Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Vybírám hafíka
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:25
- Nahlásit

Garfield
No z toho bych právě měla strach. Pár teriérů znám a jsou to raplíci, i když kouzelní

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:30
- Nahlásit

EngieB
Nemáš pumici photos?

Zděs pumice.

Sice patří mezi ovčáky, ale de facto je to teriér. Já bych neměnila . Od Vánoc máme i foxlíka Armánka a taky je to zlatíčko. Akorát jsou oba krapet nezávislí. No, když to srovnáš s borderkou tak hooooodně nezávislí. S klidem se ti seberou a jdou pryč, prostě člověka až tak moc nepotřebují, vystačí si sami. Třeba při nocování pod širákem je s pumou problém, musím ji přivazovat. Ona neuteče úplně, ale většinou se ráno dozvím, že si zašla do vesnice zabít pár slepic, do hospody na pivo...no a ráno už zase leží vzorně vedle spacáku .

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:33 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit

Biluška
No pumice je beautiful. Mám ráda tyhle netypický plemena, ale já jsem strašně nezodpovědný majitel, respektivě nemám tu správnou důslednost, takže od teriérů se budu radši držet dál
Ale má super barvičku!

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:45
- Nahlásit

EngieB
No jo, terišek je holt terišek. Pořád jsou zlatí proti malamutce Gozérce . Už teď mám naprosto jasno v tom, že tohle je naše první a poslední malamutka : D. Proti ní jsou teriéři vzorně ovladatelní a v podstatě dychtivě čekají na mé další povely .
Jinak z těch prcků vřele doporučuju šeltičky. Ty kecy o zdraví a povaze jsou z větší části fakt jenom kecy, vůbec to není tak hrozné. Je fakt, že jejich typickým znakem je nedůvěra k cizím lidem. Ale je to nedůvěra, nikoliv bázlivost. Mě to v podstatě vyhovuje, nepotřebuju, aby se vrhali cizím lidem do náruče. Se zdravím na tom nijak špatně nejsou. Když o tom tak přemýšlím, tak všechny tři moje šeltky potřebují veta pouze v případě úrazu. Žádná z nich nikdy nebyla nemocná, jenom Heska měla jednou psincový kašel. Z těch vrozených chorob je třeba dávat bacha pouze na luxaci (a ta nebývá nijak dramatická, protože šeltice jsou lehké takže to zvládají), no a na oči, ale ty už dneska skoro každý nechává vyšetřit.
Tůry a takové věci dávají šeltičky naprosto v pohodě. Je to pes z mechu a ocele

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:55
- Nahlásit

Biluška
A co ti šiperáci? Nepotkala si nějakého na závodech? Jací se ti zdají?
Šeltie se mi líbí, ale jsou to chlupatice, to nevím, nevím, mám to v bytě a z borderáka to hůplně stačí

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 08:58
- Nahlásit

EngieB
Znám jednu holku co má tři šiperky. Běhá to docela slušně a rychle . Povahově nevím, v podstatě je vídám jenom na závodech, takže netuším.

Šeltie se mi líbí, ale jsou to chlupatice, to nevím, nevím, mám to v bytě a z borderáka to hůplně stačí
To jo, chlupy jsou z nich slušný. Vždycky přemýšlím kde se na tom psovi vůbec nabralo. Z jedné šeltie bývá víc chlupů než ze setřice, která je desetkrát tak velká

maxim
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 09:58 - Změnil/a: maxim
- Nahlásit

EngieB
Papilonek Nemusí se střihově upravovat, nepelichá.
Při výběru psa jsem taky uvažovala o šiperce. Moc se mi líbí, ale papilon je ovladatelnější

Linda L
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 12:37 - Změnil/a: Linda L
- Nahlásit

Ahojky, hele vidím že mluvíte o šiperkách, kámoška má teď vrh ve stanici Bohemia Animo http://www.schipperke-animo.cz/ Jukni tam jestli má ještě volnýho štěníka. Já znám maminku těch štěňouchů a je skvělá. Můj Bertrám jí miluje Štěníci nemají kupírovaný ocásky.
Jinak teriéra (PRT) mám ale vřele nedoporučuju. Momentálně se doma otužujem protože psisko si lehá zásadně mezi nás doprostřed na společnou peřinu Jinak má na svědomí kompletní rekonstrukci zdemolovanýho bytu (on demoloval, rekonstruovali jsme my ) a několik psycho sousedů ("pejsek stále pláče")
Jo a s tou šiperkou má kámoška složených spoustu zkoušek a titul Interšampión

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 13:50
- Nahlásit

Linda L
No jo, ale fenečku!

Linda L
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:07
- Nahlásit

Tak to je škoda. Ale jinak šiperkám zdar!

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:23
- Nahlásit

Linda L
To rozhodně. Ovšem moje mužská smečka by fenku příliš chránila, znám je, oba jsou to strašní kavalíři.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:34
- Nahlásit

EngieB
tak je tu pejsek v Taien a očekávaný vrh od Prachovských skal. a jen pro upřesnění Lindiny odpovědi - šiperkám se ocásky nekupírují, alespoň ne u nás - rodí se přirozeně bezocasé nebo se jim ocásky nechávají, pak se jim kroutí jako špicům.ale na ten odkaz jsem koukala, to je impozantní, všechny ty zkoušky, jen je ta fenečka na mě drobná, já bych brala šipinku většího typu (velikostně se dělí na 3 - 5 kg a 6 - 8kg)...

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:37
- Nahlásit

Biluška
Proti ní jsou teriéři vzorně ovladatelní a v podstatě dychtivě čekají na mé další povely

no týýýý woe
já nedokážu přesvědčit ani buldočka aby mi neutíkal za zvěří

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:45
- Nahlásit

Lucie od Arta
Tak to já klidně menší, ale z fenečky mám fakt strach, kluci by ji chránili a to je průšvih raz dva. Do Taienu asi písnu nebo zavolám, akorát je to fakt kus cesty (jsem od Brna). Já nevím, proč se všichni táhnou do Čech

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:46
- Nahlásit

Mar
razím teorii, že nejde o rasu psa, ale o povahu každýho jedince... viz když srovnám Bedřichu s její ségrou...stejný plemeno, stejnej vrh... ale totálně jinej temperament...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:55
- Nahlásit

blanulinka1
chápu. mám třetího psa, stejné plemeno - a nebetyčné rozdíly,snad jen ta paličatost je jim společná. mě např kokr neloví (tedy zatím, je mu rok, ale jeho předchůdci lovili cca od čtyř, pěti měsíců) a znám právě zástupce společenských plemen,co lověj,jak diví
EngieB
hele,já zas mám opačnej problém, když se někam chci jet kouknout já, bývá to nejlíp na severní Moravě

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:56
- Nahlásit

blanulinka1
no to jo, ale tjo mám pomale strach si pořídit jakýhokoliv dalšího psa, dyž sem to přivolání tagle tragicky nezvládla u společenskýho plemene
ale zase Béčko je již druhej metr na stopovačce a hájzl zkouší zdrhnout i s ní jakože paličák se fakt sám v dané situaci (pokaždé jinak) rozmyslí,estli chce radši pamlsek a pohlazení,anebo estli je víc vzrušující zajíc třá a radši to pak schytá,ale proběhne se s ušákem..... (a to je ještě zastaví, podívá se na mě " ty mi mužeš viš co" a pak teprv běží dál ho honit..)

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:59
- Nahlásit

Lucie od Arta
A nechceš se přijet kouknout a dovést mi šiperku

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:00
- Nahlásit

Mar
já nedokážu přesvědčit ani buldočka aby mi neutíkal za zvěří
Tak já jsem to pumě vysvětlila hravě. Lilátko jsem taky zvládla, už ne tak hravě (poněvadž má jenom jednu mozkovou buňku a ta řídí "nádech-výdech") , ale pochopila to. Armánkovi to asi nevysvětlím , ale věřím tomu, že kdybych ho měla v ruce od mala tak nebude lovit taky. Gozéru vzdávám, ta prostě loví, jediná naše naděje je vyplašit veškerou zvěř dřív, než se o ní domákne Gozéra. Tohle si vzali za své šelťuchy a ječí tak příšerně, že všechny srnky v okruhu 17 km vědí, že se blížíme a včas se evakuují. K obrovskému vzteku Šagynky, která se je snaží zahnat zpátky, abych je mohla zastřelit. Když se jí to náhodou podaří tak je zase naštvaná na mě, protože nestřílím a ona nemůže pochopit proč ta srna běží dál, když jsem ji měla přímo pod nosem

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:01
- Nahlásit

Lucie od Arta
a znám právě zástupce společenských plemen,co lověj,jak diví
víš,já si koupila buldočka - pecivála . . . krom toho,žeběháme coursing, sme ještě cca rok chodili na agi (kvuli pracovní době již nemužu) a v lese se něco šustne nebo zacetí stopu - a je v prdeli.... aj si myslim,že není z nejpomalejších
tady:
http://www.buldocek.wu.cz/coursing-francouzsky-bul docek.php

a tady:
http://www.buldocek.wu.cz/ostatni-francouzsky-buld ocek.php

mužeš najít videa mojího společenskýho psa v běhu...

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:02
- Nahlásit

Biluška

a teď mi ještě řekni,co to máš za plemena
podle jmen psů to nepoznám

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:03
- Nahlásit

Lucie od Arta
no, přesně, Bédi ségra lovec není, ta se může utlouct třeba za míčkem, klackama...kdežto Béďa to je prostě lovec, tu klacek zajímá tak 5 - 10 minut, navíc jen když jí ho opakovaně seberu, honím se s ní, hážu a pořád dokola, ale po chvilce ji to přestane bavit a jde si raději čmuchat stopičky, hrabat díry... o míčkách nemluvě, ty ji neberou vůbec... Ta jraději vlítne do křoví aby si tam vyhnala nějakýho kosa a mohla ho pak, s velmi hlasitým hlášením, lovit... prostě lovec každým coulem. Není na mě, co se týče procházek, vůbec závislá, klidně si lítá deset, patnáct minut kolem, jen ji slyším, nevidím ji, pak mě přijde zkotrolovat, jestli "čekám na místě"... a jde do toho znovu, kdežto Wendy, se drží paničky, ta odběhne tak dvacet metrů a zase se hned vrací Nebo, Béďa miluje lidi, Wendy je k cizím spíš nedůvěřivá... atd atd...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:04
- Nahlásit

EngieB
Hm.Jelikož jsem bez auta, tak asi ne. Paní by se asi nelíbilo, kdybych štěndo narvala do vlaku a transportovala komusi k Brnu.
Biluška
Tuhle metodu jsem taky praktikovávala. jen je problém, když se okolo Prahy takovýhle pejskařů sejde víc - ty srnky pak lítaj mezi náma a snažej se předstírat, že jsou taky pes. a znám i ten pohled jako TY SEŠ OUPLNĚ BLBÁ,TY TU SRNKU JAKO NEVIDIŠ,BO CO?

Mar
Člen
- Nahlásit

blanulinka1
tu klacek zajímá tak 5 - 10 minut
to Berryho tak 3-4 vteřiny

EngieB
Člen
- Nahlásit

Mar
U tendence honění zvířat bych prubla ZOO - zvykají si, že zvířata cítí, ale nehoní. Těžko ale říct, co to udělá se starším psem Na štěndo je to super!

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:06
- Nahlásit

EngieB
Jenže v ZOO zvířata neutíkají. Kdyby venku stála, taky je nehoněj, aspoň ti, co znám a co jsem měla. Kdyby srnka stála nebo šla ke psovi, asi by stáhl ocas mezi nohy a zdrhl - nebo si s ní zkusil hrát jak tuhle můj pošuk s kozou

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:07 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

EngieB
v zoo mi je nehoní - protože vzoo před ním neutíkaj
když u babičky přítele nahnal 10 krůt do kouta a vony už neměly kam zdrhat,takže zalehly, tak je taky nechal bejt - ale dokud utíkaly, honil je, klapky na uších, očích,aboslutně v tranzu a mimo realitu - viděl jenom krůty....

ZOO Brno:

Mar
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:08
- Nahlásit

Lucie od Arta
áá,taks mě předběhla :d

jéé,ale muj si taky vloni hrál s kozlem chtěl ho klasicky ojet

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:09
- Nahlásit

All
S lovením mám úžasnou historku s Kikem, borderkou. Malina vyplašil zajocha, tak zatím do pole, naštěstí je to starej blb, takže pes běhal v poli, zatímco zajoch v klidu vyhopkal zpět na cestu Ovšem tam teprve jeho trápení začala. Nejdřív utíkal směrem k borderákovi, konečně si ho všiml, hodil brzdu, otočka a na druhou stranu. V tý chvíli jsem ovšem zavolala na Kika já, takže pes a zajíc běželi skoro vedle sebe, akorát borderka nestíhala. Pak si zajíc uvědomil, že běží ke člověku, zase brzda, přímo proti borderce, proběhli kolem sebe, borderka doběhla ke mně a vzpoměla si, že klacek nechala za sebou. Takže zase bordera otočka, zdrhá za zajícem, ten musel chudák mít nervy v kýblu, zajíc běží dál, borderka zastavuje u klacku a spokojeně aportuje klacek. No komedoška jedna báseň

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 15:10
- Nahlásit

Lucie od Arta
Mar
Tak to je fakt! Ale na malýho to fungovalo, on má nějak zafixovaný, že zvířata jsou prostě pořád jako v zoo, tak sedí a čumí, jak dva metry před ním běží stádo srnek. Super!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání