| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 16:25 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Kreis
ono je to, myslim, hodne individualne. nas Robino bol fakt hyperaktivny, Tesak je tiez aktivny, ale je to vacsi salamista ale ani jednemu by nikdy nestacili 3 pohodinove vychadzky - prvy by mi z bytu urobil kulnicku na drivi, druhy zase domrza dovtedy, kym ho nevezmem von.
ked bol Robin stena, mal dve take obdobia, zhodou okolnosti dost tesne po sebe, ked mal naordinovany kludovy rezim a mozem povedat, ze to jeho hyperaktovitu este zvysilo, bol z toho totalne na nervy, sadol si pod okno a zavyjal a pod.. proste pes chcel behat a nemohol
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 19:53
- Nahlásit
Bela
máš krásný smajlíky
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2008 20:02
- Nahlásit
gabifi
na tie sem dala link Terri
http://www.celysvet.cz/dalsi_smajliky_vice.php
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 08:36
- Nahlásit
Bela
díky, už je mám v oblíbených
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2008 11:39
- Nahlásit
katy13
a co třeba malý papillonek? Srst je na úpravu nenáročká, jsou to mazlové, ayle vůbec žádní povaleči, baví je veškerý výcvik od agi, stopy nebo třeba jenom poslušnost... Taky milujou aportování a jsou správně živí a veselí... Zároveń se ale nemusíš bát takové demolice byrtu, jako třevba u nějakého teriéra... Kdybys chtěla můžu ti doporučit nějakou tu chov stanici, kde jsou zrovna te´dka štěňátka... Vím o jedné menší krásné a hrozně živé fenečce, která by byla pro výcvik určitě vhodná
|
pollies
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 18:21 - Změnil/a: pollies
- Nahlásit
Nechci zakládat další fórum, tak to šupnu sem:
Jakého byste doporučili psa za těchto podmínek:
Aby zvládl náročnější túry i v horším počasí nebo v zimě, jezdíme totiž často na výlety, mohl spát pár nocí venku (sice v létě a na jaře, ale trochu studěnšjší) aniž by to ohrozilo jeho zdraví, v případě nějakého konfliktu bránil, na druhou stranu aby mu nevadilo bydlet v bytě a vydržel, když nikdo není půl dne doma, dalo se s ním dělat třeba agility, ne příliš temperamentní povaha
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 06:39
- Nahlásit
papillon_girl
Já hledám pro borderáka kámoše, taky bych ráda něco malýho, co ti papilonci, přežijou hry s větším psem? Jak jsou na tom zdravotně? Přemýšlela jsem o norfolkovi, ale asi je dost drahej
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 07:16
- Nahlásit
katy13
Pokud to bude tvůjprvní pes, doporučuji také pudla. Je mnoho velikostních rázů a mnoho barev ze kterých se dá výbírat. Je to povaleč, pokud ty se válíš, je aktivní, pokud ty jsi aktivní, myslím, že je to ideální pes do bytu /opravdu nelíná-nepouští chlupy, ale musí se vyčesávat, neboť chlupy zůstávají díky vlnitosti v srsti/ a je to dobrý pejsek na různé sportovní vyžití - agility, dog-dancing, fybool, coursing, výlety,ale miluje i gaučing
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 07:22
- Nahlásit
EngieB
Ahoj,já jsem pořídila ke svému maltézáčkovi borderáka a můžu ti říct,že ač ho mám teprve týden a už jsme si ho brali staršího-přes 5 měsíců,tak se spolu zžili hezky,doma provokuje ke hře maltézák,fakt se tui súpolu pěkně perou,chvíli na hoře ten pak zase druhý a venku k honění - nebo spíš pasení, provokuje borderák. Takže velkej a malej je podle mě dobrá kombinace
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 07:30
- Nahlásit
krecinek
Tak to zní docela dobře
Já uvažuju o jack russelovi, norfolkovi nebo papilonovi, ale nevím, kterýho. Musí to hodně vydržet, nebát se velkých psů a taky bejt cvičitelný. Nemáte někdo nějakou radu? Nebo spíš zkušenost?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 08:46
- Nahlásit
EngieB
Žádnej pes se ti nebude bát velkýho, když s ním bude vyrůstat od štěněta...já mám velkýho pudla a maláho vořecha a nemaj nejmenčí problém
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 08:55
- Nahlásit
pollies
A to musí být čistokrevný? Já bych si vybrala něco v útulku no
Ale chápu že každej to vidí jinak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 08:59
- Nahlásit
pollies
Tohle je životní program jak na míru dělaný pro středního nebo velkého špice. A na rozdíl od pudlů je nenáročný na údržbu a má samočistící srst.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 09:01
- Nahlásit
Dines
Já nemyslela mých velkých, ale velkých obecně. Ale je fakt, že bych to tahala na cvičák od mala.
Maya
Velkýho doporučuju černýho, je jich málo!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 09:10
- Nahlásit
EngieB
Kdepak, černých už je víc než bílých, to bílí nám teď mávají šátečkem a směřují k vyhynutí. No a kdyby měl někdo zájem o raritku a dost peněz, tak se dá poprvé po 30 letech koupit experiment velký hnědý.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 09:54
- Nahlásit
Maya
Počkáj, já myslela, že hnědý se rodí neplánovaně, tak jakýpak experiment? Takže bílých už je míň? Kolik? Černých je zatím taky strašně málo a navíc je to všechno příbuzný, takže problém jako blázen
A přitom jsou úžasní! Já měla fenku a byla super!
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:24
- Nahlásit
EngieB
Doporučju schipperku, jsou úžasný, odolní, sportovci a agiliťáci, ty, co znám, chodí na túry a běhají u běžek, přitom to má šest kilo...a s většími psy není problém.Jen nejsou nijak zvlášť líbivé, ale to mi přijde spíš jako plus.
Koukni na www.schipperke.cz - brzy budou i štěnda, já se na ně zatím jen pojedu juknout, mám stopstav.-).
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:26
- Nahlásit
Když už je tu řeč o těch duetech...v rodině máme pudlici, a můj nastávající mrňous se s ní bude určitě vídat(ne-li o prázdninách sdílet jednu zahradu).Stále přitom nevím zda pejska či fenku..je něco s ohledem na již stávajícího pudlíka lepší??
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:32
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ahoj! Výborně, nějaké informace od zdroje. Já o šiperce uvažovala, mě se právě strašně líbí, ale prý v ČR nejsou nic moc. Dělá s nimi někdo něco? Můžeš doporučit chovné stanice? Budu moc ráda, když mi k nim něco písneš, mám malinu a to je vlastně taková malá malina
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:35
- Nahlásit
EngieB
Kdepak neplánovaně, velký hnědý se naposledy neplánovaně narodil někdy před 30 lety, od té doby nic, tak je považován za vyhynulého. Němci teď udělali experiment velký černý pes x střední hnědá fena, mají hnědá štěňata, bohužel spojení nevybrali zrovna moc skvělý, ale díky bohu i za to.
Velkých černých je víc, ale máš pravdu, všechno víceméně příbuzný, bílých je míň a navíc nikdo u nás nemá moc zájem je chovat, venku něco nepříbuzného je, ale zase při těch cenách za štěňata tam nikdo nechce jet. Každopádně jestli se něco brzo neudělá a chovní jedinci zestárnou, tak se bude muset asi zase začít s experimentama jako s velkými černými.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:40
- Nahlásit
Maya
Já jsem spíš na černoušky Ale je to škoda, já to plemeno miluju, byla jsem fandit Formátorkovi v Brně Je trošičku příbuznej s naší holčičkou (ta už je bohužel v nebi). No jednou se mi vejde do limitu a bude další černej velkej u mě doma
Ale je to v pytli.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:52
- Nahlásit
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, někdy do budoucna uvažuju o štěněti border collie. Strašně se mi tato rasa líbí a navíc jsme se zbláznili do agility, a na to jsou bordery hodně šikovné.
Zatím bydlíme na bytě (máme westíka a kříženku), kdyby musela zůstávat přes týden, v době, kdy jsme v práci, jen se psama, nebude jí to vadit? Četla jsem, že bordery nejsou moc rády v uzavřených prostorách. Jinak chodíme denně cca na hodinové vycházky, o víkendu jezdíme na agility a poslušnost, příp. na závody. Myslíte, že by jí tohle vyžití stačilo? Četla jsem právě, že bordery jsou dost hyperaktivní, tak nevím, jestli i když si ji vychovám od štěňátka, to pro ni nebude málo... Jsem ochotná příp. přidat další aktivity, když to bude třeba.
Taky by mě zajímalo, jak je to u nich s destrukcí? Jak se obecně snáší s ostatními psy?
Díky moc, zatím je to sice jen můj sen, ale snažím se, aby se mi co nejdřív splnil, když to půjde, a tak bych o tomto plemeni chtěla vědět co nejvíc... Jestli je pro nás vůbec vhodné, apod.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:53
- Nahlásit
EngieB
Jo jo, Formička je mimořádně povedený.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:55
- Nahlásit
EngieB
Koukni na ty stránky, chovatelku znám, je to CHS z Prachovských skal. Její šipinky dělají agility, turistiku, nějaký odchov má ZOPky, ZZO a tak - plemeno je nezatížený dědičně, DKK i DLK se jich až tak netýká...napiš tam, ta Vlasta Březinová je strašně fajn, jde jim jak o exteriér, tak o povahy, ve fotogalerii mě dostaly fotky Boriska - ve sněhu u lyží, na vysokohorské tůře. Vypadají dost odolně, tihle prckové - vážně ovčáci, jen mini. Ale mě se víc líbějí ty s ocáskem než ty bezocasé, naštěstí se rodí to i to. Kdybych mohla mít prcka teď, mají nakrytou feneku, co¨běhá agi a dobře, stejně jako její rodiče. ale mě se to bude týkat tak za rok, teď není čas ani místo(ale hlavně čas...).
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:58
- Nahlásit
EngieB
a pak je vlastně ještě dobrá CHS Taien, jukni ještě na ně . Vyptávala jsem se na šipinky všude, samá chvála, i od lidí, co je potkávají na cvičácích a na agilitách...asi právě pro ten ne na první pohled líbivý exteriér, asi si je pořizují spíš lidé, co chtějí sportovního pejska.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 11:01
- Nahlásit
EngieB
co ti papilonci, přežijou hry s větším psem?
Ahoj
Papilon je bezva, jednoho mám doma. Vydrží celodenní tůru a přitom není nijak zvlášť hyperaktivní, vydrží doma v pohodě, než se vrátíš z práce, chodíme na výcvik poslušnosti i na agi, v obojím je dobrej. Je to zdravé nezdegenerované plemeno a hlavně je úžasnej
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 11:18
- Nahlásit
Lucie od Arta
Koukala jsem a mají ještě jednoho tříměsíčního kluka Neviděla jsi ho?
maxim
Mě se papilonci moc líbí, kamarádka má takovou malou úžasnou holčičku, ale je to takový až moc hezký Ale zase by se mi to hodilo k borderákovi
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 11:21
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ještě se zeptám, co CIDABRO? Neznáš, nevíš?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 11:26
- Nahlásit
Kamca
Ahoj, mám borderku v bytě, v podstatě zatím sama (malina už je stará, tak jsou od sebe), je v pohodě, neničí, akorát jí chci právě pořídit kámoše na hraní
Jinak bordery až tak hyperaktivní nejsou, záleží, s čím srovnáváš, já mám malinu a mladou borderu a musím říct, že maliňák byl mnohem horší a to je to lenoch obecný Takže v klidu do toho, půl je hotovo
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 11:28
- Nahlásit
Maya
Celej sestřička od dědečka
|