Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně Amerického buldoga
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
daliva
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:51
- Nahlásit

Brody
Poslyš, Brody, tady tě opravdu nikdo nenapadá a neodsuzuje, spíš se ti snažíme poradit (ostatně mám ten dojem, že proto jsi toto téma zakládala). I když máme šťouravé dotazy, tím, že nám/si je zodpovíš, rozhodně nic nezkazíš..
Jinak tvoji rodiče, řekla bych, do toho mají hodně co mluvit, protože ten pes bude sdílet váš společný životní prostor, bude člen celé vaší rodiny, takže je třeba, aby ho přijali a zvládali všichni bez ohledu na to, "čí" pes je (tomu psu je úplně jedno, kdo ho má na sebe napsaného v papírech).. právě to bývá zdrojem velkých problémů a pozdějšího vracení psa chovateli (babička se ho bojí, manželku neposlouchá, sousedům zakousl kočku, tchyni podupal kedlubny..)... Takže je skvělé, že tě rodiče podporují a navštíví s tebou chovatele, jen bych to definitivní rozhodování neuspěchala (solidní chovatel to pochopí, návštěvy jsou nezávazné).

brut
Óóó, díky Rozhodně si nemyslím, že bych byla pochodující studnice rad a mouder (ani není mým záměrem tak působit), ale dobře se tu s vámi povídá a člověk se i dozví, chce-li...

Brody
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:52
- Nahlásit

Tááákže.. To o tom pobytu jsem myslela všeobene, jake mam moznosti.. Samozrejme vse proberu dukladne se svym chovatelem. Moznosti jsou, ze u nas muze byt pes kdekoliv. Jak venku na zahrade, tak mame velky kotec ( meli jsme NO ) bohuzel zemrel na stari A taky kdyz bydlime ve velkem dome, mame nekolik mistnosti kde muze mit pelisek, a muze tam spat kdykoliv. Jinak pobyt doma neni problem. Spis jsem tou odpovedi myslela moznosti jake mam.,..

Evik
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:55
- Nahlásit

Brody

no to víš, asi tu nikdo z nás nemá AB, aby mohl napsat přímo osobní a rozsáhlejší zkušenosti s tímto plemenem. Jinak jestli Ti ještě můžem radit, dej na to, co psala daliva o tom chovu. Má pravdu. U molosů všeobecně se ten zdravotní stav (hlavně DKK a DLK) ještě nesleduje zase tak dlouho, takže je opravdu potřeba, dát si pozor jaké štěně si pořídíš - než si vybereš, zjisti si zdravotní stav rodičů štěňat, pokud to zjistíš, tak i předků.....Slušný chovatel Ti tohle všechno, pokud se zeptáš, poví. V případě, že narazíš na nejednoznačnou odpověď, nebo jen "jsou zdraví, nemusíte mít strach", ptej se dál, chtěj znát aspoň výsledky DKK, ptej se po povahách.....Prostě těch informací vyždímej od chovatelů co nejvíc. Jak ti tu radili ostatní, nezůstávej u prvního chovatele, který se Ti zdá OK, ale ptej se dál. Slušný chovatel odpoví na dotazy i když si od něho nakonec třeba štěně nevezmeš... Domluv si návštěvy, prohlídni si psy, jak a v čem žijí.....všechno už Ti tu ostatní napsali....
U molosů podle mě víc než u jiných plemen musí nový majitel správně vybírat. přeju šťastnou ruku.

Brody
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 15:59
- Nahlásit

daliva
Kazdopadne dekuju za vase rady, beru si je 100%tne k srdci. to s temi rodoci jsem myslela, jak Brut napsala, ze chovatel psa vychvavat nebude, je to na me, nebo popripade na rodicich. MYslim, ze vychova psa je na jednom cloveku.. A ne na vsech v dome. Samozrejme se musi ostatni tim ridit. Ale hlavni slovo budu mit jen ja.. Rodice samozrejme maji do toho hodne co mluvit, pes bude s nami vsemi..

Brody
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:01
- Nahlásit

Dekuji vsem, stastna ruka doufam bude A urcite vas budu dale informovat.. Za par dni se jedu podivat.. Tak potom dam vedet jak bylo

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:06
- Nahlásit

Brody
Kazdopadne dekuju za vase rady, beru si je 100%tne k srdci. to s temi rodoci jsem myslela, jak Brut napsala, ze chovatel psa vychvavat nebude, je to na me, nebo popripade na rodicich. MYslim, ze vychova psa je na jednom cloveku.. A ne na vsech v dome. Samozrejme se musi ostatni tim ridit. Ale hlavni slovo budu mit jen ja.. Rodice samozrejme maji do toho hodne co mluvit, pes bude s nami vsemi
Psala jsem to schválně, aby jsi si uvědomila, že chovatel ti sice radit může, ale vychovávat psa budeš přece jen sama. A tvoji rodiče tě budou v tvé nepřítomnosti zastupovat.

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:08
- Nahlásit

Brody
copak lidicky tady uz je nejak mrtvo
Tohle je taky dost divná věta, nemyslíš?

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:10
- Nahlásit

daliva
Myslím, že máš o dost víc zkušeností než Brody a o molosy se zajímáš, takže dokážeš dost dobře poradit.

Evik
Naprostý souhlas...

daliva
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:10
- Nahlásit

Brody
Ještě jedna věc, která mě k am. buldokům napadá - existuje několik linií/rodů, které se od sebe liší exteriérem, temperamentem, prý i zdravím. Nemůžu psát konkrétně, protože je neznám, až tak se v plemeni neorientuji, ale bylo by pro tebe určitě dobré si o tom něco zjistit (třeba na jiných fórech nebo stránkách věnovaných přímo tomuto plemeni), určitě by o tom měli vědět i chovatelé (aspoň ti solidní), protože problematičtí bývají údajně právě nevhodně zvolení "míšenci" těchto linií... Asi tedy nebude buldok jako buldok Určitě nás bude zajímat, "jak bylo", tak se ozvi...

daliva
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:14
- Nahlásit

brut
Omlouvám se za odklon od tématu, ale chystám se zeptat už dlouho a číhala jsem, až se na nějakém tématu potkáme... Co je Brut za plemeno? Někde jsi ukazovala jeho fotky - je fakt nádherný!!! Zaujala mě i ta nevšední barva (nebo pro vás znalce možná všední)...

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:29
- Nahlásit

daliva
já se pochlubím za Bruta..ACD...Australsý honácký pes nádhernej kousek,fakt úžasnej

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:31
- Nahlásit

daliva
Brut je australský honácký pes...barva se jmenuje modrá patrová ( má dvě vrstvy, tak proto). A ani pro mně není všední. Cíleně jsem si vybírala psa s touto barvou, protože se mi v červené formě moc nelíbí.
Pokud budeš chtít víc vědět, tak jsem často v "nezařaditelných" na sekci Bojový pes.....myslím, že i já jsem se chtěla s tebou na něčem domluvit, ale to bych nechala na jiné téma ( Bojového psa...prosím)

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:31
- Nahlásit

Brody
hele já byla chvíli mimo ale to s rodičema je jasný ne??bydlíš s nima a je možný že ti do váchovy budou zasahovat v tvý nepřítomnosti a musíš si bejt jistá že dobře...
a jak jsem se ptala zda psa nebo fenu,fakt si myslím,že na začátek jsou fenky lepší....nejsem začátečník,ale AST jsem si pořídila holku,jsou jí 4 měsíce a i tak mám někdy hlavu v pejru...
prostě bych to ještě zvážila,alespon volbu fena-pes...

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:32
- Nahlásit

sarax
Díky......

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:35
- Nahlásit

brut
promin no,bylo to silnější než já je fakt mooc pěknej

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:38
- Nahlásit

sarax
Vůbec nic se neděje......Brut je rád, že se líbí...právě honí kočku a oba dělají děsivý randál...

abby
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 16:44
- Nahlásit

Tak to gratuluju.Jsou to pěkná zvířátka,ale souhlasím,že ta výchova není zrovna snadná.Kamarádka si ho nezodpovědně pořídila a vychovala z něj agresora,takže nakonec skončil jako "kanec" v jedné chovné stanici.

joli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 18:39
- Nahlásit

Ahojte,měla jsem skoro devět let fenku AB, loni v květnu umřela a byl to ten nejfantastičtější PES!!! Jen bych tě chtěla upozornit, že naše zimy jsou pro ně moc kruté......venku byla jen jednu zimu, a to ve velmi dobře zateplené boudě a myslím, že ji to moc nevyhovovalo......Vet říkal, že trpí klouby, a že pod mínus pět už je to na ně moc. A tak od té doby byla v zimě doma. Jinak skvělý PES !

brut
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 18:56
- Nahlásit

joli
Možná by to chtělo pro Brody napsat něco víc. Aby věděla jak na něj atd. Prostě podělit se o zkušenosti

joli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 21:16
- Nahlásit

Ať se Brody zeptá, co chce vědět! Já jsem s výchovou neměla vůbec problémy. Byla hrozně vnímavá a inteligentní, rychle všechno pochopila, nepotřebovala jsem vodítko .....Nikdy nezdrhla z pozemku, mohla být otevřena vrata nebo spadlý plot, nepřekročila hranici pozemku....jinak výborný hlídač, k rodině hrozně hodná, k ostatním psům /kromě kámošů/ odtažitá, nikdy je neprovokovala a ani se nedala snadno vyprovokovat.....no prostě ideální pes!

Brody
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 15:08
- Nahlásit

joli Tak jsem zase tady, mam velkou radost, ze mas s AB tak dobre zkusenosti.. Chci se zeptat, byl to tvuj prvni pes?? Jinak jsem rada, ze je tu konecne nekdo, kdo ma s timhle plemenem zkusenosti, tim samozrejme nechci narazet na nikoho tady, ale prece jenom je to lepsi. )

Brody
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 15:29
- Nahlásit

joli Jinak uz je vsechno domluveno, nehrozi, aby nebyl kazdou zimu vevnitr.. ) to uz je bez problemu, domluveno s nasima.. A nasi jsou skveli tak myslim, ze vychovu psa budou respektovat.. jinak napis neco o sobe, kolik ti je, v kolika si mela tu fenku a tak, zajima me to Diky

joli
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2006 20:23
- Nahlásit

Brody
ahoj, AB byl můj třetí pes, pokud nepočítám psa u rodičů...a bylo mi asi třicet. Závidím Ti, že budeš mít svého pejska tak brzy. Já měla prvního - angl. buldoka až ve 24....
Jinak ta moje fenka byla hrozně nedůvěřivá k cizím lidem, takže jsem ji musela od mládí velmi cíleně "socializovat". Ale asi to není pravidlo, měla kousek od nás sestru a ta byla úplně jiná - kámoška se všema! Takže uvidíš, jaká bude ta tvoje. Už máš vybraného chovatele?

Brody
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 06:57
- Nahlásit

joli
Omlouvam se, ze jsem nenapsala hned, ale nebyla jsem uz pak na netu.. Chovatele mam.. Je to pan Karel Hahn z Kravař. Chovna stanice Red Cock. Zabyvaji se AB cela rodina a maji taky velke uspechy ve vystavovani, i v zahranici.. ) Verim, ze jsem si vybrala dobre. No ja si taky myslim, ze neni AB jako AB.. Kazdej ma jinou povahu, jako u lidi, i kdyz charakter mivaji podobny. Jinak se strasne moc tesim az se to mrne narodi, fakt se nemuzu dockat ) Jeste me zajima: Jaky byly zacatky?? Mela jsi ji od zacatku doma? Jak rychle si zvykala?

shiba
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:05
- Nahlásit

daliva
Jen houšť a větší kapky Takové všetečné otázečky jsou jen a jen dobré, bohužel někdy se dotazovaný chová jako přerostlý pubescent, ale myslím, že i tak jsou k něčemu dobré. A to ty umíš, hezky nenápadně otevřít možná záměrně zamčené dveře

Brody
Píšeš, že MYSLÍŠ, že lepšího chovatele nenajdeš... Tak proč se o tom nepřesvědčíš? Proč se tak bráníš se seznámit s více chovateli, navštívit více CHS? Sice píšeš, že máš o AB hodně načteno, ale ta osobní zkušenost s co nejvíce jedinci plemene je k nezaplacení. A jak už někdo psal, solidní chovatel vítá i nezávazné návštěvy. U nás aspoň je každá první návštěva nezávazná - slíbit štěně jen tak po telefonu, aniž bych lidi poznala osobně... nevím, nevím.

joli
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:50
- Nahlásit

Urcite se zajdi k tem chovatelum podivat, at zjistis jakou maji povahu. Povaha je mnohem dulezitejsi nez vzhled. Ja ji mela z Neratovic a to je uplne jina linie........je mozne, ze povahove tam mohou byt velke rozdily.....
Nejsi nahodou z Prahy? Mam nejake casopisy o AB, klidne bych Ti je dala.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:06
- Nahlásit

shiba
myslím, že tahle rada se Brody nelíbí....už jsme jí to radily dřív. Ona stále opakuje, že si vybrala dobře.....ještě zřejmě nepochopila, že není nad osobní setkání s lidma, co chovatel.st.mají a taky na porovnání ( ale ne po telefonu - do něj totiž může každý říct cokoliv) stanic a jejich podmínek a chování psů.

Jinak Brody...trochu jsem se ptala......je mezi chovateli dost lidí, kteří si udělali z tohoto plemene pomalu byznys a povahy pejsků je nezajímají. Všichni mají výstavní úspěchy, protože ví, že na to lidi nejvíc slyší.
Tak si opravdu dej pozor....vzhledem k tomu, že píšeš, že jsi začátečník, tak nemáš s čím by jsi srovnávala ( teda pokud nezávazně nenavštívíš nějaké chov. st. ........ jinak si myslím, že obrázek ( o stanicích) by jsi si mohla udělat i navštívením jinýchplemen....čistě pro porovnání.

shiba
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:08
- Nahlásit

brut
Setkala jsem se jedněmi chovateli AB na výstavě, seděli vedle nás při závěrečkách, a musím říct... zaplakala bych, kdyby pro ně nebylo mých slzí škoda. Docela nechutně se bavili o všech psech, rozhodčích, vystavovatelích, bylo to opravdu nechutné, když jejich pes málem vyrval ze země úvazek, když šel kolem malý pudlík, přišlo jim to strašně legrační a psa chválili (!), že si mohl "ulovit sváču". Prostě hnus. Do okamžiku, než přišli lidi, kteří o AB projevili zájem. Najednou z nich byli nejkultivovanější chovatelé pod sluncem (chvíli před tím se bavili s nějakou kamarádkou, že se nemůžou zbavit "čuby" z posledního vrhu). Je to jen shoda náhod, že měli právě AB, oni by byli blbí, i kdyby chovali jezevčíky, ale o něčem to přece jen svědčí - myslím, že si taky něco dokazovali, stejně jako to má v úmyslu Brody

brut
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 16:28
- Nahlásit

shiba
Taky mám ten dojem, všimla jsi si, jak na mé otázky reagovala?
Přitom jsem to vůbec nemyslela zle, ale jen v rámci informací ( teda když chce poradit, tak bych předpokládala jiné reakce..)

shiba
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 17:20
- Nahlásit

brut
Někdo si pod pojmem "poradit" představuje "přichválit"
Já bych naopak čekala právě na takové reakce, protože přinejmenším pomůžou zamyslet se nad tím, co jsem třeba nedomyslela...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání