Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nakrytí naší feny
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 19:51
- Nahlásit

kejtlin
třeba u nás je to běžný
tak běžný to bejt může ,ale ne pro mě naštěstí..nač by mi pak čokl byl a já jemu nechápu.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 19:55
- Nahlásit

davidkova renata
tak běžný to bejt může ,ale ne pro mě naštěstí..nač by mi pak čokl byl a já jemu nechápu.

tak já to taky nechápu , to bych radši psa neměla než bych ho měla takhle, ale třeba to jsou lidi co mají takhle psy už třeba 20 let, chápu třeba že je má tak jeden myslivec, není to úplnej dement a psi jsou denně v lese a mají denně práci a nemá jednoho ale 4, takže se i třeba zabaví.Je s nimi každý den celé odpoledne až do večera

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 20:24
- Nahlásit

davidkova renata
Klidně odpovím, no problem. Fenku jí donesli nějací známé vnuci, že už mamce umře brzo její pejsa - má 16 a špatně chodí a že ten jejich fotr by feňuli zabil, tak ji mamka vzala k babči, protože tam už druhým rokem bydlela. Nemohla vědět, jak babča dlouho vydrží - jenže ta před měsícem umřela...a mamka se vrátila domů. Mamky pejsek ještě žije, i když je to taky záležitost už asi jen týdnů. Stejně by tam na zahrádce u jejího domku nekastrovaná fenečka být nemohla, ta by pod těma plotovýma dílama propadla sama, neřkuli to čóro nápadníků kolem. Mamča z toho má sama teďka ,,hlavu v pejru" jak dál, protože fenečka už si u babči zvyknula, je tam doma, navíc vyrůstala s kocourkem stejně starým a jsou na sebe strašně fixovaní. Mamka má dům u hlavní silnice, kde by byla životnost kocourka cca den Někdy se to holt hodně zašmodrchá....

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 20:28
- Nahlásit

davidkova renata
kejtlin
Proč má někdo psa a má ho ale jinde na nějakým opuštěným dvorku,páč bych to asi těžko chápala.
třeba u nás je to běžný, bydlí třeba v bytě, mají malou zahrádku-třeba 300 metrů od bytu a pes má na zahrádce mini koteček a je tam pořád sám
- tohle je trochu jiný případ a s tím bych sama nikdy nesouhlasila - pro mně je tohle už týrání psů

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 21:03
- Nahlásit

worick
Asi tam mate slozitou situaci, ale..
Jenomže na dvorku opuštěného domu, kam lezou psi všema možnýma i nemožnýma cestama (tady se vyskytuje vždy parta volně ložených hafanů, kteří se v době hárání nastěhují k domu dotyčné fenky....3 až 7ks ) to opravdu možné není
Ne, mamčina fenka se uhlídat nedala, psiska se vlámali do kůlny Je to teď opuštěný domek, mamka tam za ní 2x denně chodí, ale do svého baráku si ji nevezme - ona psa v bytě nechce (třeba ještě časem změní názor, ale teď prostě ne ) V tomto případě je kastrace jediné možné řešení...

Tedy se o fenu v dobe kastrace - po operaci - postara? do vyndani stehu, aby byla v teple a tak? Popravde rict, fenka v opustenym baraku, 2x denne za ni nekdo dojde, dost zivot naprd, pro toho psa. Ze je na ni zvyklej kocourek, no tak kocka spolecnost az tak nepotrebuje, narozdil od psa. Za sebe rikam, ze bych nemela nervy na to, nechavat nekde takhle fenku, kor harajici, mladou, zavrenou v kulne. Pokud fenku mamka v byte nechce, tak ji zkuste najit lepsi domov.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 22:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Fifi
Chápu, že to z pohledu zvenčí vypadá všelijak ale mamča není magor Babča vyžadovala celodenní péči - tudíž štěně i kotě byly celé dny s mamkou v kuchyni a leželi většinou spolu, babči v nohách postele. Je to teď všechno pro ně stres, protože se jim život obrátil naruby - mamka už tam s nima není pořád a místo v kuchyni, jsou celodenně na dvorku - v boudičce Mamka se se situací musí taky nějak vypořádat - jenže ona, ji na rozdíl od nich, alespoň chápe....Hárající fenečka už nikdy nebude, poněvadž bude kastrovaná. Po kastraci bude s mamkou v domě a bude ji hlídat - má to ode mně nařízeno a ostatně, budu ji chodit kontrolovat. Je možné, že za pár dnů umře mamky pejsek a zase bude dumat dál, co s tím - jestli fenečku vzít na jeho místo do zahrádky a nebo ji nechat u babči, kde bude s kocourem a kam za nima bude mamka pořád chodit - stejně musí, má tam na poklízení taky králíky a slepicea popravdě, jde tam častěji, než do své zahrádky za domem. Taky tam svého peska často bere sebou. Ne, já nejsem z tohoto stavu nadšená a předem jsem ji varovala, že to může takto dopadnout. Jenže ona byla ráda, že u babči není celé dny sama a má tam i někoho ,,normálního". Ne, mamka fenku v bytě nechce a nepřipadne mi to až tak nenormální - kdo má domek, má psa většinou v zahradě, stejně tak i já, i když do domu klidně můžou a taky chodí. Ale pořád ji lámu na to, aby si z ní a kocoura udělala ,,pokojové", alespoň by nebyla pořád doma sama. Zatím je zásadně proti uvidím, jestli nezmění názor, když ji teď bude mít doma 14dní
Za sebe rikam, ze bych nemela nervy na to, nechavat nekde takhle fenku, kor harajici, mladou, zavrenou v kulne - ona na to nervy taky neměla, lítala tam pořád a stejně to přes noc neuhlídala. Teď to ještě vypadá, že důsledkem stresu ze smrti babči a toho co dál, se jí znovu objevily fibrilace síní a je pravděpodobné, že bude muset znovu na ablaci srdce...jak říkám...není to tak jednoduché...Řešíme co se zvířectvem a mezitím může mamka skončit s infarktem, mrtvicí...Snad to vydrží, poněvadž teď ,,hoří" nakrytá fenečka a pak hned přijde na řadu mamka...Blbé to takhle říkat, co?! Ale já jsem to před ní nevyslovila, jen jsem jí naordinovala acylpyrin a doufám, že to dopadne....

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 22:32
- Nahlásit

worick
ale mamča není magor
To jsem snad ani nahodou nenapsala?
Ne, mamka fenku v bytě nechce a nepřipadne mi to až tak nenormální - kdo má domek, má psa většinou v zahradě, stejně tak i já, i když do domu klidně můžou a taky chodí.
Vsak ano, ja netrvam na tom, ze pes musi byt v byte a posteli, ikdyz mam feny vsechny v baraku. Jen je rozdil, kdyz je pesan v boudicce nekde u domu, kde se bydli, sviti se v noci, prijde ho nekdo pohladit a tak. Nez v opustenem, kde nikdo nebydli, uz.Kocka to snese, pes moc ne. Tam pak mi to prijde na stejne urovni jako v pes v kotecku nekde v zahradkarsky kolonii, nebo kdo to tu zminoval.
Zatím je zásadně proti uvidím, jestli nezmění názor, když ji teď bude mít doma 14dní
Bude mit o koho pecovat a verim, ze nazor zmeni.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 22:42
- Nahlásit

Fifi
ale mamča není magor
To jsem snad ani nahodou nenapsala?
- ne, jen jsem chtěla říct, že by si nezbudovala psa, kdyby neměla chuť se o něj starat. Bohužel, semlelo se to trochu jinak a teď je třeba to řešit v pořadí ,,dle důležitosti"
Tam pak mi to prijde na stejne urovni jako v pes v kotecku nekde v zahradkarsky kolonii, nebo kdo to tu zminoval. - ano v podstatě je to tak, ale tohle nebyl záměr...spíš velký průšvih, uznávám, že zaviněný nedostatečným domyšlením situace, ale mamka nebyla ve stavu, kdy by tohle zvládnula. Byla jsem ráda, že neskončila z babči v blázinci dřív, než ta umřela a tak jsem taky byla i ráda, že tam ty dva prcky má...

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 22:48
- Nahlásit

worick
ano v podstatě je to tak, ale tohle nebyl záměr...spíš velký průšvih, uznávám, že zaviněný nedostatečným domyšlením situace, ale mamka nebyla ve stavu, kdy by tohle zvládnula.
Vsak to domyslete a treba zitra, v tech petardach a ohnostrojich, aspon vemte fenulku k sobe. Nebo mamka k sobe. At tam neni sama - obe, vlastne.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 22:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

worick

Já mám taky pocit, z toho co jsi psala, že to tak dopadne... Docela chápu, že maminka řeší věci postupně, i když i pro mě je představa opuštěné fenečky v baráku děsná.

Tvá máma asi taky potřebuje trochu nabrat dech, že? Jak jsi psala, babička umřela před měsícem, předtím se o ni maminka starala, tohle všechno je hodně náročný psychicky i fyzicky.
Věřím ale, že fenečka po kastraci zůstane u ní .

Neměl by se taky začít hledat nový domov pro kocourka?

worick
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 00:05
- Nahlásit

Fifi
Vsak to domyslete a treba zitra, v tech petardach a ohnostrojich, aspon vemte fenulku k sobe. Nebo mamka k sobe. At tam neni sama - obe, vlastne - s tím počítám, že vezme fenečku zítra domů - od pondělí už tam stejně bude - má tu kastraci
i když i pro mě je představa opuštěné fenečky v baráku děsná - ona tam není až tak úplně opuštěná...vrátka tam má strejda, který používá oba dvorky a nechá tam lítat i svoji feňuli a skoro každé dopoledne i sestřenka se synkem a svojí fenkou. Mamka se svým pejskem a já se svýma pejsama.....
Neměl by se taky začít hledat nový domov pro kocourka? - nový domov určitě ne, mamka by je nikdy nerozdělila. On bude mít brzy rok a stejně to dopadne, jako na vesnici vždy - kocour se ztratí Proto na ni taky naléhám, aby ho taktéž vykastrovala a nechala si je doma. Oba, spolu.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 00:21
- Nahlásit

worick
Prekérní situace, ale popravdě proti některým psům, který znám, se ta fenečka má ještě suprově. Jestli nechce mamka oba do bytu, tak řešením by taky bylo kdyby si mamka vzala fenečku k sobě a kocourovi pořídila druhého kocoura, oba samozřejmě vykastrovat, kocour fakt spíš ocení kočičí společnost a pes lidskou, i když jsou na sebe zvyklí, nejspíš je to stejně jen tím, že jim nic jiného nezbývalo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 00:21
- Nahlásit

worick

Upřímnou soustrast. To si babička "vybrala" dost blbou dobu. Mě umřel táta taky před Vánoci (dost těsně), je to už 13 let a pořád mi to tak trošku kazí to období.

K té fenečce - nekomplikuje si to Tvoje maminka sama?
Na jednu stranu pes doma, kocour doma a kromě pobíhání s hadrem klid.
Na druhou stranu pes s kocourem venku u jinýho baráku v boudě - stres s tím, co tam s ním je, stres ze současného nakrytí, stres z toho, že zvířata mají stres.
Připadá mi to tak trošku tak, že mamka proto, aby vyhověla svému "pes do domu ne" si přidělává hodně práce, finančních ztrát a stresu.
Nějak jsem ani nepochopila (nebo přehlédla), proč mamka doma psa nechce, když u babičky jí nevadil.

Jen můj názor.

Letos jsem přes půl roku jezdila za nemocnou matkou - vždy na týden v měsíci. Přitom jsem měla své tři psy a Sabinu (dva měsíce i se štěňaty). Nedovedu si představit, kdybych ještě řešila, zda psi smí či nesmí do baráku a jak to řešit, když teda ne. Prostě byla Sabka se štěndy v oddělené části obýváku s tím, že přes den jsem jim udělala cestičku ze dveří a na terase ohradila prostor velký jako panelákový pokojíček jako výběh. Byl to boj, ale udělala jsem si to tak nejpohodlnější, jak to šlo, na "předsudky" nehledě.

Možná by mamka měla zvážit, jestli některé věci stojí za tu práci a stres navíc.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání