| Autor |
Zpráva |
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 11:26
- Nahlásit
Možná to ode mě neni hezký, ale nechce se mi chodit několikrát do týdne nakupovat maso - nemam velký mrazák. A taky si nemyslim, že když krmí někdo masem a ještě shání levné, že to bude kvalita, bude to nejspíš z toho důvodu, že neprojde potravinářskou kontrolou např. pro nadbytek ATB, léčiv, popř.jiných látek. Nedělam si iluze o tom, co za sajrajty bohužel jíme i my. Jinak můj pes dostává zeleninu a ovoce každý den, miluje papriky, jablka, okurky, meloun a další. Když vařim maso, tak jí ho syrové vždy kus dam.Ale ano, asi trochu i z pohodlnosti hledám kvalitní granule.
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 11:35
- Nahlásit
Jo, jinak z uhynulých kusů, které se povalují někde 2-3dny to asi nebude. Myslim, že na zpracování zvířat jsou u nás poměrně přísné zákony ( je zajímavé čtení produkty kafilérií, co se dělá z kafilérního tuku a jak se zvířata a na co dělí, popř jejich další zpracování). Na granule se většinou používají zbytky z jatek ( ano, ani to nebude úplná ňamka).
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 08:01
- Nahlásit
Tak jsem se ptala v poradně a odpověď je tato:
Rozdíl je v surovinovém složení . Nevidím problém v tom, aby Lamasko konzumovaly i štěńata velkých plemen.Lamasko je takovým řekněme mixem superprémiové a ultraprémiové řady.
Ale na kontrolu ryb ohledně těžkých kovů mi nic nenapsali ( že by radši?). Nevím proč, ale nějak mi to nesedí dávat štěněti krmivo jen s rybama..
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 09:09
- Nahlásit
Tak to nemyslíš vážně!? Radši než dvě hodiny, než někam dojedu pro kus masa a naservíruju ho, tak půjdu se psem ven a budu se mu věnovat, z čeho usuzuješ, že ho nemůžu mít ráda?To nevim, čokoládu ještě nikdy nedostala, ani kus salámu, hlídam, co jí můj pes (i co jíme my).To, co píšu bylo načtený( nebylo toho málo), ale ty si asi v kafilérii pracoval, že víš jak to tam chodí, ne?
akorát možná by nebylo od věci si uvědomit, že pes není člověk, co je pro něj mňamka nemusí být pro člověka a navíc ne vše, co psovi chutná je pro něj prospěšný. Myslíš, že to nevim?Nechápu, proč se za každou cenu v diskuzích snaží lidi přesvědčit druhý, že jen oni mají pravdu a vše dělají nejlíp.. momentálně, že jen Barf je nejlepší způsob krmení, jinak svého psa vlastně nemam ani ráda.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 09:49
- Nahlásit
Joowanaa
svého psa vlastně nemam ani ráda.
proc sveho psa nemas rada?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 10:06
- Nahlásit
Nechte toho a nehádejte se.
Mám kamarádku, která je vegetarián a taky ji nepřesvědčuju, že maso je nezbytné pro její život. Je to její volba. Stejně jako to, jestli někdo krmí psa granulemi a nebo jede podle Barfu.
Joowanaa se ptala na granule, tak pokud jí nedovedete jinak odpovědět, než rýpáním a překrucováním, tak raději nepište.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 10:44
- Nahlásit
Psíček
jaky je rozdil mezi superpremiovým a ultrapremiovým krmivem ?
To máš úúplně jednoduchý - superprémiové byly už každé druhé, tak museli výrobci granulí přijít na způsob jak prodávat to samé, ale dráž
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 11:06
- Nahlásit
Výrobci, tak ti dle mě.....zaostávají....zatím se jim podařilo prosadit plošně pro děti jen cornfllakes...kdy už příjdou granule, naprosto vyvážené, pro kluky i holky.....vždyť jsou taky ve vývinu..ať jim neublížíme jídlem...přece nejsou psi víc než lidi!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 11:21
- Nahlásit
Sijes
granule, naprosto vyvážené, pro kluky i holky
Hergot, něco pro chlapy taky! Ať se můžu soustředit na vaření pro psa a nezdržuju se...
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 11:37
- Nahlásit
corgi
jako mě to aspoň donutilo, jak sem pořád řešila čokla...studovala v čem je jaký vitamín a na co ho potřebuje...že jsem si naráz s hrůzou uvědomila jak jím JÁ! Támhle rohlik s něčím, na večeři tatranka...a přitom ještě žiju!?! a v tu chvíli jsem si uvědomila, že pes žere zdravěji a lépe a vyváženěji jak já...a že bych měla dělat něco především se svým jídelníčkem
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 12:45
- Nahlásit
Psíček
no jo a to je právě jen potvrzení, že zkušenost je nepřenosná a člověk si na vše musí přijít sám
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 19:59
- Nahlásit
Sijes
sovetsti vedci zaznamenali prenos zkusenosti pohlavnim stykem. zeptejte se pana psicka.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 13:12
- Nahlásit
argosek
pan Psíček je Sověta? Wau, tato debata skutečně začíná mít velké ambice a možnosti, jak se zvrhnout
|