Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně Amerického buldoga
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2006 21:23
- Nahlásit

Brody
hele zabránit asi moc ne..ale budeš mít štěndo od malinka..jak jsem pochopila Petra si brala pesu už po někom...takovýhle plemeno si beru od štěnda..po někom je to risk...znám plno psů drnějších plemen a jsou v pohodě i ve vysokým věku...bude záležet na socializaci a povaze psa

joli
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 08:50
- Nahlásit

Já jsem tu naši fenku taky neměla od mala. Vzali jsme si ji od lidí, kteří už měli fenku angl. buldoka - asi tříletou- a tahle naše, když dospívala tak terorizovala tu angličanku , až se šíleně porvali, museli ji zašívat a tak se rozhodli, než ji jim zabije dát ji pryč.......Tak jsme si ji vzali v 7 měsících! A jak jsem psala byl to úžasný hodný pes, jen musel mít nás páníčky jen pro sebe, jiného psa by asi na dvoře nesnesl!!!! Jo a k dětem byla hrozně hodná a jemná, takže tam rivalitu necítila....... A mimo pozemek se psama taky O.K. - nikdy se neporvala...

daliva
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 10:31
- Nahlásit

Brody
Těmto stavům lze zabránit jen tím, že jsi s takovým plemenem stále ve střehu - to neznamená, že mu nedůvěřuješ, ale vzhledem k jeho síle a povaze je třeba být vždy důsledná a dominantní (pozor, ale nikoliv za cenu násilí, na tyto psy platí jen "klidná síla" - přirozená autorita psychicky stabilní osobnosti). To posílíš neustálou prací se svým psem, neustálým poznáváním se, respektováním psí povahy (u těchto psů je zvlášť velkým problémem "polidšťování" a podsouvání jim lidských reakcí - oni tak trochu působí, jak nad vším přemýšlejí a mají svou hlavu) a hlavně předvídáním - vždy je to tvá zodpovědnost. Zvláště si pak dávat pozor v těch pudových situacích, kdy působí i hormony (hárání, falešná březost apod.).
Bohužel, nepříjemným situacím se asi nevyhneš ani se sebevychovanějším a sebepřítulnějším psem, protože společnost je (kvůli mediálně přetřásaným kauzám tzv. bojových plemen) nastavená spíš proti velkým psům a buldočím typům zvláště, na to se taky připrav, protože to bývá nepříjemné - o to víc, že víme, že zbytečné...

Brody
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 19:50
- Nahlásit

daliva No jasne no, ja jsem vzdycky za tyhle plemena orodovala u lidi, kteri je nesnasi a rikaji, ze jsou to vrahove a tak.. Ale ted vim, ze je to zbytecne, proste nekteri lidi nedovedou pochopit, ze nejvetsi podil na tom vsem ma vzdycky clovek.. Teda muj nazor.. Ale jsem si jista ze je pravdivej.. Podle me ma mit kazdej kdo si poridi psa uplnou zodpovednost za jeho chovani, jednani... za jeho problemy, proste za vsechno co se ho tyka.. At je to obycejnej krizenec nebo papirak s ja nevim jak dlouhym rodokmenem...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 11:12 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Brody
Ahojky, byla jsem v podobný situaci. Loni jsem se rozhodla, že si pořídím k našemu psu dalšího pro sebe, abych s ním mohla pracovat, jelikoš s tím naším to nešlo. Vybírala jsem si a čekala rok právě na tu svojí malou holčičku....
Mámin pes je vodící pes plemene labrador, takže ho nešlo přetěžovat dalšíma věcma. Mimochodem je mi 21, takže nejsem o moc starší než ty, ale musím říct, že na některý dobře míněný rady lidí, kteří s tím mají "letité zkušensoti" reaguješ fakt dost divně, ale nechci do tebe rejpat,proto ti nepíšu a hádat se s tebou fakt taky nechci.Ale to ti chci říct, taky se mi líbí např. rotíci,stafordíci,BO,BOŠ,NO.... a chtěla jsem si některýho z nic pořídit.Už jsem doma nechtěla dalšího retrievra protože jsou fakt až moc "hodný", chtěla jsem pejsu, se kterým bych se cítila bezpečně,mohla bych ho nechat čekat před obchodem aniž bych se bála, že když na něj někdo zamlaská, tak s ním vesele odkráčí,kterýho by nezajímali cizí lidi a líbil by semi podle vzhledu,což jsou právě plemena, co jsem uvedla.Víš co mám doma?12 ti týdenní štěně tak mnou nechtěného goldena!Uvědomila jsem si, že bych na jejich výchovu třeba ani neměla, i když jsem hlásala přesně to, co ty.Myslela jsem si, že jo,ale nechci řešit situaci, co kdyby se mi to nepovedlo a něco se někomu stalo.Tvůj výběr ti nerozmlouvám,jen fakt ber v klidu, to co ti tu radí.Mně tu pár lidí hodně dobře poradilo a stále radí a ne všechno se mi líbilo nebo jsem s tím souhlasila.Opravdu mě překvapuje tvůj zatvrzelý přístup k chovateli, kterého sis vybrala.Že má nejstarší chov?No a co? Pan Kubeš z Třeboně totéž hlásá o svém chovu retrievrů, ale já bych si od něj štěně nevzala.Ne že by byl špatný,nechci pomlouvat,každý se musíme asi nějak živit, ale množírny na štěněňata fakt v oblibě nemám a to jsem tam byla s příbuznými, když si od něj kupovali zaručeně kvalitní štěně LR...Fenka má PP a to jim jí prodal se slevou, jelikoš si jí brali po tom co jí byl vydán průkaz původu a prej těsně po tom se jí objevila vada srsti (má žluto-rezavé fleky na černé srsti ),rodiče byli kombinace žlutáxčerná,což se běžně dělá,ale nějak neodhadl asi linie barev...To jim ještě radil, že se to dá na výstavy kvůli chovu zabarvit! Taky plácal o titulech a výstavách a oni si mysleli, jak dobře koupili,když je to ta nejstarší CHS s tou nejdelší tradicí...Já když sháněla psa osobně jsem navštívila 3 CHS a s několika byla jako ty ve spojení až do konečného podepsání předsmlouvy a zaplacení zálohy.Nedej se chovatelem okecat,opravdu, může se ti jevit jako super člověk,jak tomu rozumí,jak se o to zajímá,jak se ti snaží poradit,....taky moje osobní zkušenost,těžce jsem prozřela ( viz. moje téma na foru Nové štěně doma=páníček na odstřel ).Ber to vážně, přece nechceš patřit mezi tu odsuzovanou menšinu,kterou já naprosto nesnáším,co si vzali psa na kterýho nemaj a vyroste z toho pes-svině a to třeba jen proto, jak si věřili kterak na to maj a jdou si za svým....To už nemluvím o těch co si je vzali, aby mohli machrova(mezi ty snad nepatříš ).Můj názor je, že první pes pro 19ti letou holčinu zrovna AB není, ale to je jen můj problém.Já si to k srdci vzala a po rotících a stafordíkách jen smutně koukám...
Dej vědět,jak jsi tam dopadla

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 16:31
- Nahlásit

Brody
V tomto naprosto souhlasím s ko4ka. Jsem v podobné situaci jako ona mám 6ti letého a 9ti týdenního pejska - zlaťáčka! Také jsem si hodně načetla a nastudovala a přesto jsem spousta věcí pohnojila a teď je s tím starším doháníme....Ale to je o mně a né o tobě.
Píšu sem také hlavně proto, že mně je 23 let a narazila jsem ještě na jednu věc týkající se soužití, já + rodiče + pes. Je tu totiž velká pravděpodobnost, že si asi najdeš partnera a budeš s ním dříve či později chtít žít....Já se takhle stěhovala z rodinného domku do paneláku. Pes je miláček rodiny a tak jsme museli zavést střídavou péči.
Vřele ti doporučuji promluvit si s rodiči už teď než se do něj všichni bezmezně zblázníte pravidla, jak to bude až od nich odejdeš, že pesa půjde s tebou atd. Teď se to možná zdá jasné, ale za 6let už to tak jasné být nemusí...
Také tu píšete, že jsou jisté spouštěče agresivního chování, tak to chce zvážit jestli tímto spouštěčem nemůže být i radikální změna podmínek a prostředí. Viz. já z rodiného domku do paneláku, bez našich, přítel, úplně jiný denní režim...

Přeji ti hodně radosti a úspěchů s tvým novým štěňátkem a šťastnou ruku při výběru!

daliva
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 17:03
- Nahlásit

ko4ka
Jumi
Díky za to, že tu zazněly názory vás - věkových vrstevnic Brody. Už jsem si tu připadala jako kázající rodič Jsem ráda, že jste tu potvrdily tu naši věkovou teorii, ne že by devatenáctiletí nemohli am.buldoka zvládnout, ale je fakt, že je to závazek na 10 let, přičemž těch deset následujících let je pro člověka nejpřelomovějších - další studium, zaměstnání, kariéra, cestování nebo pobyty v zahraničí, osobní vztahy a vlastní rodina... V devatenácti je člověk na začátku. Už i proto bych hodně zvažovala výběr plemene.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:02
- Nahlásit

daliva
tak já ani tak neupozorňovala na "vaši věkovou kategorii" jako spíš na zkušenosti,kterých určitě máte tady všechny ( všichni ) víc než třeba "my 20ti letý" .-) Mně jste velmi pomohli
Je fakt, že pejsek je velký závazek, mně to bylo rozmlouváno
( ne rodiči, ale spíš tak lidmi okolo, ale vzhledem k tomu, že už jednoho psa doma máme, tak už je nám vcelku jedno kolik jich budeme venčit a krmit, i když se například násobí náklady). Tohle je věc priorit, někdo cpe peníze do diskoték,cigaret,oblečení...., někdo do koníčků. Holt si to musí každej v tý hlavě srovnat a vybírat podle svých možností a ne jen, co se mi zrovna líbí ( moje zlatíčko je nádherný, i když jsem ho původně vůbec nechtěla z důvodů, které jsem popsala, ale rozhodla jsem se zůstat u toho, co známe a co máme doma )

shiba
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:27
- Nahlásit

ko4ka Jumi
Děvčata, díky za vaše příspěvky! Myslím, že jste to vystihly "úměrně věku" - což není v ničem negativní, jen chci říct, že ač jsme starší jen o pár let (je mi 33), mám už jiné vyjadřování, které Brody možná nemohla přijmout jako dobře míněné "rady". Takže díky, že jste se do toho vložily i vy!
A opět musím souhlasit s daliva

Brody
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:36
- Nahlásit

Nereaguju divne, jen jsem rozhodnuta.. A uz vubec nejsem na nikoho tady nastvana.. To ani nahodou.. A ten chovatel naopak sam rika, ze se mam podivat jeste do jinych ch.st. abych mohla porovnavat.. Nic mi nenuti a nepremlouva me, jen mi rika co jak je, az tam pojedu a presvedcim se sama tak teprve budu vedet.. Kdyby vychvaloval svoji stanici a premlouval me atd.. tak bych do toho nesla..

Brody
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:37
- Nahlásit

A hlavne nerikam, ze s vama nesouhlasim.. To vubec.. souhlasim ve vsem, ale jsem plne rozhodnuta a tohle plemeno si poridim..

ko4ka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:40
- Nahlásit

shiba
no, nemáš vůbec zač, já když to četla, tak jsem jaksi nemohla zareagovat. Ta holčina mě občas zvedla ze židličky, ale nechci jí nějak urazit, protože já měla dosti podobné hlášky ještě asi loni na jaře taky a taky jsem brala pomalu každou radu ohledně psů jako útok na mojí osobu s tím, že ze mě každej dělá "blbečka" a moc si o sobě myslí, když odchoval nebo vycvičil pár psů, tak má asi dojem, že si před ním pak každej sedne na zadek Asi to brala podobně a třeba pochopí, že jste to nemysleli nijak zle .-)

ko4ka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:48 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Brody
no mě přišlo, že to bereš spíš, že tě někdo shazuje nebo tak něco a asi to tak vyznělo i více lidem. Ale to už jedno. Prostě, pokud ses rozhodla, je to tvoje rozhodnutí, nikdo ti nemá právo říkat, ne to si neber a kup si radši pejska pro holčičky .-), ale dej si fakt poradit těžce ve výběru, problémech se zdravím, pohlavím, povahou atd...Já nevím, jestli do svýho vysněnýho bafíka někdy půjdu, ale zatím vidím, že on i ten hodnej retrivříček umí bejt i pěknej hajzlík a člověka přivést až k nepříčetnosti Ještě řešit další nástrahy se mi nechce, tak se držím toho co znám. Je to vlastně takovej můj první pes,
když nepočítám našeho stařičkýho pudlíka,jakožto našeho prvního rodinného psa, na kterým vidím všechny chyby co jsme udělali a když nepočítám toho lumpa labradorskýho, kterej mi ty nervy taky občas dost dobře vypéruje, kterýho si budu vůbec nějak cvičit, takže proto jsem si vybrala plemeno s takovou povahou, jakou má golden. Malá je zlatíčko, ale taky pěkná mrška...Tak doufám, že fakt okoukneš těch chovek víc a dáš si poradit ve všem, co se tohodle plemene týká, když už sis ho vybrala a vyroste ti z něho stoprocentní pes, na kterýho se budeš moct spolehnout

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:53
- Nahlásit

Brody
Mým cílem rozhodně není a nebylo ti cokoli rozmlouvat, hlavně když jseš tak skálopevně rozhodnutá. jen jsem tě prostě chtěla upozornit na to, že teď žiješ doma u rodičů, ale to už za pár letnemusí být pravda. Také to, že se časem o psa bude starat třeba i tvůj přítel....a hlavně si to s vašima vyjasnit hned, že až jednou půjdeš z domu půjde pes s tebou...

daliva
shiba
Není zač děkovat jen mám pocit, že Brody si moc neuvědomuje, že její situace se v průběhu života psa bude s největší pravděpodobností dost radikálně měnit - já si to také neuvědomovala a je třeba s tím dopředu počítat. Jinak mám pocit, že je prostě rozhodnutá a basta a nikdo a nic ji nepřesvědčí. Chvílema mi příde až že je to trochu na truc - ale možná se pletu.Prostě už nezbývá než radit jak to nejlépe zvládnout.

Musím říct že odvaha Brody mi bere dech, já bych jí rozhodně neměla! Absolutně odmítat, že něco co dělám poprvé v životě, něco tak složitého jako je výchova psa zvládnu bezchyby a skvěle!

monika
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:56 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

Brody
Já budu asi stejná "protiva" jako shiba,daliva nebo brut, ale ony mají vážně pravdu. Věk ve kterém právě si, je v dnešní době začátek nového, pro někoho naprosto samostatného života. Je to věk krásný, plný lásek, poznávání, cestování, hledání práce či splnění svých snů. Dneska si přesvědčená, že pro tebe je jen a jen AB, ale co když si najdeš práci, která bude zabírat moře času, najdeš si přítele, který nebude chtít na 100% akceptovat tvého čtyřnohého kámoše (i když zpočátku bude mít jiný názor), budeš se chtít osamostatnit a třeba si i založit rodinu. Tohle všechno pejska tohoto plemene poznamená víc než třeba veselého, snadno ovladatelného goldena nebo buldočka. Když nebudeš moci ty, jsou rodiče ochotni a schopni se o tvého AB postarat. Mají dost fyzické síly aby ho zvládli? Mají dostatek trpělivosti na nálady, které pejsek mívá a které oni znát nebudou? Jestli si chceš dokázat, že máš na to, prožít svůj život plnohodnotně s pejsou a vychovat z něj spolehlivého a hlavně pro nikoho nebezpečného psa, tak na tohle nemusíš mít zrovna AB. Někdy je tohle těžší zvládnout s pinčem nebo yorkšírem. A věř mi nebo ne, já před člověkem, který má opravdu spolehlivě zmáknutého pinče pokleknu, smeknu a řeknu mu, že je borec.

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 07:38
- Nahlásit

monika
mos hezky napsané,
opravdu si dost madá na takové rozhodnutí, moc a moc to rozmíšlej.
Můj vet mi říkal že tito psi jsou časovaná bomba a mě se to potvrdilo.

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 07:41
- Nahlásit

promiňte za chyny

Chodka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 08:14
- Nahlásit

Čtu vás tady už od začátku, a nabyla jsem dojmu,že Brody,nechce ani slyšet argumenty proti,ale chce jenom slyšet,to že si vybrala správně.Já nejsem ten člověk co by radil,nejsem na to zkušená,ale souhlasím tady s většinou.
Nechápu proč se o tom chce bavit když už je jak píše pevně rozhodnuta.I když už jste ji zvyklaly na změnu místo psa bude fena.Přeji ji pouze aby byla s psíkem spokojená,co bude potom už záleží pouze na ní.

Brody
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 13:22
- Nahlásit

Pro vsechny..
Mozna si myslite, ze nechci slyset veskere argumenty, ale vsechno to peclove ctu i kdyz treba hned nenapisu. Pro plemeno jsem opravdu 100%tne rozhodnuta, jsem v kontaktu s lidma co vlastni psa i fenu, kteri jsou potencionalni rodice myho stenete.. Oba maji velmi klidnou povahu, nikdy se neprojevila agrese, jsou to mazlicci rodiny, nikdy nikoho nenapadli. Bavila jsem se s tim chovatelem, ten rikal, ze hodne lidi tyhle psy podcenuje, jsou nesmirne inteligentni, zadne casovane bomby, to je blbost.. Kdyz mu clovek venuje hodne casu, jak ve vycviku, tak ve hrach, spolecnych prochazkach, tak by nemela hrozit neovladatelnost. Rozhodne nedelam nic nekomu na truc, to ani nahodou, tim bych uskodila leda sama sobe..

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:10
- Nahlásit

Brody
Už jsem se nechtěla ozývat, ale stejně mi to nedá.

Píšeš, že čteš všechny argumenty, jsem tomu ráda. Nikdo z nás nemá v úmyslu ti vymlouvat rozhodnutí pro toto plemeno.

Ale asi jsi stále nepochopila styl prodeje štěňat ( u některých chovalelů...a tím nemyslím speciálně ty vybrané tebou, ale všeobecně). Někteří chovatelé ti ukazují mazlící pejsky, vše ti vysvětlují, tvrdí, že psi nejsou agrasivní ( ani u nich nebo v jejich rodě agresivita nebyla) , jsou zdraví atd. Ale tohle všechno ty posoudit nedokážeš, pokud nejsi přímo s těma dospělcema nějaký čas ( a ne jen pár minut popř. hodinku) a taky pokud neobejdeš několik chov. st., aby jsi si udělala obrázek o psech toho daného plemene- myslím všeobecně.

Je dobré, že jsi ve styku s chovateli, ale stále to neřeší problém tvých ( promiň, ale jinak to nelze nazvat) mizivých zkušeností.

Proto ti tady lidi radí, aby jsi obešla ( objela) víc stanic - i když nemají teď štěňata. Za prvé budeš pak na psy koukat trochu víc s nadhledem a za druhé se spoustu věcí naučíš a dozvíš....od různých lidí ne jen od těch tebou vybraných. Věř, že nabyté zkušenosti potom zúročíš ve výcviku svého pejska a jsou k nezaplacení.

Zkus se zamyslet, jestli by opravdu nešlo, dřív než si pejska vezmeš domů , dozvědět se pár užitečných rad ještě jinde.

Brody
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:25
- Nahlásit

brut
Jsem rada, ze jsi napsala Mam urcite v umyslu jet se podivat jeste jinde, sam chovatel s Red Cock mi to doporucil. Takze urcite ano. Ja vim, ze moje zkusenosti jsou zatim velmi mizive, nemusis se za to omlouvat. Ale urcite spolu s casem porostou. Za vsechny rady jsem moc rada.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:54
- Nahlásit

Brody
Tak to se mi ulevilo....a myslím, že nejen mně
Přeji šťastnou ruku při výběru štěníka

Brody
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:06
- Nahlásit

brut Ja jsem zase rada, ze se vam ulevilo Dekuju, kdyz bude dobre zvazovano, bude urcite i stastna ruka

joli
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 15:25
- Nahlásit

Brody
tak jsem ti poslala ty časopisy, snad dojdou v pořádku

Brody
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:42
- Nahlásit

joli
Dekuju mooooc.. Taky verim, ze dojdou v pohode, vsak zname vsichni nastrahyčeské pošty Ale verim ze jo.. Moc se tesim a jeste jednou moooc diky

joli
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:46
- Nahlásit

Brody
dostalas je ????

Brody
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 20:11
- Nahlásit

Nazdáááárek, jo dosly v pohode, nedostala jsem se ted na net abych ti mohla napsat.. Mooooc moc dekuju, jsou fakt super.. A je tam i rozhovor s tim mym favorizovanym chovatelem ) parada..

šiška
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:00
- Nahlásit

čtu to tady uz dlouho a nechtěla jsem se vám do toho vkládat, ale fakt nechápu proč se do tý holky tak pouštíte. podle mě kdyby sem napsal kluk ve stejnym věku tak mu dáváte jen rady jak na psa, ale ji pořád jen odrazujete. já dostala svýho prvního psa ve 13 letech byl to dobrman a spousta lidí měla taky předsudky protože jsem se o psa musela starat sama. ale ja s nim travila vsechen svuj volnej čas a chodila jsem s nim nacvičák, když přešla puberta (psovi) tak to byl ten nejspolehlivější a nejlepší pes na světě, nikdy mě nezklamal a proto si myslim, že jestli je Brody přesvědčená, že pejska zvládne a bude na něj mít dost času nemá tady už nikdo důvod ji odrazovat. teď byste ji měli spíš poradit jestli psa nebo fenku a jak pejska cvičit už od malinkatýho štěníka.

daliva
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 16:08
- Nahlásit

Šiško, čteš to tu možná už dlouho, ale nikoli pořádně:
1/ od plemene "odrazujeme" pro jeho specifické vlastnosti (s dobrmanem ani jinými podobnými nelze srovnávat) a situaci v jeho chovu u nás. Ani tak neodrazujeme jako spíš konstatujeme zkušenosti a fakta - ale to, myslím, Brody, dobře chápe.
2/ životní situace 13tiletého dítěte a 19tileté slečny na prahu dospělosti je dost odlišná - mimochodem, tvé zajištění psa asi ve třinácti nebylo 100%ně kompletní, minimálně jsi asi neřešila problém osamostatnění se, finanční zajištění, bydlení, osobní vztahy, vlastní rodina ...to jsou záležitosti, které v období věku 20-30let (= Brodyin věk vs. zhruba životnost jejího psa) naprosto přirozeně začínáš řešit
3/ pokud jsi četla pozorně, rad zda fenu či psa, jak s výchovou, jak volit chovatele apod. jsi mohla najít celou řadu
4/ buď si jistá, že je nám úplně jedno, zda tuto diskuzi zakládal kluk či holka, tady jde zejména o velmi specifické plemeno...

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 16:30 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

šiška
Souhlasím s daliva. Myslím si taky, že jsi si vše špatně přečetla a pochopila. Opravdu nemá význam zda diskusi zakládá holka nebo kluk. A rady Brody dostala.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání