| Autor |
Zpráva |
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:02
- Nahlásit
Liio
Tak to je smutny ,ach jo,zakrok zni dost přišerně.Kolik je jí let?
|
Liio
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:05
- Nahlásit
Je jí 11. Koukala jsem na obrázky a vypadá to fakt hrozně. Normálně tomu psovi vyříznou kus kosti od čela až k špičce nosu.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:13
- Nahlásit
Liio
Ja jsem viděla 2psy,kteři přišli o celou horni čelist jeden při srazce s motorkou a druhemu ji nějaci magori tusim utali mačetou, byl to hrozny pohled.od očí meli proste diru a jen spodni čelist a jazyk. A to ale nehrozilo,že by meli treba nejake mikrometastazy.Chapu to tak,ze v tomto veku,takovy zakrok asi neni dobra reseni.Ale na druhou stranu,je tam to dušeni.O tracheostomii řeč nebyla?
|
Liio
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:19
- Nahlásit
Ne, o tracheostomii řeč nebyla, to se dělá i u psů? Nevím. Má to tady jeden pán a asi to taky neni žádná příjemná věc.
Právě doktorka říkala, že by se ta rakovina potom mohla vrátit ještě agresivnější a taky, že by se mohla dostat krví dál do těla...
Já fakt nevim, momentálně je to Sofiina volba...Může se to vrátit, ale nemusí. Ten pes mi při tom může umřít, nemusí se to zahojit v tomhle věku, vážně si neumim představit, že jí odříznou kus kosti. O_o
Já si tak říkám, že jestli má umřít, tak umře s operací nebo bez. Fakt jsem zmatená.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:27
- Nahlásit
Liio
Já si myslím,že tento druh bude uřcite pekné svinstvo,a stejne je uspěšnost nejista,fenka se bude traumatizovat,stresovat, nebude moci prijimat treba nejaky cas a ani nebude chtit,potravu,asi neni moudre do neceho takoveho jit. Ta trachča me napadla ted,je pravda,že o zadnem psovi s ni nevim,ale bylo-li by to reseni,aby mohla dychat,je to oproti popisovane operaci malinky zakrok,jen se o ni musi pečovat.Ale fakt nevim,jestli se to u psu dela.Ono asi psu s takovym typem ca moc nebude,i u lidi to je vzacne.
|
Liio
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:30
- Nahlásit
No ona dýchá zatím pusou, takže by to zatím nemělo žádný smysl. Ona se nedusí, ale jestli se to rozleze do průdušnice, tak se dusit začne. Teď je jí to určitě nepříjemný, ale nedusí se. Kdyby se dusila, tak jí nechám uspat.
|
Liio
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:31
- Nahlásit
Což teda jestli ty přírodní preparáty nezaberou nastane.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 19:35
- Nahlásit
Liio
Tak to je dobře,že to udycha,tak se k ni asi chovat podle toho,jak se bude chovat ona.Četla jsem tu o činske medicině-www.patentnimedicina.cz.teda pro lidi,ale psali tu ,že to davali i psum-treba cordyceps.
|
Liio
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 20:20
- Nahlásit
No ti psi bez horní čelisti taky dejchaj pusou...u nich ale odpadá ta nutnost mít furt otevřenou mordu, to je na tom asi to nejotravnější. Jak jí? Kašičky?
Napsala jsem tomu doktorovi, co nám dělal tu rhinoskopii, co si o tý operaci myslí. Jinak jsem psala i dvoum onkologům, oba svolili, že jim to smim poslat, ale zatim neodepsali.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 20:47
- Nahlásit
Liio
Zkus to vyguglit,pes bez horni celisti tusim.O tom,jak jí tam nebylo,asi pouzivaji jazyk,ale musí to byt vsude ,kdo ví,kolik v žaludku- taky jim musí vysychat sliznice v tlamě,nefiltruji to,co vdechuji,nemaji kde ohrivat vdechovany vzduch,kdo ví jak v zime,určite budou mit takovi psi sklony k nachlazeni. Jeste pockej na nazor tech onkologu,asi je to pro ne taky ořiišek
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2014 20:48
- Nahlásit
Liio
Ja myslela,že by se ta sliznice dala seskrabat nosem.proc kost,když ta je cista.
|
Liio
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 10:21
- Nahlásit
Tak jsem psala tomu doktorovi, co dělal tu rhino a ten mi řekl, že to vyndat nejde, protože je to difúzního charakteru. Fakt tohle, každej ten doktor říká něco jinýho.
Jinak jsem ještě objednala ten lipozomální vitamín c a zajedu pro bylinou směs na detoxikaci.
Má na krku jednu zvětšenou uzlinu, docela pravděpodobně to souvisí s tou rakovinou, tak jí budu pozorovat, jestli se vlivem těch věcí, co jí dávám, zmenšuje.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 11:01
- Nahlásit
Liio
. Na posílení imunity je dobrý i olej z Rakytníku řešetlákového. No, hlavně ať jí, co má ráda, a prostě užívat dne- jako pesy- ty neřeší minulost a ani budoucnost, žijí dnem. Držím palce, ať to obě zvládnete, je mi to moc líto.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2014 18:52
- Nahlásit
Ahoj, jen chci říct, že u jedenáctiletého pejska řešit něco jako operaci čumáku nebo nedej bože odstranění horní čelisti mi přijde dost drastické.
Liio
Myslím, že jak se začne byť jen trochu dusit, nebo projevovat apatii atd, bylo by fér nechat fenku uspat. Nenechte jí zbytečně trápit.
|