| Autor |
Zpráva |
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:02
- Nahlásit
Ahoj, potřebovala bych poradit, asi za 3 týdny si jedeme pro fenečku labradora a protože nemám zkušenosti, hlavně tedy s jeho správným krmením, zajímal by mě názor na toto složení krmiva: obiloviny, maso a výrobky živočišného původu, vedlejší výrobky rostlinného původu, oleje a tuky, minerální látky, vitamíny A, D3, E (alfatokoferol),
síran měďnatý pentahydrát,
s antioxidantem doplňkové látky EU.
Deklarované jakostní znaky závazné:
vlhkost 10,0 %, dusíkaté látky (NL) 30,0 %,
tuk 14,0 %,popel 9,5 %, vláknina 3,0 %,
měď 17 mg/kg, vitamín A 12 000 m.j./kg,
vitamín D3 1 200 m.j./kg,
vitamín E (alfatokoferol) 95 mg/kg.
Deklarované jakostní znaky orientační:
Ca 16 g/kg, P 11 g/kg, Na 4 g/kg,
vitamín B1 6 mg/kg, vitamín B2 7 mg/kg,
ME 14,8 MJ/kg.
Za každou radu budu moc vděčná...
PS: tímto krmením byla krmena i matka štěňátek v době březosti a kojení...narodilo se ji jich devět špuntíků...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:12
- Nahlásit
LucS
tak za prvý si nemyslím, že LR musí mít nějaké speciální krmivo, myslím, že to prodává Eukanuba nebo kdo, speciálně pro určitá plemena, podle mě je to marketingový tah...
Za druhé - už na začátku je špatný, že na prvním místě jsou uvedený obiloviny.
Přiznám se, že dřív jsem se složení granulí celkem dost věnovala, ale teď krmím masem a už nemám přehled a paměť mi jaksi neslouží. Z granulí doporučuji Eagle Pack a Firstmate, mám s nim výbornou zkušenost, ale maso je prostě maso
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:16
- Nahlásit
Díky, je to české krmivo...taky si myslím, že spousta krmiv, co má krásnou reklamu nemusí být zrovna nej...no až malá bude u nás, tak ji zkusím dát něco jiného...sama jsem zvědavá, co si vybere...už se ji nemůžu dočkat...a taky tajně doufám, že se skamarádí s naším papouškem (je to malý uragán)...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:17
- Nahlásit
tímhle bych nekrmila, jak píše Mel, první místo obiloviny, tudíž jich je nejvíc, špatně, další, maso bez určení, žádná moučka ... prostě tohle ne-e
|
choco
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:20
- Nahlásit
LucS
Nasprostý souhlas s Mel. Eagle Packem krmím svého labrouše od malinka a nemůžu si stěžovat, do roku jsem krmila Eagle PAck holistic select puppy large breed a te´d to střídám i s Eaglem puppy large breed normoš řady. Ale taky přecházíme na krmení masem a granule zůstanou jen na ráno. Doporučuju ale pořídit ke granulím i kloubní výživu...
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:22
- Nahlásit
...a tak ji zkusím dát Acanu, nebo K-9...to bude asi lepší...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:27
- Nahlásit
Acana se doost zhoršila, takže spíš K9
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:28
- Nahlásit
Kloubní výživu...třeba tuto:Giom Chondro L Karnitin 200g...je to se žraločí chrupavkou, karnitinem,vitamín C,E, hořčík, taurin(?),zinek, jód, mangan...
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:29
- Nahlásit
Eagle Pack, co píšete nějak nemůžu najít na netu, nějaký prodej...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:34
- Nahlásit
LucS
zkus třeba www.stekaciobchod.cz mají skvělé ceny... Jinak www.eaglepack.cz nebo ještě lepší jsou ofiko stránky www.eaglepack.com.
kloubní výživu používám Alavis 3, obsahuje jak glukosamin, tak chondroitin, tak i MSM .
|
choco
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:35
- Nahlásit
LucS
Třeba Giom, tímhle ládoval přítel svou labroušku. Na trhu je těch přípravků spousta a je dobrý to pak třeba i vystřídat s něčím jiným. Nám ortoped doporučoval i Chondrocan v práškový podobě nebo Caniviton a Alavis kl.výživu.
A Eagle Pack prodávají třeba tady http://www.stekaciobchod.cz/stene-eagle-pack-c-3_4 _10_270.html nebo tady http://www.exo-eko.cz/Krmiva-pro-psy?IdVyrobce=8, vím ještě o dlaších,kdybys chtěla
|
choco
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:37
- Nahlásit
LucS
A přijď pak mezi nás i do fora labradorů odkud budeš mít feňulku?
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:37
- Nahlásit
Díky moc, je těch přípravků a krmiv tolik, že je těžké si bez rady vybrat ... mám ještě jeden dotaz za jak dlouho labradoří štěně zbaští 15Kg pytel granulek?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:39
- Nahlásit
LucS
Taky doporučuji Eagle Pack.Nakupuju tady:http://www.haty.cz/
S krmením bych moc neriskovala.Nám se to nevyplatilo a jsem ráda,že konečně máme granule,které nedělají problémy.
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:42
- Nahlásit
fenečka je z Karlovic, není s pp...maminka rodila poprvé. Není to přímo chov. stanice.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:46
- Nahlásit
LucS
nekupuj 15kg,ale malé balení
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:48
- Nahlásit
do fóra určitě přijdu, v mém okolí nemá nikdo labradora...no vlastně ani doma chovaného psa...takže se nemám s kým o tom pobavit...
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:53
- Nahlásit
dobrá tedy... no ostatně je blbost koupit hned velké balení, když jí to třeba nebude chutnat...určitě to bude nějaký menší pytlík...
PS: taky jste se tak nemohli dočkat svého prvního štěněte?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 12:59
- Nahlásit
LucS
Určitě,kup malé a uvidíš.Ale labradoři bývají dost žravé plemeno,takže tam asi problém mít nebudeš
To víš,že jsme se všichni těšili
|
choco
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:44
- Nahlásit
LucS
No mě to 15 kg balení vydrželo u špunta necelé dva měsíce,ale jak rostl, tak jsme te´d zhruba na pytli za měsíc
|
choco
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:02
- Nahlásit
A těch 14 dní co jsem už na toho vybranýho mrňouse čekala bylo strááááášně dlouhýýýýých
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:18
- Nahlásit
mám před sebou 3 týdny čekání...tak si to zkracuji hledáním infop o čemkoli....pak pošlu i fotku...je to krásná tlusťounká kulička...)
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 16:28
- Nahlásit
já na mrňouse čekala prvně 17 let, až mi ho povolili a já si vybrala ch.s. tak jsem čekala 214 dní(podle mých nepřesných výpočtů)...odpočítávala jsem to
|
abby
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 17:07
- Nahlásit
LucS
A kolik ti je?
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 21:04
- Nahlásit
mě je 25...
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 21:06
- Nahlásit
Johule
mě ji zakazovali taky...ale už žiji sama s přítelem (jemu byl taky hafan zapovězen) a tak jsme si ho sami sobě povolili
|
Joowanaa
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 10:31
- Nahlásit
Dost doporučujete EP, ale čím krmit, když nyní není do zemí EU dováženo?Co jiného byste pro štěně velkého plemene doporučili?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 16:36
- Nahlásit
Joowanaa
Cokoliv, co je určeno pro velká plemena (případně velká a robustní - jako to má třeba ProPlan) a má rozumné složení - o tom už toho tady bylo napsáno.... Každopádně co sedne jednomu psovi, nemusí sednout druhému, takže je třeba i to nejdoporučovanější krmivo odzkoušet osobně (nebo psově?). Za sebe a psa můžu říct, že ProPlan nám velmi vyhovuje, ovšem my nejsme velké plemeno
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:57
- Nahlásit
corgi
Vidíš, a já bych Proplanem nekrmila ani kdyby byl zadarmo...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 18:43
- Nahlásit
pawLINka
No dyť to říkám, každému sedne něco jiného, jak psovi, tak páníčkovi. A copak sypete vy? Nebo jíte syrovou?
|