Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké myslíte, že jsou NEJHORŠÍ granule, značka?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
123helik
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 07:59
- Nahlásit

ahoj,
máte někdo zkušenosti s tímto krmivem? Kamarádka na něm má ovčandu a krásně jí prospívá i roste, tak o něm přemýšlím pro svoji čubinku... a nebo prosím alespoň o nějaké vyjádření k těmto granulím - složení a info je tady :

Chondroitin a glukosamin pro zdravé klouby. Zvýšený obsah DHA má příznivý vliv na vývoj mozku. Optimální obsah kalcia pro optimální vývoj kostry. Lutein a beta – karoten pomáhají imunitnímu systému. Méně zubního kamene, silnější zuby, zdravější dásně a svěží dech. Tokoferoly jako přírodní antioxidanty. Kvalitní bílé maso, něco jehněčího, ryby a vejce - to je nejvhodnější kombinace proteinů. Přírodní ANTIOXIDANT pro zvýšení imunity a proti stárnutí buněk. Resveratrol z vinných hroznů pro delší a zdravější život. Ryby, biotin, zinek zajišťující zdravou pokožku, a zářivou srst. Ideální poměr Omega3 a Omega6 mastných kyselin a lecitinu pro zdravou a lesklou srst. Lepší trávení a zdravější střevní flóra díky prebiotikám.

Složení
Kuřecí maso, vařená rýže, jehněčí maso, jemně mletá kukuřice, vařené rybí maso, sušené řepné řízky, drůbeží tuk, kvasnice, celá vejce, lněné semeno, pšeničné klíčky, bramborové vločky, drůbeží játra, mléko, jogurt, rostlinný olej, mrkev, rybí tuk, rajčata, jablečná dřeň, rozmarýn, měsíček lékařský, kopřiva dvoudomá, extrakt ze zeleného čaje, extrakt z vinných hroznů, výtažek z meruněk, Yucca shidigera, chondroitin, glukosamin, Hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát, uhličitan vápenatý, chlorid sodný, vitamíny: A, D3, E (alfatokoferol), K3, B1, B2, B6, B12, Biotin, Kyselina listová, Niacinamid, Pantotenan vápenatý, cholinchlorid, síran železnatý monohydrát, oxid manganatý, chelát zinku, síran měďnatý pentahydrát, jodid draselný, seleničitan sodný.

Jakostní znaky:

Dusíkaté látky 28 % β karoten 1,6 mg/kg
Tuk 15 % Vitamín A 13.500 m.j.
Vláknina 3,5 % Vitamín D3 1.200 m.j.
Vápník 1,0 % Vitamín E 300 mg/kg
Fosfor 0,85 % Omega 6 4,0 mg/kg
Sodík 0,35 % Omega 3 0,65 mg/kg
Měď 25 mg/kg Taurin 0,2 %
Selen 0,3 mg/kg Lutein 70 mg/kg
Chondroitin 75 mg/kg Glukosamin 350 mg/kg
L-carnitin 100 mg/kg

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 08:57
- Nahlásit

123helik
slozeni nevypada tak spatne, urcite by si mohli odpustit tu kukurici, nicmene zasadne dulezita je kvalita surovin na vstupu...

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 09:15
- Nahlásit

123helik
To složení jsem už někde četl, něco ni to říká.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 10:26
- Nahlásit

pajda222
Podle mě je to Agil.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 10:29
- Nahlásit

pajda222
já tipuju brita.

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 10:30
- Nahlásit

jj, je to stoprocentně Agil, už jsem si taky vzpoměl.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 11:20
- Nahlásit

kejtlin
Brit určitě ne, ten má všude vedlejší produkty.

123helik
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:00
- Nahlásit

je to agil pro štěňata velkých plemen. Líbilo se mi na tom to, že v prvních 5 položkách je 3x maso. Takže bych s tím mohla krmit, pokud to čubince sedne? Nerada bych jí krmila nějaký odpad a většinu toho, co vím o výběru granulí jsem se dočetla tady...

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 13:58
- Nahlásit

Také jsem na ně právě koukal, složení se mi docela líbilo a přemýšlel jsem, že bych tím krmil mladýho psa.

Atika
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 15:27
- Nahlásit

A není u Agilu divná ta cena? Přeci jenom 10 kg za pětistovku mi přijde na kvalitní krmení málo. Já vím, že nejdražší neznamená nejlepší, ale tohle je fakt hodně rozdíl oproti jiným kvalitním granulím
Ceník : http://www.agil.cz/cenik.html

Carrie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:18
- Nahlásit

Taky mi příjde cena podezřele malá..I když by to nebylo od věci...

Ještě k tomu Brit care, nepříjde mi např. výrobek Venison bez obsahu obilovin špatnej..Je tam maso ze zvěřiny plus produkty ze zvěřiny, bramborové vločky, bramborový protein, drůbeží tuk, lososový olej..Dohromady 24% proteinu a 13% tuku, to není zlé, ne?;)

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:26
- Nahlásit

Carrie
problem jsou ty produkty ze zveriny, to neni maso a masa tam bude zatracene malo, vetsina tech proteinu bude z ty hromady brambor. mnozstvi proteinu neni znamkou, kolik je tam masa. proteiny jsou v tech bramborach, ryzi, kukurici apod, coz jsou rostlinny produtky...
tohle krmeni bych si nekoupil, navic, kvalita vstupnich surovin bude asi celkem spatna...

Carrie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:33
- Nahlásit

Ale když má tohle krmivo speciálně nulový obsah mouček, kuku řice a obilovin, musí to být přeci někde znát..

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:40
- Nahlásit

Carrie
ale granule nejsou o tom, aby tam nebyla moucka. pokud je moucka kvalitni, tak v tom nevidim problem. rada vyrobcu moucky odmita s tim, ze maji jen cerstve maso, diky cemuz tam pak mohou dat masa jen zlomek, protoze ho zapocitaji vcetne obsahu vody...

Carrie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:46
- Nahlásit

Jsou teda problem produkty z masa? Je přeci jasný, že v granulých nemůže být jenom maso...

mallos
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 22:14
- Nahlásit

Carrie
vzdavam se. je tady nekde diskuze o nejlepsich granulich a obcas se tam resi spravny veci, ze kterych se da ledacos vycist...

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2010 13:27
- Nahlásit

LAMB & RICE „All Breed“
Pro citlivé psy a psy s alergiemi, obsahuje jehněčí maso.

BEST CHOICE LAMB & RICE je obzvláště vhodný pro citlivé psy všech plemen, při sklonu k alergiím. Pro podporu kůže a srsti. Obsah jehněčího masa a hnědé rýže činí toto krmivo šetrným a lehce stravitelným. Vhodné i pro nervózní zvířata a nechutenství.

Složení: Sušené jehněčí maso (min. 26 %), rýže (min. 14 %), kukuřice, sušené drůbeží maso, ječná mouka, řepná vlákna, droždí, drůbeží tuk, lněná semínka, vitamíny, minerální látky, inulin, L-karnitin, chondroitinsulfát, glukosamin. Bez umělých barviv a aromatických látek. Jak moc vám to příjde vhodné na přibírání na váze?De oto jestli je to spíš na alergie nebo fakt dieta tu nechcem.Potřebujem přibrat naopak.)

kejtlin
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2010 13:30
- Nahlásit

danajasa
v žumpě máš dotaz, jinak mě hodně psi přibírali po orijenu, mám nebo jsem měla možnost ho mít za 800kč 12kg pytel.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2010 14:32
- Nahlásit

tak dasty je popelnice,ale nežral mi eukanubu pro velká plemena,jsem dostala pytel a dožral ho až když jsem mu do toho dávala konzervy,jinak 2 dávky ok,ale pak už né
krmila jsem i bošem,britem a ted už jsou asi půl roku na brit kare ,všecky a bez problému

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2010 16:16
- Nahlásit

mallos - proč si proboha myslíš, že zrovna v bramborách a kukuřici je hodně proteinu?

baddy
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2010 21:36
- Nahlásit

náš drobek odmítá cokoli od chappi a po eukanubě měl docela velké střevní problémy

ketty
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2010 17:04
- Nahlásit

sem hledala jine tema ale uz asi neni tak tem co resi vyzivu sem neco hazim si poctete
https://sites.google.com/site/webdavidaklimy/chov- psa/krmeni-psa

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2010 20:45
- Nahlásit

ketty
to by mě zajímalo kde bere ty dělohy

impact
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2010 20:56
- Nahlásit

ketty
Děláš reklamu Davídkoi?

Piki
Člen
# Zasláno: 2 Led 2011 22:17
- Nahlásit

za nejhorší považuji gtranule typu lidl,tecso 10 kg za 120 kč,ale tam člověk nic nečeká...jen zrní zrní a zrní. Co mě více vytáčí jsou super medializované zančky RC,PP,Hills,Eukanuba kde si člověk myslí že kupuje maso a ve skutečnosti je to taky zrní zrní..jen za trošku jinou cenu.
Cerny caj- acana ta nová řada al ei ta kalsická (neplést ze sraou acanou to byl humus) je opravdu hodně hodně dobrá svými pouitými ingrediencemi a del dogfoodanalysis je lepší ež celej caviar asi tak Jinak krmím orijenem a velespokojenost!!!

petra b
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 10:08
- Nahlásit

U nás - RC, Eucanuba, Proplan.
Jinak dle mne všechny podřadné granule alá tesco, lidl apod.

kobroor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 15:23
- Nahlásit

Dávám k zamyšlení.... dle testu z roku 2006 časopisu D-test granule Lidl dostaly známku dobře 2,0 - stejně jako granule Hills, granule Pedigree dokonce 1,4...
takže zas až tak podřadné nebudou....

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 15:35
- Nahlásit

kobroor
Dávám k zamyšlení.... dle testu z roku 2006 časopisu D-test granule Lidl dostaly známku dobře 2,0 - stejně jako granule Hills, granule Pedigree dokonce 1,4...

Před časem jsem ve finanční krizi koupila psovi granule v Lidlu. Zbaští všechno, takže v tom problém nebyl, ale po 14 dnech měl matnou srst a celkově měl míň energie. Už bych to neudělala...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 15:40
- Nahlásit

kobroor
No nevím svý psy bych s nima radši nekrmila. Otázka je jakým způsobem časopis D-test ty testy prováděl a zda skutečně bral v potaz opravdové potřeby psů, kvalitu vstupních surovin, obsah masa atd. atd.

kobroor
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 15:47
- Nahlásit

Všechny granule jsou šrot, proto krmíme masem

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání