Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / co říkáte na ACANU??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:02
- Nahlásit

frog
to je sice pravda že se škubne, ale pokud je nastaven na stahování tak se efekt zmenšuje - cvičáky většinou propagují sice stahovák, ale nastavený na nestahování

frog
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:10
- Nahlásit

birma
Mě naopak na cvičáku bylo doporučeno přepnout na stahování a musím uznat, že efekt se dostavil. A doporučuje to většina špičkových výcvikářů.Rozhodně se není čeho bát. Já jsem k tomu měla zprvu také nedůvěru,ale nyní jsem nadšená, jak to funguje.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:17
- Nahlásit

frog
no nevim - chodim na 3 cvičáky a na všech se doporučuje nestahování. A zajímalo by mě, kdo je pro vás špičkový výcvikář

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:18
- Nahlásit

No, neviem, ja radsej nez by sa mal pes skrtit (napr. harava fena v dialke), tak ho chytim za ten obojok, nez by sa mal zacat skrtit sam...

frog
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:24
- Nahlásit

Tak například chovatel od kterého máme naši fenku ( cvičí a chová 30 let), nebo například pan Ivo Eichler atd...

kery
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:27
- Nahlásit

birma
Ostatní, kormě Calibry, jsem nezkoušela a ani raději nechci. U Calibry jsem dost narazila Vysoké krmné dávky a nízká stravitelnost. Veterinář mi to potvrdil. Podle mě i jeho si hraje na značku a cena neodpovídá kvalitě.

Nela
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:30
- Nahlásit

Řetízkový jednoduchý obojek je dobrý obojek. Musí se však nasadit psovi správně, tak aby ho nezaškrcoval, a pokus se stáhne, aby se správně vrátil. Možná ho máte, aniž si to uvědomujete, nasazený obráceně. Jinak je opravdu nejlepší ho mít zapnutý na očko, které nestahuje. Pouze když hrozí, že by se pes mohl při nějaké příležitosti vyvlíknout, tak je na stahování. Na kousání je dobrý kožený obojek. To je můj názor.
Řetízkový obojek jednak vydává zvuk, to znamená, když jím trhneme a dáme zákazový nebo příkazový povel, funguje to i se zvukem, dále dává trochu úder, když trhneme vodítkem trochu do strany, a samozřejmě je vynikající pro odnaučení psa táhnutí. Na koženém obojku nebo látkovém psi táhnou jako blázni. Tedy těm nezkušeným majitelům, kteří jim to dovolí. Tenhle zlozvyk se špatně odstraňuje a stává se časem jako nejobtížnější, protože procházka s táhnoucím psem je hrozná.
Rozhodně je důležité psa neškrtit, ale vychovávat co je dobře a co je špatně. Ono to zní hrozně jednoduše takhle napsané, ale je to tak, že když mám autoritu a pes ví, že to myslím vážně, že nebude tahat, tak se to dá velmi rychle v mládí odstranit. Pokud se zlozvyk rozvine, tak se to odstraňuje těžko.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:30
- Nahlásit

pigie
To co popisuješ že sis udělala je vlastně "primitivní" moxon.smyčka.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:31
- Nahlásit

Nela

Presne, vela psov som videla na nespravne nasadenom skrtitku a ked som sa snazila poradit a otocit ho, tak mi bolo povedane, ze to je jedno, aj ked som im vysvetlovala, ze nie...

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:32
- Nahlásit

Ketrin

Netusim, co to je, ale asi ano

kery
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:33
- Nahlásit

Shadow
Eukanuba mým psům vyhovovala nejvíc. A co se týče předraženosti, tak je zbytečně dost drahá, to uznávám.
Avšak nejlepší zkušenost mám s masem a přílohami. Psům chutná nejvíc a jsou krásní - kondice, srst, osvalení, nálada
Takže 1. místo maso, 2. granule.
Přečtěte si knihu o krmení od paní Sehnerové a dozvíte se o výživě pejsků zajímavé informace.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:34
- Nahlásit

pigie
WWW.psisvet.cz/výcvik/lovecké vodítko

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:38 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Ketrin
Tvoj odkaz:
The page cannot be found

Aj ja som to zacala hladat

Uz som nasla ale nie, moje je sirsie a kratke. Je usite z 1.5 metra cele, takze ma dlzku celkovu asi 0.7 metra. Skoda, ze tu nemam voditko ani fotak, odfotila by som vam ho. Je to super, lebo ak ho psovi necham, tak mu visi len ta rukovat, ktora je kratka a nemoze sa o nu potknut. Je to vsak vhodne len pre velkeho psa a len na chodzu pri nohe. Inak ho psovi dam dolu jednou rukou bez akehokolvek odopinania. Voditko si dam za pas a ideme. Pes bez obojka a obojok+voditko so znamkami vleciem ja

Anonymní
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:53
- Nahlásit

Ahojte...takze ku krmivu...my monetalne krmime acanou puppy large breed a nemozem si vynachvalit...pomer cena a kvalita je velmi dobry. ANo, pocula som aj ja,z e po case sa preje,a le tak potom skusime ine...zacinali sme RC, ale z toho malo nase stena traviace problemy, moc mu nechutilo, malo zlu stolicu a velku plynatost, potom sme presli na ANF, co bolo fajn, stolica sa upravila, aj mu to chutilo, ale plynatost stale neprestavala...na radu ludi,c o mali podobne problemy u steniat sme presli na Acanu, a vsetko je v norme, stolica, takmer ziadna plynatost, zatial mu chuti, srst je pekna...takze sme pri nej ostali...ked mu prejde chut, skusime dalsie...animondu integru, pripadne nieco ine prirodne, bez karcinogennych konzervantov...

A k obojkom...shadow...stahovak je mozno zbytocny a "nebezpecny" pri malych a strednych plemenach, ale skus si niekedy udrzat take 40 a viac kilove hoviadko na stahovaku a bez neho...aj ked je peso vychovany, moze nastat situacia, kde sa rozbehne...ako tu odznelo, harava fena, ak je to polovne plemeno tak lovecky instinkt, pripadne sa vystrasi vybuchu nejakeho atd atd...potom uvidis ten rozdiel a verim,ze uznas,z e spravne pouzivany stahovak pomaha aj majitelovi aj psovi...moje stena ma napriklad len cca 20kg, ale uz teraz mam obcas problem ho udrzat na uzde, ked sa chce rozbehnut za inym psom...chodime na cvicak, no je to plemeno, ktore dospieva v cca 2 rokoch, aj ked bude mat poslusnost za sebou, stale bude hrave, aj ked uz bude velke....zatial stahovak nemame, ale silne nad jeho zaobstaranim uvazujem...takze urcite pribudne...

Aida
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:04
- Nahlásit

pigie
Předpokládám, že nežiješ ve městě, protože jít ve městě se psem bez obojku (když už ne na vodítku, což se mi příčí, ale mělo by se:biglol, je docela provokace. Pro mě je to, že má pes obojek, známkou toho, že někomu patří, a stejný signál takto vysílám i ke kolemjdoucím... Stejně tak bez známky - k čemu je mi oznámkovaný pes, když to nemá na sobě? Asi je to podobný rozdíl jako u bezpečnostních pásů - někdo to bere jako buzeraci vůči své osobě a někdo jako věc pro jeho vlastní dobro (v tomto případě dobro člověka i psa)...

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:15
- Nahlásit

Aida

Ano, zijem v Bratislave na najvacsom slovenskom sidlisku A ano, znamky nema a to sa mi trocha prieci, bude cipovany. Obojok mu nedavam, pretoze sa tym nici srst a ja nemam rada, ked pes ma zlezane chlpy od obojku, lebo mi pripada rovnako ako pes, co bol cely zivot na retazi. A pes mi neunika 100m odo mna. Najviac tak 10 a pre svoj vzhlad ho pozna po mene cela Bratislava, kedze fundlakov v Blave je naozaj malo. Menit to nemienim, jedine, ze by sa z neho stal zakerak, ktory sa bije so psami (Co dufam, ze sa nestane).

Aida
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:16
- Nahlásit

A k ostatním tématům na Acanu jsem přešla po Purině, obojí puppy large breed, a i když Purina byla dobrá, štěnisko bylo zdravý, čilý, "lesklý", tak přes maximální doporučenou krmnou dávku byla pořád jak z koncentráku. S Acanou vypadá pořád dobře, ale už jí tak nelezou kosti a vezme si jen to, co potřebuje - často ani nesežere celou dávku, přitom jsem koukala, že Acana má oproti Purině víc masa a míň tuku.
A taky se zastávám stahováku (ne na maximum staženýho), protože to moje bojácný třeštidlo se mi z normálního obojku hned vyvlíklo, což u silnice není zrovna ideální. Teď už chodí normálně u nohy , ale stejně se občas lekne, takže jsem u něj zůstala - normálně ho má volně, je kožený, takže se nezadrhává, a když je potřeba, tak se z něho nedostane. Taky při nácviku to bylo užitečný, vzhledem k jejím tehdejším 20-25 kilům je těžký učit k noze, aniž by ji k tomu nic "nenutilo".

Aida
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:20
- Nahlásit

pigie
Nám akorát řekli, že kovový obojek není vhodný, právě kvůli té srsti (retriever), ale ten kožený jí vůbec nevadí, takže v pohodě. Ale je pravda, že každý pes má tu srst jinou, jezevčici třeba ten kovový vůbec nevadí.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:23
- Nahlásit

Aida

No, ale dlhej srsti skodi akykolvek obojok. Kebyze mam kratkosrsteho psa, tak nemam problem

Aida
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:34
- Nahlásit

pigie
Je pravda, že je psům dávám jen na ven a celý den jsou venku málokdy, takže to tak hrozný není - každopádně na ní není poznat, že nosí obojek, pokud ho nemá.

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:34
- Nahlásit

no asi máte pravdu jak říkáte ti lidi ho asi opravdu museli špatně používat protože to co jsem viděla mě od stahováku opravdu odradilo...asi je to na ten výcvik dobrý
jinak si myslim, že když je nějaký úzký obojek tak to tak nevadí jako nějaký velký široký kožený ten i já bych sundávala protože ta srst pod ním se dost ničí toť můj názor...

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:51
- Nahlásit

Z těchto předpokladů vyplývá, že je nevhodné založit krmení rostoucích psů na doma připravené dietě s podílem masa, doplňovat granulovanou stravu dalšími přídavky (těstoviny, rýže, maso), střídat granulovanou a doma připravenou stravu, používat nevhodné diety (tzv. balancované) od podezřelých firem, krmit diety pro jiné věkové kategorie v období růstu nebo přidávat ke granulované stravě minerální doplňky (vápník). Nejčastějším a velmi populárním omylem je doplňování krmení minerálními přípravky (zejména vápník)...
tak tohle jsem našla na jedněch stránkách leonbergerů týká se to jen štěňát velkých plemen

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:52
- Nahlásit

není to divný????

Frog
# Zasláno: 21 Říj 2005 16:01
- Nahlásit

[b]Shadow[/
Není to divné. Jelikož v granulích by mělo být vybalancováno všechno co štěňátko potřebuje ke zdravému růstu. Když mu do toho něco přidáte tím úplně rozhodíte poměr těchto látek. A rychle rostoucí plemena (doga, leonberger atd.) jsou náchylnější na křivení nohou. Buď by se mělo krmit vařeným ( se vším všudy , nebo jen granulemi.

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 16:05
- Nahlásit

ty jo tak to jsem vůbec nevěděla já myslela, že třeba ráno můžu granule a večer rejžičku s masíčkem...

Nela
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 17:05
- Nahlásit

Fist
souhlas. Nemám žádný problém s řetízkovým obojkem. Nedám taky na něj dopustit. Jsou různé velikosti ok, takže i na dlouhosrstého psa se dá vhodný obojek koupit. Vím to z vlastní zkušenosti. Mám totiž dlouhosrstého psa a nikdy, slovy NIKDY neměl odřený krk ani olámanou srst. On je totiž (a to se nechci vytahovat) vychovaný, takže s ním nemusím stále lomcovat. Jak jsem už psala, na kousání používám kožený obojek, doplním ještě - na stopu používám postroj. Používám ho na 99 % zapnutý na druhé oko, tudíž ne na stahování. Pokud je psovi akorát, není problém. U nás nosí řetízkový obojek i malá plemena a také nemají problémy. Samozřejmě je nutné psovi doma na zahradě obojek sundavat, aby se někde nezavěsil.....Ale to je snad samozřejmost anebo by myslím měla být. Pokud kvůli známce nebo kapsičce s adresou má obojek, může mít doma obojek látkový nebo kožený. Nakonec když jdeme cvičit, má třeba obojky dva, nám to nevadí. Do polí mu dávám reflexní žlutý obojek, někdy nosí policejní polostahovák. Ale nejradši mám řetízkový obojek. Kvůli výchově - například když měl tendence v pubertě zkoušet ramena na ostatní psy, tak stačilo řetízek povytáhnout za uši, a už věděl, že je zle, že to myslím vážně. Trhnutí vodítkem do obojku do strany stačila jen jednou. Je to výborný výchovný prostředek. Omlouvám se, nějak jsem se rozkecala

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 17:43
- Nahlásit

Nela

Dlhosrsty pes ma roztrepkane konceky z obycajneho nosenia kovoveho obojku (vobec nemusi tahat, len ho nosit). Lepsie sa prizri, ak ho nosi casto, uvidis to aj ty.

Nela
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 17:59
- Nahlásit

Pigie
nosí ho každý den, když jdu na procházku, na cvičáku. Opravdu nemá roztřepané konečky srsti. Tak nevím. Znám pár psů, co má na krku odřený pruh srsti, a to je určitě od častého "drbání" vodítkem. Na cvičák k nám chodí novofoundlanďan, je nádhernej, srst má krásnou a taky nosí řetízkový obojek.
Možná tedy blbě koukám.
Kvalita srsti souvisí určitě s krmením. Můj pes má srst pěknou, hustou a nelámavou. Myslím, že první problémy s krmením se mohou právě projevit na srsti. Ale je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuju

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 18:02 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Nela

Moj pes mal vsade krasnu srst, len tam kde nosil vonku stale obojok ju mal roztrepanu a to ho nosil bez voditka, takze ziadne "drbani" voditkom. Akonahle som ho zacala pouzivat ojedinele, je tam nadherny tak ako predtym. Moja kamaratka ma bernaka a tam to je vidno tiez. Je to sice neviditelne pre normalne oko, ale ked sa pozeram zblizka, tak to vidno je. Ked som ten obojok v salone pre psov kupovala, tak ma na to "strihacky" tiez upozornovali. Ja len, ze som ziadneho psa s dlhou srstou, nevidela bez "znamky nosenia", ak mal kovovy obojok. Mozno ho nenosi tak casto, neviem.

Nela
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 18:25
- Nahlásit

Pigie
Možná mají novofoundlanďané jemnější srst. Já mám ovčáka a tyhle problémy nemá. Má hustou podsadu a opravdu nemá chlupy roztřepané. Ale možné je všechno. Možná taky záleží na kvalitě toho obojku. Viděla jsem i obojky, které barví srst světlých psů, tedy řetízkové obojky. Ještě se mrknu na toho pejska, co chodí k nám a zeptám se majitelky, jaké má zkušenosti. Dám pak vědět

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání