| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 11:02
- Nahlásit
mallos
rostlinne tuky nic moc
--
The Weston A. Price Foundation article quotes numerous studies of the effects of Canola oil in animals; “These studies all point in the same direction--that canola oil is definitely not healthy for the cardiovascular system. Like rapeseed oil, its predecessor, canola oil is associated with fibrotic lesions of the heart. It also causes vitamin E deficiency, undesirable changes in the blood platelets and shortened life-span in stroke-prone rats when it was the only oil in the animals' diet. Furthermore, it seems to retard growth, which is why the FDA does not allow the use of canola oil in infant formula.”
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 11:15
- Nahlásit
ja vim, ale to je jen jeden nazor...
za tu spoustu masa jsem ochotny to obetovat, aspon na nejaky cas...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 11:39
- Nahlásit
mallos
Ta cena je teda šílená. Jsem zvědavá jak dlouho tu vydrží na trhu, nevím, myslím, že tu není moc lidí, kteří by tohle za granule dali, tak možná jeslti má někdo jednoho minipsa.
Ale jsou to první granule bez obilovin, který vidím, i když teda já myslela, že i kdo krmí barfem, dává psovi alespoň rýži a vločky.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 11:57
- Nahlásit
Maya
Ale jsou to první granule bez obilovin, který vidím,
Jak to? Je tu spousta receptur bez obilovin - s bramborama
já myslela, že i kdo krmí barfem, dává psovi alespoň rýži a vločky.
to je mozny, ale nikoli nutny ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 12:29
- Nahlásit
Roxana
No tak bez obilovin a brambor, jsem zahrnula brambory do obilovin.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 12:56
- Nahlásit
asi úplně nejhorší jsou u mne drahé veterinární granule, tvářící se jako granule pro psy se zažívacími potížemi. Po přečtení jejich složení člověk zjistí, že by se z nich asi poblil a posral i úplně zdravej pes
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 20:33
- Nahlásit
Hodně pomlouváte Eukanubu, Hills, Proplan a Royal Canine. Proč je doporučujou veterináři? Myslíte, že z toho něco mají? Já jsem se na základě informací tady z toho fora ptala 3 vetů na Royal Canin (ani jeden ho u sebe v ordinaci neprodával) a všichni mi ho doporučili. Dokonce vetka, co se specializuje na trávení mi u psa, kterej měl průměrně tak 1 za dva měsíce 4-5 dní hrozný průjmy až do krve (všechny vyšetření u našeho veta "obvoďáka" měl vpořádku) Royal Canine veterinární dietu sensitivity control. Je fakt, že od tý doby neměl ani jednou průjem, je to půl roku. Tak nevím, co si mám myslet..
|
Azash
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 21:21
- Nahlásit
mallos
A čo ten hrach na druhom mieste? Dobrý zdroj bílkovin, ale tak akurat pre prasata (niečo ako sója). Miesto obilovin nebo brambor tam niečo museli dať - a hrach teda nie je o nič lepšia varianta. Pekná finta.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 21:34
- Nahlásit
Azash
primarne jde o vysoky obsah masa. jinak souhlas, brambory nebo hrach, je to jedno...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 21:35
- Nahlásit
zuzanarosakova
ja myslim, ze si staci precist slozeni: sama kukurice, vedlejsi produkty, chemicke konzervatny BHA a BHT, mozna tak za polovicny cenu by to bylo fer...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 21:46
- Nahlásit
mallos
mně to teda nestačí, já vůbec nevim, co je BHA (BHT tam neni napsaný, byla jsem se ted podivat), vedlejší produkty - nevim, co myslíš. Kukuřice tam je, nevim jestli "samá". Konzervanty jsou skoro v každym jídle, i lidskym. Ale to složení jsem řešit nechtěla, zajímal mě důvod, co vede vety k tomu, aby to doporučovali. Žádnej mi ještě k tomu neřekl nic negativního - to je to, co nějak nechápu.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 21:57
- Nahlásit
zuzanarosakova
primarne, co jsem se od nich dozvedel ja, je to tim, ze zadne dalsi granule vetsina vetu ani nezna...
BHA je chemicky konzervant, valna vetsina granuli uz pouziva pouze prirodni konzervanty...
maso a vedlejsi produkty - maso je maso a zbytek je cokoliv jinyho nez maso...
kukurice je tam na nekolika mistech - kukurice, kukuricna moucka apod...
timhle bych ja nekrmil ani slepice, ne kvuli tomu, ze to nemuze fungovat, spousta lidi je spokojenych, nicmene ja bych se citil velmi oje... jako zakaznik, kdybych si to koupil...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 22:07
- Nahlásit
mallos
hmm...tak se zkusim zeptat na nějaké ty další grncle (Orijen a Canine Caviar tady hodně lidi chválili). Nevim, no, nám vet doporučil mobility support pro jednoho psa - má těžkou DLK na obou nohách, 2krát operovaný) a sensitivity control pro toho s průjmama. Na tom s těma nohama, to moc nepoznám, jestli mu to pomáhá (bere ještě doplnky na klouby), ale ty průjmy u druhýho přestaly jak zázrakem a před tim jsme se s tim strašně dlouho trápili.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2010 22:24
- Nahlásit
zuzanarosakova
docela by me zajimalo, co je v tech granulich sensitivity control...
ja krmim jednoho CC (venison) a zbytek je na artemis a neni zadny problem a pesani vypadaji jako nikdy predtim...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 07:54
- Nahlásit
Nam treba vet na acanu rekl, ze to neni nejhorsi granulat co se da koupit, ze to je tak stred, ze nam to vymlouvat nebude, ale ze by doporucil v nizsi cene radsi Bosch (coz mi teda prijde kvalitou proti acane o hodne niz) a jinak ze pokud chceme opravdu kvalitu ze Eucanuba, Royal Canin a Pro Plan.
Podle meho nazoru tyto znacky maji reklamu, dodavaji mozna i vetum nejake vzorky a pulka tech veterinaru ani nema zvire doma, nebo krmi syrovym a tohle je proste nezajima nebo sami nevedi. Vetsina jich bude asi verit tomu, ze to je opravdu to nejlepsi
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 09:12
- Nahlásit
Tak já krmil Royalem a byl jsem s ním stoprocentně spokojený, po tom, co jsem si tu přečetl, jsem přešel na Acanu a psíci trpí větrama a to pěkně, když se daj do pohybu, je to opravdu síla. Když jsem byl s jedním těď na závodech, tak při obíhání maket pěl takovou kanonádu, že jsme sklidili úspěch i u publika. Jinak srst i kondice v pohodě, akorát ty větry , asi se zase vrátím na osvědčenou značku.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 09:18
- Nahlásit
já krmila royalem asi před 12ti lety, to u nás byl málo a dovážel se, to byla kvalita jinde, stejně jako eukanuba, ted´ jí dělají poláci.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 09:33
- Nahlásit
kejtlin
souhlas... tak to bylo s radou znacek...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 09:34
- Nahlásit
pajda222
doporucil bych zkusit jeste neco jinyho. stane se, ze granule, ktery maji dobry slozeni nekterym psum nesednou...
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 10:00
- Nahlásit
mallos
jenže pes je děsně citlivej a než jsem zkusil RC, vyzkoušel jsem dost značek a žádná neseděla, buď měl průjem nebo špatnou srst. Byl jsem hrozně rád, že jsem našel aspoň RC, který opravdu seděl a pes po něm byl ve výborném stavu.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 10:45
- Nahlásit
pajda222
a zkousel jsi neco z tohoto: Artemis, Canine Caviar, Arden Grange, Canidae apod.? Neni znacka jako znacka...
Acana ma dobry slozeni, ale hodne lidi na ni nadava...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 11:21
- Nahlásit
pajda222
byla jsem na tom podobně, IN značky psům nechutnaly nebo po nich prděli, průjmovali. Teď krmím to, co chutná a po čem je pes OK a složení na obalu neřeším. Jedno je třeba Walthamu uznat - psi jsou po jejich krmení v kondici (Pedigree, RC a Profilum). Z téhle jejich řady jsem krmila RC a Profilum a byla jsem spokojená.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 11:40
- Nahlásit
Za sebe doporučuju canine caviar
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 11:51
- Nahlásit
gabifipajda222
tak to muze byt. nicmene prirovnal bych to k tomu, kdyz jedes do prace MHD nebo te veze taxik medour ecko a za oboje zaplatis stejne. MHD te tam taky doveze, ale za ty prachy se cejtis jako ze te nekdo trochu v...l...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 13:34
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jako nejhorsi nebo jako nejlepsi?
|
Carrie
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:15
- Nahlásit
Byl tu zminěn Brit care, ten ma ale slušný složení ne? Ja jsem teda spokojena, fajn srst, kondice, pejskovi prospivaji..
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:55
- Nahlásit
mallos
no, nejlepší vlastně, já si to spletla
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 22:35
- Nahlásit
Carrie
nerekl bych slusny slozeni, spis prumerny, pokud prospivaji, tak bud rada...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 22:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 06:11
- Nahlásit
mallos
Zkoušel jsem Artemis, Canine Caviar, Canidae , žádné nevyhovovaly. Byl jsem fakt zoufalej, pak jsem zkusil RC a bylo to fajn.
|