Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / co říkáte na ACANU??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 18:27
- Nahlásit

Nela

Ano, tie farbiace som videla aj ja. Biely maju srst dozelena alebo cierna. Ja mam tie stahovaky s najvacsimi okami. Tak sa jej prosim spytaj alebo obzri aky ma on ;) Dik

Jarča
# Zasláno: 21 Říj 2005 18:57
- Nahlásit

Zpátky k akaně. Já krmím akanou puppy small breed.Jsem spokojená, akorát se mi zdá, že po ní štěndo
tmavne.Přemýšlela jsem ,že přejdeme na jiné krmivo,po kterém by srst zůstala světlá.Ale je tak velká nabídka,že nevím co by bylo nejlepší.

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 19:40
- Nahlásit

Jarča
a co máš za psa??

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 19:42
- Nahlásit

Fist
jo to máš asi pravdu že to je o tuposti těch lidí. Navíc mě překvapilo, že si toho nevšimli oni a všimla jsem si toho až já a to jsem tam byla jednou a pejsa se na tom fakt šrtil no hrůza.

Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 19:44
- Nahlásit

pigie
Nela
jo ty barvící jsou blbý viděla jsem to u kráanýho zlatýho labradora a na krku měl černej pruh od obojku...

Nela
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 21:58
- Nahlásit

Pigie
určitě dám vědět, jen co novofoundlanďana uvidím. Nechodí na cvičák pravidelně. Je to zlatíčko. Je to tedy kus hafana, ale je zlatej. Mám ráda velké psy. Jsou většinou pohodoví, protože vědí, že mají sílu a nemají zapotřebí se prát. Záleží samozřejmě na výchově. Ale to je u všech psů.
Úžasný totiž je, když vidíte subtilní osůbku, která vede psa jako stodolu, a stačí pár slov a pes poslouchá jako hodinky. A pak vidíte chlapa jako horu, kterého táhne kokr a na každého řve jak utrženej. Tedy abych se někoho nedotkla, nemám nic proti kokršpanělům, ale někteří jsou dost dominantní a hysteričtí a pokud pánečkové nemají pevnou ruku, většinou jim přestou přes hlavu. Ale to už jsem někde jinde. Jsem dneska nějaká upovídaná

Jarča
# Zasláno: 22 Říj 2005 09:06
- Nahlásit

Shadow
[b][/b]
mám dlouhostou čivavu

Anonymní
# Zasláno: 22 Říj 2005 09:14
- Nahlásit

Ještě k stahováku: Já mám většinou zapnuto na stahování. A to proto, že se mi tak nejlíp osvědčil. Ale ne proot, že když se stáhne, tak pejsu přidusí, ale proto, že ona hrozně nesnáší ten zvuk, když se stahuje...

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2005 10:57
- Nahlásit

Acanou jsem krmila docela dlouho, tedy z našeho hlediska, protože ráda značky střídám. Byla jsem spokojená, srst byla lesklá, jen v době línání jsem dávala pupalku, pak bohužel jezevčíková začala po Acaně nabírat na váze a jelikož je tam u její váhy doporučeno 135g a já chtěla, aby v tý misce něco měla, zkusila jsem něco jiného. Momentálně jsme na ANF a vypadá to, že ze všech značek jí právě tohle krmení sedne nejlíp.

Stahováky - používala jsem jednořadý stahovák na cvičáku, nebyl problém, pak ho nosila i ven, protože jí moc slušel a nosila by ho dodnes, kdyby jí šla velikost, bohužel jí krček zůstal mezi dvěma velikostma, takže nosí nylon se sponou a v zimě má krásný kožený podšitý červeným filcem, který vykukuje

haha
# Zasláno: 22 Říj 2005 12:52
- Nahlásit

moji psi sice řetízkový stahováky mají, ale srst pod nima mají trochu ošoupanou a to chodí většinou navolno, mají je jen tak aby něco na krku měli,můj bígl když nosil řetízek tak měl takovej špinavej krk od něj a to běhal taky pořád volně,i když možná mám blbý ty obojky třeba ty víceřadý to tolik nedělaj my máme ty obyčejný řetízky.

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2005 13:17
- Nahlásit

Jarča
a ty myslíš, že tmavne po tom krmivu?? Nemá to třeba daný?? Víš, že bude věkem tmavnout?? Já nevim třeba kecám, většinou to je totiž naopak, že štěnda jsou tmavý a věkem světlají.

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2005 13:19
- Nahlásit

Jo a ještě co třeba Bosch(nevim jak se to správně píše:biglol krmíte s nim někdo???

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2005 19:02
- Nahlásit

Nela

Ano, aj moj pes vazi viac ako ja A svoju poslusnost mi blahosklonne dovolil preukazat dnes, kde na nasej klubovej sutazi poslusnosti zo 100b stratil len 3body a 10b samozrejme za prekazku, ktoru neskace koli klbom. Bola som na neho pysna, aj ked boli psici, ktori mali viacej bodov, lebo su zdravi a skakat mohli. Ale stratu len troch nemal nikto

Nela
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2005 23:07
- Nahlásit

Pigie
Tak to blahopřeju, a moc. Podle čeho jste soutěžili?

haha
Víceřadé řetízky jsou možná hezčí na psech, ale na stahování jsou blbý, protože se blbě vracejí. Jenom takové ty, co mají spojovací řetízek navíc, který to vlastně stahuje a povoluje, ty možná docela ujdou. Ale já mám dlouhosrstého psa, a tak nám vyhovuje jednoduchý řetízek.

obecně
Ono je to taky o tom, že pes, který táhne, táhne na všem, pes, kterému to nedovolíme, může nosit jakýkoliv obojek a je to fuk, protože stejně chodí na prověšeném vodítku a pokud se zapomene, tak mu stačí upozornění. Ale to je zase úplně o něčem jiném. Samozřejmě se to ale musí nejdřív naučit, a na učení jsou myslím opravdu nejlepší jednoduché řetízkové obojky.

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 07:44
- Nahlásit

Nela

Sutazili sme v 10 disciplinach po 10b:
privolanie 10b
chodza pri nohe +obraty 9b
polohy 8b
odlozenie do lahu za pochodu 10b
reakcia na strelbu 10b
prechod skupinkou osob 10b
prechod cez lavicku 10b
stekanie na povel 10b
odlozenie dlhodobe 10b
a napokon to nase nestastne skok cez prekazku, ktory sa u nas nekonal

Bol to klubovy pretek, psi boli rozdeleni do dvoch skupin. Duha skupina mala miesto prechodu cez skupinku aport a pes nebol na vodidle. My sme boli zatial v prvej

Shadow
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 12:51
- Nahlásit

pigie
tak to ti moc gratuluju máš moc šikovnýho pejsu

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 14:11
- Nahlásit

Shadow

Diky. Ja si myslim, ze na nase bezne fungovanie to staci. Inak, rozhodca povedal, ze za dlhodobe odlozenie, kebyze moze tak mu da 12b, lebo mal pocit, ze si tam pes aj pospal A pacilo sa mi, ze strcil do vrecka aj takych psikov ako NO a RTW

joli
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:53
- Nahlásit

Měla jsem krátkosrstého bílého am. buldoka a ten měl po řetízku-stahováku /vždy ale zapnutý na nestahovák/ černý špinavý krk a tak nosil kožený. Teď mám 7měs, šarplanince a měl nejdřív tenký kožený - ten už stihnul přetrhnout. Trhnul mi za psem, já jsem výchovně protitrhla a bylo to....... Pak jsem mu pořídila velice pevný, široký, kožený...ten se mi nelíbíl, protože ta srst pod ním vypadala hrozně a teď má taky řetízek, zapnutý na nestahovák a jsem spokojená. Jestli barví, to na něm není vidět a je v něm fešák

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 10:41
- Nahlásit

Podla mna, co sa tyka toho farbenia, velmi zalezi na kvalite obojka, na jeho povrchovej uprave.

Garry
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 11:45
- Nahlásit

Náš pes je vybíravý, nevěděli jsme co mu máme dávat, ale od té doby co ochutnal Acanu nic jinýho nechce.

Shadow
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:52
- Nahlásit

pigie
ty jo NO a RTW tak to mu vzkaž mojí poklonu fakt moc šikovnej..a to je tvůj první pejsa???

Shadow
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:53
- Nahlásit

Shadow
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 16:54
- Nahlásit

jej ten smajlík tam je nedopatřením=)

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 17:05 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Shadow

Ano Uplne prvy moj havinko A uz ine plemeno ani nikdy nechcem. Je pravda, ze prejav je pomalsi a na dril na cvicaku nie su, ale pre pana spravia vsetko. Citia, kedy maju zapracovat. Ked ho drilujem mimo cvicak, tak mi do toho pinda, porozprava sa za mnou za hlucneho prejavu, nech vsetci vidia, ako ho tyram (aj na cvicaku to robi). Kdezto na sutazi sa tvari, ze to je prirodzene, ze on vzdy takto oddane poslucha

Mal taku privolacku, ze som si nespoznala vlastneho psa. To, co predviedol sa pri konoch vola trysk, co maju psi za nazov neviem. Proste tak letel, ze som podvedome chcela cuvat, aby si o mna nerozbil hlavu A to mojho psa teda tak rychlo sa pohybovat malokto vidi

Nie je to pracovny pes, je to vidno na jeho prejave (cviky nedokaze robit tak rychlo aj keby chcel), ale prekvapi mnohych (aj rozhodcu)

Ale aby si si nemyslela, ze porazil nejakych borcov to nie. Proste sme zacinali spolu a zjavne sa u nas lepsie vedie napr. orieskom ako NO a RTW

Lumik
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:16
- Nahlásit

fromeli

Momentálně jsme na ANF a vypadá to, že ze všech značek jí právě tohle krmení sedne nejlíp.
Nějak netuším, co to je za krmivo?
[b][/b]

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 20:18
- Nahlásit

Lumik
ANF je prostě ANF, tak se jmenuje jsou to granule

www.anf.cz

Shadow
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:08
- Nahlásit

pigie
no však jasně, ale stejně je to šikulka a ještě na to že to je tvůj první pes tak to je teda super tyy joo vidět fundláka za trysku to je jak běžící méďa no já budu mít na jaře leonka taky to bude můj první hafik... tak už se strašně těšim. A jak se tvůj pejsa jmenuje??

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 22:20 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Shadow

Diky, snazim sa vychovat bezproblemoveho psa, ktory moze slobodne behat bez voditka a zatial sa dari, hoci este ma svoje muchy. Vola sa Hugo, vid http://mujweb.cz/www/hugo%2Dthe%2Dnight%2Dkeeper/

Vela stastia pri vybere toho spravneho leonka. Mna si vybral Hugo (a zaroven sucasne mi ho "vybrala" chovatelka), takze som mala po probleme

gracie
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:38
- Nahlásit

ahoj pigie a zaroven vsetci ostatni!

trochu som tu pobrouzdala a zaujal ma ten stahovak. moje skusenosti, najlepsi stahovak, aky moze byt, ze doma na kolene vyrobeny za par korun. staci na to kus horolezeckeho lanka a dva kruzky. psovi to nenici a netrha srst ako retiazka, nezachytava sa, velmi pekne a bez odporu to klze, co je pri spravnom a rychlom cuknuti dost dolezite. pes velmi dobre vie, co je stahovak a ako sa na nom treba spravat, staci raz, dva razy spravne trhnut, takze sa neskrti. pokial sa ale nauci tahat na stahovaku, je to dost dryak, stvrdne mu krk a je to ako pomocka v tahu. kedysi davno sa kamaratkin NO naucil tahat aj na ostnaci a ako. ale to sme boli este mlade a dost blbe.

inak nase psy maju vonku kozene siroke obojky a srst je dobra. v krizovych situaciach ale zaroven nezapnuty stahovak.

zradlo, acana je za tu cenu podla mna ok. eukanuba puppy sa u nas neosvedcila.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:56
- Nahlásit

gracie

Ahooooooj. A ty si ma ako vystopovala?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání