| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:07
- Nahlásit
kobroor
Takhle bych to rozhodně neviděla
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:19
- Nahlásit
Já jo. Za ty prachy, co stojí granule, snad ani nelze očekávat, že by obsahovaly nějaké kvalitní maso...
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:23 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
kobroor
S tím já nesouhlasím, jako u všeho zboží jsou granule kvalitní a míň kvalitní. Nelze generalizovat podle mě
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:23
- Nahlásit
Se tě nikdo neptal jestli krmíš masem
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:25
- Nahlásit
staropramen
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:27
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
to určitě, jen jsem dávala k zamyšlení, když všichni tady odsuzovali Lidl granule, že v tom testu nedopadly vůbec špatně (narozdíl od jiných). Jejich složení ale neznám a sama bych je nikdy nekoupila.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:27
- Nahlásit
kobroor
Mýmu nejstaršímu psovi (x NF, 30kg) je 16. Přišla jsem k němu neplánovaně, měl jít na pekáč. Špatnou stravou byl podraženej a špatně se mu vyvíjely klouby - vet. mě upozornil, že pokud se to nepodaří zlepšit, do dvou let bude konec.
Na krmení masem jsem neměla prostor ani čas. Celý život ho krmím granulema (s občasným přilepšením masa, jogurtů, zeleniny, ovoce a toho co ukradne). Klouby má v pořádku a přes svůj vysoký věk je velmi pohyblivý.
To samozřejmě není nic proti přirozené stravě, ale určitě bych neházela všechny granule do jednoho pytle.
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:31
- Nahlásit
já si taky myslím, že jsou lepší a horší granule, ale taky si myslím, že ty lepší granule prostě za tu cenu jsou předražený. Ty horší a levný si aspoň na nic nehrajou..
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:35
- Nahlásit
kobroor
tak to já bych je taky nikdy nekoupila, ony klidně mohly dopadnout dobře, záleží vždy na tom, jaké značky granulí byly k testu vybrány, to pak klidně i lidl granule můžou skončit v některých případech první
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:40
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
v testu byly jak marketový granule (lidl, aldi, dm...) tak i značkový (hills, eukanuba, rc..)
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:42
- Nahlásit
já mám s granulema spíš špatný zkušenosti, holky měly potíže s trávením a s klouby...
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:46
- Nahlásit
kobroor
Ok, beru na vědomí
Já musím říct, že máms granulema jen ty nejlepší zkušenosti, ani jeden ze psů neměl problémy s trávením ani s kloubama, takže já na ně nedám dopustit. Na BARF nemám energii ani chuť, abych pravdu řekla, granule se mi prostě zdají praktičtější ve více ohledech, tak proto jima krmím. Kdyby měl pes samozřejmě nějaké zdravotní problémy a nesedly by mu žádné dobré granule, tak masem krmit začnu,ale naštěstí jsem zatím nemusela.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:50
- Nahlásit
kobroor
já mám s granulema spíš špatný zkušenosti, holky měly potíže s trávením a s klouby...
Já jak s kterejma... Spoustu let jsem kupovala kanadskej Nutram, ten se nám osvědčil. Orijen a Brit Care taky dobrý.
Naopak oblíbená Acana, stará ani nová receptura, mým psům moc dobře nedělala.
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:53
- Nahlásit
Já jsem zkoušela Eukanubu, Nutram, Pro pac, Acanu a já už nevím, co ještě. Jediný, co nám trochu sedlo, byla K9. A taky pořád to zkoušení nových a nových granulí, protože holkám po 2 měsících přestaly chutnat...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:56
- Nahlásit
kobroor
On je právě problém někdy u podobných testů na co se zaměřují, ne vždy testující přesně ví co by být mělo a co ne. Co jsou kvalitní suroviny pro psa, jaké rostlinné produkty jsou pro psa vhodné a jaké ne. V tomto se potraviny pro psy dost lisí od těch lidských.
Prostě silně pochybuju o tom, že granule co stojí 130 kč 10 kg, smrdí po zkaženým rostlinným tuku a po rozmočení a následném uschnutí je to normální šrot a soja, vůbec obsahovaly nějaké maso byť ve formě moučky
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:56
- Nahlásit
Náš jeden pes žral celý život jeden druh granulí a vůbec mu to nevadilo A i ve svých 11 letech, hovawart,vypadal výborně, srst lesklá oko jasné
|
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 16:59
- Nahlásit
kobroor
Jediný, co nám trochu sedlo, byla K9
No vidíš, a tohle krmivo se nám zrovna taky neosvědčilo, bobky obrovský, srst nic moc...
A taky pořád to zkoušení nových a nových granulí, protože holkám po 2 měsících přestaly chutnat...
U nás je opačný problém (u všech, nyní už 4 psů), a to zajistit, aby cokoli více či méně poživatelné do sebe nenaládovali
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 17:17
- Nahlásit
K9 se nám taky moc neosvědčila, stejně jako Pro plan - ten bych klidně nazvala šrotem. Eukanuba taky nic moc. Acana dobrý, ale u bílých psů nepoužitelná.
Od Hill´su jsou dobrý veterinární diety, i veterináři si je chválí, ale klasický granule nám taky moc neseděly
Naopak výbornou zkušenost mám s RC a Mera dogem.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 17:44 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Eldoguero
Naopak výbornou zkušenost mám s RC a Mera dogem
Můžete mi prosím napsat, jak dlouho jste s Mera dogem krmila a kterým?
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/mera_dog
Mě se tam trochu nezdál poměr rýže a masa...
Teď jsem na zkoušku koupila tohle, tak uvidíme:
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/lukullus/157 602
Nedávno jsme se přestěhovali, tak jsem změnila i on-line obchod s granulemi.
|
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 17:56
- Nahlásit
No tak tohle považuju fakt za blbej úlet:
http://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-pro-chovatele/1 47649/pes-a-kocka-vegetarianem-prospeje-jim-to.htm l
Cpát psa sojovejma párečkama... . Předesílám, že sama maso jím vyjímečně, vadí mi poměry ve velkochovech a sama bych nedokázala kvůli jídlu zvíře zabít. Ale psovi natož kočce bych kvůli svým zábranám maso neodepřela.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 21:21
- Nahlásit
V čem vám Eukanuba neseděla jak tady často píšete? Já s ní teď krmím a každej (i cizí lidé na ulicích) mi fenu chválí jak má nádhernou srst a na kondici atd. taky neztratila...
|
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 21:58
- Nahlásit
Shelticka
S Eukanubou zkušenost moc nemám, ale když se podíváš na různé příspěvky, každému sedlo něco jiného. Např.: mým psům moc nesvědčila Acana, a K9 už vůbec ne. Zatímco jiným zase naopak... S Eukanubou to může být podobné.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 21:59
- Nahlásit
Shelticka
no mně se po ní stará fenka dusila, zřejmě nějaká alergická reakce a mamčině fence odstartovala nějaká imunitní choroba
|
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 22:05
- Nahlásit
kachna_
no mně se po ní stará fenka dusila, zřejmě nějaká alergická reakce a mamčině fence odstartovala nějaká imunitní choroba
Prosím tě, za jak dlouho dobu krmením E. se to projevilo? Mí psi totiž dostali pytel Eukanuby od návštěvy. Dneska jsem jim jí dala poprvé k večeři.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 22:05
- Nahlásit
Krmili jsme zátěžovkou, teď ale nevím jak se jmenovala, tuším, že Agility, nebo tak nějak. Z té vyšší řady. Zkoušeli jsme i tu nižší a taky ok. Teď bereme Breeder má hodně podobný parametry jako zátěžovka z té nižší řady (názvy si nepamatuju), psům chutná, srst ok, žádný velký hromady, vyloženě jsou po tom v pohodě.
V podstatě tím krmíme už tak 3 roky. Hlavně ovčáky, ale dostávaly to i Argentiny, stafordka a kanárek a bez jakýchkoliv problémů.
Štěňata AD jsem přikrmovala kaší, chutná jim, prospívají po ní.
Takže můj názor na Mera dog je veskrze kladný
|
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 22:10
- Nahlásit
Eldoguero
Díky, ona i cena je docela příznivá... Teď už mám na cestě ty Lukullus granule, kdyby se nám neosvědčily, zkusím Mera dog .
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 22:10
- Nahlásit
Shelticka
Na Eukanubu nadává hodně lidí co se psy pracujou, že po ní se... a hubnou. Nám jí psi prostě nežrali, nakonec jsme ji zkrmili ovčákovi, dědkovi, který jediný ji žral a neblil po ní. Ostatní, pokud ji žrali, tak po ní zvraceli.
Navíc psi, který znám a jsou na Eukanubě odchovávaný jsou jak záložky, žádná svalová hmota.
Ale je fakt, že znám i psy, kterým vysloveně svědčí, jsou po ní krásně osvalený a celkově v poho, ale je jich o poznání míň než těch, kterým nesedí.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 22:11
- Nahlásit
To určitě, vůbec mi přijde poměr kvalita - cena velmi příznivý. Tak uvidíte, co vám sedne
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 22:24
- Nahlásit
Jakej máte názor na granule Natural? Máte někdo zkušenosti? Jsem objednal 3 pytle na zkoušku, tak uvidim
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 23:10
- Nahlásit
netušim, už jsou to tři roky, ale mamči Milča určitě ten pytel nedožrala a ten Vendulky pytel dožral Cir.
No ale Máje, Besce a Cirovi to krmení sedělo
|