| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 17:40
- Nahlásit
shiba
Já taky...
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 17:53
- Nahlásit
shiba aha tak to ne opravdu na me moc peknej nazor za to ti opravdu dekuju. Za prve me vubec neznas, ja psy strasne moc miluju, neco takoveho, co predvadeli lidi o kterych jsi psala mi prijde vrchol ubohosti.. Vidim ze jsi asi hodne dobra v posuzovani lidi, ktery vubec, ale vubec neznas.!!! je mi te uprimne lito, myslis si ze si vase rady neberu k srdci, ale ja jsem sem pro to sla a k srdci si je beru.. To co jsi o me napsala me opravdu urazilo.. Navic pristi tyden mam domluvenou nezavaznou zchuzku s rodinou mych chovetelu i spolecne s mymi rodici.. Pokud se mi tam nebude sebemin neco zdat, neboj se, ze budu tak blba a stene si vezmu..
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 17:56
- Nahlásit
Brody
Můžu vědět, jak konkrétně jsem tě "posoudila" a čím jsem tě urazila?
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 17:57
- Nahlásit
joli Ja vim, chovatelu mam vybrano vic, ted jsem mluvila s tim u kteryho mam nezavazne obednany stene (proto, aby me nekdo jinej nepredbehl a nemeli vsechny stenatka zadane), pristi tyden se tam jedeme i s rodici podivat, jak to u nich chodi, jaky maji psy, poznat je a tak dale.. Urcite budu vybirat z rozvahou a kdyby mi tam neco vadilo, tak budu hledat jinde.. ) Bohuzel jsem z Ostravska.. ( Ale mohla bys mi ty casopisy treba poslat hmm?? Nemas email?? Napsala bych ti adresu, postovne samozrejme uhradim.. Diky
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 17:58
- Nahlásit
shiba
Děkuju, ale já skutečně nemám v úmyslu nějak rejpat - spíš se ve mně mísí několik pohledů na věc: pejskařský-milovnický, chovatelský i rodičovský, takže mě pak některé reakce dokážou nadzvednout ze židle. Tady jde navíc o molosy, takže jsem úzce zainteresovaná, i když ne přímo v daném plemeni...
Když já pořád (asi naivně) věřím, že prevence je v současné situaci v kynologii řešením a nepřestávám se divit, jak málo informací lidem stačí k takovému dlouholetému závazku jako pořídit si psa (či jiné zvíře). Proto se tak urputně angažuju v každé nekonečné kontroverzní diskusi a nedám si pokoj...
Tak jen doufám, že si Brody nechá poradit a získá víc osobních zkušeností s chovateli. Já pořád říkám "ptejte se, ptejte se, dokud nevidíte štěně - pak už se nezeptáte na nic"...
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 17:58
- Nahlásit
shiba myslím, že si taky něco dokazovali, stejně jako to má v úmyslu Brody
Konkretne prave timhle..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 18:03
- Nahlásit
Brody
shiba píše že si taky něco dokazovali....ty si přece chceš dokázat že to zvládneš ne??to si psala na začátku..pokud se nemýlím?????mno jen mně ještě zajímá jakou máš variantu pro případ že to nezvládneš???
já za sebe ti radila ,že když už,tak fenku...fakt jsou mírnější.....
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 18:08
- Nahlásit
sarax
Taky jsem to promyslela, ale zase jsou problemy s haranim.. Kazdopadne nad tim uz hodne premyslim.. No tady jde hlavne o to co si chce clovek dokazat.. Ona to bere v tom negativnim smyslu, kterej ja maximalne odsuzuju.. Nechci psa na machrovani, ale proto ze jej chci mit v srdi a chci aby mel v srdci i on me.. A to maximalne.. )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 18:16
- Nahlásit
sarax
máš mejlík
Přesně takhle Brody reagovala na mně, jako reaguje na Shibu. Myslím, že si vezme prvního volného pejska a bude......
To že tam bude problém třeba v povaze, to samozřejmě nepozná, protože nikdy pejska neměla a u jiných chovatelů nebyla
Brody
Promiň, ale psala jsi, že jsi dospělá, ale tvé chování mi dospělé nepřijde. Když něco napíši, tak si za tím stojím, na otázky je slušné odpovědět a ne se hned urážet ( nikdo ti tady neubližuje, nenadává ani nic jiného). Chtěla jsi rady, tak ti je lidi napsali. Možná mají jen jiný styl vyjadřování, než jsi zvyklá.
To jen na vysvětlenou.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 18:26
- Nahlásit
Brody
To už neřeš, prostě ses jenom špatně vyjádřila nebo to špatně vyznělo - pravda je, že (už jsem ti to psala), že mě to taky zarazilo a, kdybys s takovým výrokem nastoupila u nás se zájmem o štěně, dali bychom si na tebe hodně velký pozor
Být tebou tak si teď připravím seznam otázek, na které se chceš chovatele zeptat - rozhodně bych se ptala na rozdíl v povaze pes/fena, zdraví, ovladatelnost a výchova, linie..atd. Pak bych se zajímala o prostředí, v jakém jsou drženi psi (a kolik jich vůbec mají), jaký mají vztah s majitelem, kde jsou držena štěňata, kolik času psům věnují a jak ho s nimi tráví, kolikrát má fena za život štěňata, kolik vrhů mají ročně, zda stále opakují tatáž spojení, jak se chovají k psím "důchodcům" apod. To jsou všechno ukazatele, které ti umožní zhodnotit chovatele a jeho skutečný vztah k chovu... Nenech se ukolébat tvrzením, že všechno je v pohodě a bez problémů, nenech se okouzlit množstvím titulů a trofejí z výstav (to fakt vzhledem k úrovni výstavnictví v ČR a konkurenci am. buldoků nemá valnou vypovídající hodnotu) a zkus si zachovat chladnou hlavu i po setkání se štěňátky (nadchnou tě stoprocentně všechna)!
Tady http://www.stenata.cz/a.htm najdeš přehled více buldočích ch.s., kde bys mohla načerpat více informací, udělat si přehled a rozhodnout se. Takže fakt nespěchej, děláš rozhodnutí na desetiletí dopředu...
Jo, dobré reference mám na ch.s. Zlatá rajka, Loretovic kvítko a Tenesko Neraka, ale osobní zkušenost s nimi nemám.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 19:38
- Nahlásit
Brody
Ale to jsou tvoje slova, tak proč se urážíš na mě?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 19:47
- Nahlásit
daliva
Jo, tak to jsme na tom podobně. To rejpnutí nemusí být vždycky negativní a právě tak jsem to myslela - rejpnout do něčeho pozitivně je vždycky dobré, protože může pomoct odkrýt netušené "obzory".
Ještě Brody - jak víš, co beru v jakém smyslu? Konkrétně "něco si dokazovat" v negativním? Nepovídala jsi tady něco o posuzování lidí, o kterých nic nevím?
Přeju ti dobré rozhodnutí, ale opravdu upřímně vedené, nikoliv proti všem, stylem "já vám ukážu" - to není hodné dospělého člověka. A jinak se tedy taky určitě přikláním k fence
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 10:54
- Nahlásit
daliva Dekuju za vsechny rady, hlavne otazky na ktere se mam ptat.. Vsechno si to napisu, az tam pojedeme.. Tenesco Neraka - od tamtud bude matka stenat. Otec je Flint z ch.st. Red cock. Hlavne jeste neni nic jistyho, s chovatelem jsem zatim jen na internetovem a telefonim spojeni.. Moc se tesim az ho poznam osobne, teprve potom budu vedet jestli chci jejich stene na 100%..
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:00
- Nahlásit
shiba Ja se nikdy nevyjadrovala stylem "ja vam ukazu" to se pletes.. A nejsou to moje slova..
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:16
- Nahlásit
Brody
to uz sem myslim psala.. ja zacinam s timhle psem protoze si chci neco dokazat..
Tohle jsi napsala...je to na první stránce.....a na tuto větu reagovaly ostatní
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 11:50
- Nahlásit
Brody
Koukám, že v Kravařích je docela dost CHS s "vyjímečnými" psy, jsou tam i leopardíci
A který z typů am. buldoka se ti líbí víc?
Já viděla jednou a.b. v jednom filmu kde hráli tři psi , a moc se mi líbil.
Budeš s ním pracovat?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:24
- Nahlásit
Brody
Ja se nikdy nevyjadrovala stylem "ja vam ukazu" to se pletes..
S tebou je opravdu veselo Nikde jsem nenapsala, že jsou to tvoje slova Ty se urazíš i na dobře míněné přání, to je pak těžké...
brut
tvé chování mi dospělé nepřijde
Mám podobný dojem jako ty
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:46
- Nahlásit
Terri
Mně se nejvice libi Johson.. ) Ja sem taky videla filmek s timhle hafanem.. Myslim, ze to byla Neuveritelna cesta ) Skvelej film.. No Kravare jsou asi plne chovatelu )
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:49
- Nahlásit
shibabrut
Muzete nechat prosim toho komandovani moji osoby?? Uz me to opravdu unavuje, bavi me si psat s lidma co maji radi tohle psi plemeno.. Maji k nemu nejakej vztah a bavi je se podelit o informace, poradit atd.. Vy dve neustale na me narazite a to je dobra taktika jak mi maximalne pokazit naladu.. Opravdu uz me to nebavi.. Kdyz si myslite, ze se chovam nedospele, tak je to vase vec.. V zadnem pripade nejsem urazena, me jen tak neco nerozhazi, ale fakt uz me to unavuje.. Omlouvam se, ale myslim, ze tahle diskuze by se mela venovat AB a ne moji moji dospelosti.
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:53
- Nahlásit
brut
Jo napsala jsem to, ale jak vis co si chci dokazat??????
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 14:55
- Nahlásit
Brody
Neuvěřitelná cesta, přesně, to je on, a takový se mi líbí
V Kravařích jsou i pěkní novofundláci. Odkud z Ostravska jsi (jestli se Ti to chce prozrazovat)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 15:03
- Nahlásit
Brody
Nevím, a nezajímá mně to....pokud něco napíšeš, tak se nemůžeš divit reakcím lidí zde - většina z nich má s "dokazováním si" špatné zkušenosti.
A už se nebudu k tomuto tématu vyjadřovat.
Přeji ti, aby jsi si vybrala pejska, který Ti bude dělat jen a jen radost a bude s tebou šťastný.
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 17:55
- Nahlásit
Terri
Presne Lichnov u Nového Jičína.. ) No je to nadhernej pes to mas pravdu )
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 17:56
- Nahlásit
brut
Jo v pohode.. Taky si to preju a urcite se to splni, budu pro to delat maximum
|
joli
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 19:52
- Nahlásit
Brody
klidně ti je pošlu, napiš adresu na : jolanta.r@centrum.cz
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 10:08
- Nahlásit
Ahoj já měla fenku A.B. Berta U Stříbrné Madony, byla moc hodná poslušná, jen nesnesla kočky a slepice. Měli jsme jí od lidí kteří jí nemohli mít kuli alergii, chtěli jí dát do útulku tak jsem si jí vzala. Vyrůstala s o rok mladší fanou BO - Gaia Mia Sixty Six, jednou Bertičce hráblo a rozhodla se ZABÍT fenku BO, neumíte si představit tu hrůzu co jsme zažili a co musela chudák zažít Miunka. Berta nikdy nebyla nikdy dominantní a opravdu byla moc hodná. Jen chci říct že jsou obrovsky silní i feny. Proto opravdu rozmýšlej jestli to všechno zvládneš
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 20:40
- Nahlásit
Petra Tady jde strach stranou, u vychovy stenete a psa celkove nesmi byt vubec, clovek musi byt v jakekoliv situaci dominantni nad psem.. NEboj se zvladnu to.. A hlavne tvoji fenku jsi nevychovala od stenete, takze o ni vis v podstate jen to co ti rekli minuli majitele.... Ja mam v planu cvicit a vychovavat stene zodpovedne a hlavne dusledne.. Kazdopadne dekuju za prispevek..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 20:47
- Nahlásit
Petra
a zabila ji?
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 20:55
- Nahlásit
Brody
Jen malá poznámka - u těchto plemen se občas stává (a není to tak zřídka), že jim v dospělosti "hrábne" a začnou se chovat jinak, bohužel zpravidla dominantně až agresivně. Hraniční věk bývá 3 a 5 let, nebo je spouštěčem nějaká situace - u psů např. po prvním použití v chovu - krytí, u fen např. po hárání, březosti či falešné březosti. Proto je určitá ostražitost vždy na místě, i když jsi přesvědčená, že svého psa dobře znáš a zvládáš...
Dej si pozor, aby štěně, které si vybereš, nebylo bázlivé či výrazně dominantní. Ideální by byl takový trouba-bulík, sebevědomý ale klidný - raději opravdu fenka. To hárání 2x do roka je zvládnutelnější, než když řešíš hárání celoročně (tj. máš psa a kolem ve vsi ti hárají fenky)..
|
Brody
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2006 21:09
- Nahlásit
daliva Hele asi jo, jeste se domlouvame s nasima a brala bych opravdu radeji fenu.. No jasne, mas uplnou pravdu s tim haranim... No slysela jsem o techhle stavech u am.b. celkem mi to nahani hruzu.. Jde tomu nak zabranit???
|