| Autor |
Zpráva |
Lio
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2014 19:37 - Změnil/a: Lio
- Nahlásit
Když na to kliknete, tak se zobrazí. Takže takhle byla vděčná, když dostala novej pelech...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2014 20:02
- Nahlásit
)LioůPekny chlupac ,asi ji je na pelechu horko,chtělo by to něco co chladi,hm,babo rad ,nejde mi tam dat smajlik.To horko a s tim i ucpany nos,lze pomoci otevřenym oknem na noc.
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2014 20:08
- Nahlásit
My vůbec netopíme a okna máme otevřená skoro permanentně, právě aby se jí lépe dýchalo. Ono jí asi vadí, že je ten pelech měkký, možná si připadá jak na vodní posteli. Nebo prostě chce jenom zlobit. Já myslela, že bych jí třeba ulevila, kloubům a tak, ale ne, no tak ať spí na zemi, když jí to baví víc.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2014 12:20
- Nahlásit
Lio
Jak se vede pesovi?
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2014 12:44
- Nahlásit
Ahoj,
děkuju za optání. Žádná změna, furt stejný, ve čtvrtek jdeme na ten rentgen. Akorát jí jednou tekla krev, tak si říkám, jestli jí ten fyziologický roztok nemůže rozežírat porušenou sliznici?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2014 13:32
- Nahlásit
Lio
Ne,to jiste nemuze,vyznam fyziologickeho roztoku je takovy,ze je naprosto prirozeny pro organismus,je soucasti organismu,kazde bunky-tak jako slzy jsou mirne slane,tak o tom je fyziolog.To krvaceni svedci pro tu suchou rymu,vitamin E vymačkat s kapsle a potirat tim olejickem,ten olejicek s aromafauny by mel take zabrat.Je potreba zahojit sliznici,pridala bych i vitaminy celkove,panthenol,to Éčko...
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2014 14:42
- Nahlásit
Tak to je dobře, děkuju za info. Na ten zvířecí olej docela sázím, snad bude mít nějaký účinek.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 08:48
- Nahlásit
Dobrý den, mohu se zeptat, jak dopadl rentgen a jak se daří psince ?
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 11:01
- Nahlásit
Rentgen byl zrušen, už podruhý...prej furt rozbitej. Ale zhoršilo se to, je totálně ucpaná,v uterý jedeme na rhinoskopii, ještě musí vydržet pár dnů. Snažim se jí to ulehčit, ten fyziologický roztok docela pomáhá, v noci trochu spí, ale nic moc. Hlavně jí teď začíná falešné březí, takže je asi i dost nervózní.
Včera se poprvé v životě ztratila. Ležela před barákem, jako vždycky a najednou tam nebyla... Přes lidi jsme se s mamkou dopídily, že šla s nějakou cizí ženskou pryč. Prostě si jí, jak má zákal a nemá kvůli tomu zacpanýmu nosu pořádně čich, spletla s jednou z nás a šla za ní. A ta blbá ženská, místo aby na nás houkla do otevřených dveří, tak prostě šla, asi po 3/4 kilometru zašla do baráku, zavřela dveře a nechala psa stát přede dveřma. A přitom my jsme malý město, pes jako náš je tu jenom jeden a ta ženská se s mámou zná. Prostě debilní lidi ignoranti. Jasně, hlavně je na nás, abychom jí hlídaly, ale kdyby neměla ten špatnej nos, tak nikdy neodejde...a ty lidi by mohli mít trochu empatie a upozornit nás. A ne jí odvést někam pryč.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 11:28
- Nahlásit
Lio
To mě mrzí, napadají mě už jedině kortikoidy, aneb : "nevíš-li co dáti začni kortikoidovati",ale to musí lékař dle nálezu. Co nějaká klinika ? Nevím odkud jste, není něco poblíž většího, kde je vše dostupné ? Asi bych chtěla názor ještě druhého veterináře....
A s tou faleškou- hárání probíhá v jejím věku normálně ?
Rozhozená psychika tomu nosu určitě nepřidá. Mladší pes by se zaměstnal, aby přišel na jiné myšlenky, ale u staršího je to těžší Chtělo by to celkově zklidnit.
A ta blbka, co dodat , lidi degenerují...........
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 11:49
- Nahlásit
My už jsme byly u 4 doktorů, první tři doporučili tu endoskopii. Tahle poslední chtěla prvně ten rentgen, jenže se to furt posouvalo a ona se fakt zhoršila, takže nám včera domluvila termín na tu rhinoskopii. Je tady více klinik s rentgenen, ale tohle je nějakej speciální zubařskej, že by to tam bylo prý líp vidět, nebo co. Každopádně už vážně nemáme čas čekat na nějaký rentgeny, takže prostě úterý rhinoskopie, nedá se svítit, dyť by mi ten pes umřel na vyčerpání. Nějak z toho hrůzu nemám, to máma samozřejmě vyšiluje, že se neprobudí z narkózy. Já se spíš těšim, až to bude zdiagnostikovaný, vyléčený a já budu moct zase se psem drandit po okolí, teď toho moc neudejchá...
Jo, hárá normálně, falešný březí má už celý život, začlo to už když byla mladá. A samozřejmě se u nás dělá všechno opačně, než by se mělo...místo, abysme jí míčky vzaly, tak je všechny může mít a hrát si na štěňata, jenže máma je měkká a já jsem věčně na koleji, takže to prostě korigovat nemůžu. Teď jí hlavně budu zkoumat, jestli nemá příznaky zánětu dělohy. Jinak kortikoidy u nás radši ne, máme horší játra. Na což se teda taky přišlo až nedávno, právě kvůli tomu nosu, když doktorka dělala krevní obraz.
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 12:38
- Nahlásit
Tak jsem se na ní byla teď juknout a asi chrní. Já jí teda přes chlupy nevidím do očí, takže nevim, jestli kouká nebo ne. Ale každopádně dejchá přes nos, ne nějak bezvadně, ale tak snad spí.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 13:28
- Nahlásit
Lio
Teď mě napadla souvislost, možná je to úplná blbost-ale- pokud, jak píšete má celý život falešku, má hormonální disbalanci, což se projevuje i na hypofýze- kde se tvoří hormon prolaktin, může to vést ke vzniku nezhoubného nádoru právě té hypofýzy, projevy jsou jednak zrakové a mohou být i čichové, protože u lidí se takový nádor běžně odstraňuje nosem- hypofýza je jakoby za ním. Takže svou hmotou, může zevnitř ucpávat nos, ale to jsem si tak jen teď poskládala, a nemusí to být váš případ a i kdyby byl- je to nezhoubné. Znám pár lidí, co jim to operovali, a jsou naprosto v pohodě...
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 13:50
- Nahlásit
Úplně zcestný to neni, protože krvácivost z nosu se objevuje nejvíc během hárání. Tak já doufám, že to všecko uvidí v tom nose.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 13:52
- Nahlásit
Lio
Konzultovala jsem to s našimi "lidskými" doktory, říkali, že by to mohlo být, tak držím palce !!
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 14:23
- Nahlásit
Díky moc. V úterý napíšu, jak to dopadlo.
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 19:12
- Nahlásit
Ahoj,
tak máme rhinoskopii za sebou. Takhle z toho vizuálního ohledání doktor zjistil akorát, že tam má silnej zánět, důvod toho zánětu se dozvíme až po vyhodnocení odebraných vzorků. Možnosti jsou teda dvě. Buď prostě zánět jako zánět (chronická rýma, bakterie...) nebo karcinom.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 19:44
- Nahlásit
Lio
Co magneticka rezonance,o té řeč nebyla? Lepší než rtg.Jinak k té dg. nevím,jsem medicinský skeptik ,po svých zkušenostech,si vždy nechávám prostor pro to,že se lékař mýlí a díky tomu se nehroutím,ani když slyším něco vážného. Karcinom se mi nezdá...
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 19:46
- Nahlásit
O magnetický rezonanci nikdo nemluvil. Rentgen nám dělali a nebyly na něm žádný změny na kosti. Tak teď prostě počkat, než budou výsledky těch vzorků. :/
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 20:05
- Nahlásit
jj karcinomy jsou v trendu,i u lidí, mnoho chytrých do sebe nechá pižlat tak dlouho, až se to bujení opravdu vyvolá ....
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 20:44
- Nahlásit
Lio
To ano,jen ze rentgen zobrazi kost,rezonance mekke tkane.jen nemam predstavu,jak je to finančně.Tak doufam,ze vysledky dopadnou dobře.
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 22:01
- Nahlásit
Já akorát vím, že počítačová tomografie je za desítku. Doktor nám říkal, že existuje možnost vyčistit dutiny operací, při který se psovi oddělí seshora kus kosti na čumáku a pak se to tam vyčistí, zní to dost děsivě, hlavně nechápu, jak se to tam potom zase přidělá zpátky...ale to by teda bylo relevantní jenom v případě, že by se nepotvrdil ten karcinom.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 22:23
- Nahlásit
Lio
omlouvám se, že se mi to nechce číst celé, možná jsem přehlédla všechny příznaky, jen popíšu, co se stalo nám. Samojed najednou začal pekelně kýchat a spustila se mu strašná rýma, úplně pod ním kaluž hlenů, druhý den už s krví, nemohl dechnout, i teplota byla. Na veterině mu samo nasadili antibiotika a že jestli si tam něco nepíchnul. Nezdálo se mi to, dovnitř nosu...No, přeléčili ho, upravilo se to, ale občas je slyšet, že ten nos má trochu ucpaný, od té doby jako by mu tam pořád něco vadilo. Já pak cca za měsíc, našla v jejich rohu u plotu, kde oni pořád lítají, když ,,honí" auta, už jen zbytek z ježka, kousky kůže s bodlinama. A tu mi to došlo: Oni ježku neublíží, ale mohlo ho srazit auto nebo se nám stalo, že se umírající motal po zahradě, dokud nedodělal...prostě mi docvaklo, že jak tam tak kolem té mrtvoly (a přes ni) lítali, mohl tu bodlinu opravdu vdechnout a ono se mu to tam zanítilo. Pak jsem se bila do hlavy, že jsem tu rhinoskopii měla nechat udělat. Nejspíš se to s ATB zapouzdřilo a teď mu to tam fyzicky vadí... Nemohl by to být podobný případ, jednodušší - doktorka tehdy měla podezření na osinu...
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 22:27
- Nahlásit
Děkuji za příběh. Na rhinoskopii jsme byli dnes a bohužel tam žádné vdechnuté těleso nebylo, ještě jsem vsázela na polyp, škoda no, že to nebyla nějaká taková "prkotina". U vás už neni možnost to nechat vyndat?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 23:20
- Nahlásit
Lio
U vás už neni možnost to nechat vyndat? - asi by byla, ale to by se řešilo, až kdyby se to zhoršovalo. Zatím se to dá...
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2014 09:25
- Nahlásit
My jsme to právě taky začli řešit, až když se to zhoršovalo a teď mi ten pes nedejchá nosem...no kdybych mohla, tak jí tam pošlu dřív, dokud dejchá.
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 13:37
- Nahlásit
Tak je to karcinom...neskutečný a přitom ten pes vypadá, jak kdyby mu nic nebylo, je to bojovnice. Na chemii jim kašlu, vyléčim jí alternativně.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 13:43
- Nahlásit
Lio
Ověřte si to aniž byste novým vetům řekla, že už nějaké diagnozy máte. To není rozkaz, jen doporučení.
|
Lio
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 13:46
- Nahlásit
No je to výsledek histologie vzorků sliznice. Nevím, jak víc by se to dalo ověřit, nejsem doktor.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 14:14
- Nahlásit
LioTak je to karcinom...neskutečný a přitom ten pes vypadá, jak kdyby mu nic nebylo, je to bojovnice. Na chemii jim kašlu, vyléčim jí alternativně.
To mě mrzí, nicméně nepřekvapuje. Na chemii bych se asi taky vykašlala, léčit psa chemoterapií nebo ozařováním (přičemž nejsou moc žádné statistiky úspěšnoti, většina majitelů to odmítne kvůli ceně) mi přijde brutál. Chudák ani neví, proč mu je pak zle... Držím palce ať něco vymyslíte.
|