelnou návštěvnicí v době pooperační péče.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 08:47
- Nahlásit
Vlach operoval i mojí čubinu, všechno v pohodě, ale je pravda, že mi tam byly jen na operaci a pak jedné kontrole, protože žiju mimo ČR...
A co Herčík?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 08:56
- Nahlásit
Jandula
O Herčíkovi jako ortopedovi jsem nikdy neslyšela, že je dobrý veterinář, to ano, ale že by byl přímo ortoped?
To spíš jsem slyšela o Čápovi z Vysočan, ale přímo ortoped taky asi není. Dělá pately, takže o psích nohách asi něco ví.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:06
- Nahlásit
Maya
Je specializovaný na ortopedii, dělá DLK klasickou metodou... Teď si nevzpomínám, ale někdo tady na stránkách říkal, že mu operoval psa...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:19
- Nahlásit
MayaHerčíka znám,operuje hlavně páteře,ale je drahý a spousta lidí říká,že z vás vytáhne co se dá.Ne že bych na čubě šetřila,ale znáte to...miliony fakt nemám.Každopádně dík za zprávy,chovatelka co mám od ní čubu taky jezdí do Brodu,ale nevím ke komu.Zkusím se s ní spojit.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:53
- Nahlásit
davidkova renata
V Brodu je nejlepší, nevím jestli jediný, ortoped Musil. Mají stránky www.vetnem.cz, když zavoláš na číslo tam uvedené, přepojí tě na Musila a můžeš s ním prohovořit svůj problém, je velice vstřícný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:56
- Nahlásit
davidkova renata
Ten odkaz bez čárky je www.vetnem.cz
Když jsme tam byli poprvé, věnoval se nám 2 hodiny, zrentgenoval kyčle, lokty, ramena a platila jsem něco přes 1700 Kč, což se mi předražené nezdá.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 11:49
- Nahlásit
Maya
Dík,koukla jsem na to a uvidím.Ráno jsem popadla snímky a odnesla ke konzultaci k veterináři do Břevnova.Chhodím tam už asi 13 let,přijde mi normální.Na Animalclinic jsem šla protože má špičkové vybavení,což v Břevnově není.Ale zase má léta praxe.že..O DKK se vyjádřil,že je mírná,jen na levé a nevidí to nijak tragicky,pokud nechci chovat A to nechci.O loktech řekl,že ulomeného není určitě nic a k operaci tedy taky nic.Panostitidu potvrdil,Dále řekl,že se mu zdají kosti celkově řídké a doporučil růstový test.O tom jsem se zminovala i před dr.Hnízdem,ale nějak na to nereflektoval.Tak popadnu čubu a zkusím ještě ten test.Stějně nevím nic,ale aspon něco dělám...Tak nám držte palečky,at to není nic vážnýho.A těch 1700určitě předražené není,já měla jen lokty a kyčle a RTGstálo 3000tis.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit
Koukám tady na ty ceny,které uvádíte a mám pocit,že mě šálí zrak.U nás stojí rtg kyčlí 450Kč včetně sedace,s lokty to je o sto kč dražší.Dávala jsem operovat ovčáka -měl dysplazii obou loktů,prognóza zněla ,že nebude do dvou let chodit.Náš vet nám doporučil kliniku v Hradci Králové-veškeré vyšetření a následná operace,hospitalizace(4 dny)a další vyšetření stálo něco málo přes osm tisíc.V ceně jsou i další kontroly,vytáhnutí stehů atd.Tak proto mě tak šokovalo,když tu čtu ceny za zákroky jako je rtg.Bohudíky za našeho dobrého veta.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit
arsiela
Já jsem RTG nechala dělat v Dobříši, sedace, snímky loktů i kyčlí (plus jedno přesnímkování, protože tam byl nějaký stín) mě vyšly taky na 600 Kč...
Operace už byla dražší... Samotný zákrok artroskopicky na obou loktech 12000 + předoperační vyšetření + následná kontrola, cca 15000.
Prognóza na kyčlích od ortopeda zněla, že taky přestane chodit, ale spojuji to hlavně s tím, že mi byla nabídnuta operace, kterou jsem odmítla... Moje veterinářka mi říkala, že to tak hrozný není...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 11:07
- Nahlásit
arsiela
Pokud je ta tvoje cena za rtg za jeden snímek, tak to mě to vyšlo ještě levněji, protože u nás to bylo za ty peníze 7 snímků se sedací + 2hodinové vyšetření a vysvětlování.
Následná operace včetně všeho i dalších kontrol, ale bez hospitalizace, stála 7 tisíc. Platila jsem navíc jen 50 kč za límec, který jsme pak vůbec nepotřebovali.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 15:40
- Nahlásit
No na
Animalclinic jsem měla těch snímků celkem 5 a plus ten Rimadyl,ten stál 900Kč.Jeden loket klasicky prý cca4-5tis.,artroskopicky jeden loket cca10000tis.Jestli je v tom i pooperační péčeˇa ten zbytek,to nevím.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 16:50
- Nahlásit
Maya
Ne to je cena za kompletní snímkování,ten vet to bere,že pokud snímek nevyjde,tak dělá další,ale cena je furt stejná.Vysvětlování a další vyšetření bylo v ceně.Ještě nám sehnal sám od sebe kontakt na ortopeda operatéra,protože on sám velké zákroky nedělá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:31
- Nahlásit
arsiela
Tak to jo, to bylo fakt levný, i když po svých 2letých zkušenostech obíhání vetů bych už nenechala dělat rtg nikoho jiného než přímo ortopeda, který i operuje.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:24
- Nahlásit
Koukám, že se tu propírají ortopedi!
Tak to se také přidám! Jak Maya psala - jsme po operaci loktů. RTG nám dělali v Brodě - pan doktor Musil a na operaci jsme šli do Klánovic k Vlachovi a to ze dvou důvodů - měl artroskop a v Brodě ještě nebyl a měl zaváděcí ceny, takže to stálo stejně jako klasicky. Obě tyto výhody už ovšem pokud vím pominuly. Artroskop je mzslím už i v Brodě a zaváděcí ceny měly trvat rok, takže už asi skončily, takže kdybych se měla rozhodnout teď asi bych šla k Musilovi.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:26
- Nahlásit
Tím ovšem nechci říct, že jsem v Klánovicích nebyla spokojená - to rozhodně ne. Přístup byl skvělý.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 10:40
- Nahlásit
Máte někdo nějakou podobnou zkušenost s ortopedy - dr. Duchkem a dr. Kubátem (oba Praha)? My k nim jezdíme na vyhodnocení rtg DKK či standardní (spíše preventivní) veterinární ošetření, tak by mě zajímaly vaše zkušenosti, když jde skutečně o vážný ortopedický problém...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 11:04
- Nahlásit
daliva
Tak to bohužel neporadím, tyhle dva vůbec neznám, ani jsem se s jejich jmény nesetkala při zjištováňí info o ortopedech.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2014 17:38
- Nahlásit
Radius curvus syndrom
Má někdo zkušenost?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 22:48
- Nahlásit
Radius curvus syndrom
Už se v tom delší dobu nepitvám, ale to je vybočení tlapy směrem ven? U nás nastalo po osteotomii ulny, vet to ignoroval, takže už mu to zůstalo .
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2014 07:43
- Nahlásit
LucieS
Má delší radius, rostla déle, ulna je kratší. Chodí po vnější straně chodidla. Indikovaná operace, jinak bude těžká artroza v kloubu
|