Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / co říkáte na ACANU??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
gracie
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:37
- Nahlásit

pigie, neboj, nestopovala som...
len som si trochu citala (v praci je hrozna nuda a kopec roboty). nastastie problemy momentalne nie su, ale informacii nikdy nie je dost... , no nie?

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:41
- Nahlásit

gracie
Jasne chapem, ja to poznam, len s tym rozdielom, ze u nas je bud kopec roboty alebo ziadna. Tak to mozeme konecne zalozit aj fundlacku temu Tu nik fundlaka okrem mna nema. Tu som naozaj nasla najlepsie informacie a je to moje najoblubenejsie forum.

gracie
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:11
- Nahlásit

hehe a potom budeme diskutovat o fundloch len my dve?

ano, aj ja uz som tu nasla kopec dobrych rad. dufam, ze ostatni toto odtoleruju, ale nechcem zakladat novu temu...

kukam len tak po okoli, ci je to normalne, ze mala sa vie po roku aj pol pocikat. nie casto, ale uz druhy raz sa jej stalo, ze zaspala tak tuho, ze sa nevedela zobudit a pocikala sa. ked spi, tak je ozaj ako drevo, niekedy sa ju neda prebrat...

inak je zdrava, zapal mocovych ciest nema, to cikanie brala od mala dost laxne. nepovazovala to za dolezite sa ist vypytat von, ked sa napr. hrala, tak si jednoducho cupla, kde zrovna bola a trvalo dlho, kym ako-tak pochopila. slabsie zvierace, to moze byt.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:20
- Nahlásit

Hugo ked bol maly sa pocikaval v spanku.
Moja kamaratka riesi curanie doma so svojou tiez 1.5 rocnou suckou, ta jej to podla mna robi naschval. Podla mna, pokial to nerobi casto, so svojim temperamentom si to dovolit moze. Hugo obcas na chalupe zaspi tak, ze navstevy ho musia prekracovat

A nie, tak som to nemyslela, ale mozno sa niekto prida

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:49
- Nahlásit

pigie
jee ten je krásneej. A ty fotečky ve vodě=) fakt pěknej a vy jste si ho brali až ve třech měsících?? Tak to si měla štěstí při výběru tohzo správnýho no mě to teprv čeká...ale už se na něj těšim na mýho leonka to bude miláček celý rodiny

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:10 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Shadow

Nie, na konci druheho mesiaca. Ale je to pocitane tak, ze od 2. mesiaca po dovrsenie 3.-ho su fotky pod tromi mesiacmi. Od zaciatku 3.-ho po dovrsenie 4.-ho su fotky pod styrmi mesiacmi a tak dalej Cize v troch mesiacoch vyzeral tak, ako vyzerala na stranke pod tretim mesiacom najneskorsie fotky alebo pod stvrtym mesiacom najskorsie fotky Moc som sa s tym nebabrala a ako vidim je z toho chaos Nevadi, ved je to aj tak jedno.

Ja som na svojho tiez cakala a vyplatilo sa, tak drzim palce, aby si to bez straty zmyslov prezila. To cakanie je najhorsie

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:20
- Nahlásit

aha tak to jo to nic, mě jen zarazilo kydyby jste si ho brali až ve třetím, teď už to chápu Jo snad to zvladnu jo to věřim ja už teď nemůžu usínat a ono to je až na jaře asi se nedočkám

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:24
- Nahlásit

Ale dockas. A uz ste si nejake zadali alebo len cakas na vhodne obdobie?

gracie
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:30
- Nahlásit

Shadow

no tak to poznam. my sme mali tak trochu stastie, 2 tyzdne potom, ako sme museli nechat utratit nasu babulku sa narodila nasa dalsia... ale to cakanie, kym sa rozhodlo, ze bude nasa a kym dosla k nam, to bolo dost o nervy... v tom prazdnom dome...

na druhu sme cakali rok a pol, ale to sa dalo zvladnut, kedze jedna sa uz doma starala o program. drzim pacle.

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:31
- Nahlásit

pigie
no ještě pořád čekám. Zatím jen chodím po netu a různě se ptám atd. zatím je ještě brzo nikde pořádně nevědí jestli v březnu budou mít nebo ne jen se tak koukám kde by ty štěňata mohli plánovat. Chtěla bych až tak v březnu to už pomalu začíná být teplíčko No pořádně hledat začnu tak koncem listopadu to už bych mohla něco najít.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:38
- Nahlásit

Shadow

No, to by bolo fajn ten marec. Chces ju/jeho chovat vonku, vnutri alebo oboje? Ja mam este teraz pred ocami, ako som hladala uz v januari svoje steniatko, ktore sa narodilo v juni Poradkyna chovu mi tiez povedala, ze to je skoro hladat a nakoniec bola chovatelkou mojho Huga ona. Zhoda nahod. Skus sa aj ty popytat poradkyne chovu leongergerov. A tiez mi velmi pomohla gracie, za co jej aj touto cestou dakujem

gracie
Ty si vedala, ze chces steniatko od Natalie? Mala si ju dopredu vybranu za matku svojej malej?

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:38
- Nahlásit

gracie
díky no snad tak dlouho čekat nebudem, to bych asi nevydržela mám odkazy na dobrý chovatelský stanice taky kdy proběhlo plánované krytí tak od toho se to dá všechno odpočítat. Taky ve Světě psů mají inzeráty tak snad na jaře něco seženem

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:45
- Nahlásit

pigie
No tak chci fenečku bude venku, ale v zimě kdyby bylo fakt hodně pod nulou tak půjde dovnitřn to jo anebo kdyby ňáká nepřízeň počasí tak to je jasný že ho venku v kotci nenecháme Jinak Leonci se doporučují ven jsou pořádný chlupáči tak jim zima není no takže tak oboje venku vevnitř ať je pořád s náma jo to bych mohla sehnat nějakou poradkyni chovu a poptat se díky za radu. Už si píšu s jednou paní z chovatelské stanice tam ale na jaře štěnda mít nebudou..

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:50
- Nahlásit

No, myslim, ze ked bude chovana vonku, tak jej aj 20 minusove mrazy vadit nebudu Su to naozaj chlpaci. Pytam sa preto, lebo Hugo je rad vonku, lebo je tam zima, ale sam tam byt nechce. Tak aby ste neskoncili tak, ze bude leonica stale s vami vnutri

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:55
- Nahlásit

Tak aby ste neskoncili tak, ze bude leonica stale s vami vnutri
no tak snad ne nebudem mu bránit aby tam vkročil to ne, ale na noc půjde do kotečku no a první týden nedo 14 dní bude asi spinkat na chodbě tak malou bych jí do kotce nedala a navíc na chodbě není takové teplo jako přímo vevnitř tak ani neschoulostiví někdo to tady říkal a mě o příde jako dobrý nápad

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:59
- Nahlásit

Shadow
No, tak to neviem, ci sa ti ju potom podari na noc natlacit do kotca Nas Hugo bol iny, samostatny od mala, takze zaspal proste tam, kde si lahol, neknucal ani nechcel spat s nami v jednej miestnosti Ale ako som sa neskor dozvedela, bol ten zriedkavejsi pripad. Moja teta mala tak vnutri na 3tyzdne maleho psika. Doteraz pri kazdej prilezitosti sa tlaci dnu a maju oskriabane dvere Nechcem strasit, len aby si vedela, comu sa mas vyvarovat, resp. co hned riesit

gracie
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:04
- Nahlásit

Shadow

hehe, shadow!! no jasne, aj nufaci sa doporucuju na von a ked su zvyknuti, tak budu aj za snehovej burky lezat vonku na zahrade. ale problem je v tom, ze su to strasne kontaktne psy a to radsej aj podsadu zhodia, len aby mohli sediet doma pred krbom so svojimi ludmi

ale mas pravdu, pes vonku, je to o dost jednoduchsie. na druhej strane o dost clovek prichadza.

januarove krytie - odber v marci - breznu je dobry vyber.

pigie

nie, po natalie nie, som nechcela. ma dbk 2/2 a na moj vkus je to take nevyrazne kludne zviera, aj ked pekneho formatu, ale slaba v pohybe. ja som poskulovala po sofii, ta ma tuhy korienok. najlepsie vtedy po moncike, ale to su ine stence, aj cenovo. lenze sofiu kryli vonku a vsetky steniatka sli do zahranicia a natalie ostala jedna sucka, ktora sice nebola zla, ale sampinonka z nej nebude.... nasa mala... a vraj kludna a nevyrazna, malo pohybliva. rado by bolo..., neviem, kde to vsetko pobrala...

ale dalsie stena uz pomaly vyberam teraz (este mam min. 2 roky cas). len sa neviem ujednotit, ci psisko, alebo dalsiu sucku... ale mam zhruba predstavu, co ocakavam, tak este najst taku liniu... alebo znova u nich? uvidime, co bude v tej dobe za stenda.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:16
- Nahlásit

gracie
Hm, ja som kupovala "naslepo". Dala by som za psa pred rokom cokolvek, aby bol moj (nastastie to nebolo tak vela a fakt cenu som sa dozvedela az pri odbere. Bola mi povedana orientacna, ked som volala, ze teda urcite si ho vezmem) Zaujimalo by ma, po kolko idu u tvojej chovatelky (nechcem hadazat mena) steniatka, resp. ako ich ma podelene. Ak sa ti bude chciet, tak napis na mail (aj s tym, kolko odberiek im davas denne do misky, jedno akych omeriek), please. A ani z naseho Huga sampion nebude, ale ja sa v tom ani nevyznam a aj som vyslovene hovorila, ze na vystavy s nim chodit nebudem. A vobec mi to nevadi, aj ked som chcela aby bol zdravy. Nuz, stalo sa. A skoda, lebo ja by som chcela este steniatko po Emme ale to uz asi mozne nebude

Shadow
My mame Huga v byte, takze je s nami stale. Ja osobne by som si nevedela predstavit, ze mi pes bude spat vonku, pokial nebude chciet (Hugo by to bezproblemov zvladal, len nemal moznost). Drzim, drzim palce, aby sa ti podarilo vylosovat hlavne zdrave steniatko

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:21
- Nahlásit

pigie
no uvidíme prvních čtrnáct dní místo vevnitř a pak bych ho pomalu zkoušela přemísťovat... na noc do kotce a na spaní. No uvidíme ještě pejsu nemáme, ještě ani nesjme přestěhovaní teď bydlíme v 3+1 a tak za měsíc a půl jdem do rodinnýho domku ještě není dostvěnej a už hledám pejsu

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:24
- Nahlásit

Shadow
Ja som bola 11000km od Slovenska uz rok a pol a este pol roka pred sebou a hladala som pesa Takze je to uplne normalne Ale urcite to v dome budes mat lepsie s ucenim cistotnosti ako v panelaku

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:24
- Nahlásit

pigie
jasně zdraví je nejdůležitější to kde bude je už jen maličkost nejsme přece žádní Melhemovi aby nám vadili chlupy nebo ťápoty na podlaze o to vůbec přece nejde ne?? hlavní je že máme psa a jsem s ním šťastní, to jestli je venku, nebo vevnitř je jedno

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:26
- Nahlásit

Shadow

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:29
- Nahlásit

gracie

januarove krytie - odber v marci - breznu je dobry vyber

počkej teď se asi pletu, ale fenka dva měsíce nosí a po porodu jsou dva měsíce u ní takže čtyři měsíce ne??

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:33
- Nahlásit

Shadow
Ano, splietla sa, uvazujes dobre. Ja som si to ani nevsimla.

gracie
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:44
- Nahlásit

Shadow

ano, prepac, januarove stena a odber v marci, tak to bolo myslene.

pigie

maila s odmerkami tam mas, ale ja to doma pre istotu zmeram. o cenach ti napisem maila. ale viac menej ide o to, ci je to zahranicne krytie, alebo domace, ako nadejne vyzeraju steniatka, no a potom kam stena ide. ak vie, ze ide do dobrych ruk a ma to overene, tak ide stena aj kludne pod cenu, hlavne, ze je on dobre postarane po cely jeho zivot. niektore su umiestnene dokonca bez ceny.... zalezi od okolnosti.

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:56
- Nahlásit

pigie
no zaskočilo mě to jsem si řikala, že asi blbnu

Shadow
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:58
- Nahlásit

gracie
jasně v pohodě jo lednové štěndo- listopadové krytí- odběr březen

Nela
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 21:49
- Nahlásit

Pigie
Ahoj, dlouho jsem se neozvala.
Tak jsem konečně zase tady. Vracím se k tématu stahovacího obojku
Konečně jsem se zase viděla s kamarádkou s novofoundlanďanem. Ptala jsem se jí a ona potvrdila, že její pes má taky hodně jemnou srst. Používá stahovák, protože by psa jinak nezvládla, ale říkala, že má pes na spodní části krku odřenou trochu srst, takže když ho načeše, je to trochu vidět. Měla jsi pravdu. Trochu jsem se tím víc zabývala a ono moc záleží na tom, jak pes poslouchá, jestli je nutné s ním často drbat nebo ne. Pokud pes stále táhne a je neustále umravňován drbáním vodítkem do obojku, opravdu se srst láme a zůstává na krku "¨pruh" srsti odřený.
Takže já dál zůstávám u stahovacího obojku zapnutého na druhé oko - nestahovací. Stále ho budu doporučovat, protože si myslím, že je na výchovu psa velmi dobrý. Musí se ale umět dobře používat, tak jako všechny kynologické pomůcky.
Taky je pravda, že bych měla docela strach, kdybych šla se svým psem a potkala "nevychovaného" psa bez vodítka. Obávám se, že bych taky svého psa neudržela jen za kůži. A vím, že na koženém nebo jiném látkovém obojku má pes mnohem větší sílu.

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 09:54 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Nela
Ahoj, vdaka za informaciu. To s tym, ako pes na nom taha mas velmi velku pravdu. Moj pes chodi bez voditka, cize netaha. Proste bol len oznaceny, a aby ho bolo akoze za co chytit a srst odrenu mal (vidno to bolo, skratenu srst pod hrdlom a ked si sa na to pozrela zblizka roztrepane konceky). Retaz aj ked mu visi, tak ju ma zaborenu v chlpoch a jednoduchy krok alebo klus mu tie chlpy proste obrusoval. Keby som ho stale mala na stahovaku, ta by tie nasledky boli este vacsie. A ja za kozu na krku svojho psa v pohode udrzim, lebo na to netreba silu, on vie, ze ked ho tam chytim, tak proste musi posluchat, lebo z toho sa nevyvlecie

Ja som mu kovovy nedala uz asi styri mesiace, srst sa vymenila a je uplne v poriadku. Ludia sa ma pytaju, ze preco nema obojok, ja im vzdy poviem, ze ho chytim radsej za kozu na krku, lebo nemam rada ten vyrez, co mu to zospodu robi na krku (vypada, ako dedinsky pes, co cely zivot je na retazi), oni mi povedia, ze to vyzera drasticky a ja im poviem, ze mozno to tak vyzera, ale urcite to psovi zle nerobi. A chytam ho tak len pri malych hysterickych psoch, ktore Hugo chce ocuchavat, ale oni ani majitelia by to nerozchodili, cize im tak vytvorim pocit bezpecia, ze ho drzim a pri odtahovani od haravych fien.

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:08
- Nahlásit

Acana ja si jí nemůžu vynachválit, mam čubu am.buldoka celoročně venku a není na ní poznat přechody teplot.v zimně ráno dostane maso s rýží, těstovinou a zeleninou+roboran, a na noc jí dám Acanu a je pořád pěkná a v létě krmím jak mě napadne a jak mám čas. Moji psy žerou úplně všechno tak nemám problém.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání