| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 19:16
- Nahlásit
corgi
U většiny smečky jsem přešla asi před rokem na syrové a už bych neměnila. A to jsem byla zarytý granulář
Jeden papá starou Acanu, protože nic jiného nesnese. Teď řeším čím budu krmit teď, když se stará jen doprodává...
Jinak s tím proplanem - myslím si, že za ty peníze se neoplatí. Je hrozně předražený a přitom tomu to složení až tak neodpovídá. To mi na něm právě vadí...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 19:37
- Nahlásit
pawLINka
My začínali na staré Acaně, přešli na ProPlanku a teď přemýšlím, jestli nezkusit BARF. Pes sežere všechno, granule mu zdá se vyhovujou, v tom by problém nebyl, ale já už přestávám na ty granule věřit. Chtěla bych si pořídit nějakou DOBROU knížku o BARF, nějaký tip?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 19:44
- Nahlásit
corgi
Já jsem právě taky na Barf přešla, protože jsem granulím přestala věřit. Takhle přesně vím, co psům do těch misek dávám. Navíc mě to vyjde o dost levněji...
Knížku žádnou nemám a a ni jsem nečetla. Stačily mi články na internetu a zdravý rozum. Teď už to mám zažité. Jídelníček máme rozmanitý a moc mě to baví chystat...
Ale tohle patří spíš do této diskuze: http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_8192_0.html Můžem případně pokračovat tam, ale tady to nebudem zaplácávat
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 19:55
- Nahlásit
pawLINka
No jo, tam to občas pročítám a líbí se mi to - ty jídelníčky jsou super, už vidím pesa, jak by to baštil. Tož teď má aspoň Joowanaa o čem přemýšlet, když chtěla poradit náhradu za EP
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 20:18
- Nahlásit
No, já si na Barf netroufám, nebo alespoň ne u štěněte..Jinak se mi líbí Canidae, ale tam je prý problém s dodávkou.Artemis je bohužel až dost drahý a u nové Acany nevím jestli 33% bílkovin není až moc Tak co ještě byste radili? Máte zkušenost s Acanou u velkého plemene?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 21:24
- Nahlásit
Joowanaa
Já krmím nyní Artemis a jsem,tedy mé fenky spokojené.
Zjistěte,čím krmí štěně chovatelka a od toho bych se odrazila.Není dobré hned štěněti měnit granulky.
Dobré - mám také vyzkoušené jsou FirstMate.
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 21:40
- Nahlásit
Krmí ProPlanem, to jsem už zjišťovala..určitě bych nepřecházela hned, ale složení se mi moc nelíbí, takže do budoucna bych raději jiné.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 22:05
- Nahlásit
Joowanaa
Já jsem krmila Bento Kronen(Navíc ta nová superpremiová řada vypadá docela dobře), a Chicopee, a obojí v pohodě
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 22:34
- Nahlásit
corgi
Už jsem to tu psala,když jsem na ni narazila - Tip na knížku : Zdravá výživa pro psa (od Grada)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 22:42
- Nahlásit
choco
Podle mě jsou tam i krávoviny a začátečníka by mohla zmást. Nej nej je prostě Sehnerová Mrkni k nám do fora,je tam odkaz na fotečky
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 22:48
- Nahlásit
jana33
Jj, mrknu...u Sehnerky mi zas chybí jakýstakýs přehled,co do jídelníčku psovi vůbec dát a pár jídel,co tam má, tím bych taky hafa nekrmila ... je to jako dobrý pro start rozhodnout se tak krmit,ale tahle knížka aspoň poradí kolik čeho a co jen s mírou...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 22:52
- Nahlásit
choco
No,nevim, o hafu věcech tam píšou nekrmit a většina lidí tím psy běžně krmí. Já začínat s Barfem,tak mě to asi spíš zmate než co jinýho. Ale je to jen můj názor
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 08:15
- Nahlásit
choco
jana33
Právě proto jsem žádnou knížku ani nečetla, když jsem začínala. Je mi jasný, že v každé bude něco jiného...
Četla jsem jen články na netu a k tomu různé diskuze a nemyslím si, že bych krmila špatně.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 08:19
- Nahlásit
Joowanaa
O proplanu jsem našla jeden ze zajímavých názorů na fauně. Kopíruju:
Když je té kukuřice taková trocha, proč je v krmivu rozespána SCHVÁLNĚ nadvakrát (jako kukuřice a kukuřičný lepek)? Kdyby ji neuváděli vyčůraně nadvakrát, ale najednou, hádejte co by asi tak bylo na předním místě složení....
Na PP mi vadí ta trocha masa a suroviny nevalné kvality - za ty peníze!!!23% losos - odečteme vodu a skutečnost je 5% lososa (po vysušení) ve 100 g krmiva a o kvalitě dehydrované bílkoviny z lososa, radši pomlčetA co tam máme dále - hydrolyzované vedlejší výrobky živočišného původu - levný odpad, tak proč to nepoužít, že?Nicméně stále tato řada PP pořád patří k těm jeho "lepším", jestli se to tak vůbec dá říct
Vedlejsi vyrobky zivocisneho puvodu? - pomleté peří, zobáky, pařáty, střeva s obsahem (nejspíš víte jaké jsou "nároky" na skladování) - tenhle hnus najdete v krmivech typu Tesco, Friskies apod., ale tomu taky odpovídá cena krmiva.
Když kupuju krmivo za více jak 1500,-- Kč za 15 kilové balení, očekám, že toho bude můj pes ušetřen!!!
Ale jak vidím stačí REKLAMA a lidi jsou schopní vysolit nma pníze za cokoliv
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 09:39
- Nahlásit
pawLINka
Ano ano, ProPlanka stále má vedlejší výrobky živočišného původu. Proto jsem uvažovala o přechod na ultraprémiovou řadu First Mate (tip pro Joowanaa), jenže pak už by pes denně prožral skoro 30Kč, za což ho BARFem jistě zasytím na delší dobu. A to mám jen malého psa, co teprv labrambor!
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 11:50
- Nahlásit
No, taky si myslim, že masa tam moc neni a že člověk platí jen za reklamu..Může FirstMate Lamasko i štěně ? Moc štěněcích tam nemají, jen s rybou a bramborem - který je na prvním místě..a Lamasko má stejný počet bílkovin i tuků, jako štěněcí pro velká plemena..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 14:02
- Nahlásit
Joowanaa
Lamasko pro štěně nééé.Nebojte se toho bramboru - zní to šíleně,ale syrovou bram.moučku pes snáší dobře,alespoň moje dorostenka to dobře snášela.Tady je ještě odkaz na nové krmivo Canine Caviar - je hodně podobné Artemisu a o něco levnější.www.artemispetfood.eu
Já bych Barf pro štěně velkého plemena,které mívá růstové problémy nezvolila,možná později až bych si o tom zjistila více.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 14:09
- Nahlásit
Zuzana T
Já bych Barf pro štěně velkého plemena,které mívá růstové problémy nezvolila
Proč? Fakt věříš tomu, že pes má v každé kuličce vyváženou dávku krmení?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 14:11
- Nahlásit
Joowanaa
To ultrapremium Firstmate Puppy je pro velká plemena do 5. měsíce věku, od 5. měsíce pak Large Breed. Já s tím nemám zkušenost, ale kdybych chtěla přejít na jiné granule, tak asi na Firstmate...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 14:13
- Nahlásit
pawLINka
Já když měla první štěně (a byl to už můj 3. pes), taky jsem byla posedlá tím, aby bylo všechno vyvážené, vhodné, čisté, nezávadné.... Holt reklama působí, no. Teď už to beru trochu jinak a sbírám síly na BARF.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 14:21
- Nahlásit
pawLINka
Protože u goldena můžeš v prvních měsících krmením hodně ovlivnit růst, např utváření kloubů a když nemáš zkušenosti s tímto plemenem,což Jowana zatím nemá a navíc ani s Barfem,tak bych se být jí bála do toho jít.Později,až bude mít pes ukončen vývoj kostí a kloubů tak proč né.Zatím bych volila spíš tu ultrapremiovku,Ale je na každém,jak se rozhodne,že?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 14:30
- Nahlásit
corgi
taky jsem byla posedlá tím, aby bylo všechno vyvážené, vhodné, čisté, nezávadné....
Byla jsem stejná. Však jsem psala, že jsem byla zarytý granulář. A to jako fakt. Věřila jsem tomu, že jedině v těch kuličkách je všechno co pes potřebuje a že mu nevadí, že žere celý život to samý.
Teď to vidím jinak. Všechno v granulích pes nemá - hlavně když žere pořád ty samé, ve kterých je třeba jen jeden druh masa....
A psovi je možná jedno, že žere celý život granule (těm mým to aspoň jedno bylo), ale jeho trávení to vidí jinak...
Ale určitě to není tak, že by byl Barf nějaká věda. Právě naopak - je to velmi, velmi jednoduché.
Jinak samozřejmě pokud někdo chce krmit granulemi, ať jimi krmí. Je to každého věc a každý má právo se rozhodnout. Jen bych chtěla aspoň trochu vyvrátit mýtus, že přirozená strava je věda a že je to časově (nebo dokonce finančně) náročné...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 14:36
- Nahlásit
Psíček
Máš pravdu, že je to teď móda, ale je to dle mého názoru jen ku prospěchu psů...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 15:12
- Nahlásit
Psíček
Pane psíček, jako vždycky máte pravdu. Jsem člověk veskrze labilní, podléhající módním trendům. Hned zítra jdu vrátit tu ošklivou lišku, co mám doma, a pořídím si něco malého, bílého, na růžovém vodítku... Ještě že jste mne osvítil!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 15:13
- Nahlásit
Psíček
vsude se hlasalo, ze v mlece syru najdes silu
Já tam najdu akorát tak průjem - mám alergii na laktózu. To už víc věřím tomu, že poručíme větru dešti.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 19:54
- Nahlásit
Psíček
ja osobne vetru i desti poroucim
ja zatim spis jen tomu desti. zemena po mlekce.
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 07:33
- Nahlásit
Barf určitě zatím zkoušet nechci, opravdu zkušenosti nemam a nerada bych něco pokazila..Jen ještě dotaz, proč ne Lamasko(ze zajímavosti)? Když se podívám na štěňata velkých plemen (Canine Caviar,FirstMate Large Breed Puppy, Holistic a další) tak obsah bílkovin i tuků je skoro stejný 25-26% jako u Lamaska. V čem by mohl být problém, nebo co krmivo obsahuje jiného?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 08:58
- Nahlásit
Joowanaa
Já někde vyhrabu dopis od poradce firmy,kde mi psal od kdy je Lamasco vhodné,našla jsem rozdíl v množství fosforu a vápníku a také Lamasco je superprémiovka a štěněčí potato and fish je ultraprémiovka vhodná do 5 měsíců.Můžete napsat na poradnu fa: Firstmate a oni odpoví.www.firstmate.cz
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 09:14
- Nahlásit
Aha, tak na Ca/P jsem nekoukala..Nemyslíte, že v těch rybách je moc těžkých kovů? na to aby štěně dostávalo jen to?Jiná krmiva mají více druhů masa, tak tam toho nebude asi tolik..se vám budu zdát asi praštěná
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 10:48
- Nahlásit
Psíček
A že by jsi se rozepsal co je podle tebe přirozená strava?Já totiž nemám dojem,že v zelenině,masu, vejcích aj.je jen to,co tam být má.Ty máš pocit,že do sebe také nesoukáme chemii?
Ušlechtilí lidé ti poradci a rozhodně budou nezaujati...to nelze než doporučit!!!!
no je to jejich zaměstnání,tak doporučují ,možná i ušlechtile .
|