Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nakrytí naší feny
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:42 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

krsinda

Nic. Jdu pryč. Zrovna jsem se totiž vrátila od svého veterináře-onkologa s fenou, která štěňata měla, a KUPODIVU má taky tu rakovinu mléčných žláz. A nejsem tudíž ani trošku dobře naladěna na debaty o tom, že Vaše fena vořecha, když bude mít štěňata, tu rakovinu nejspíš mít nebude...
A jinak spousta lidí své vořechy nedochová. To by jinak nebyly přeplněné útulky k prasknutí. Zajímavé, že psy s PP se tam zase až tak často nevyskytují. Čímpak to asi bude?
Dobrou noc.

PS. Proti rakovině u fenky pomáhá kastrace - v EU se prosazuje po prvním hárání, v USA před prvním háráním. Všechny ostatní kastrace později už nemají statisticky význam. Takhle mi to řekl ten můj vet-onkolog, se kterým už tu rakovinu mojí fenečky řeším více než rok (a předtím jsem s ním nějakou dobu řešila různé nádůrky po feně). Štěnda s tím opravdu nemají vůbec nic společného. Navíc štěňat je mnoho a mnoho a už ani je nikdo nechce. Natožpak pejsky starší, mnozí z nich hnijí v útulcích i několik let, někteří tam i umřou na stáří nebo neléčené nemoce, protože při tom množství není na dostatečnou léčbu. Vy máte psíka s nějakou vadou, jak píšete. Tak ale množit by se měli jen jedinci kvalitní po všech stránkách - exteriérově, zdravotně s vlohami pro příslušné plemeno. Proč množit nějaké defektní kusy? K tomu opravdu není důvod.
A fakt už jdu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:45
- Nahlásit

krsinda
jsem skoro rozhodnutá ji nenechat připustit.
Pokud to neuděláte, psům tím spíše prospějete. Každý, kdo si ten svůj vrh odpustí, udělá akorát dobře.

Alexa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:46
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
aha, tak možná, že byla takhle "nadbytečná"... a chovatelka štěnda utratit nenechala

nechci ti brát iluze, jaký že to byl pudlík, jako velikost?????

Alexa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:47
- Nahlásit

krsinda
Gerda

jsem skoro rozhodnutá ji nenechat připustit.
Pokud to neuděláte, psům tím spíše prospějete. Každý, kdo si ten svůj vrh odpustí, udělá akorát dobře.

naprostý souhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:48 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

krsinda
Mně je to jedno, jestli má naše papíry. A myslím, že i bez papírů těm jejím štěňátkům dokážeme obstarat dobré majitele, ale jen jednou. Když někdo bude chtít excelentního psa, tak si najde nějakou vyhlášenou chovnou stanici. Ale je spousta lidí, kteří tu rasu chtějí, ale stačí jim bez PP. My ji máme pro radost. Nejsem zapálená chovatelka, ale o tu naši staráme dobře.

Zvažte jěště možná zdravotní rizika u štěňat pramenící z neznalosti a nepodchycenosti zdravotního stavu předků...

Pokud si to nerozmyslíte, bylo by dobré alespoň nechat fence udělat vyšetření na choroby, ke kterým vaše plemeno inklinuje a až pak se rozhodnout.. (totéž vyžadovat i u otce). I když ani to není zárukou...

Jen na okraj, mám 3 excelentní vořechy a 1 foxku s PP z útulku navrch a neměnila bych .

krsinda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:51
- Nahlásit

Alexa
Upřímně, já budu jenom ráda, když ta štěňata mít nebude. Ty starosti...... ale pořád žiju v tom, že nám tenkrát řekli, před 20lety, že ta naše NO měla ty potíže z toho, že neměla štěňátka. Pokud to opravdu nepotřebuje, budu jenom ráda. A jsemráda, že mám konečně jasno v tom, co je papírák a co ne

Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:52
- Nahlásit

Alexa
nechci ti brát iluze, jaký že to byl pudlík, jako velikost

střední... a o iluze se neboj , i kdyby se ukázalo, že rodiče nalítli, byla to úžasná, krásná fenka

Alexa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:55
- Nahlásit

krsinda
ale pořád žiju v tom, že nám tenkrát řekli, před 20lety, že ta naše NO měla ty potíže z toho, že neměla štěňátka. Pokud to opravdu nepotřebuje, budu jenom ráda.
hele a co myslíš, mám kolegyni, která má 4 děti a před půlrokem jí diagnostikovali rakovinu dělohy, myslíš že u lidí je to jiný?????
a ač to nerada použivám ani u divoce žijících psovitých šelem nemají všechny feny za život štěňata

krsinda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:56
- Nahlásit

Ta naše je tak úžasná i když teda asi podle všeho to bude "vobyčejnej" vořech )
Teď se budu jen modlit, aby neměla vořechy s tim vořechem od vedle.

Člen
- Nahlásit

krsinda
Ty starosti...... ale pořád žiju v tom, že nám tenkrát řekli, před 20lety, že ta naše NO měla ty potíže z toho, že neměla štěňátka.

Taky pamatuju, že tohle byl obecně rozšířený názor (i mezi veterináři). Později to ale bylo přehodnoceno...

Alexa
Člen
- Nahlásit

i kdyby se ukázalo, že rodiče nalítli, byla to úžasná, krásná fenka

ale nééé, já věřím, že byla báječná, jen že mě sere, že to prostě ti "takychovatelé" používali a stále používaj

Fifi
Člen
- Nahlásit

krsinda
Bezva, pokud se nebudou mnozit dalsi bezpapiraci. Ono je totiz fakt v CR prepsovano.
A myslím, že i bez papírů těm jejím štěňátkům dokážeme obstarat dobré majitele, ale jen jednou
Tohle, kdyz by udelal kazdy majitel feny.. tak...

Alexa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:58
- Nahlásit

krsinda
no jestli se chceš 100% vyhnout rakovině dělohy nech fenu vykastrovat a máš jistotu

Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:01
- Nahlásit

krsinda
Ta naše je tak úžasná i když teda asi podle všeho to bude "vobyčejnej" vořech )

Teď se budu jen modlit, aby neměla vořechy s tim vořechem od vedle.

Tak když říkali sousedi, že nic, tak snad to bude dobrý . Navíc při jejich tělesný disproporci, by asi museli svázani zaujmout polohu, která by se jen tak nepřehlídla..

krsinda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:03
- Nahlásit

My už jsme pak fenku neměli, brali jsme si jen psy a jednoho jsme odkoupili od jednoho rádoby páníčka, který toho svého trápil hlady a měl ho venku ve výběhu s koňma. Měli jsme ho 11let a byl naprosto dokonalej - NO. Fenku jsem nechtěla, ale ona tak koukala......
Přesvědčili jste mě, už ji nenacham nakrýt. Jsem ráda, že mám pro to rozumné argumenty.

Alexa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:04
- Nahlásit

krsinda
Přesvědčili jste mě, už ji nenacham nakrýt. Jsem ráda, že mám pro to rozumné argumenty.

krsinda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:05
- Nahlásit

Alexa
Já tomu nechám volný průběh.......řeším až věci, které přijdou. Kastrovat ji nenechám, to vím stoprocentně

Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:06
- Nahlásit

Alexa
ale nééé, já věřím, že byla báječná, jen že mě sere, že to prostě ti "takychovatelé" používali a stále používaj

Já fakt nevím, tenkrát jsem byla malá... možný to je.. Jen si pamatuju, že chovatelka byla velkosrdcatá dáma a museli jsme jí podávat pravidelné raporty.
Jednou jsme tam byli na návštěvě, a ona se rozhodla z Peggynky udělat "pudla" s bambulkama a tak, což my jsme nechtěli a ani Peggy ne, ta se raději pokoušela při stříhání oběsit na vodítku na švestce

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:07
- Nahlásit

krsinda
Jo, ještě mě napadlo jedno: fena by mohla případně část štěňat vyskákat, když jí budete dávat do vzduchu klacíček nebo jí honit nahoru po schodech. Ale na to už je teď asi pozdě.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:09
- Nahlásit

krsinda
řeším až věci, které přijdou.
Nechci být nějakej rypák , ale takhle to dělal můj bývalý manžel a opatřil si několik parádních životních průserů!!!...

krsinda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:09
- Nahlásit

Vlčáčková
Myslíte, jako, kdyby náhodou byla teď březí?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:27
- Nahlásit

krsinda
Myslíte, jako, kdyby náhodou byla teď březí?
Jo, jo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:36
- Nahlásit

Vlčáčková
Jo, ještě mě napadlo jedno: fena by mohla případně část štěňat vyskákat, když jí budete dávat do vzduchu klacíček nebo jí honit nahoru po schodech. Ale na to už je teď asi pozdě.

Promin, ale tuhle radu si kde slysela?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:43
- Nahlásit

A když otěhotním, tak můžu případné dítě taky vyskákat?

danajasa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:44
- Nahlásit

Fifi
Promin, ale tuhle radu si kde slysela?
To neznáš eště si k tomu musí votevřít flašku červenýho vína a vlízt do horký vany(dyby to nevyšlo tak bé z feny alkáč takže už na štěnata ani nepomyslí to je dva v jednom)

danajasa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:45
- Nahlásit

pawLINka
Jasně pani,ale musíte zkočit z letadla nebo aspon z desátýho patra ůspěch zaručen

Venta
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:47
- Nahlásit

Vlčáčková
Jo, ještě mě napadlo jedno: fena by mohla případně část štěňat vyskákat, když jí budete dávat do vzduchu klacíček nebo jí honit nahoru po schodech.
A to ti radil vet nebo kdo?

Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:48
- Nahlásit

pawLINka

To frčelo mezi kámoškama, když mě bylo asi 16... Skákat ze skříně anebo se naložit se do vany a pít červený, jak píše danajasa, když byla některá nechtěně "v tom"...

Venta
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:48
- Nahlásit

danajasa
Jasně pani,ale musíte zkočit z letadla nebo aspon z desátýho patra ůspěch zaručen
Jo ták, házet fence klacíček z nějaký skály, to by mohlo zabrat

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:54 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Jo jo a frčí to dál u Indiánů v pralese. Akorát že skákají kolem pátého měsíce a potracené plody pak zahrabávají v jámách, nad něž vysazují mladé stromky, o které pak pečují jako o své děti.

Skákání čerstvě nakryté feny je asi na stejné úrovni, jako když gynekolog naopak radí "neplodným" párům, aby se žena po aktu stočila do klubíčka - hlavu dolů, klek a zadek nahoru. Pak to teče tam, kam má. Naopak jako přirozená antikoncepce se dá použít po styku odchod se vyčůrat. Tím zpravidla vyteče i ejakulát.

Jo, a ta horká voda: ano, je potenciálně nebezpečná, může vyvolat potrat. Při problémech s těhotenstvím se velmi vřele na gyndě nedoporučuje.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání